Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Nisanliniz tutumlu değil bildiğiniz cimri

Sadece bu dönemde böyle devam etmeyecek ki ilerde birşeyler almak isteyeceksiniz yine aynı kavgaları çıkaracak . Ben sanmıyorum ki ilerde çalışıp kendi paranızı kazansaniz bile aldıklarınız ve istekleriniz eşiniz adam için hep sorun olacak bir ömür geçer mi böyle bence çok zor omrunuz boyunca alttan alabilecekmisiniz, eyvallah diyebilecek misiniz son iki ayınız kalmış iyice ölçüp tartmanizi öneririm evlilik göründüğü kadar kolay ve güllük gülistanlık olmuyor iki tarafında kendisinden fedakarlıklar yapması gerekiyor, diger türlü tek tarafın katlanması gereken bir eziyet haline bürünüyor

Nişanliniz hayal aleminde yaşıyor,bu yoldan dönmek için henüz vaktiniz var.Böyle biriyle evlenseniz bile sonu boşanmak olur.

Ben de nişanlıyım. Bütün eşyaları biz kendimiz alıyoruz.

Benim nişanlım da tutumlu bir tiptir. Ama gidip de avax marka tv alalım demez. Her şeyin en iyisi olsun tek seferde alalım kafasındadır. Bütün beyaz eşyayı bosch'tan aldık bizde. 12 bin tl'lik buzdolabı da en normal ve düz olanı biliyorum.

Bir de para harcatan kadın kıymetlidir doğru bir söz.

Bence yol yakınken bir daha düşün.

Sizi üzmek istemem ama sevgisinden bence şüphe edin. İnsan sevdiği ile evlenebilmek için tarihi öne çekmek ister ertelemek istemez. Maddi durumy kötü olsa napsın parası yok ailesi destek değil diye hak verirdim ama maaşı baya baya iyi. Elini hiç taşın altına sokmuyor. Yarın evlenince internette gördüğünüz 50 liralık bir şeyi bile sormadan alamayacaksınız. Belki birgün aklınıza gelirim evlenirseniz. Bu sözümü unutmayın

Cimrilikten ziyade nişanlınızın sorunu egoist olması bence ''Sen isteyici ben alıcı mi olucam '' bunun bir anlık öfkeyle ağızdan çıkan bir cümle olduğunu hiç zannetmiyorum,nişanlılık dönemi insanların birbirlerini iyi tanımaları için yaşanan bir süreç ve nişanlınız beklentileri konusunda öyle net ki kendini olduğundan farklı sunmaya bile gerek görmüyor.Planlarınızı onun değişmesi ihtimalindense 'BEN BUNLARA TAHAMMÜL EDEBİLİR MİYİM ? ' diye düşünerek yapın diyebilirim.
Sizin ailenize duyurmadan sorunları çözme fikriniz karsı taraftan ''Nasılsa ne yapsam sesi çıkmaz'' olarak anlaşılmasın.Bugün ekonomik olarak ona bağımlı olmadıgınız için ,ağzımızın tadı kaçmasın ben hallederim dediğiniz,yüzleşmekten kacındıgınız hersey mutlaka ilerde önünüze gelecek.
Sizden bir hemcinsiniz olarak rica ediyorum kaybetmek korkusuyla sorunları halının altına süpürmeyin ,gerekirse alın elinize bir kagıt sizi rahatsız eden şeyleri madde madde yazın ,kaybedecekseniz bugün kaybedin ,ikna edilmişle yola çıkılmaz.
Aileniz bugün size 'biz demiştik' demesiyle bir kaç yıl sonra demesi arasında çok fark olacak.Lütfen kendinize haksızlık etmeyin,sevgiler.

20.000 maaşı olan da buzdolabına 12.000 vermeye gocunmasın bir zahmet.
bahsettiği kurumla eşim iş yapıyor.çok düğünlerine gittim.en güzel yerlerde yaptılar eşyaları da hep kaliteliydi.bu adam şaşırmış amacı ne anlamadım.o marka tv yi öğrenciler falan alıyor evlerine ya da yeni işe başlayan dar gelirliler.adam konu sahibini sevmiyor.ekonomi kötü ama bu adama kötü değil şu an.zaten kız tarafı herşeyi almış.çekilecek çile değil bu adam

bu awox ne biliyor musun, ben 2 sene önce yaz tatilinde pansiyon tuttum param ona yetti çünkü, 3 gece için 1+1 bi ev tutmuştum, heh bak o evdeki pc monitöründen bir tık daha büyük tv'nin markası awox idi. görüntü kalitesi de leş gibiydi. öylesine, bu evde tv var desinler diye koymuşlar. yani konu sahibinin nişanlısı atıyorum samsung'un ya da lg'nin daha ekonomik modelini alalım dese haksız değil derdim. ne bileyim 60 inç olmaz da 50 inç olur mesela ekran boyutu, anlarım. ya da markanın pek önemli olmadığı ufak tefek eşyalar için markaya para vermeyelim dese bi nebze haklı olabilir. fiyat performans ürünleri bulunabiliyor bazı alanlarda, araştırırsan. ama senelerce kullanılacak ürünler için bu kadar saçmasına kaçmak yanlış.

Bile bile lades diyorsunuz. Emek sizin , tasa sizin siz bi rest cekseniz. Ben böyleyim işine gelmiyorsa ayrıl demezse bende birsey bilmiyorum. Aslında bunu sizde bildiğiniz için yok koç burcu yok diken burcu diyorsunuz .

Dimdirekt ayrıl. Adamın 20.000 gerliri var diyorsun, adam beyaz eşya için kavga ediyor. Eleman cimri değil mezarcı. Midem bulandı egrçekten, ayrıl kaç kaç kaç

Aynen öyle. Muhtemelen aynı şirkette benim de görümcem çalışıyor, o sebeple gelir durumunu, yaşam şartlarını biliyorum. O kız bile bekar evine en düzgününü aldı evlenince de götürürüm diye düşünüp.
Bizim tvde awox pandemi zamanı almıştık nasılsa çok izlemiyoruz iyisi olmasa da olur diye gerçi biz dar gelirli grubuna da girebiliriz tek maaşla
Dediğin gibi kuracağı yuvaya inancı olsa en güzelini yapmaya çalışır, uğraşır.

ne gerek var böyle bir adamla evlenmeye. Gençsiniz işiniz gücünüz var. mis gibi bir şehirde yaşıyorsunuz. aileniz destekçiniz. neden hayatı size zindan edeceği bariz bir adamla evlenmeye bu kadar heveslisinizdeğişmez bu adamlar bu asla unutmayın. kayınpederim aşırı cimri bir adam. 50 yıldır evliler. maddi durumları iyi. ama bu 50 yılda değişen tek şey kayın pederine benzemek zorunda kalan aşırı cimri birine dönüşen kayınvalidem olmuş eşim annesinin önceden cimri olmadığını babasından dolayı öyle olduğunu söylüyor. inanıyorum da çünkü kv ailesi çok eli açık yaşamayı bilen insanlar

20k maaş alan bir mühendisin awox marka ile ne işi olabilir ki bir kere teknoloji bilir makine ekipman bilir kaliteden anlar. Bu adam farkında değil mi o televizyonun seneye bozulacağının. Benim eşim de mühendis onun da maaşı bu civarda. Bazı ürünlerde televizyon ses sitemi kulaklık gibi ürünlerde asla kaliteden ödün vermez sonradan başımı ağrıtacağına gider en iyisini alırım der. Ama kalitesiz bir ürünü 1 liraya bile aldıramazsınız. Seninki tutumlu değil bildiğin cimri. Sen asla boyun eğme. Buzdolabında da istediğini almakta özgürsün. Biz de ilk zamanlar bosch istiyorduk eşim araştırmış bosch servisleri ile görüşmüş profilo, siemens ve boschun aynı banttan üretildiği en son markalama işlemi yapıldığını öğrenmiş bana bu olayı anlatınca profilo almak istedim mesela. Farkederseniz hepsinin iç tasarımı aynı. Sadece almanyada üretilen boschlar farklı onlarda 4-5 bin daha pahalı oluyorlar aklınızda bulunsun. olay beyaz eşya tv falan değil zaten nişanlınız evlilik öncesi sendromu yaşıyor. Hayatını yaşamak istiyor baskılandığını düşünüyor. Muhtemelen yurtdışında istediğini yapıp hevesini aldıktan sonra size dönecek.

Evlenince bu yaşadıklarının 2-3 katı yaşadığını hayal et çünkü yaşayacaksın. Hem böyle cimri hem yurtdışına gitmek için evliliği ertelemek isteyen ama bunu isterken senden kesinlikle fikir almayan hatta bence evlenmek dahi istemeyen biriyle neden bu kadar fedakarlık yaparak evlenmek istiyorsunuz. Ayrılın, hayatınızın en büyük pişmanlığına Evet demeyin!

ya ben de mesela gittim sinbo tost makinesi aldım. çünkü karaca'nın arzum'un açılır kapanır makineleri bana çabuk bozulur gibi geldi. istemedim. ya da beyaz eşya alırken süpürge hediye ettiler. ayrı bir süpürge almayacağım. bunlarda bence de sorun yok.

sevgisinden şüphe etmem demiş soru sahibi ama etmeli bence. ayrılırlarsa ve sonra başka bir kıza nasıl para harcadığını görürse üzülür. değer vermeyle alakalı bu şeyler. ben de paramın kıymetini bilirim ona göre hareket ederim ama uzun yıllar kullanılacak ev eşyalarında iyisini almak önemli.

ola ki evlendin, hesaplarını ayrı tut asla para verme buna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…