Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Çok haklısınız.. yurtdışı işini geçen seneden beri aramizda konusuyorduk ama ben pek yanasmiyordum evlilik ertelemekten bahsediyordu bana zaten bir yıl ertelenmisti düğün simdi gelip yine erteleme fikrini bana sunmasi sinirlerimi bozdu sinirden tamam git iptal et o zaman dedim o da sagolsun annesine sunmuş fikirlerini. Kendi aramizda konusmak neyse ama isin icine aileleri sokmak olayi daha bir ciddi hâle getiriyor. Annesinin de sinirlerini bozmuş kadincagiz beni aradi bu çocuk ne istiyor böyle diye sitem etti. Kendisyle kavga ettim zaten baya kötü oldu sonra ağladı özürler diledi yine affettik şimdi de baska sorunlar çıkıyor. Biraz klise olacak ama sevgisinden hiç kuşkum yok ama neden bu kadar doyumsuz yetinmesini bilmiyor hep daha fazlasını istiyor anlam veremiyorum.

Sizi sevmediğini istemediğini anlamanız için daha ne yapması gerekiyor?
Sizi yok sayıyor, bu ilişkide siz yoksunuz. Büyük ihtimalle hiç yoktunuz ve bundan sonra da olmayacaksınız. Onun istekleri, onun kararları olacak hep.
Bundan daha büyük sevgisizlik nasıl olur ben bilmiyorum.

Evet kesinlikle haklisiniz. Eğer bizim de imkanimiz olmasaydi emin olun ben de ucuzlara kaçardim eldekiyle idare ederdim ama imkanimiz var ailemin de durumu iyi zaten öyle olduğu için en iyilerini almami destekliyorlar ama nişanlım inat çok inat hem de marka diye para vermem ben ona diyip gidip "uygun" fiyatli urunlere bakiyor ve almam için diretiyor. Tipik bir koç burcu erkeği. Çok emeğimiz var bu ilişkide. Bu şekilde para yüzünden inat yüzünden heba olmasına gönlüm razi gelemiyor bir türlü..
Emeğinizden ziyade sen çok uyumlusun sürekli alttan alıyorsun o yüzden evlilik yolundasınız gibi . Adamın her istediği oluyor seninle tabiki evlenmek ister . Daha çok senin emeğin var gibi yani yazdıklarından en azından bunu çıkardım ben

Evet kesinlikle haklisiniz. Eğer bizim de imkanimiz olmasaydi emin olun ben de ucuzlara kaçardim eldekiyle idare ederdim ama imkanimiz var ailemin de durumu iyi zaten öyle olduğu için en iyilerini almami destekliyorlar ama nişanlım inat çok inat hem de marka diye para vermem ben ona diyip gidip "uygun" fiyatli urunlere bakiyor ve almam için diretiyor. Tipik bir koç burcu erkeği. Çok emeğimiz var bu ilişkide. Bu şekilde para yüzünden inat yüzünden heba olmasına gönlüm razi gelemiyor bir türlü..
Mesele para değil yahu mesele size, isteklerinize önem vermeyen biriyle birlikte olmanız.
Nişanlısınız kendi kendine yurtdışı planı yapıyor.

Eminim nişanlınız da emek vermiştir bu ilişkiye :KK51: ayrıca emek emek diyenlerin hepsi olmaması gereken ilişkiyi zorla sürdürmeye çalışanlar oluyor. Sevgili olmak bu kadar zorlayıcı birşey değil "normalde".

Son düzenleme:
Ablacım ben almam sen al diyo iste.
Para yüzünden değil adam seni sevmediği icin bitirmen lazım.
Durum iyise ilerde evi barkı da alır ailesi demediğine emin miyiz?

Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum
şimdiden demeleri daha iyi sonradan demesinler
bu evlilikte hep yükü alan sen olmuşsun
istersen şimdiden yol yakından dönersin üzerinden yükü atarsın
istersen kalırsın altında ezilirsin
tahsilli işi olabilen birisin
evliliğinizin nasıl geçeceğini gösteriyor
ayrıca nişanlılık evresi eşlerin birbirini tanıma evresidir
düşün bir ömür boyu böyle yaşamayı kaldırabilirmisin

Mesela ne gibi emekler? Inat yuzunden bir seyi heba etmeyin, bunun boyle olmasini istiyorum deyip cekilin. Ister kabul etsin ister etmesin. Siz kararli durun, bakalim ne yapacak? Sizin gibi 'fedekarlik' yapacak mi emeklerinizi heba etmemek icin, yoksa dedigim dedik devam mi edecek? Belki o sizin kadar onemsemiyordur emeklerinizi.

Kendisi gururludur esya alacaksa alır ama ucuzunu. Kaç gündür dusunmekten gülmeye başladım artık ya sizin yazdiklarinizi da okudukca daha çok sinirlerim bozuluyor o kadar zamandir evlilik hayali kuruyordum esyalari alip kenara diziyordum ama suan kendimi salak gibi hissediyorum. Gibi fazla da olabilir.

Bide 29 yasındasınız,neden aile alıyor esyalarınızı?
Siz calısmıyor musunuz?
Sundan söylüyorum kendi paranızla alsanız,bu alınanları maasla kolayca alabilecek miydiniz?
O zman alamasanız tavrı ne olurdu?
Aileler bi yönden hata yapıyor bence,herseyi önlerine sunarak.
Bak kız nasılsa gecim derdim yok ailem arkamda diye sinmis.

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Yalnızca 12 bin tl lik dolaba şaşırdım o bence bu piyasada da pahalı ama onun dışındaki hiç bir şeye hak veremedim.Masraf olmasın diye süpürge almamak nedir ya en başta gelen ev aletlerinden biri.Şimdi yarıştırmıyorum da bende hem normal hortumlu süpürgeden var hem de şu ayakta duran baston gibi olan süpürgelerden var ve her ikisinin de markası 1. sınıf.İlla ki bazı şeyler alttan alınır ama herşey değil.Hem o ne öyle herşeyi siz götürdüğünüz halde herşeye hayır demek.Valla arkadaşların da dediği gibi bu tasarruf değil bariz cimrilik,ayrılın diyemicem ama iyi düşünün.Bugün bunlara hayır diyen yarın en ufak bir harcamanızda ortalığı ayağa kaldırabilir.Ayrıca awox nedir ya bir kere bile duymadım.

Kendisi gururludur esya alacaksa alır ama ucuzunu. Kaç gündür dusunmekten gülmeye başladım artık ya sizin yazdiklarinizi da okudukca daha çok sinirlerim bozuluyor o kadar zamandir evlilik hayali kuruyordum esyalari alip kenara diziyordum ama suan kendimi salak gibi hissediyorum. Gibi fazla da olabilir.
Demin inat şimdi gurur arkadaşım daha kendini avutmaya başka şey bulacak mısın bunlarla ne alakası var ucuz eşya almanın

Hanımefendi, bu şekilde hiçbir zaman kıymetli olmayacaksınız. Gün gelecek yaptığınız fedakarlıklarn hepsinin adı "yapmasaydin" olacak. Çünkü siz yaptıklarınızı fedakarlık olarak değil, göreviniz olarak yapiyosunuz. Karşınızdaki de bunu böyle görüp sizi istismar ediyor. Sizi çok seviyo olabilir, ama kuru sevgi hiç bir şeye yetmiyo buradaki konulara biraz göz gezdirirseniz bunu çok net goreceksiniz. Bu adam sizi hayatının yarısı olarak değil, eklentisi olarak görüyor.
Bir keresinde benzer dinamiklerdeki bi iliskime dair bi arkadaşım çok güzel bişey söylemişti bana; "black wine siz birlikte bi hayat yasamiyodunuz ki, o kendi hayatını yasiyodu sense ona eşlik ediyodun"
İyi düşünün, bu adamla her anlamda ortak bir ömür geçirebilir misiniz?

Okurken benim gözümün önüne geldi de bu adamla ömür gecmez kardesim.
Şimdiden her masrafı size ve ailesine yıkan adam evlenince maaşını ver dayatması yapar.
Bu adam cimri net.
Normal olan nişanlın ile birlikte istediğinizi,uygun gördüğünüzü alırsınız.zor da kalırsanız aileler destek olur.evet şuan ekonomide evlenmek,ev kurmak zor ama destek olursanız hallerdersiniz.
Bence iyi düşün bir yastaga baş koyacaksınız hergun böyle tartışmalar olursa ne yapacaksın.
Bence de ailen haklı.
Evlendikten sonra ailem hakli çıktı diye tahammül etmek zorunda kalman daha kötü olur.ayril bu adamdan

Biriktirdigim paralarla arabamı aldım. Alacak olan eşyalarin parasinda ben her şekilde destek oluyorum zaten. Imkan var asıl mesele imkan varken bu kadar zorluk cikarmasinda.
Düsün bide imkan olmasa bu adam neler yapacak ?
Onu anlatmaya calısıyorz 2 saattir.
Orta yol bulmak ayrı,yoluncak kaz gibi görmek ayrı.

Atın o nişanı dereceye gelmeyin. Üslup var üslup var. Ekonomik olarak kötüyse bunu güzelce söyleyebilir. Ama adam bildiğin cimri yani.

Adam asiri cimri. Maasi gayet yuksekmis. perdeyi uygun fiyatli alabilirsiniz ama beyaz eşya cok onemli çünkü uzun yillar kullaniliyor eger kisinin imkani varsa saglam ve kaliteli bir buzdolabi almali. Bu adamla ömür gecmez. Cocugunuz oldugunda burnunuzdan gelir. Bebek daha dogmadan masraf demek. Hastanesi, esyasi, bezi, özel aşısı, yazligi kisligi... büyüdükçe sosyal hayati, kursu, aktivitesi. Bunlarida cocugundan esirger. Yol yakinken ayrilin.

Hatta burada bir konu vardi onu okuyun. Cocugun hicbir masrafina karismayan, bir bisiklet almaktan onu gectim pasta almaktan cekinen sozde bir baba var. Okuyun kendiniz gorun bu tip adamlarin gelecekteki halini

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Allah yardimciniz olsun. Zor.. bu icinize attiklariniz eger evlenirseniz hepsi disa vurucak sustugunuz sindirdim dediginiz herseyi en ufak tartismada disari cikicak. Mutsuzken iyive mutsuz olucaksiniz. Benim bildigim dugun meselesi iki tarafli olur. Ayrica muhendis ve maas gayet iyi bence sizde calisicam diyosunuz o ragmen boyle.. biz ölelim o zaman.. salim gitsin huysuzu.

X