Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Çok haklısınız.. yurtdışı işini geçen seneden beri aramizda konusuyorduk ama ben pek yanasmiyordum evlilik ertelemekten bahsediyordu bana zaten bir yıl ertelenmisti düğün simdi gelip yine erteleme fikrini bana sunmasi sinirlerimi bozdu sinirden tamam git iptal et o zaman dedim o da sagolsun annesine sunmuş fikirlerini. Kendi aramizda konusmak neyse ama isin icine aileleri sokmak olayi daha bir ciddi hâle getiriyor. Annesinin de sinirlerini bozmuş kadincagiz beni aradi bu çocuk ne istiyor böyle diye sitem etti. Kendisyle kavga ettim zaten baya kötü oldu sonra ağladı özürler diledi yine affettik şimdi de baska sorunlar çıkıyor. Biraz klise olacak ama sevgisinden hiç kuşkum yok ama neden bu kadar doyumsuz yetinmesini bilmiyor hep daha fazlasını istiyor anlam veremiyorum.
kendisi gibi isteklerinizde ısrarcı olun da bakın seviyor mu sevmiyor mu anlarsınız

sevgi bu değil istek ve beklentinizi umursamıyor seven umursar

Türkiye'deki ekonomik kriz onu çok daraltti yurtdisinda calismak istiyor evet hakli ama suanda çalıştığı yer de türkiye'nin en buyuk savunma sanayi yeri muhendis olarak 20 bine yakin maas aliyor. Istanbulda ben de is bakicam zaten ben de muhendisim durumumuz o kadar da kötü değil ama kendisine anlatamiyorum hep stres hep agresiflik hep bi karamsarlik..
Maaşı gayette iyi istese bal gibi alır.
Buzdolabı lüks değil sonucta ihtiyaç bu adam cimrinin teki yol yakınken dönün.

Evlenince yediğin lokmayi sayıyor böyle tipler kendini bile bile ateşe atma sakın.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Haklısınız ve haklı olmanız durumu daha üzücü ama gerçek. Yaşım 29 oldu onun vermis olduğu baskı da var sanırım üstümde. Yapım gereği orta yolu bulmaya çalışırım hep. Karşımdaki daha değerli olur kendimi ezerim ama benim gibiler daha kıymetsiz olur bunu sadece kendim için değil bunu okuyan benim durumumda olanlar için de yazıyorum. Ders cikarsinlar.
yaşınızın baskısını siz kendi kendinize yapıyorsunuz sanırım
zira aileniz böyle olmaz demiş yani onunla evlenmenize gönüllü değiller aslında memnun değiller bu durumdan
bende 29 yaşımda evlenmiştim ama 35 de evlensemde olurmuş yani babam hep şu zamanda 40 erkek 35 kadın için ideal acele etme daha yaşın genç kızım derdi şuan 36 yaşımdayım haklıymış bence en az 30 yaşını doldurmalı kadın evlenmek için
inanın 2 sene sonra birçok konuda bakış açınız değişecek mesela 2 sene sonraki siz şuanki sizin yaptıklarınızı yapmaz daha farklı düşünür bu yaşadıklarınız da tecrübe

masraf ettik görüştük evliliğe yaklaştık diye düşünmeyin ayrılın ,boşanırken daha çok yıpranırsınız biraz ileriyi düşünün

Merhabalar, siz orta yolu bulmuyorsunuz siz boyun eğiyorsunuz. Çünkü tv ucuz olduğundan buzdolabı sizin istediğiniz gibi olsaydı orta yol bulunmuş olurdu. Ben evlenirken maddi olarak sıkıştık eşimin bekarlıktan kalan tvsini kullandık. Markasını bile tam bilmiyorum. Ama o da aldığı beyaz eşyaları gayet güzel aldı. Perdemiz ucuz oldu ama halıları pahalı aldık gibi gibi. Orta yolu bulmak budur.

Siz elini cebine attırmadığınız için evleniyor sizinle. Agresif insanın dili acı olur. Sırf sizi kırmak için kendi bile inanmadığı şeyleri söyler. Cimri insan agresif insan sizin ömrünüzden yer. İlla para harcamak da gerekli değil ama elinde varsa insan eşiyle kuracağı yuvaya tüm emeğini harcamak istemez mi? Bence ya ayrılın ya da tavrınızı değişin para harcatın ki bu durumda zaten o sizden ayrılır

Amacı bikac ay yurtdisinda çalışıp yeri yurdu hazirlayip öyle gelip beni almakmis... Sürekli hayaller onu yapicam bunu yapicam olmadi esyalari satarız Avusturyaya gideriz sürekli yeni fikirler aksiyonlar.. bilmiyorum ben bu kadar heyecana gelemem sanırım ailemden uzakta yaşama fikri bile beni geriyor..

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Böyle agresif ve allahın cimrisi bir adamla evlenmeyecek kadar kendini sevsen keşke çok mu lazım bu adam

Türkiye'deki ekonomik kriz onu çok daraltti yurtdisinda calismak istiyor evet hakli ama suanda çalıştığı yer de türkiye'nin en buyuk savunma sanayi yeri muhendis olarak 20 bine yakin maas aliyor. Istanbulda ben de is bakicam zaten ben de muhendisim durumumuz o kadar da kötü değil ama kendisine anlatamiyorum hep stres hep agresiflik hep bi karamsarlik..
Adam cimri ya bunalmayla daralmayla alakası yok

Amacı bikac ay yurtdisinda çalışıp yeri yurdu hazirlayip öyle gelip beni almakmis... Sürekli hayaller onu yapicam bunu yapicam olmadi esyalari satarız Avusturyaya gideriz sürekli yeni fikirler aksiyonlar.. bilmiyorum ben bu kadar heyecana gelemem sanırım ailemden uzakta yaşama fikri bile beni geriyor..
ne kadar da emin :KK70: birkaç ayda çalışıp yer yurt hazırlanmaz size şöyle söyleyeyim akrabam antepden izmire taşınmak için istifa etti gitti orada iş buldu çalıştı ev tuttu taşındı yerleşti 1 sene sürdü aksilik çıktı çünkü
1 sene bakın...

orada evlenmeden aklımda kalanlarıda yaşayayım nasılsa burada bekleyen var biraz daha yaşayıp öyle evleneyim demiyor da yeri yurdu hazırlayacağım diyor :KK70: birlilte gidin ? yer yurt birlikte hazırlanır kendisi neyi nereye hazırlayacak allah allah

hayalperest , ay çok sıkıntı resmen

Saniye düşünmeyin, ayrılın.
İnsan bir şeyin uygununu, bütçe dostunu arıyor olabilir lakin ikili yaşanacak bir hayatta kendi doğrusunu dayatamaz.
Siz bunu kabul ediyorsanız başka bir şeyde fedakarlık göstermesi gerekir ama yok.
Önce şehir, sonra ev, sonra eşya derken bütün hayatınız aslen ‘o’ ve isteklerine göre şekillenecek, siz sadece figüran olarak kalacaksınız.

En temiz, kavgasız gürültüsüz ayrılmaya bakın.

Son düzenleme:
Evet kesinlikle haklisiniz. Eğer bizim de imkanimiz olmasaydi emin olun ben de ucuzlara kaçardim eldekiyle idare ederdim ama imkanimiz var ailemin de durumu iyi zaten öyle olduğu için en iyilerini almami destekliyorlar ama nişanlım inat çok inat hem de marka diye para vermem ben ona diyip gidip "uygun" fiyatli urunlere bakiyor ve almam için diretiyor. Tipik bir koç burcu erkeği. Çok emeğimiz var bu ilişkide. Bu şekilde para yüzünden inat yüzünden heba olmasına gönlüm razi gelemiyor bir türlü..

Herşeye tamam dediğinizden bu zamana kadar gelip evlilik yoluna gitmissiniz.
Niye yani, kendinizden, isteklerinizden ödün veriyorsunuz?
Sevgisinden kuşkum yok demişsiniz, biraz dişli olun, nişanlınızın sözünden çıkın bakalım ortada sevgi kalıyor mu?

Nişanlınızdan önce siz kendinizi sevmiyor, önemsemiyorsunuz, benim aklım bu kısmı hiç aklım almıyor.

Ailem laf der falan diye evlenirseniz eğer geçmiş olsun. Nişanliyken böyle olan adam evlenince dünyayı daha dar eder size.

Gerilmene gerek yok zaten o kılıf sen inanıyor musun adamın bu söylediğine kesin gelir seni alır bu cimrilikle

Yol yakınken kaçın kurtulun. Evlenince daha da şiddetlenecek, bu günleri arayacaksınız. Zaten düzelecek, yoluna koyacak biriyse sonradan düzelir ve düzeninizi kurarsınız.

Evet kesinlikle haklisiniz. Eğer bizim de imkanimiz olmasaydi emin olun ben de ucuzlara kaçardim eldekiyle idare ederdim ama imkanimiz var ailemin de durumu iyi zaten öyle olduğu için en iyilerini almami destekliyorlar ama nişanlım inat çok inat hem de marka diye para vermem ben ona diyip gidip "uygun" fiyatli urunlere bakiyor ve almam için diretiyor. Tipik bir koç burcu erkeği. Çok emeğimiz var bu ilişkide. Bu şekilde para yüzünden inat yüzünden heba olmasına gönlüm razi gelemiyor bir türlü..
Sevgili arkadaşım emeğiniz yok emeğin var adamın bir şey umrunda değil mevzu inat değil adam cimri niye bunu kabullenmiyorsun

X