Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay maşallah bebişe 😍 büyüyorlar şunun şurasında 2 buçuk ayımız falan kaldı 🙂
Ben de ağırlaştım baya oturduğum yerden kalkarken baya zorlanıyorum çuval gibi 10 kiloya yakın aldım 😂
Gece zaten hiç uyku yok. Tuvalete gidiyorum saat başı. 🙄
Şeker yüklemesi yapmadı doktorum gerek görmüyorum sende dedi.
Bnm kilom varya canim ilk gebeligimde de cikmisti ki onda daha zayif hamile kalmistim risk goeuyor iste malesef umarim cikmaz diet bana gore degil asla 🤣🤣 epey yiyorum aslinda ama az almisim kilo cok sukur 🤣🤣 gecen ayki rutin kan tahlilimde sekerim normal aslinda ilkinde cikmasaydi istemezdim demisti doktorum seni hala ayda bir mi cagiriyor doktor. Bu aydan sonra daha sik cagiracak sanirim fecen ay oyle bisiler demisti

Ay maşallah bebişe 😍 büyüyorlar şunun şurasında 2 buçuk ayımız falan kaldı 🙂
Ben de ağırlaştım baya oturduğum yerden kalkarken baya zorlanıyorum çuval gibi 10 kiloya yakın aldım 😂
Gece zaten hiç uyku yok. Tuvalete gidiyorum saat başı. 🙄
Şeker yüklemesi yapmadı doktorum gerek görmüyorum sende dedi.
Kiz bide internetten baktim 29 30. H tamamlandiginda 7. Ay tamamlanmistir yaziodu. Yani 8. Aya girios ki beni. Tombalak onden gidiomus yine ama zararli yada sorun olusturacak kadar degil dedi ben aralik ortasina kendimi alistiriyoru. 15 inden sonra her an gelebilir gibime gelio icgudusel iste. Alisverisi tamamladim ama yikayip utuleyecek kadin lazim 🤣🤣 hersey posette duruyor wala bi araba almadim henuz

Bnm kilom varya canim ilk gebeligimde de cikmisti ki onda daha zayif hamile kalmistim risk goeuyor iste malesef umarim cikmaz diet bana gore degil asla 🤣🤣 epey yiyorum aslinda ama az almisim kilo cok sukur 🤣🤣 gecen ayki rutin kan tahlilimde sekerim normal aslinda ilkinde cikmasaydi istemezdim demisti doktorum seni hala ayda bir mi cagiriyor doktor. Bu aydan sonra daha sik cagiracak sanirim fecen ay oyle bisiler demisti
Bana da ilkinde yapmışız yükleme çıkmamış dedi, bebeğin suyu kilosu iyi dedi ki benimkinin kilosu da 10 gün kadar öndeydi ona rağmen normal dedi.. ay maşallah nasıl korkuyordum tek arterden dolayı bebeğim kilo alamayacak diye ama çok şükür geri kalmıyoruz 🙂
Bana açlık-tokluk hba1c baktı sadece normal dedi şeker için ben de ona güvenerek tatlıya devam ediyorum 😂
Beni 32.haftada çağırdı çalışamaz raporu için, ondan sonra da bi normal bi kontrol şeklinde 10 gün ya da 2 haftada bir gidicem inşallah.

Kiz bide internetten baktim 29 30. H tamamlandiginda 7. Ay tamamlanmistir yaziodu. Yani 8. Aya girios ki beni. Tombalak onden gidiomus yine ama zararli yada sorun olusturacak kadar degil dedi ben aralik ortasina kendimi alistiriyoru. 15 inden sonra her an gelebilir gibime gelio icgudusel iste. Alisverisi tamamladim ama yikayip utuleyecek kadin lazim 🤣🤣 hersey posette duruyor wala bi araba almadim henuz
Ben daha bir iğne alamadım bebeğime, artık başlarım ben de bir şeyler almaya, en geç 34.haftaya kadar her şeyi hazırlamayı düşünüyorum, yıkayıp ütüleme, hastane çantası da dahil.

Ben daha bir iğne alamadım bebeğime, artık başlarım ben de bir şeyler almaya, en geç 34.haftaya kadar her şeyi hazırlamayı düşünüyorum, yıkayıp ütüleme, hastane çantası da dahil.
Bende erken mi acaba die dusunuyorum ama o zaman da baya agirlasirim sanirim annem gelir Yardima ama ben kendim yapmak istiyorum herseyini o yuzden sanirim yavastan yikayip utulemeye baslarim. Oglum kiskanmiyor diyordum ama alisveriste kiyafetleri degul ama sallanan ana kucagi aldik onu hazmedemedi Ben binicem vs dedi tekme atti kutuya 🤦🤣🤣 sonra babasi ikna etti beraber kurulum yaptilar gecti gibi kiskanmasi ama belli olmaz gozum korkuyor insallah kiskanmaz 🤲 senin kiza soylediniz mi ? Nasil gidio tepkileri ?

Bende erken mi acaba die dusunuyorum ama o zaman da baya agirlasirim sanirim annem gelir Yardima ama ben kendim yapmak istiyorum herseyini o yuzden sanirim yavastan yikayip utulemeye baslarim. Oglum kiskanmiyor diyordum ama alisveriste kiyafetleri degul ama sallanan ana kucagi aldik onu hazmedemedi Ben binicem vs dedi tekme atti kutuya 🤦🤣🤣 sonra babasi ikna etti beraber kurulum yaptilar gecti gibi kiskanmasi ama belli olmaz gozum korkuyor insallah kiskanmaz 🤲 senin kiza soylediniz mi ? Nasil gidio tepkileri ?
Erkek kardeşi olacağını kabullendi artık, ama eşim bazen karnıma dokunur görünce kıskanıyor hemen gidip babasının kucağına oturuyor 😂 Geçen gün artık oynamadığı oyuncaklarını topladık beraber artık bunları kardeşim oynasın diyor, eski yatağını, bebek arabasını falan kardeşin için artık diyince kabul ediyor bi tepki vermiyor şimdilik. yani bi kıskanıyo bi kıskanmıyo anlamadım ama doğunca kesin kıskanacak gibi. İnşallah krizsiz atlatırız 😂

Kuzum nedense ben de çok ümitliyim. Biz 2 ay önce covid geçirdik ya eşim sperm testi verecek bu ay regl olursam. Bakalım inşallah hayırlısıyla olacak Rabbim bana da nasip edecek.

Allah razı olsun kuzum sizlerin duasıyla olacak inşallah

Ah yaa ben de 7 senede 4 ev değiştirdim inşallah artık burda kalalım diyorum. Çok zor taşınmak ama eğer taşınacaksan çok agirlasmadan hallet canım bi de gittiğin yerde doktor falan bulman gerekecek çok sonraya bırakma mümkünse

Kizlar selammmm 🥰 alisveris konusu olmus bende daha tamamlayamadim haftaya cikacagiz alisverise kismetse ama canta hazirligi veya yikamak utulemek icin erken degil mi ya 🤔 30 u gorsem oyle yapayim diom ama gecmi sayilir oglumda ne zaman yapmistim hic hatirlamiyorum benimde 27 bitio anaa 30 a da az kalmis zaten ohaaa bak gene basti birden korku ustume hahahahhaa uykusuz her geceee 🤣🤣🤣🤣🤣 djun aksam oglum uyumak istemedi ilk kez siz oturuyorsunuz hakkiniz var da benim neden uyumamaya hakkim yok die hesap sordu bide koptum 🤣🤣 bebe gelince uyumazsa onuda bahane esecek o uyumuo ben neden uyuyayim dicek delirmeceli gunlerim cok yakin sanirim 🤣🤣🤣🤣🤣
Tasinan arkadaslar ben 1.5 sene icinde turkiyenin en dogusundan en batisina tam 5 kere ev degistirdim ist kars karstan ist ist foca foca izmir izmir ist seklinde İstanvudla fa tasinma seruvenimiz bitmedi 3 yilda 4 ev de ist ici degistik hamdolsun kicimiz yer yuzu gordu bu evde tasinma ihtimalimiz milyonda 0 onumuzdeki 3 sene boyunca 🤣🤣 oyle alistim ki kutu koli yapmaya nakliyeciler is teklifinde bulundular hahahahhaaa sakasi bi yana cok zor allah yardimciniz olsun insallah
Canım kızlar nasılsınız 💕💕 özledim sizleri baya oldu fırsat bulup giremedim evdeki her an telefonum kızımda duruyor eşimle bile zor haberleşiriz olduk malum soğudu havalar kızı evde nasıl oyalayacağımı bilemez oldum yavrum daha kendi kendine de oyun oynamıyor pek mecbur her yolu deniyorum. Bugün kesinleşti taşınacağımız en geç ayın başında taşınmış olucağız. Ev toplamak yerleştirmek dert değil artık profesyonel olduk 3 günde toplayıp 7 günde tamamen yerleşiyorum artık 🤣🤣 farklı bir şehrin ilçesine gideceğiz tanımadığın yerde yaşamak bir yana nasıl doğurcam derdi başladı bende. 30 haftadan sonra Dr değiştirmek😒 bu 4. Dr olucak ne değişik bir hamilelik yaşıyorum bu sefer🙄 neyse Allah beterinden korusun diyeyim. Gözümü kapatıp açsam da şu 2 ay geçse hem taşınmış olsam hem Doğurmuş ne güzel olur değil mi 🤗🤗✌️ zorlu bir 15 gün hatta 1 ay beni bekliyor umarım herşey bundan daha güzel olur Allah utandırmasın ne diyeyim bunlara değsin yeter ki. Kendinize iyi bakın ilk fırsatta görüşmek üzere canlarım hepinize Allah kolaylık versin bana da inşallah 🙏🙏🙏
Geldi kirmizilar kızlar 😆 hayırlısı
Canım herşeye vardır bir hayır Allah hayırlı zamanda tez vakitte nasip etsin inşallah 🙏

Kizlar selamlar. Bugun devlet hastanesinde kontrolum vardi bebek 1.5 kg olmus 38 cm de boyu 🥰 bende 7 kg almisim 🤦 yarin kendi doktorumda sekee yuklemem yapilacak bugunku doktor bebek epey kilolu h sina gore seker olabilir asla ihmal etme dedi
Sizde durumlar nasil epey zorlaniyorhm gece saga sola donmek bile eziyet gibi
Kuzum valla bana boy kilo söylemiyorlar iffit oluyorum haftasına göre uyumlu değilmi ona bakıyoruz diyor

Kizlar gunaydin. Hayirli kandiller cumleten. Seker yukleme sonucunu yorumlayabilecek var mi aranizda saglikci vb olan yada bilgisi olan ?
Canım ben yaptırdım 1. Saat tokluk şekerim 139 çıktı doktor normal dedi senin kaç çıktı değerler 140 ve altı normal kabul ediliyor sanırım ama bana 50 mg şeker yüklemesi yapıldı bazılarına 75 mg yükleme yapiolar

Devlet soylemiyor canim malesef sanki devlet sirri wala
Evde açlık kan şekerim 93 falan çıkıyor ama sağlık ocağında 70 lerde çıkıyor anlamadım bu işten bişey . Bi ara hamile kalmadan önce idrar tahlillerimde yanlış çıkmıştı yenisini yaptırdigimda doğru sonuca ulaşmamıştık aile hekimim kendi ağzıyla bizim labaratuvar sonuçları yanlış çıkıyor sorunlu dedi özele gidemeyen bunca insan napacak dün devlete gittim bebeğin kilosunu soledi kız bebek dedi başka bişey demedi çok uyuzlar gercekten

Canım ben yaptırdım 1. Saat tokluk şekerim 139 çıktı doktor normal dedi senin kaç çıktı değerler 140 ve altı normal kabul ediliyor sanırım ama bana 50 mg şeker yüklemesi yapıldı bazılarına 75 mg yükleme yapiolar
Canim bana 75 gr lik yukleme yapildi
Aclik 103 1. Saat sonunda 200 ve 2. Saat sonunda 110 cikti. Doktorla gorustuk telde bi tik yuksek oldugunu ancak diet ile onlem alinabilecegini soyledi bir liste vermisti zaten ona uymaya calisiyorum cok kati da yapamiyorum wala canim acaip istio bisiler ve yiyorum az az da olsa suan gunde 3 kez seker olcumu yapiyorum degerler gayet makul cikiyor sanirim baska seye gerek kalmicak gibi boyle devam doguma kadar insallah

Canim bana 75 gr lik yukleme yapildi
Aclik 103 1. Saat sonunda 200 ve 2. Saat sonunda 110 cikti. Doktorla gorustuk telde bi tik yuksek oldugunu ancak diet ile onlem alinabilecegini soyledi bir liste vermisti zaten ona uymaya calisiyorum cok kati da yapamiyorum wala canim acaip istio bisiler ve yiyorum az az da olsa suan gunde 3 kez seker olcumu yapiyorum degerler gayet makul cikiyor sanirim baska seye gerek kalmicak gibi boyle devam doguma kadar insallah
Canım senin 75 g yükleme yapmışlar ondanda biraz yüksek cikmis olabilir benim 50 g yükleme yaptılar bide doktor detay vermedi direk normal dedi 140 ve altı olunca normal diolar sanırım ama dediğim gibi benimki 50 g yuklemeydi

Blntkbra Blntkbra beyaz ekmek tuz ve şekerden uzak dur bol bol su iç öğünlerini az az ve sık sık ye geceleri meyveden uzak dur yiyeceksen gunduz ye ve tek çeşit meyve ye bi porsiyonu gecmesin günde bi elma gibi mesela. Markette satılan meyve sularından paketli gıdalardan uzak dur beyaz ekmek yerine esmer ekmek tercih et çavdar kepek ve tam buğday gibi mesela ha bide en önemlisi patates ve pirincten uzak dur benim annemde şeker hastası bunlara dikkat etmeye çalışıyor tatlılardan uzak durman lazım özelikle şerbetli baklava gibi şeyler sütlü tatlılardan çok şekerli oluyor bebis doğana kadar mecbur dikkat etmen lazım onun sağlığı için canim :)

Blntkbra Blntkbra beyaz ekmek tuz ve şekerden uzak dur bol bol su iç öğünlerini az az ve sık sık ye geceleri meyveden uzak dur yiyeceksen gunduz ye ve tek çeşit meyve ye bi porsiyonu gecmesin günde bi elma gibi mesela. Markette satılan meyve sularından paketli gıdalardan uzak dur beyaz ekmek yerine esmer ekmek tercih et çavdar kepek ve tam buğday gibi mesela ha bide en önemlisi patates ve pirincten uzak dur benim annemde şeker hastası bunlara dikkat etmeye çalışıyor tatlılardan uzak durman lazım özelikle şerbetli baklava gibi şeyler sütlü tatlılardan çok şekerli oluyor bebis doğana kadar mecbur dikkat etmen lazım onun sağlığı için canim :)
Aynen canim dikkat ediyorum hepsine olcumlerim gayet guzel gidiyor hamdolsun sorun yok bi tek gecen canim serbetli bi tatli istedi solemiyim simdi dayanamadim artik yedim 2 tane bi baktim 140 a cikmis ama varya olcek gibi canim istedi artik arada sirada oluo ama hep dikkat ediorum cikmio 89 101 arasi hep

Selam güzel anneler bütün yazılarınızı okuyor çok mutlu oluyorum herşeyin yolunda gitmesine çoook seviniyorum tekrardan hayırlı şekilde doğurmayı nasip etsin Rabbim :KK36:
Sizlerden dualarınızı benim için eksik etmemenizi istiyorum çok ihtiyacim var bugün aşılamam oldu artık olduğu kadar olmadığı kader diyerek beklicem 15 gün .Bu hayatta bazen ne kadar zorlarsak zorlayalım takdir ilahi ne zaman ise o zaman oluyor hakkımda hayırlısı olsun inşallah. I ipti Nasılsın adet olmuşsun? Seninle bize en yakın zamanda nasip olmasını dilerim :KK200:

Selam güzel anneler bütün yazılarınızı okuyor çok mutlu oluyorum herşeyin yolunda gitmesine çoook seviniyorum tekrardan hayırlı şekilde doğurmayı nasip etsin Rabbim :KK36:
Sizlerden dualarınızı benim için eksik etmemenizi istiyorum çok ihtiyacim var bugün aşılamam oldu artık olduğu kadar olmadığı kader diyerek beklicem 15 gün .Bu hayatta bazen ne kadar zorlarsak zorlayalım takdir ilahi ne zaman ise o zaman oluyor hakkımda hayırlısı olsun inşallah. I ipti Nasılsın adet olmuşsun? Seninle bize en yakın zamanda nasip olmasını dilerim :KK200:
Merhaba canım nasılsın? İyisindir ınsalah tabikide dualarım seninle inşallah hayırlı haberlerle gel bize❤💓

Aynen canim dikkat ediyorum hepsine olcumlerim gayet guzel gidiyor hamdolsun sorun yok bi tek gecen canim serbetli bi tatli istedi solemiyim simdi dayanamadim artik yedim 2 tane bi baktim 140 a cikmis ama varya olcek gibi canim istedi artik arada sirada oluo ama hep dikkat ediorum cikmio 89 101 arasi hep
İyi yapıyorsun canım benimde tatlı krizlerim oluyor bugün uykudan uyandım canım çok tatlı bişey çekti çikolata yedim bi kere yedmmi gün içerisinde şekerli bişey yememeye çalışıyorum mesela bana bi ara bebeğin suyu artmis şekerli şeyler yeme dedi 1 hafta dikkat ettim gittim suyu normale dönmüş dedi şekerli şeyler suyu da arttırıyor suyun fazla olmasi da iyi deilmis dikkat etmek lazım her açıdan risk bu şeker.

X