• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Niltolun nişan bohçası

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Canım hersey cok güzeldi hatta harikaydı
ne kadar güzel hazırlanmısınızz ne güzel seyler alıp hediyeleşmişiniz Maşallah
bayıldım valla adet ve törelerimizde var bunlarrr bende yapcam evlenirken
bilmeyenlerede yada ne koyayım diyenlere güzel fikir olmuss bayagı aydınlatıcı ne koydununuda acıkca yazman güzeldi tşklerrrrrrrrrrrr
Alllah ım bir ömür mutlu etsin inş hayırlı olsun.

canım çok mutlu oldum beğendiğine ve sizlere fikir olması beni daha bir sevindirdi, artık darısı senin başına inan bu telaşlar çok yorucu ama geriye dönüp baktığında iyi ki yapmışım dedirtiyor. a.s.

kusura bakma canım annem almış fiyatını bilmiyorum ama EVKUR mağazasından markası da Picnik Collection diye yazıyor kutu üzerinde... Evkur mağazalarında bulabilirsin yania.s.

çok sağol.İnternetten baktım biraz Fiyatlar çeşide göre 200-250 arası. Days in colours marka diyor yan marka olabilir.

niltolcüm bende tekirdağ şarköylü bi adama varıcam :) trakyada bohçalar böyleyse ayvayı yedim ben valla.biraz aydınlatırsan beni trakya adetleri hakkında çok sevinirim canım.

bi de bizde adet sadece düğünde bohça hazırlanır.oğlan evi hem sözde hem de nişanda bohça getirince çok şaşırmıştık.

Canım, hepsi çok güzel olmuş ama ben bu kadar masrafı hiç de doğru bulmuyorum. İnsanın durumu olunca hediye vermek güzel oluyor tabiiki ama genede bu hediye değil ki nişan bohçası, normal zamanda hediye vermek gibi değil yani, mecburiyet bence ve ben bu tür prosedürleri sevmiyorum... Biz sadece birbirimize bohça yaptık ve hiç içine nevresim falan da koymadm zaten otür şeyler çeyizimde var niye bi daha alayım ki....
Biz sadece gelin bohçası ve damat bohçası yaptık. Daha önce neler olduğunu yazmıştım ama 2 sene geçti unuttum vallla...
Damat Bohçası: Saten pijama takımı 3 parça, penye pijama, iç çamaşırı, çorap, traş makinası, traş jeli mach3, traş losyonu nemlendirici, roll-on deo, diş fırçası diş macunu, parfüm, terlik, ayakkabı, gömlek,kravat, kol düğmesi, v yaka kazak
GelinBohçası: Saten gecelik takımı 6 parça, saten pijama takımı 3 parça, iç çamaşırı, kaşkorse takım(atlet klot), çorap, terlik, makyaj takımı (çeyizciden değil ğarfümeriden aldım kullandığım markadan, çeyizcilerin dandik oluyor, parfüm, diş fırçası diç macunu, ayakkabı çanta, pantolon, içli dışlı triko takım
İşte bu kadar....
Bence daha fazlası israf, onun yerine evime başka bişey alırım....

bi de bizde adet sadece düğünde bohça hazırlanır.oğlan evi hem sözde hem de nişanda bohça getirince çok şaşırmıştık.

canım bizde adet sözde sadece geline ve damada hazırlanır. nişanda da aile büyüklerine ve gene gelin ile damada olur. düğünde biz yapmıyoruz. tabi bu işler kız ve erkek tarafların karşılıklı anlaşmasına da bağlı... biz herşeyi anlaşarak yaptık, ben tekirdağ eşimde rize olunca adetler değişik tabi oyüzden konuşarak anlaştık ve ne yapılması gerekliyse sırayla yaptık hiçbir konuda da sorun olmadı çok şükür...a.s.

bir soru daha pike takımın ne marka ve ne kadar?ankarada yada internette nerden bulabilirim?

kusura bakma canım annem almış fiyatını bilmiyorum ama EVKUR mağazasından markası da Picnik Collection diye yazıyor kutu üzerinde... Evkur mağazalarında bulabilirsin yania.s.

Onun aynısını ben çeyizime aldım, Evkur'dan 350 YTL 10 taksitli fiyatı güzel bende çok beğendim vakti zamanında ama Evkur'dan alışverişi kimseye önermem. :oklava:

Canım, hepsi çok güzel olmuş ama ben bu kadar masrafı hiç de doğru bulmuyorum. İnsanın durumu olunca hediye vermek güzel oluyor tabiiki ama genede bu hediye değil ki nişan bohçası, normal zamanda hediye vermek gibi değil yani, mecburiyet bence ve ben bu tür prosedürleri sevmiyorum... Biz sadece birbirimize bohça yaptık ve hiç içine nevresim falan da koymadm zaten otür şeyler çeyizimde var niye bi daha alayım ki....
Biz sadece gelin bohçası ve damat bohçası yaptık. Daha önce neler olduğunu yazmıştım ama 2 sene geçti unuttum vallla...
Damat Bohçası: Saten pijama takımı 3 parça, penye pijama, iç çamaşırı, çorap, traş makinası, traş jeli mach3, traş losyonu nemlendirici, roll-on deo, diş fırçası diş macunu, parfüm, terlik, ayakkabı, gömlek,kravat, kol düğmesi, v yaka kazak
GelinBohçası: Saten gecelik takımı 6 parça, saten pijama takımı 3 parça, iç çamaşırı, kaşkorse takım(atlet klot), çorap, terlik, makyaj takımı (çeyizciden değil ğarfümeriden aldım kullandığım markadan, çeyizcilerin dandik oluyor, parfüm, diş fırçası diç macunu, ayakkabı çanta, pantolon, içli dışlı triko takım
İşte bu kadar....
Bence daha fazlası israf, onun yerine evime başka bişey alırım....

canım bu işler herkesin düşüncesine göre yapılır kimse kimseye zorla birşey yaptırmaz çok şükür durumumuz vardı ve yaptık, bohçaya koyduğumuz herşey de şuan kullanılıyor gereksiz bir şey koyduğumuzu düşünmüyorum. nine ve dedilere gelince iki tarafında ilk torunları ve ilk evlenenleri olunca onları da unutmamak ve mutlu etmek istedik... bizde zaten konuluyor aile içine ve aile büyüklerine bohça... ben başta anneme gerek yok dedim ama o olması gerekli ilerde anlarsın dedi ve dediği gibi de oldu iyi ki yapmışım iyi ki annemi dinlemişim diyorum. her yorumun için teşekkürler. bunlardan daha güzelini Yüce Rabbim herkese versin...a.s.

Onun aynısını ben çeyizime aldım, Evkur'dan 350 YTL 10 taksitli fiyatı güzel bende çok beğendim vakti zamanında ama Evkur'dan alışverişi kimseye önermem. :oklava:

Arkadaşım sana katılıyorum Evkur dan birşey almamak gerekli müşteriye felan hiç saygıları yok. Annem ordan benim çeyizim için bir çok ürün almışdı, yarın getircez diyorlar ama kaç gün bekledik öyle. paraya doymuşlar... a.s.

Niltollllllll nerde tatlım güzel evinin resimleri?Ben de yine ekleyemedim koşuşturmacadan sanırsam haftaya başlayacak olan iznimde koyacağım yada düğünden sonra Şubat ayının ilk haftasında :))))

nişan bohçaları gördüğüm kadarıyla bayaa bi masraflı bolca para biriktirmek lazımmm....

Niltollllllll nerde tatlım güzel evinin resimleri?Ben de yine ekleyemedim koşuşturmacadan sanırsam haftaya başlayacak olan iznimde koyacağım yada düğünden sonra Şubat ayının ilk haftasında :))))

mısracım geçen hafta sonu bazı odaları çekmiştim kısmetse bu hafta sonu da diğer odaları çekip hepsini birlikte koyacağım... senin kini de bekliyorum muhakkak koy, birde izne demişsin evlilik iznine mi yoksa çıkacaksın???a.s.

bütün ayrıntılar düşünülmüş çok güzel olmuş hepsi özellikle kadife bohçalara bayıldım güzel fikir.ben bunların hiiiçbirini yapmadım zaten bu prosedür beni çok geriyo nişandan önce eşimle birlikde karara vardık ve nişan bohçası alışverişi yapmak istemediğimizi ailelerimize söyledik onlarda saolsunlar anlayışla karşıladılar.sadece evlendikden sonra el öpmeye giderken kayınvalideme kayınpederime ve eşimin kardeşlerine hediye almışdık onları götürdük.iyikide öyle yapmışımm

ay hepinizinkine bayıldımmm
allah ömür boyu mutlu etsin hepinizi
y gözlerim doldu yaa o günlerim aklıma geldi cokta eski diil ama 3yıl önce idi
cok güzel bohça hazırlamıştık
kayınvaldme ,kayınpederime,babanneye,görmceme eşine,kaynıma eşine,hepsine yapmıştık cok beğenmişlerdi
anmein çeyizinden ipek bohcalırı vardı kendi işlemişti iğne oyası kenarları ve hepisnin rengi farklı idi sarı ,yeşil ,mavi, lila,pembe,

doya doya yaşayın bu günlerinizi tadını cıkarınn geri gelmiyo sonra

ay hepinizinkine bayıldımmm
allah ömür boyu mutlu etsin hepinizi
y gözlerim doldu yaa o günlerim aklıma geldi cokta eski diil ama 3yıl önce idi
cok güzel bohça hazırlamıştık
kayınvaldme ,kayınpederime,babanneye,görmceme eşine,kaynıma eşine,hepsine yapmıştık cok beğenmişlerdi
anmein çeyizinden ipek bohcalırı vardı kendi işlemişti iğne oyası kenarları ve hepisnin rengi farklı idi sarı ,yeşil ,mavi, lila,pembe,

doya doya yaşayın bu günlerinizi tadını cıkarınn geri gelmiyo sonra

yorumun için çok teşekkürler çok doğru yazmışsın herşey zamanında yaşanmalı ve yapılmalı daha sonra yapmadım diye pişman olmakdansa yapmak daha mantıklı bende iyi ki yapmışım diyorum.... senin bohçanıda merak ettim güzelliğini tahmin ediyorum iğne oyası çok şık olur çünkü...a.s.

bütün ayrıntılar düşünülmüş çok güzel olmuş hepsi özellikle kadife bohçalara bayıldım güzel fikir.ben bunların hiiiçbirini yapmadım zaten bu prosedür beni çok geriyo nişandan önce eşimle birlikde karara vardık ve nişan bohçası alışverişi yapmak istemediğimizi ailelerimize söyledik onlarda saolsunlar anlayışla karşıladılar.sadece evlendikden sonra el öpmeye giderken kayınvalideme kayınpederime ve eşimin kardeşlerine hediye almışdık onları götürdük.iyikide öyle yapmışımm

bu işler karşılıklı anlaşıya bakar eğer öyle karar aldıysanız ailelerde tamam dediyse sorun yok ama bohça olayı aslında çok zevkle yapılan bir olay prosedür dersek zorunlu hala getirmiş oluruz ama çok detaylı değil de az da olsa herkesin yapmasını isterim... çünkü evlilik vaktinde yorgunluk tan strezden ve parasızlık gibi bazı sorunlardan çok şeyi atlıyoruz ama yaş ilerledikçe keşkeler oluyor. neyse canım yorumun için sağol, mutluluğunuz bir daim süremesi dileğiylea.s.

nişan bohçaları gördüğüm kadarıyla bayaa bi masraflı bolca para biriktirmek lazımmm....

canım kendini çok sıkma, bir bazı şeylerden fazlasıyla aldık mesela geline ve damada koyulan bohçalarda kıyafetler çok fazla var herkes o kadar yapmak zorunda değil. biz eşimle anlaştık evlendikten sonra yeni birşeyler alacaktık şimdi alalım hem bohçaya koyalım hemde evlenince herşeyimiz hazır olsun istedik. ama diğerleri zaten normal bohçalarda olunan şeyler. Allah kolaylık versin. ve Darısı başına... Bunların daha güzelleri senin olsun canıma.s.

Allah tamamina erdirsin!
bohcalar harika, ama gercekten cok masrafli.
biz bohcayi tek damata onlarda tek bana yapacak hatta onlarin aslinda nisanda bohce adedi yokmus sirf dügünde olurmus.

biz bohcaya öyle cok fazla sey koymadik damada aldigim seyler:

Tras takimi
Parfüm
Pijama
Gömlek ve Kravat
bir kac cift corap
Banyo havlusu
Ic camasiri bir kac cift

bakalim benim bohcam cumartesi gelecek :)

kızlar buda sözde bizim damada yaptığımız bohça;

damada : gömlek, süveter, çorap, terlik, iç çamaşırı, parfüm ve havlu
kayınvalideye : 1 tülbent (üstlerine de yazdık)
kayınpedere : 1 havlu (üstlerine de yazdık)
kayınbiradere : 1 havlu (üstlerine de yazdık)

2007120106zw0.jpg

2007120107an9.jpg

kızlar resimlerin içinde bulmuşken paylaşmak istedim...

buda söz tepsim (kendimiz yapmıştık)a.s.

2007120108xf6.jpg

Back