Nişan Niltolun nişan bohçası

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
çok özenli ve çok güzel bohçalar olmus baya ayrıntılı.herkes düşünülmüş.

biz nişanda yapmadık düğünde kaynana bohçası yapıcaz .

canım beğendiğine çok sevindim teşekkür ederim, fiyatını tam bilemiyorum 1 sene oldu ama eğer durumunuz varsa muhakkak yapın farkettiysen ben kullanılmayacak hiçbirşey koymadım, biraz moderen olsun istedim fazla dantel felan yok herşey hazır ve insanların kullanacağı eşyalar, gereksiz hiçbirşey yok oyüzden boşa yapıldı diye düşünmüyorum ve hepside şuan kullanıyor...a.s.

gerçekten cnmm aldıgın herşeyy kullanılcak şekilde ve çok güzel:dance:..ben çok bohça gördümm..çoguu sadece adı bohca olsun diye yapıyorlar:1shok:..nerde kötü çirkin kullanılmıycak bşy var onu koyuyolarr.delikafadulden.senin hazırladıgın bohçalardan biri bana gelsee..beni gerçekten sayıp deger verdigini anlarımm.:dance:.tabiii insanın maddii durumu varsa böyle yapmasıı hoşş..yoksadaaa sadece aile içine yaparrr..fazla çevreye açılmaz..:1rolleyes:

çok özenli ve çok güzel bohçalar olmus baya ayrıntılı.herkes düşünülmüş.

biz nişanda yapmadık düğünde kaynana bohçası yapıcaz .

sağol canım beğendiğine, herkesin adetleri farklı düğünde sadece kaynanayamı yapıyorsunu zpeki neler koyuyorsunuz?a.s.

gerçekten cnmm aldıgın herşeyy kullanılcak şekilde ve çok güzel:dance:..ben çok bohça gördümm..çoguu sadece adı bohca olsun diye yapıyorlar:1shok:..nerde kötü çirkin kullanılmıycak bşy var onu koyuyolarr.delikafadulden.senin hazırladıgın bohçalardan biri bana gelsee..beni gerçekten sayıp deger verdigini anlarımm.:dance:.tabiii insanın maddii durumu varsa böyle yapmasıı hoşş..yoksadaaa sadece aile içine yaparrr..fazla çevreye açılmaz..:1rolleyes:

çok haklısın herşey paraya bakıyor, biz bile eşimle anlaşmıştık ailelere masraf etmeyelim herşeyi kendimiz yapalım diye, herşeyi ortaklaşa koşturduk ama bizimde bütçelere çok dokundua.s.

traş takımı koyacağım ben nişan bohçasına .ama bu şekilde traş setleri var ondan koyup yanına da traş köpüğü,kremi fln mı koyayım yoksa bundan koyulmaz mı?
4540.jpg

sadece bu şekilde jileti,köpüğü,kremi,roll on fln mı koyayım?
4563.jpg

traş takımı koyacağım ben nişan bohçasına .ama bu şekilde traş setleri var ondan koyup yanına da traş köpüğü,kremi fln mı koyayım yoksa bundan koyulmaz mı?
4540.jpg

sadece bu şekilde jileti,köpüğü,kremi,roll on fln mı koyayım?
4563.jpg

canım ikiside olur ama nişanlına bir sor hangisini kullanır ona göre al kullanılmayacak birşeye boşuna para verme bence hemde sonrada kullanılmayacaksa yer kaplaması var.a.s.

sağol canım beğendiğine, herkesin adetleri farklı düğünde sadece kaynanayamı yapıyorsunu zpeki neler koyuyorsunuz?a.s.

sadece kaynanaya değil ama kaynana bohçası derler yine bütün aile fertlerine konur .esarp patik havlu seccade oyalı yazma kumas falan konur benim bildiğim kayınvalideye.kayınbabaya da seccade gömlek havlu konur.aile kaçkişiyse ona göre konulur detayları ben pk bilmiyorum.

siz düğünde yaptınız mı erkek atarafının ailesine?

ne güzel hazırlanmıssın canım tabi karşı tarafta çok özenmiş
bende nişanda şok olmuldum kayınvalide minyatür sandık içinde çeyiz yapmış
havlu, seccade, lif, tülben, nevresim v.s bana baya bişey hazırlamış e bide çarşıda alınanlar vardı
ama ben sadece nişanda eşime damat bohçası götürdüm
olay o kadar bizde
dügünde iki tarafda birbirine bişey götürmedi
zaten düğünden 2 ay önce küslük olmuşdu

sadece kaynanaya değil ama kaynana bohçası derler yine bütün aile fertlerine konur .esarp patik havlu seccade oyalı yazma kumas falan konur benim bildiğim kayınvalideye.kayınbabaya da seccade gömlek havlu konur.aile kaçkişiyse ona göre konulur detayları ben pk bilmiyorum.

siz düğünde yaptınız mı erkek atarafının ailesine?

Biz düğünde birşey yapmayız sözde sadece geline ve damada olur. Nişandada tüm aileye olur. Artık bu işleri herkes yapmıyor isteyen yapıyor isteyen yapmıyor.a.s.

ne güzel hazırlanmıssın canım tabi karşı tarafta çok özenmiş
bende nişanda şok olmuldum kayınvalide minyatür sandık içinde çeyiz yapmış
havlu, seccade, lif, tülben, nevresim v.s bana baya bişey hazırlamış e bide çarşıda alınanlar vardı
ama ben sadece nişanda eşime damat bohçası götürdüm
olay o kadar bizde
dügünde iki tarafda birbirine bişey götürmedi
zaten düğünden 2 ay önce küslük olmuşdu

Canım biz hazırladık çoğunu Kayınvalidemin ayaklarında sorun var gezemiyor. gömlek, terlik gibi şeyleri biz parasını verdik Kayınpederim 2 taraf adına koşusturdu, bohça, seccade, iç çamaşırı, bluz, başörtü, vs.leri onlar parasını verdi annemle ben her iki tarf için koşuşturduk. Kıyafetleride eşimle ben kendi giyeceğimiz şeyleri aldık... ay canım senin adına da üzüldüm ve şaşırdım ama siz herşeye rağmen evlendiniz. Allah mutluluğunuzu daim etsin.a.s.

canım ben TEKİRDAĞ'lıyım eşimde RİZE'li onlarda şaşırdı ama bizde hem damada hemde kayınvalideye konuluyor ve genelde dantel işi pikeler oluyor, ben pek sevmediğimden danteli böyle aldım. Seninde hayırlısı olsun, Allah tamamını erdirsin eğer bohçanızı vermediyseniz sende pike takımı koy şasırsınlar sonuçta damadın bohçası zaten senin oluyor. ben kendi zevkime göre aldım şuanda kullanıyorum... Peki sen nerelisin?a.s.

Canım iyi dileklerin için teşekkür ederim ben Ankara nişanlım Vanlı onlarda gelin kız düğünde gelirken getirirmiş ama biz nişanda verince çok şaşırdık dediler düğünde ayrıca yapacağız gerçi bende senin gibi kayınvalide kayınpeder,görümceler,kayınlar şeklinde bohça yaptım ama pike takımı gibi birşey yaptırmadım sadece düğün zamanı giderken görümcelere çarşaf,yastık kılıfı dantelden sardırdım duruyo
Neden sorduğuma gelince Abim var bakarsınız sizin memleketten kız alırız bize de getirir(yani kendi evine )hoş olur diyorum ya değişik geldi ilk defa görüyorummm
Tekrar Hayırlı uğurlu olsun Rabbim yerine yakıştırsın :nazar:

Niltol canım ben tekrar bir şey soracağım sana, az önce anneme de gösterdim bohçalarını sizin erkek tarafına aldığınız kadife bordo,siyah ve lacivert renkli olanları nerden temin ettiniz sende istanbuldasın sanırım, yer ismi vermek yasaksa özelden atabilirmisin?

Aman Allah'ım nasıl bir bohça böyle. Valla bravo bunları hazırlamak bile büyük bir iş. Açıkçası ben yapamam bu kadar geniş bir bohça. Mesela damata koyduğunuz pike takımını ben kendi çeyizime aldım. :):)
Birde gerçekten güzel düşünmüşsünüz ama bizim oralarda nişanda değil düğünde bohça yapılır (nişan yapımıyoruz zaten sadece kendi aramızda yüzük takıyoruz) yine de ben böyle geniş bir ürün yelpazesi düşünmüyordum. :)
Hiç unutmuyorum, bohçalara bakınca hep aklıma gelen bir anım var. Çorap fabrikasında çalışıyordum, arkadaşım söz bohçası için benden 10 tane farklı renkte erkek çorabı istedi, ve hepsini damat bohçasına koydu. :):) Çok abartmadan şık bir şeyler yapmak istiyorum ben.
Seni de tebrik ederim

Niltol canım ben tekrar bir şey soracağım sana, az önce anneme de gösterdim bohçalarını sizin erkek tarafına aldığınız kadife bordo,siyah ve lacivert renkli olanları nerden temin ettiniz sende istanbuldasın sanırım, yer ismi vermek yasaksa özelden atabilirmisin?

Canım istediğinizi sorabilirsiniz ben sizlere yardımcı olmak amaçlı koydum zaten.
Bizim erkek tarafına aldığımız Bordo, Lacivert ve Siyah Bohça Takımı Edirneden aldık, ama Eminönünde de belki olabilir. Onların Bize koyduğu Kırmızı, Yeşil ve Hardal Kadife Bohça Takımını Eminönünden Şarkan Pasajından aldık.a.s.

Aman Allah'ım nasıl bir bohça böyle. Valla bravo bunları hazırlamak bile büyük bir iş. Açıkçası ben yapamam bu kadar geniş bir bohça. Mesela damata koyduğunuz pike takımını ben kendi çeyizime aldım. :):)
Birde gerçekten güzel düşünmüşsünüz ama bizim oralarda nişanda değil düğünde bohça yapılır (nişan yapımıyoruz zaten sadece kendi aramızda yüzük takıyoruz) yine de ben böyle geniş bir ürün yelpazesi düşünmüyordum. :)
Hiç unutmuyorum, bohçalara bakınca hep aklıma gelen bir anım var. Çorap fabrikasında çalışıyordum, arkadaşım söz bohçası için benden 10 tane farklı renkte erkek çorabı istedi, ve hepsini damat bohçasına koydu. :):) Çok abartmadan şık bir şeyler yapmak istiyorum ben.
Seni de tebrik ederim

Canım bizde nişan yapılır ve salonda olur nişanıda kız tarafı üstlenir ve herkese detaylı bir bohça yapılır. Yöreye göre adetler değişik olabiliyor. Erkek tarafıda bize nişana gerek yok evde yüzük takalım dedi ama bizde çok detaylı herşey. Damat bohçasındaki pike takımı zaten evlenince sana kaldığından sende aldığın pike takımını bohçaya koyabilirsin. Mesela bizim gibi kıyafet de koyabilirsin zaten yeni birşeyler alıyorsunuz evlenince temiz temiz giyelim diye hepsini bohçaya koy hem şık hemde gösterişli olur.
Sanada kolay gelsin vede tebrik ederim, Allah bir yastıkda kocatsın, mutluluğunuzu daim etsina.s.

Canım iyi dileklerin için teşekkür ederim ben Ankara nişanlım Vanlı onlarda gelin kız düğünde gelirken getirirmiş ama biz nişanda verince çok şaşırdık dediler düğünde ayrıca yapacağız gerçi bende senin gibi kayınvalide kayınpeder,görümceler,kayınlar şeklinde bohça yaptım ama pike takımı gibi birşey yaptırmadım sadece düğün zamanı giderken görümcelere çarşaf,yastık kılıfı dantelden sardırdım duruyo
Neden sorduğuma gelince Abim var bakarsınız sizin memleketten kız alırız bize de getirir(yani kendi evine )hoş olur diyorum ya değişik geldi ilk defa görüyorummm
Tekrar Hayırlı uğurlu olsun Rabbim yerine yakıştırsın :nazar:

canım sende çok şey yapmışsın "çarşaf,yastık kılıfı dantelden sardırdım" bunlarda elişi göz nuru... Eminim sen bunları verince şaşıracaklardır. Umarım Abinde bizim taraflardan birini alır ama Trakyadan kız almak zordur derler genede hayırlısı. Allah abinizin bahtını güzel etsin, karşısına mutlu olacağı birini çıkartsın. Senide tebrik ederim köprünün yarısını geçmişsin önünde düğün var inan çok güzel duygular çok yorucu oluyor ama bir kere oluyor.a.s.

gerçekten çok ince düşünmüşsün ve hepsi çok güzel olmuş.ellerinize saglık,allah hepsini agız tadıyla,huzurla ve mutlulukla kullanmayı nasip etsin.hayırlı olsun...

gerçekten çok ince düşünmüşsün ve hepsi çok güzel olmuş.ellerinize saglık,allah hepsini agız tadıyla,huzurla ve mutlulukla kullanmayı nasip etsin.hayırlı olsun...

iyi dileklerin için çok sağol. Darısı senin başına.a.s.

Canım istediğinizi sorabilirsiniz ben sizlere yardımcı olmak amaçlı koydum zaten.
Bizim erkek tarafına aldığımız Bordo, Lacivert ve Siyah Bohça Takımı Edirneden aldık, ama Eminönünde de belki olabilir. Onların Bize koyduğu Kırmızı, Yeşil ve Hardal Kadife Bohça Takımını Eminönünden Şarkan Pasajından aldık.a.s.

Canım çok sağol ya benim sevgilim edirneli bende kırklareliliyim ama istanbulda yaşıyorum temin etmemiz çok kolya olucak oyüzden. Sende tekirdağlıymışsın ben orda 5 sene okudum ve oraya evelnicem allah kısmet ederse. kaydirigubbakcemile3

Teşekkür ederim tekrar.

canım sende çok şey yapmışsın "çarşaf,yastık kılıfı dantelden sardırdım" bunlarda elişi göz nuru... Eminim sen bunları verince şaşıracaklardır. Umarım Abinde bizim taraflardan birini alır ama Trakyadan kız almak zordur derler genede hayırlısı. Allah abinizin bahtını güzel etsin, karşısına mutlu olacağı birini çıkartsın. Senide tebrik ederim köprünün yarısını geçmişsin önünde düğün var inan çok güzel duygular çok yorucu oluyor ama bir kere oluyor.a.s.

Canım çook teşekkür ederim yazdıkların için güzel dualar temenniler olunca insan daha da mutlu oluyo öpüyorum seni a.s.a.s.a.s.

Back