• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Niltolun nişan bohçası

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
niltol herşey mükemmel olmuş bende eşimde edirneliyiz ve geçen sene kasımda nişanlandık aynı şekilde bend eböyle yaptım ve erkek tarafındanda aynı şekilde geldi.benimde kayın valıdem ve kayınpeder edirnede yaşıyordu hep eşimle özel eşyaları kendimiz aldık sonra diğer ağır eşyaları ve altın setleri falan anneleri istanbula geldi hep beraber alışverişe çıkıp aldık.Her yörenin farlı adeti ama bu işler trakyalılarda böyle olur.Bence bu kız tarafının şanını gösteriyor bi nevi.Ama herşey madiyata bakıyor o kesin bütçesi olan yapabiliyor.Telaş diye nitelendirdiğimiz o günler sonra insana tatlı bir anı kalıyor.Herşey gönlünce olsun.Sana bir hatırlatma çeyizin evine serildiğinde böyle çek ben yapmadım çok pişmanım aklıma bile gelmedi mutluluktan.Şuan 7 aylık evliyim ama tekrar nişanlığa dönmek isterdim.Sevgiyle kal. Bu arada düğün ne zaman merak ettim.

niltol herşey mükemmel olmuş bende eşimde edirneliyiz ve geçen sene kasımda nişanlandık aynı şekilde bend eböyle yaptım ve erkek tarafındanda aynı şekilde geldi.benimde kayın valıdem ve kayınpeder edirnede yaşıyordu hep eşimle özel eşyaları kendimiz aldık sonra diğer ağır eşyaları ve altın setleri falan anneleri istanbula geldi hep beraber alışverişe çıkıp aldık.Her yörenin farlı adeti ama bu işler trakyalılarda böyle olur.Bence bu kız tarafının şanını gösteriyor bi nevi.Ama herşey madiyata bakıyor o kesin bütçesi olan yapabiliyor.Telaş diye nitelendirdiğimiz o günler sonra insana tatlı bir anı kalıyor.Herşey gönlünce olsun.Sana bir hatırlatma çeyizin evine serildiğinde böyle çek ben yapmadım çok pişmanım aklıma bile gelmedi mutluluktan.Şuan 7 aylık evliyim ama tekrar nişanlığa dönmek isterdim.Sevgiyle kal. Bu arada düğün ne zaman merak ettim.

Canım beğendiğine sevindim, hemşeri olmamıza da çok mutlu oldum, ben 3 aylık evliyim dediğin gibi bende çeyizi eve serdirmedim sonra toplamakla uğraşmayayım diye ama pişmanım keşke serilseydi de herkes görseydi... şimdi geriye dönüp baktığımda kavgalar, cahillikler, tecrübesizlikler, telaşlar hepsi yaşanmadan olmuyormuş, bu günlere gelebilmek için bütün evreleri atlattık. senide tebrik ederim evliliğini. Allah bir yastıkda kocatsın ve mutluluğunzuu daim etsin.a.s.

Canım çok sağol ya benim sevgilim edirneli bende kırklareliliyim ama istanbulda yaşıyorum temin etmemiz çok kolya olucak oyüzden. Sende tekirdağlıymışsın ben orda 5 sene okudum ve oraya evelnicem allah kısmet ederse. kaydirigubbakcemile3

Teşekkür ederim tekrar.

Rica ederim canım, sana kolay gelsin umarım herşey gönlünce olur.a.s.

ne büyük emek..ama ne güzel düşünce..gerçekten bakmaya doyamadım..ne tatalı telaşeler değil mi?
bizim bu kadar teferruatlı değildi ama kaynanam 2 görümcem eşimin 2 teyzesi ve birinin kızı iki dayısının hanımları getirmişti bana da ..
biz sadece eşime kaynanama k.pedere ve görümcelerime yaptık....
allah mutluluğunuzu daim etsin

çok güzel güle güle kullanın
ama çok masraf bunlar yaa
bence gelin ve damada bohça yapılması yeterli diğerleri maddi imkanlara bağlı
çok harika hepside cnm

ne büyük emek..ama ne güzel düşünce..gerçekten bakmaya doyamadım..ne tatalı telaşeler değil mi?
bizim bu kadar teferruatlı değildi ama kaynanam 2 görümcem eşimin 2 teyzesi ve birinin kızı iki dayısının hanımları getirmişti bana da ..
biz sadece eşime kaynanama k.pedere ve görümcelerime yaptık....
allah mutluluğunuzu daim etsin

Canım sağol. Allah sizide bir yastıkda kocatsın. sizde bayağı yapmışınız 2 görünce var bide bende seni tebrik ederim.a.s.

çok güzel güle güle kullanın
ama çok masraf bunlar yaa
bence gelin ve damada bohça yapılması yeterli diğerleri maddi imkanlara bağlı
çok harika hepside cnm

canım beğendiğine teşekkür ederim, evet hepsi paraya bakıyor çok masraflı oluyor ama hepsi kullanılacak şeyler hiçbiri boşa değil. Darısı seninde başınaa.s.

Biz düğünde birşey yapmayız sözde sadece geline ve damada olur. Nişandada tüm aileye olur. Artık bu işleri herkes yapmıyor isteyen yapıyor isteyen yapmıyor.a.s.

ohh bee bunu okuyunca rahatladim bide dügünde böyle bohcalar hazirlanacak sandim oha velan oluyordum yaniii.
Nisanda bana da geldi nisan sandiginda biz damada yapmadik :utangac: ama dügünde allah izin verirse askiminda da bohcasi olacak

bişey soracam damada kardeşlerine annesine babasına biliyordum da ama anneannesi babaannesi dedelerede mi hazırlanıyor bohça bunu bilmiyordum

Tek kelimeyle harika olmuş canım. Tam hayalimdeki gibi. Bende nişanlanırsam birgün hep bu tarz şeyer koymayı planlıyorum inşallah. Dediğin gibi işe yarayacak şeyler. İnşallah...
Bizdede nişanda yapılır kime yapılacaksa. Düğünde olmaz. Ve bizde sözdede olmaz geline ve damada.
Bizdede dediğime bakmayın bi yere ait gelenek değil, bizim ailecek yaptığımız birşey :)
Hepsi birbirinden güzel. Çok keyifliydi bakmak. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Bu konu hakkında hiç bir bilgim yoktu sayenizde bilgilenmiş oldum paylaşım için çok teşekkür ederim :)

bişey soracam damada kardeşlerine annesine babasına biliyordum da ama anneannesi babaannesi dedelerede mi hazırlanıyor bohça bunu bilmiyordum

güzelim ben Tekirdağlıyım bizde büyüklerede var ama her memleketin değişik oluyor, bizdede herkes yapmıyor zaten ama ben herşeyin adeti neyse ona göre yapmaya çalıştım.a.s.

Tek kelimeyle harika olmuş canım. Tam hayalimdeki gibi. Bende nişanlanırsam birgün hep bu tarz şeyer koymayı planlıyorum inşallah. Dediğin gibi işe yarayacak şeyler. İnşallah...
Bizdede nişanda yapılır kime yapılacaksa. Düğünde olmaz. Ve bizde sözdede olmaz geline ve damada.
Bizdede dediğime bakmayın bi yere ait gelenek değil, bizim ailecek yaptığımız birşey :)
Hepsi birbirinden güzel. Çok keyifliydi bakmak. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

canım çok mutlu oldum beğendiğine... Sözde yapılan bohçaya az şey konulur.
kıza iç çamaşırı, gömlek, havlu, tülbent, parfüm, terlik, çorap ve bohçası
erkeğe gömlek, iç çamaşırı, parfüm, havlu, çorap, terlik ve bohçası oluyor hatta onunda resmi olması gerekli bulursam koyarım yani fazla detaylı değil sadece iki taraf birbirine birşeyler vermiş olsun diye adet işte.
darısı seninde başınaa.s.

hepsini çok beğendim.damat bohçasına bittim. bu ne zevk ne güzellik tebrikler.
ama çook masraflı duruyor.bunları yapmaya kalkarsam batıcam galiba
bu arada yanak yastığı nedir?

bir soru daha pike takımın ne marka ve ne kadar?ankarada yada internette nerden bulabilirim?

hepsini çok beğendim.damat bohçasına bittim. bu ne zevk ne güzellik tebrikler.
ama çook masraflı duruyor.bunları yapmaya kalkarsam batıcam galiba
bu arada yanak yastığı nedir?

çok sağol canım beğendiğine mutlu oldum.. evet biraz masraflı oluyor ama olsun birkere oldu ve bitti

canım yanak yastığı normal kullanılan yastıkdır. yatarken yüzümüzü koyduğumuz için yanak yastığı denir diye biliyoruma.s.

pike takımını sormuştum.nerden bulabilirim? fiyatı ne kadar?

pike takımını sormuştum.nerden bulabilirim? fiyatı ne kadar?

kusura bakma canım annem almış fiyatını bilmiyorum ama EVKUR mağazasından markası da Picnik Collection diye yazıyor kutu üzerinde... Evkur mağazalarında bulabilirsin yania.s.

Canım hersey cok güzeldi hatta harikaydı
ne kadar güzel hazırlanmısınızz ne güzel seyler alıp hediyeleşmişiniz Maşallah
bayıldım valla adet ve törelerimizde var bunlarrr bende yapcam evlenirken
bilmeyenlerede yada ne koyayım diyenlere güzel fikir olmuss bayagı aydınlatıcı ne koydununuda acıkca yazman güzeldi tşklerrrrrrrrrrrr
Alllah ım bir ömür mutlu etsin inş hayırlı olsun.

Back