Nikaha davetliyim ama nikah günü yetişemeyeceğim

Allyyaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2024
2
0
34
Eski komşumun kızı evleniyor. Nikaha davetliyim ama nikah günü yetişemeyeceğim, nikahdan önce kutlamak için eve gitsem bir sakıncası olur mu acaba, onuda belirtmek isterim ki yabancı olduğumdan kanunları iyi bilmiyorum

Kanunla ne alakası var ki.
Dünyanın her yerinde nikah kıyılıyor.
Müsait olan ya da gitmek isteyen gidiyor.
Gidemeyen gidemez.

Daha önceden gidip tebrik etmek ya da ufak bir hediye vermek sizin inceliğinize kalmış.
Tabi ki yapılabilir.

O gun gitmeyin bence, baska bir gun kahveye gidebilirsiniz
Yada aile evine ugrayabilirsiniz evlenen ciftin programi olabilir

Nikaha davetliyim derken siz mi kıyacaksınız nikahı, kanunla ne alakası var konumuzun? Ayıp mı olur anlamında soruyorsanız gitmemeniz ayıp olmaz, öncesinde telaşları olabilir bi arayıp sorun isterseniz

kanun derken genel görgü kuralları demek istemiş bence konu sahibi.

aynı gün değil de önceki günlerde veya sonraki günlerde hediyenizle birlikte gidebilirsiniz.

Cevaplar için teşekkürler, bunlar benim için önemli. 2-3 yıldır komşuyduk, çok yakındık. Şimdi başka şehirde yaşıyorum.. Altın( çeyrek ya da yarım )vermeyi planlıyorum.. Evine gitsem mi gitmesem mi diye düşünüyordum.. Yeni evlileri rahatsız etmek aklıma bile gelmedi. Sadece yetişemeyeceğim için(nikah salonda olacak)..

Cevaplar için teşekkürler, bunlar benim için önemli. 2-3 yıldır komşuyduk, çok yakındık. Şimdi başka şehirde yaşıyorum.. Altın( çeyrek ya da yarım )vermeyi planlıyorum.. Evine gitsem mi gitmesem mi diye düşünüyordum.. Yeni evlileri rahatsız etmek aklıma bile gelmedi. Sadece yetişemeyeceğim için(nikah salonda olacak)..
Yok yok sorun olmaz açık açık sorun, birde bize dediğiniz gibi bilmiyorum sizin adetlerinizi nasıl yapayım diyin 🥰ayrıca konunuz çok şeker, çok naif bir düşünce bunu düşünüp bizlere sormanız falan cok hoşuma gitti, düşünüp altın bile almışsınız. Yeni evlenenlere takı takmak bizim hem adetimiz hemde destek olmuş oluyoruz çok iyi yapmışsınız hayrınız kabul olsun 🩷

Alacagınız altın Cok fazla bu arada

X