Ben konuya 6-7.sayfada dahil oldum, oncesindeki mesajlarinizi hic gormedim, benden sonra su polise gitme meselesinin bahsi gectigi icin soz konusu alintiyi bulma adina sayfada goz gezdirdim tek mesaj okumadim, bu sebeple daha once bu konuya cevap verip benim yuzumden tekrara dustuyseniz ozurdiliyorum.
Mesajiniza tam anlamiyla cevap vermeden once fikrimi bende tekraren yazayim, benim gozumde bu konuda bir hirsiz var ise bu hirsiz bir cocuk degil ben yetiskin birinin isi oldugunu dusunuyorum (onceki yanıtlarımda var)
Kameralara bakma kismi koca kisisi tarafindan ortaya atilan bir fikir olarak okudum dolayisiyla bu noktada da konu sahibini suclayamiyorum.
Bundan sonrakiler kisisel hayatimla iliskilendirerek verdigim yanitlardir.
Guvendigim/guvenmedigim/oz akrabam/esten dolayi akrabam farketmeksizin kumbaramdaki para dolulugunu/azligini ben farkederim mesela ama surecten emin olamam. Kumbara konusunu hemen mi acmis hemen mi soylemis orasini cozemedim, (cuzdan konusundan sonra mi acmis?) ben kumbara konusunda susardim, cunku olay yeri benim evim, bu ucu acik bir sorun. Yani emin olsamda susardim, cunku ustume kalacagini akil ederdim.
Ama yine ayni sekilde kendimin ya da esimin akrabalarindan birinde cuzdanimda emin olduğum miktarda bir para eksilse, bunu araya kimseyi sokmadan direkt ben muhatap olarak, param sizde dusmus olabilir mi diye agiz arayarak sorardim. (Bizim akrabalarin hicbirinde ben dahil kamera sistemi yok)
Kendi akrabalarimin arasinda amiyane tabirle eli uzun oldugunu bildigim biri var ise ve kendisi olay yerindeyse bunu acik ederek sorardim. Yani muhtemelen sorum su sekilde olurdu, "xx'in durumu malum, o da oradaydi, kameralara bi bakabilir miyiz, bir miktar param eksilmis cuzdanimdan" (para miktarini ozellikle belirtmem)
Ya da eli uzun diye bilinen biri yoksa su sekilde sorardim, "Sizin evde param kayboldu, kameralara bakabilir miyiz?"
Baska bir noktada "gorumce cok hakli bir soru sormus, bir tek sizden mi para caliniyor?" diye belirtmissiniz.
Belki herkesten caliniyor, ancak onlarda ayni bu basliktakiler gibi "ayip olur, 3-5 kurusun lafini etmeyelim" diyenlerdendir, kim bilir?
Ben bu evinde hirsizlik yasanan gorumcenin yerinde olsaydim, olayi kapatmaz, aciga cikmasi icin elimden geleni yapar, sorumluyu bulamiyorsam da zarari tazmin ederdim, bir dahaki toplanmada da gelini kenara ceker, güzel bir dille cantani, cuzdanini gozunun onunden ayirma, ayni seyi yasamayalim, derdim.
Ama ne olursa olsun, boyle bir konuda parasi calinan / kaybolan kisiyi suclamak bir sn olsun aklimdan gecmezdi.
Not: yanit uzun olunca kafami toplayamadim 2 bebekle, karmakarisik yazmış olabilirim.l
K
KIR PAPATYASII
kadinlarin kendilerini ezdirdigi konulara bende cok deliriyorum bu arada, o basliklardaki yanitlarini "dost aci soyler" sertliginde okuyorum, cogunda da haklisin elbette ama bazen cok sert cikiyorsun yahu :)