- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
-
- Konu Sahibi Caulfield-
Tarif için teşekkürler bende bunu deneyeceğim. Benimde sıklıkla karşılaştığım bir problemdi takır takır olması
aa kırmızıdonlukızbı ara sızın bırının konusuna karsılık elestırılerınzden dolayı ozel msjla tebrık etmek ıstemıstım ama sızı bulamamıstım .o olaydan sonra sanırım ceza aldınız neyse kısmet benım pogacalarımaymıs burdan tebrık edıyorum sızı .sız anlamıssınızdır hangı konu oldugunu içerıge gırmıyorum bayag olay olmusdu pogacalarım ıcınse cok tesekkur ederım cnm ,evet cabaladım ugrastım sonunda yaptım .sende yap tatlım emınım kı senın yaptıklarında cok guzel olur .
Yaptım bugün çok da güzel oldu
Şeklini değişik yaptım bir de içindeki süt, şeker tuz oranıyla biraz oynadım.
Eki Görüntüle 236547
bulamassin tabi cünki 5 gün banlandimdoktoru diyon galiba:44:
tsk ederim :87:
yaptim poacalari güzel olma ihtimali cok yüksekti :86:, kk ya dalip yakmasaydim eger
ohhh..miss kokusu buralara kadar geldısüt seker tuz oranını ne yaptın cnm ? artırdın mı yoksa dusurdun mu ? bır de bu seklı nasıl verdın bende ıstıyorum boyle yapmak
oyyyyy isirasim geldi:125::111:
evet cnm o meshur doktorumuz
pogacalr ıcın cok uzuldum cnm benım .o pogacaları tepsısınde 45 dakka mayalanmasını beklıyoruz yaa .ne oluyo nasıl evrım gecırıyorlar o devre anlamıyorum ama ,fırına attıktan en gec 10dkkada pısıyorlar
belkide bu yüzden yaktim, normalde bekletmezdim poacalari e eski tarife görede pisirmesi uzun sürünce bende daldim yine bol eksinli konularasonuc yanmis boacalar
fotoğraftaki hali için hamuru 4 parçaya ayırıp her parçayı merdaneyle açtım, merdanenin uzunluğu kadar sonrada pizza dilimi gibi 8 dilime ayırdım ama bu şekilde çok büyüktüler tekrar yaptığımda 12 dilim yaptım büyüklüğü daha normal oldu. Dilimlerin geniş kısımlarına iç harcı doldurup sardım, sigara böreği gibi.
anlatamadıysam kk dan topic linki vereyim.
evet haklısın cnm eksınlı konulara daldın mı hayattan kopuyoruz bı kere ben de senın gıbı yakıcaktım kokusunu aldıgım gıbı hemen kostum .azcık ustlerı fazla kızarmıstı ama olsun yenılebılıcek durumdaydılar .keske konu da belırtseydım erken pıstıklerını .dıger hamur ıslerıne gore bu mayalı pogaca cok kısa bır surede hatta 5-7 dkka arasında pıstıgı oluyor.neyse uzulme cnm yıne yaparsın .
bu simdimi söylenir
barro tesekkur ederım cnm ,bu seklı bır daha yapısımda denıyecegım .bır de babam son zamanlar da acılı soganlı corek dıye tutturdu .hıc yapmadıgım ıcın bılemıyorum .nette de baktım cesıt cesıt sekıllerı var.ekmek gıbısıde var pogaca gıbısınde .babam galıba pogaca gıbısınden bahsedıyor.bılıyor musun sen ?
canım yabende yapacağım ama bir paket yaşmaya derken kaç gram büyük paketmi onu anlamadım
42 gramlık yaş mayalar varya hani onlardan işte..
Acılı çörek nım nım nım bende acılı mahlepli kurabiye tarifi var olmaz mı
Bence bu poğaçanın içine soğan kavurup acılı iç hazırlasak babanın dediği gibi bir şey ortaya çıkabilir, denemek lazım tabi.
canım yabende yapacağım ama bir paket yaşmaya derken kaç gram büyük paketmi onu anlamadım
mahlepli kurabiye
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı mahlep
2 yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
1 paket kabartma tozu
Dışı için susam, çörek otu
Aldığı kadar un
Şekil alacak kıvamda hamur hazırlayıp pürüzsüz olana kadar yoğurduktan sonra şekil verip yumurta beyazına batırıp çörek otu susam karışımına batırıyoruz.
Dağılan yapıda bir kıvamı oluyor piştiğinde o yüzden mümkün olduğunca küçük yapmak lazım.
Bu hamurla dere otlu mini poğaçalar da yapıyorum ben çok lezzetli oluyor, içine peynir koyup hamuruna dere otu katıyorum ve şeker oranını düşürüyorum.
Acılı yaparken de şeker 1 tatlı kaşığından fazla atmıyorum hamuru yoğururken en son 3 tatlı kaşığı pul biber katıyorum.
Hamur çok lezzetli istediğin gibi çeşitlendirebilirsin yaptıktan sonra zaten canlanır aklında yeni şekilleri