Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Odun fırında patlıcan kebabı yapmak istiyorum da ? Nasıl yapmalıyım ? Tarifiniz varsa paylaşır mısınız ? Nevreste
Teşekkür ederim akşama yapcam, odun fırıninda. Sabahtan beri foruma girip çıkıyorum, acaba Nevreste tarifi yazdı mı diyeEki Görüntüle 2034290
5-6 adet patlıcan
500-600 gr zırhta çekilmiş yağlı kıyma(yağlı olmazsa kuru olur köfteler)
4-5 tane domates
4-5 tane sivri biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sarımsak
Yapılışı
Patlıcanları yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan 3 cm uzunluğunda keselim.2 -3 parmak kadar.
Hazırladığımız kıymanın içine tuzu ve baharatları ilave edip yoğuralım.İyice yoğurmamız gerekiyor..
Kıyma harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Tepsiye 1 adet patlıcan ve 1 adet köfte şeklinde dizelim.
Aralarına veya üzerine domates dilimlerini, biberleri ve sarımsakları yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında patlıcanlar yumuşayıp üzeri kızarana kadar pişirelim.
Patlıcan Kebabımızı sıcak sıcak servis yapalım.
Not: İmkanınız varsa odun ateşinde pişirilebilmesi için fırına veriniz. Daha lezzetli oluyor.Görseldeki kebap odun ateşinde pişmiştir..
Aynı yöntemle soğan kebabıda yapabilirsiniz..
Eki Görüntüle 2034299
Kusura bakma canım ancak fırsat bulabildimTeşekkür ederim akşama yapcam, odun fırıninda. Sabahtan beri foruma girip çıkıyorum, acaba Nevreste tarifi yazdı mı diye
Yok canım Estağfurullah, denedik güzel oldu :)Kusura bakma canım ancak fırsat bulabildim
Kolay gelsin canım
Afiyet olsun canımEllerine sağlıkYok canım Estağfurullah, denedik güzel oldu :)
Rica ederimTeşekkürler Nevreste
Buyur canım eğer biliyorsam yardımcı olayımNevreste sana bisey danışmak istiyorum ?
Ben Urfa'ya taşındim. Burda su kabağı satılıyor, bende büyük olduğu için dildim. Balkona kuruması için serdim. Siz de antep de ikamet ediyorsunuz, bilirsiniz diye düşündüm. Su kabağı kurutulur mu ?Buyur canım eğer biliyorsam yardımcı olayım
Antep'te yaşıyorum ama Antepli değilim canımBen Urfa'ya taşındim. Burda su kabağı satılıyor, bende büyük olduğu için dildim. Balkona kuruması için serdim. Siz de antep de ikamet ediyorsunuz, bilirsiniz diye düşündüm. Su kabağı kurutulur mu ?
Komşu teyze bakıyordu, sonra gelinine gösterdi, Ayy dedim rezil mi oluyorum bir yardım alayımAntep'te yaşıyorum ama Antepli değilim canım
Malatyalıyım bizim yörede kurutulur ama yemek için değil dekoratif kullanmak için kuruturlar..Su kabağı ile yemek yapıldığına göre kurusu ile de yemek yapılabilir.Yalnız kabak kuruyunca kolay pişmiyor..
@Portakal Sulu Ordek Urfa'da ikamet ediyor belki çevresinde kurutuluyordu.Ondan yardım alalım
Bak böyle bir tarif buldum demek kurutuluyorKomşu teyze bakıyordu, sonra gelinine gösterdi, Ayy dedim rezil mi oluyorum bir yardım alayım
Bizim yörede meşhurdur kurutunca harika oluyor deseydinKomşu teyze bakıyordu, sonra gelinine gösterdi, Ayy dedim rezil mi oluyorum bir yardım alayım
Valla kaynanam kurutuyordu ama koy kabağı oda büyük oluyor, bu su kabağı olunca arada kaldım, olmuyorsa gece örtüyü toplar içeri kacarimBizim yörede meşhurdur kurutunca harika oluyor deseydin
Yarın onlarda alıp kurutur
Yukarıda tarif ekledim canım kurusu ile yemek yapılıyormuşValla kaynanam kurutuyordu ama koy kabağı oda büyük oluyor, bu su kabağı olunca arada kaldım, olmuyorsa gece örtüyü toplar içeri kacarim
Tamam canım teşekkür ederim hayırlı akşamlarYukarıda tarif ekledim canım kurusu ile yemek yapılıyormuş
Denemekte fayda varYemeğini yapınca bize de haber verisin
Hayırlı akşamlar canımTamam canım teşekkür ederim hayırlı akşamlar