Teşekkür ederimEllerinize saglik, hepsi harika gorunuyor....
Teşekkür ederimcokk güzel görünüyor elinize saglık canım
Ablacım ben onu hiç denemedim biraz anlatır mısınnevoşum ekşili tutmaç çorbamızıda- yapsana
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim
Ablacım ben onu hiç denemedim biraz anlatır mısın
güzelimm ya ben bu revaniyi cok beğeniyorm yapıcam ama bir türlü düzgün tarif tutturamadım sende keske su bardağı yada cay berdağından ölçü verseydin simdi ki fincanlar hep modelli nasıl bi fincanın ölçüsünde bunlar bilemedim :S:S:SHAŞHAŞLI REVANİ
3 Yumurta
3 fincan yoğurt
3 fincan şeker
3 fincan un
3 fincan irmik
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabarma tozu
1 su bardağı siyah haşhaş
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılır...Yğlanmış tepsiye dökülür..175 derecede pişirilir..Ben genelde büyük tepsiye döküyorum ince olunca daha güzel oluyor
ŞERBETİ:
4 bardak su
4 bardak şeker
birkaç damla limon kaynatılır:))ikiside ılkkken revaniye şerbet dökülür..Afiyet olsun:))
Eki Görüntüle 609630 Eki Görüntüle 609631 Eki Görüntüle 609632
güzelimm ya ben bu revaniyi cok beğeniyorm yapıcam ama bir türlü düzgün tarif tutturamadım sende keske su bardağı yada cay berdağından ölçü verseydin simdi ki fincanlar hep modelli nasıl bi fincanın ölçüsünde bunlar bilemedim :S:S:S
BUĞDAY KAVURGASI
Buğdaylar yıkanır teflon tavada veyahut sac ta tuz eklenerek iyice kızarana kadar karıştıra karıştıra kavrulurAyrı tavada kayısı çekirdeği de kavrulup eklenir bir iki çevrilir.. Kış akşamlarının vazgeçilmez çerezidir
Eki Görüntüle 613670 Eki Görüntüle 613671 Eki Görüntüle 613672
Bilmanesevindim ne güzel çocukluğunu hatırlamışsınbunu görünce anneciğim geldi aklıma oda çok yapardı biz bekarken akşamları
ellerine sağlık
Evet canım çok kolay oluyor acil zamanlarda hemen yapılabilirbirde o acele mantı çok mantıklıymış cidden
eşim çok sever ama bazen yapmaya üşenirim senn yönteminle yaparım kolayca artık
eline sağlık
unutmadan senden bi ricam var canım ya
şu yağlama varya onu topikten kaldırırmısın
gelip geçip ona bakıyorum
ne muhteşem gözüküyor o ya
TEFLON TAVADA SOSLU TAVUK
Tavukları 1 tatlı kaşığı biber salçası,1 tatlı kaşığı biber salçası,3 kaşık yoğurt,kekik,tuz,pulbiber,sarmısak,2-3 kaşık zeytinyağı harmanlıyoruz sonra teflon tavaya yerleştiriyoruz hiç su eklemeden altı kısık iyice kızarana kadar iki taraflı çevirerek pişiriyoruzÇok kolay ve pratik bir yemek:))
Eki Görüntüle 613393 Eki Görüntüle 613394
Teşekkürler canım
Teşekkürler canım
Sağol canım
Canım kkdan tarif alıp yaptığım bir browni var sahiden süper oluyor
BROWNİmikrodalga ayarini 600 watt a ayarlayip ,saat göstergesinide 7 dk süresine ayarlayalim bu arada kalibimizi yaglayip hazir edelim...
süt,siviyag,seker,kakao,yumurta,kabartmatozu,vanil ya sekeri ,un ve silikon(BORCAMDA DA OLUR) bir kalip....
MALZEMELER:1su bardagi süt, 1 su bardagi siviyag,1,5 su b.seker,1,5 su b.un, 4 corba kasigi kakao,3 adet yumurta,1 paket kabartmatozu,1 paket vanilya YAPILISI: öncelikle mixerle süt,yag,seker,kakaoyu iyice cirpalim.bu karisimdan 2 su bardagi ayiralim.sonra yumurtalari kirip ununu,kabartma tozunu, vanilyasini koyup,yaglanmis silikon kalip veya borcaminiz varsa keki ona koyup 600 wda tam 7 dk pisirelim cikinca sicakken ayirmis oldugumuz karisimi üzerine dökelim hepsi bukadar AFIYET OLSUN
Poğaçadan pek anladığımı söyleyemem genelde açılan şeyler yaparım topicte bir tane poğaça eklemiştim o çok güzel oluyor...
BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(200ml)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(artırabilrsnz)
1 paket yaş maya
5-6su bardağı un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
haşhaş,susam,çörek otu
yapılışı:Yoğurma kabına maya ve ılık sütü alıp karıştırın.Üzerine toz şekeri ekleyip 5 dakika köpürene dek bekletin.Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Poğaçaları fırın tepsisinde 20-30dk dakika bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece
BUNU NETTEN ALDIM AMA DENEMEDİM ÇOK GÜZEL OLDUĞUNU DUYMUŞTUM
Teşekkürler canım
12 yaşından beri zevkle yemek yapıyorum dersem yeterli olur mu
Çok pis çorba yaparım üzerim seni nevoş hamaratlığımla
Nevoş daha bu çorbanın üstüne tarif koyamaz
Koyarsa ayıp zaten, yüzyılın çorbası bu
29 yıllık yaşantımda bir ilk :26: Ağlamak istiyoruuuuuuuuuuuum
Koyarsa ayıp zaten, yüzyılın çorbası bu
29 yıllık yaşantımda bir ilk :26: Ağlamak istiyoruuuuuuuuuuuum
Senden sonra en hamarat benim ya ondan
Tadı nasıl acaba
Ben de ne cevherler var göstermiyorum benSjksjksjksjksjksjksjksjksjksjksjksjk nasıl gülsem bu yoruma bilemedim, atma yenge din kardeşiyiz
Nasıl olacak süper
Yeni bir damak tadı kazandı çorba dünyası o kadar söyleyeyim, babam içiyor şimdi, adamın göğsü iftiharla kabardı bir ağlamadığı kaldı