- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.216
Ben de ne cevherler var göstermiyorum benbu topik açacak beni
Bi daha yapma da üzülmesin babacım
Yapmayayım bencede çok değişik tepkiler alıyorum, babam şok oldu sahiden bir bakışı var bana ahuahuahuahu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de ne cevherler var göstermiyorum benbu topik açacak beni
BUĞDAY KAVURGASI
Buğdaylar yıkanır teflon tavada veyahut sac ta tuz eklenerek iyice kızarana kadar karıştıra karıştıra kavrulurAyrı tavada kayısı çekirdeği de kavrulup eklenir bir iki çevrilir..Kış akşamlarının vazgeçilmez çerezidir
Eki Görüntüle 613670 Eki Görüntüle 613671 Eki Görüntüle 613672
Vay nevoş mahsüle bile yemek yaptırmışın ellerine sağlık
Mahsülüm yarışmaya katılaydın ya çorbanla canım,kesin 1. ydin.
Bu pas'ı alıp gol atarııııım yalnız
Geçin dalganızı bakalım, yeni yarışmalarda hünerlerimi sergileyeceğim
ellerine sağlık kuzum
yarışmalara katılalım tabii,yapa yapa bizde öğreniriz.
Grip anneme ayağım alçılı alçılı yaptığım çorbam
Malzemeler
4 Küçük Kereviz(Yeşil yapraklarının sadece çok taze kısmı alınacak)
1 Yeşil Soğan
1 Kuru Soğan
1 Havuç
1 Yemek Kaşığı Mısır Unu
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Kadar Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Galeta Unu
Yarım Avuç Tel Şehriye
5 Bardak Tavuk Suyu (Sıcak)
Tuz, İstenilen Baharat
Pişirme Süresi
30 Dakika
Zorluğu
Aşil Tendonu Kopuk Ayakla Çok Zor
İlk önce tüm sebzelerimizi robotta çekiyoruz, soğanımızı da çekiyoruz, tenceremize yağı koyup soğanı kavuruyoruz arkasından salçamızı ekliyoruz salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Robotta çektiğimiz sebzelerimizi de ekleyip bir 4 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz, mısır unumuzu ve galeta unumuzu 1 su bardağı suda eritiyoruz tenceremize döküyoruz, kaynar 5 bardak suyumuzu tuzumuzu ekleyip 15-20 dakika kaynatıyoruz çorbamızı sonra içine yarım avuç şehriyeyi atıp bir taşım daha kaynatıyoruz indirmeden baharatımızı da ekliyoruz, ben özel bir çorba baharatımız var ondan ekledim çok az, afiyet olsun
Eki Görüntüle 615160
Eki Görüntüle 615161
Eki Görüntüle 615162
Eki Görüntüle 615163
Eki Görüntüle 612127 Eki Görüntüle 612121 Eki Görüntüle 612122 Eki Görüntüle 612124 Eki Görüntüle 612123 Eki Görüntüle 612125 Eki Görüntüle 612126 Eki Görüntüle 612128 Eki Görüntüle 612129 Eki Görüntüle 612131 Eki Görüntüle 612130 Eki Görüntüle 612120
KAYSERİ YAĞLAMASI
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
4 su bardağı su
8.5 su bardağı un
1 paket maya
tuz
HAMURUN YAPILIŞI:
Tüm malzemeler karıştırılıp 1 saat üstü kapalı bekletilir..Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler alınır ve açılır,teflon tavada pişirilir..
Bu ölçüde ki hamuru 20 ye böldüm 20 tane ekmek oldu...13tanesini kullandım 5 kişi rahatlıkla yedi...Ekmekler büyük servis tabağı büyüklüğünde oldu:))
İÇ MALZEMELER
250 gr kıyma
3 domates(ben buzluktan çıkartım)
2 kırmızı veya yeşil biber(ben buzluktan çıkarttım)
1 kuru soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
İÇ MALZEMENİN YAPILIŞI
Önce soğan sarmısak ve kıyma kavrulur.Biberler atılıp çevrilir.İyice kavrulduktan sonra domates ve biber salçası eklenir ve domatesler eklenir üzerine tuz ve karabiber ve 2 su bardağı su ekleriz.İyice özleştirilir ve altı kapatılır...
Sonra ekmek bir tepsi ve borcama konur ve üzerine sostan heryerine gelecek şekilde sürülür .Tüm ekmekler bitene kadar bu işlem yapılır...Sonra istenilen kadar parçaya bölünür..Servis tabağına alınır tabağın yanına sarmısaklı yoğurt konur ve bu yağlama rulo yapılıp sarmısaklı yoğurda batırılarak yenir..Afiyet olsun.....:))))
Eki Görüntüle 612127 Eki Görüntüle 612121 Eki Görüntüle 612122 Eki Görüntüle 612124 Eki Görüntüle 612123 Eki Görüntüle 612125 Eki Görüntüle 612126 Eki Görüntüle 612128 Eki Görüntüle 612129 Eki Görüntüle 612131 Eki Görüntüle 612130 Eki Görüntüle 612120
KAYSERİ YAĞLAMASI
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
4 su bardağı su
8.5 su bardağı un
1 paket maya
tuz
HAMURUN YAPILIŞI:
Tüm malzemeler karıştırılıp 1 saat üstü kapalı bekletilir..Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler alınır ve açılır,teflon tavada pişirilir..
Bu ölçüde ki hamuru 20 ye böldüm 20 tane ekmek oldu...13tanesini kullandım 5 kişi rahatlıkla yedi...Ekmekler büyük servis tabağı büyüklüğünde oldu:))
İÇ MALZEMELER
250 gr kıyma
3 domates(ben buzluktan çıkartım)
2 kırmızı veya yeşil biber(ben buzluktan çıkarttım)
1 kuru soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
İÇ MALZEMENİN YAPILIŞI
Önce soğan sarmısak ve kıyma kavrulur.Biberler atılıp çevrilir.İyice kavrulduktan sonra domates ve biber salçası eklenir ve domatesler eklenir üzerine tuz ve karabiber ve 2 su bardağı su ekleriz.İyice özleştirilir ve altı kapatılır...
Sonra ekmek bir tepsi ve borcama konur ve üzerine sostan heryerine gelecek şekilde sürülür .Tüm ekmekler bitene kadar bu işlem yapılır...Sonra istenilen kadar parçaya bölünür..Servis tabağına alınır tabağın yanına sarmısaklı yoğurt konur ve bu yağlama rulo yapılıp sarmısaklı yoğurda batırılarak yenir..Afiyet olsun.....:))))
Malzemeler
1 Yeşil Soğan
1 Kuru Soğan
1 Havuç
1 Yemek Kaşığı Mısır Unu
Yarım Avuç Tel Şehriye
Tuz, İstenilen Baharat
Pişirme Süresi
30 Dakika
Zorluğu
İlk önce tüm sebzelerimizi robotta çekiyoruz, soğanımızı da çekiyoruz, tenceremize yağı koyup soğanı kavuruyoruz arkasından salçamızı ekliyoruz salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Robotta çektiğimiz sebzelerimizi de ekleyip bir 4 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz, mısır unumuzu ve galeta unumuzu 1 su bardağı suda eritiyoruz tenceremize döküyoruz, kaynar 5 bardak suyumuzu tuzumuzu ekleyip 15-20 dakika kaynatıyoruz çorbamızı sonra içine yarım avuç şehriyeyi atıp bir taşım daha kaynatıyoruz indirmeden baharatımızı da ekliyoruz, ben özel bir çorba baharatımız var ondan ekledim çok az, afiyet olsun
Eki Görüntüle 615160
Eki Görüntüle 615161
Eki Görüntüle 615162
Eki Görüntüle 615163
Malzemeler
1 Yeşil Soğan
1 Kuru Soğan
1 Havuç
1 Yemek Kaşığı Mısır Unu
Yarım Avuç Tel Şehriye
Tuz, İstenilen Baharat
Pişirme Süresi
30 Dakika
Zorluğu
Eki Görüntüle 615160
Eki Görüntüle 615161
Eki Görüntüle 615162
Eki Görüntüle 615163
Sjksjksjksjksjksjksjksjksjksjksjksjk nasıl gülsem bu yoruma bilemedim, atma yenge din kardeşiyiz
Yapmayayım bencede çok değişik tepkiler alıyorum, babam şok oldu sahiden bir bakışı var bana ahuahuahuahu
Bu pas'ı alıp gol atarııııım yalnız
Geçin dalganızı bakalım, yeni yarışmalarda hünerlerimi sergileyeceğim
Eki Görüntüle 615786 Eki Görüntüle 615787 Eki Görüntüle 615785
[ı]beceriksiz öğrencinin elinden anca bu kadar geliyor:)
soğan maydanoz domates biber ne bulduysam koydum içine bide biber salçası
Ben biraz nar ekşisini fazla severim o sebeble biraz koyu görünebilir içi:))
Suyunu çok kaçırmışım galiba dolma gibi oldu biraz:) annanem tabak falan koyar üstüne pişirirken babannemde eskiden iple bağlardı şişmesin diyemi ki ola:)[/ı]:44:[ı]
yapraklar kaynar sudan geçirmeme rağmen tuzluydu ama onun dışında güzel olmuştu elime sağlık[/ı]
Eki Görüntüle 615786 Eki Görüntüle 615787 Eki Görüntüle 615785
Beceriksiz öğrencinin elinden anca bu kadar geliyor:)
soğan maydanoz domates biber ne bulduysam koydum içine Bide biber salçası
Ben biraz nar ekşisini fazla severim o sebeble biraz koyu görünebilir içi:))
Suyunu çok kaçırmışım galiba dolma gibi oldu biraz:) Annanem tabak falan koyar üstüne pişirirken babannemde eskiden iple bağlardı şişmesin diyemi ki ola:):44:
Yapraklar kaynar sudan geçirmeme rağmen tuzluydu ama onun dışında güzel olmuştu elime sağlık
Ellerine sağlık canımdaha haftasonu yaptım bunu canım çok pratik oluyor gerçekten bende şnitzeli çok güzel yaparım bir gün yapınca ekleyeyim içine bazen açtırıp kaşar da koyurum süper oluyor..
canım çok sağol mikrodalgada pişenlere güvenemiyorum pişiyor mu sahiden sufle biliyorum ama sufle küçük kaplarda olduğu için güveniorum da bunu da deneyeyim. Hep yaptığım poğaçam var ama farklı birşey denemek istedim bunu denerim sağol.. Annem gelecek yaa herşeyin en iyisini güzelini yapmak istiyorum ona
Ellerine sağlık çok ama çok memnun oldumGrip anneme ayağım alçılı alçılı yaptığım çorbam
Malzemeler
1 Yeşil Soğan
1 Kuru Soğan
1 Havuç
1 Yemek Kaşığı Mısır Unu
Yarım Avuç Tel Şehriye
Tuz, İstenilen Baharat
Pişirme Süresi
30 Dakika
Zorluğu
Eki Görüntüle 615160
Eki Görüntüle 615161
Eki Görüntüle 615162
Eki Görüntüle 615163
Canım ellerine sağlık devamını bekliyorumÇok pis çorba yaparım üzerim seni nevoş hamaratlığımla
Topiği kapatacağımNevoş daha bu çorbanın üstüne tarif koyamaz
Koyarsa ayıp zaten, yüzyılın çorbası bu
29 yıllık yaşantımda bir ilk :26: Ağlamak istiyoruuuuuuuuuuuum
Babana bu gururu yaşatmaya neden olduysam ne mutlu banaNasıl olacak süper
Yeni bir damak tadı kazandı çorba dünyası o kadar söyleyeyim, babam içiyor şimdi, adamın göğsü iftiharla kabardı bir ağlamadığı kaldı
Evet ya ne cevherler varmışBen de ne cevherler var göstermiyorum benbu topik açacak beni
Buğday ve kayısı çekirdeğiBu bu nedir buuuuuuuuuuuuuuu :26::26::26::26::26::26::26:
Sağol canım herzaman beklerimnevrestee becerikli hatun ne iyi yaptın böyle..
çok güzel tariflerin var toprağım ..takipçinim artık
Vay nevoş mahsüle bile yemek yaptırmışın ellerine sağlık
Mahsülüm yarışmaya katılaydın ya çorbanla canım,kesin 1. ydin.
Onuda bekliyoruzAslında bu bir yetenek kuzum, yani bende yok galiba
Bunca yıl vaktim de olmadı yemek yapmak için, annem çok marifetlidir bana sıra gelmedi, üniversitedeykende ilk sene yurtta kaldım zaten yemekler hazırdı, diğer 3 yıl boyuncada ev arkadaşım çok marifetliydi o yapardı hep
Sulu yemek çorba değilde kek pasta poğaça yapmaya merakım oluştu, belki birgün diyorum
Yöresel yemeklerde annemin bir favorisi var, onu yapıp taşları yerinden oynatırım bak
Niye kız yapamaz mıSendende bekliyorumaaaaa gözde corba yapmis
ellerine saglık canım nefıs gozukuyor..
ancak sen bıraz kalın acmıssın hamuru daha ınce olması gerekıyor.
ben bunu ınce yapıyorum catala sarıp yıyoruz.
uzerındekı hamurada ıcten dok bence araya gıtmesın oda yensın.
yakın zamanda bende yapıcam resmını ceker buraya yuklerım bak bı de benımkıne..
Dün akşam bundan yaptım çokta güzel oldu ayıla bayıla yediler tavsiue ederim deneyin..
Hani yaptında resmi yokmu demeyin yok vallla tam yerken resmini çekecektim yaaaa dedim ellerim yağlıydı üşendim şimdi git ellerini yıka al teefonu çek sonra gene yaparım o zaman çekerim dedim
Eşimde kızımda çok beğendi söyleyimmm