- 8 Aralık 2011
- 44.018
- 153.534
Ellerine sağlık canım diyetim için çok uyğunEki Görüntüle 752039
Malzemeler :
- 2 adet kabak
- 150 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Beşamel Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından biraz az süt
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri İçin:
- Kaşar peynir
Kabakların baş kısımlarını kesin. Kabuklarını alacalı olarak doğrayın. Ortadan ikiye kesin. Kayık şeklinde içlerini kaşık yardımı ile çıkartın. Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın(Ben her tarafını yağlayıp fırında pişirdim) .....
Daha sonra bir tencereye zeytinyağı koyun. Üzerine ince ince doğranmış soğanı ve kıymayı koyun. Bir süre kavurun. Daha sonra içine Kırmızı biberleri ekleyin...Sonra 1 tatlı kaşığı salça ekleyip kavurun.Daha sonra 1 domates doğrayın ve pişirin.... Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de koyup, pişirin. Kıymalı harca İnce ince kıyılmış dereotunu da ilave edebilirsiniz... Karıştırarak, ocaktan alın.
Kabakları borcama ya da tepsiye dizin. İçlerini kıymalı harç ile doldurun. Üzerlerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 180 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Kabak sandal kebabı fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz...
Beşamel sos: Bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını koyarak eritin. Tereyağ eridikten sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, orta ateşte iyice kavurun.Un rengini değiştirip, kokmaya başladıktan sonra 1 su bardağı sütü yavaş yavaş döküp, topaklanmaması için sürekli karıştırarak, muhallebi bir kıvam alana kadar pişirin.Kaynamaya başladığında tuzunu ve karabiberini ekleyerek, altını kısıp, 1 dakika kısık ateşte karıştırıp, daha sonra altını kapatın.Hazırladığınız beşamel sosunuzu sıcak yada soğuk olarak servis edebilirsiniz....
Eki Görüntüle 752034 Eki Görüntüle 752035 Eki Görüntüle 752036 Eki Görüntüle 752037 Eki Görüntüle 752038
Dün çorbaları araştırıkeln bu tarife rastladım ama sütlüydü denemek lazım tek ben yerim herhalde tavuk tariflerine içim gitiyor böyle uzaktan seyretmekle yetiniyorumEki Görüntüle 752056
MALZEMELER
2 adet baget
1yumurta
1 diş sarımsak
1büyük kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tereyağı ve sıvıyağ karışımı
Toz kırmızı biber
Tuz
YAPILIŞI
Tavuklar 5 su bardağı su ile ocağa konulur ve haşlanır..Sonra tavuklar pişince çıkartılıp parçalanır ve suya tekrar ilave edilir...Yumurta,sarmısak,un,tuz ve yoğurt rondoda karıştırılır..Tencereye yavaş yavaş eklenir kaynayınca altı kısılır ve 5 dakika daha pişirilir..Sonra yağ kızdırılır ve üzerine toz biber eklenir....Çorba kaseye alınıp üzerine sos ilave edilir...
Son düzenleme: