- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nevoşum bugün patlıcan yemeği yaptım düdüklüde, eşime hemen yetiştiriyim diye tuzlu suda fazla bekletemedim 10 dk bekledi ama yine de acısı çıkmamış. Yemekte biraz belli oluyo, napıyım. Geçirecek bi yöntem var mı, yoksa çöpe gidecek
Canım patlıcanların acısını çıkarmak için bildiğim tek çözüm soyup doğradıktan sonra yarım saat tuzlu suda bekletmek:44:
Hoşgeldin canımOkuduğunun farkındayım beğenilerini alıyorumHer zaman beklerim canımmerhaba nevreste ayşegül ben üşenmeden bir kaç gündür topiğini sayfa sayfa okudum bir sürü tarif aldım hatta kızlarına yaptığın pastayı mayısta abime yapacağım.yemek çok yapmaya fırsatım olmasada yemek tarifleri okumaya ve onları toplayın biriktirmeye bayılıyorum arada bende uğrar bir şeyler paylaşırım
Canım inan hiç öyle denemedim neden akşam kızartmıyorsun bayatlamaz sabaha kadarCanım ben sabah için su böreğini yapmayı düşündüm acaba akşamdan hazırlasam sabah kızartsam olmazmı:26:
Hoşgeldin canımOkuduğunun farkındayım beğenilerini alıyorumHer zaman beklerim canım
Canım inan hiç öyle denemedim neden akşam kızartmıyorsun bayatlamaz sabaha kadar
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
1 kg bakla
1 adet kuru soğan
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Yoğurt
Sarmısak
Pul biber
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanıp,doğranır...Sonra tavaya zeytinyağı konup doğranmış soğanlar eklenip kavrulur..Soğanlar kavrulunca üzerine salça eklenir Sonra baklalar eklenip biraz daha kavrulur sonra tuz ve suyu eklenir ve pişmeye bırakılır...Pişince üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür...ve pul biber yağ ile servis edilir:)
Eki Görüntüle 685040 Eki Görüntüle 685041 Eki Görüntüle 685042 Eki Görüntüle 685043 Eki Görüntüle 685044
bunu hiç denemedim :26:
eline sağlık canım bakla çok lezzetli görünüyor, diyet menülerine de oldukça uygundur sanırım?
malum diyet mevsmindeyiz
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
1 kg bakla
1 adet kuru soğan
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Yoğurt
Sarmısak
Pul biber
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanıp,doğranır...Sonra tavaya zeytinyağı konup doğranmış soğanlar eklenip kavrulur..Soğanlar kavrulunca üzerine salça eklenir Sonra baklalar eklenip biraz daha kavrulur sonra tuz ve suyu eklenir ve pişmeye bırakılır...Pişince üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür...ve pul biber yağ ile servis edilir:)
Eki Görüntüle 685040 Eki Görüntüle 685041 Eki Görüntüle 685042 Eki Görüntüle 685043 Eki Görüntüle 685044
Ben de seviyorum evet dere otu ile güzel oluyorEvde yoktu koymadım unutmuşum almayıBaklayı çok severim Dereotlu yaparım ben hep, off o sarımsaklı yoğurtla ne güzel yenir
Anladım canım Bende öyle yaptım ama az beklettim, demek ki çıkmadı acısı
Ben de seviyorum evet dere otu ile güzel oluyorEvde yoktu koymadım unutmuşum almayı
Ne yaptın patlıcanı
Öyle mi ben de deneyeyim canımBiz salamura yaparızBen dereotunu alıp kuruturum hep
Döktüm mecbur Acı acı kokuyodu
Öyle mi ben de deneyeyim canımBiz salamura yaparız
Patlıcan acı oluncada yenmiyor
Iyy hemde hiç yenmiyo
Ya nası oluyoda közlenmiş patlıcan acı olmuyo, diğer türlü acı oluyo
Közlenmişte acı olabiliyor ama yemekte çok belli oluyor hiç yenmiyor