sağol canım bn şımardım gidipp dolaptan bişeyler atıştıryımGördümÇok tatlısın hiçte dombili değilsin
Abla zayıf olmak istiyorum yoksa iyi sayılırım
çay ve sigara çok tüketirim bende dibine vururum ikisinin
onlar tabiki sisko sisko kalacakpatatessiz ve pirincsiz yapamayanlar napcak benim gibiler mesela
Şöleeee peynirli bir su böreği olsaaa yanındada tramisuuu fena olmaz dimiiiiikekleri poğacalrı söylemiyom bileee
sağol canım bn şımardım gidipp dolaptan bişeyler atıştıryım
şaka şaka yemiyorum
haaaa işin sırrıı sigara ve çay diyosun yanii
çayı zaten içiyorum yarından itibarende sigaraya başılyorum
onlar tabiki sisko sisko kalacak
yani ablacigim varya senin bu yaptiginibiz millet zayiflasin diye ugrasiyoz,mucadelemiz sisko kalmasin ama sen provoke ediyosun
Yok gitme dolaba
Yarın ye bugün birşey yeme
gitmiyorumm merak etmee
amaa ytak beni çağırıyo oraya gidiyorumm öpüldün kocaman
yok hemsom sizler bilincli uyelersiniz kendi kendinize el atiyorsunuz isteDeğil mi hemşom birşeylerden vazgeçmezsek kilo veremeyizEditörüm bize el at
yani ablacigim varya senin bu yaptiginibiz millet zayiflasin diye ugrasiyoz,mucadelemiz sisko kalmasin ama sen provoke ediyosun
anladım canım, pek bana uygun değlmiş ya. düzensiz yiymo ben. kahvaltı hafta içi ya simit, ya tost, öğlen makarna yada hazır bişyeler, yada evde ne yemek varsa akşamda yemek ama bu ara ekmek çok canım istiyo. pofff
bende makarnasız yapamam
Canım diyet yapıyoruz birşeylerden feda etmemiz lazım yoksa bende severim patates,pirinç hatta bulguru ama yasak
Teşekkürler canım
Teşekkürler canımNe güzel benim eşim pek sevmiyor dün ilkkez iyi yedi Bezelye ilede arası yok o yüzden pek yanaşmıyor dolaba koymaya bahaneler uyduruyor..Yoksa ne güzel olur
Evet canım çalışınca zor
Makarnayı bırak kahvaltı sorun olur senin için öğle yemekleride
ama ben sisko olmak istemiyorum
yiyelim gitsin bosver
az önce ben bi tabak pilav yaninda tavuk birde koca tabak coban salatasi yedim geldim
ben feda edemiyorumbogazim galip geliyor
sağol canım bn şımardım gidipp dolaptan bişeyler atıştıryım
şaka şaka yemiyorum
haaaa işin sırrıı sigara ve çay diyosun yanii
çayı zaten içiyorum yarından itibarende sigaraya başılyorum
yok hemsom sizler bilincli uyelersiniz kendi kendinize el atiyorsunuz isteHandan abla gibi provoke ediciler olmasa
bu gidisle baskada bir secenegin kalmiyorama ben sisko olmak istemiyorum
yiyelim gitsin bosver
az önce ben bi tabak pilav yaninda tavuk birde koca tabak coban salatasi yedim geldim
ben feda edemiyorumbogazim galip geliyor
işin formülü bunlaramann sakın haa başlamaaaa cigarayaa
içimdeki kötülük canavarı uyandı da ondannnn
kulaklarım nasıl ıçınladı varyaaaa
bu gidisle baskada bir secenegin kalmiyorhele gecenin o vaktinde yedigin 1 tabak pilav yaninda tavuk birde koca salata belli bogazin galip gelmis yine biraz hemsomu ornek al yada kardeleni hic yeme
Canim ablacigimvarmiydiki senin icindede oyle bir canavar valla severiz seni o yuzdendir cinlatiriz kulaklarini daima
olmaazzz işn sırrı cigaraaişin formülü bunlaramann sakın haa başlamaaaa cigarayaa
olmaazzz işn sırrı cigaraaiçeyim zayıflayayımm
töğbe töğbee bu yaşıma kadar ergeblik döneminde anneden babadan gizli içmişliğim var ama tiryaki olmadım çok şükür
daha kahvaltı yapmadım kaç tane cigara içtim varya
iyide abla kendine daha çok zarar veriyosun
sigara zaten zararlı birde aç karnına içiyosun dahada çok zararı dokunur ozaman :26:
KABAK MÜCVERİ
MALZEMELER
4 ad. ortaboy kabak
4-5 ad. taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2-3 ad. yumurta
1.5 su bardağı un (duruma göre artırılabilir)
tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
Kabaklar yıkanıp, kabukları soyulduktan sonra rende ile veya robotta rendelenir. Soğanlar ,dereotu ve maydanoz ince ince kıyılarak ilave edilir, yumurtalar kırılır, tuz, karabiber, pulbiber, ve un ilave edilerek iyice karıştırılır.
Bir tavada kızdırdığımız yağa birer kaşık hazırladığımız harçtan konularak iki taraflı kızartılır, işlem böylece tamamlandıktan sonra kağıt havlu üzerine alınır (fazla yağını almak için) afiyetle yenir.
Eki Görüntüle 674683 Eki Görüntüle 674684 Eki Görüntüle 674685 Eki Görüntüle 674687
Canım umarım geç kalmamışımdırnevreste abla bana kabak mucver tarifi yazarmisin ilk defa yapicamda
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
3 su bardağı barbunya
3 adet havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz
SÜSLEMEK İÇİN:
Maydanoz ve dere otu
YAPILIŞI
Barbunyaları bir gün önceden ayıklayıp, yıkayıp ılık su ile ıslattm.
Ertesi gün bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle çok fazla yumuşatmadan haşladım ve süzdüm.Başka bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, yarım ay dilimlediğim havuçları ve daha önce kıydığım soğanları koyup çok az kavurdum. Daha sonra salçayı ilave ettim, barbunyaları da ekleyip üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte barbunyalar dağılmayacak şekilde pişirip tenceresinde soğumaya bıraktım.Servis tabağına alınca üzerini doğranmış maydanoz ve dereotu ile süsledim..İsteğe bağlı limon dilimleri de kullanılabilir.
Afiyet olsun.
Not: Servis tabağına alındıktan sonra üzerine gezdirilen bir miktar sızma zeytinyağın zeytinyağlı yemekleri daha lezzetli yaptığını biliyorsunuz.
Eki Görüntüle 679870 Eki Görüntüle 679869
Tadıda güzel canım umarım beğenirsintadını bilemem ama görüntü ışıl ışıl harika
az sora bende yapacağım bakalım nasıl olacak benimki