- 20 Haziran 2015
- 1.282
- 3.140
-
- Konu Sahibi BenveUtkum
Daha önceki konularınızı bilmiyorum. Tepkinizi aranızda geçenler daha keskin hale getirmiş olabilir. Yalan hoş değil. Siz oruç tutmazsa karışmam demişsiniz ama aslında oruç tutmasını istiyorsunuz. Tam olarak dillendirmemiş olsanız bile kocanız sizi tanıyordur. Eskiden tutuyormuş, insan değişir. Canı istemez, dayanamaz, inancı azalmıştır. Ben rejime gireceğim vakit bile psikolojimin uygun bir hale gelmesini bekliyorum. Zorla olacak şey değil. Yanınızda yalancıktan iftar etmek yerine kaçıp arkadaşına gitmiş. Sizin böyle tepki vermeniz onu neredeyse haklı çıkarmış. 'Benden saklamana gerek yok keşke oruç gibi manevi bir şeye yalan karıştırmasaydın' diyebilirdiniz.Kızlar, size dün eşim olan(maalesef) fakat adam olamayan insan ile ilgili yaşadığımız bir şeyi anlatacağım. Sizce ben bu konuyu büyütüyor muyum?
Her sene orucunu tutan adama bir şey oldu, bu sene oruç ona ağır geliyor. Neyse o kısmını geçtim Allah ile onun arasında ama gece sahura kalktık, her zamanki gibi ertesi güne oruç olacağız, işe geldik, çıkış saatine yakın bana arkadaşları ile iftara gideceğini söylüyor bende tamam diyorum, çıkışta adamı kuytu bir yerde sigara içerken görüyorum. Doğal olarakta sinirleniyorum, eve geldik, saat 11 i geçiyorken geldi iftardan yüzüne bakmadım ve bana biraz önce bağırıyorki benim orucumdan sana ne? ne yapmak istersen yap!!! Bende ona diyorum ki " ben senin orucuna karışmıyorum, ama şu zamana kadar oruç tutan insan iye oruç tutmuyor, hadi tutmadın neden bana yalan konuşuyorsun oruçlu imiş gibi davranıyorsun, birde iftara gitcem diye beni kandırıyorsun". Adam gibi de oruçlu değilim diye. kızlar abartıyor muyum? Az öncede bir sürü laf dedi pislik.
aklıma belki de daha önceleri de tutuyorum deyip de tutmadığı geldi. belki siz bunu yeni fark ettiniz.meydana dedi, o kadar nereye gittiğini sormadım. Sormuyorum zaten nere gidiyor diye.
Şuraya imzamı atarım, oruç tutmadığını saklamak değil olay, sahura gidiyorum diye evden çıkabilmek amaç.Bakın burada yazmışsınız, oruç tutmamasına kızmaya hakkınız yok, bu bireysel bir karar.
Bana öyle geliyor ki siz adama tepki gösteriyorsunuz oruç tutmadığı zamanlarda veya tutmamakla ilgili bişey olduğunda. O da tepkinizi çekmemek için boyle bir yalan soylemiştir.
Bana geçen duygu bu.
Her neyse hanımefendi.Şuraya imzamı atarım, oruç tutmadığını saklamak değil olay, sahura gidiyorum diye evden çıkabilmek amaç.
Arkadaşım ben herhangi bir dert yazdığımda hemen yüzüme diğer mevzular vuruluyorsa elbette rahatsız olurum. Ben size sadece benim tavrımı söyledim. Benim kızmam haklı mı haksız mı onu danışmak istedim. Bu konuyu okursun haklı veya haksız dersin bu kadar. Siz bana geçmişteki şeyleri açıyorsunuz. İnsanlar buraya herşeyi göze alarak yazıyor, karşıt fikirleri düşünceleri vs vs. ama insan bir yere kadar bazı şeyleri dinler, cevap var. ilerisi oldu mu bu insanı kırmaktan öteye gitmez. sırf buraya dertlerimizi yazıyoruz diye bizi idam tahtasına çıkartmanıza gerek yok.Eski konularin konusulmasindan rahatsiz olunmayi da anlamiyorum. Simdi bi arkadasimiz gelse gunluk sorunu anlatsa "ya bu adam sana mazide sunu yaptigi icin...."le baslayan cumle kurmuyo muyuz? Nasil ki reelde yasantisina bakip kisiyi ve anlattigini analiz ediyosak burda da eski konularina bakip kisiyi ve muhatabini analiz ediyoruz. Gocunmak degil sevinmek lazim insanlar benim icin emek verip dusuncelerini yaziyor diye. Farkli goruslere acik degilseniz cok sesli ortamlarda hayatinizi acmayacaksiniz. Dun konu acip karsit gorus geldi diye tansiyon cikmasindan ölecegini yazan kadin gordum. O kadar hassasaniz özelinizi elestiriye acmayin bence
Nereye imza attin? Orada ilk mesajlarda BUGUNE KADAR TUTAN ADAM NIYE TUTMUYO diye kizdim yaziyodu sonra ben sadece yalana kiziyorum demeye basladi konu sahibi onu izah ediyor wurstria. Sahuru evde yapmis adam zatenŞuraya imzamı atarım, oruç tutmadığını saklamak değil olay, sahura gidiyorum diye evden çıkabilmek amaç.
Nereye imza attin? Orada ilk mesajlarda BUGUNE KADAR TUTAN ADAM NIYE TUTMUYO diye kizdim yaziyodu sonra ben sadece yalana kiziyorum demeye basladi konu sahibi onu izah ediyor wurstria. Sahuru evde yapmis adam zaten
bakın o iş öyle değil..bu konuyu evlilği normalde çok iyi olan,eşi düzgün bir kadın yazydı yorumlar farklı olurdu..sizin eşinizin her zaman yalan söylediği,üzgünüm ama sizi umursamadığı ,aldatmış olduğu gibi konuları bildiğimiz için ,adam haklı diyemiyoruz..Arkadaşım ben herhangi bir dert yazdığımda hemen yüzüme diğer mevzular vuruluyorsa elbette rahatsız olurum. Ben size sadece benim tavrımı söyledim. Benim kızmam haklı mı haksız mı onu danışmak istedim. Bu konuyu okursun haklı veya haksız dersin bu kadar. Siz bana geçmişteki şeyleri açıyorsunuz. İnsanlar buraya herşeyi göze alarak yazıyor, karşıt fikirleri düşünceleri vs vs. ama insan bir yere kadar bazı şeyleri dinler, cevap var. ilerisi oldu mu bu insanı kırmaktan öteye gitmez. sırf buraya dertlerimizi yazıyoruz diye bizi idam tahtasına çıkartmanıza gerek yok.
İyi de sen eşini tanımıyor musun? Yaşadıklarınızdan hiç çıkarım yapmıyor musun tavrım yanlış mı diyorsun? Seni defalarca aldatmış, seni evde tek bırakmış, hastayken 1 bardak su vermemiş, ezen biri eşin. Çocuğunla seni evde bırakıp arkadaşlarıyla gidiyor, sormadan bildirmeden başka yerlerde kalıyor. Sen bu adama ne yapsan haklısın. Niye soruyorsun ki hatalı mıyım diye.Arkadaşım ben herhangi bir dert yazdığımda hemen yüzüme diğer mevzular vuruluyorsa elbette rahatsız olurum. Ben size sadece benim tavrımı söyledim. Benim kızmam haklı mı haksız mı onu danışmak istedim. Bu konuyu okursun haklı veya haksız dersin bu kadar. Siz bana geçmişteki şeyleri açıyorsunuz. İnsanlar buraya herşeyi göze alarak yazıyor, karşıt fikirleri düşünceleri vs vs. ama insan bir yere kadar bazı şeyleri dinler, cevap var. ilerisi oldu mu bu insanı kırmaktan öteye gitmez. sırf buraya dertlerimizi yazıyoruz diye bizi idam tahtasına çıkartmanıza gerek yok.
Evet, söyledim. ama sinirim yatışsın diye onunla konuşmadım, bugün söyledim sıkıntıyı da bir sürü şey saydı bana kapattı.Daha önceki konularınızı bilmiyorum. Tepkinizi aranızda geçenler daha keskin hale getirmiş olabilir. Yalan hoş değil. Siz oruç tutmazsa karışmam demişsiniz ama aslında oruç tutmasını istiyorsunuz. Tam olarak dillendirmemiş olsanız bile kocanız sizi tanıyordur. Eskiden tutuyormuş, insan değişir. Canı istemez, dayanamaz, inancı azalmıştır. Ben rejime gireceğim vakit bile psikolojimin uygun bir hale gelmesini bekliyorum. Zorla olacak şey değil. Yanınızda yalancıktan iftar etmek yerine kaçıp arkadaşına gitmiş. Sizin böyle tepki vermeniz onu neredeyse haklı çıkarmış. 'Benden saklamana gerek yok keşke oruç gibi manevi bir şeye yalan karıştırmasaydın' diyebilirdiniz.
Idam tahtasi imgesi yerine yazilanlari guzelce bi daha oku objektif olarak belki beslenirsinArkadaşım ben herhangi bir dert yazdığımda hemen yüzüme diğer mevzular vuruluyorsa elbette rahatsız olurum. Ben size sadece benim tavrımı söyledim. Benim kızmam haklı mı haksız mı onu danışmak istedim. Bu konuyu okursun haklı veya haksız dersin bu kadar. Siz bana geçmişteki şeyleri açıyorsunuz. İnsanlar buraya herşeyi göze alarak yazıyor, karşıt fikirleri düşünceleri vs vs. ama insan bir yere kadar bazı şeyleri dinler, cevap var. ilerisi oldu mu bu insanı kırmaktan öteye gitmez. sırf buraya dertlerimizi yazıyoruz diye bizi idam tahtasına çıkartmanıza gerek yok.
Tatlım sen anlamıyorsun ki.bu konu ve senin canını sikması zaten esinin eski hatalariyla ilgili önce bunu anla. Burada niyetimiz seni kırmak aşağılamak vs...değil ki.neden yapalım bunu?Arkadaşım ben herhangi bir dert yazdığımda hemen yüzüme diğer mevzular vuruluyorsa elbette rahatsız olurum. Ben size sadece benim tavrımı söyledim. Benim kızmam haklı mı haksız mı onu danışmak istedim. Bu konuyu okursun haklı veya haksız dersin bu kadar. Siz bana geçmişteki şeyleri açıyorsunuz. İnsanlar buraya herşeyi göze alarak yazıyor, karşıt fikirleri düşünceleri vs vs. ama insan bir yere kadar bazı şeyleri dinler, cevap var. ilerisi oldu mu bu insanı kırmaktan öteye gitmez. sırf buraya dertlerimizi yazıyoruz diye bizi idam tahtasına çıkartmanıza gerek yok.
Nereye imza attin? Orada ilk mesajlarda BUGUNE KADAR TUTAN ADAM NIYE TUTMUYO diye kizdim yaziyodu sonra ben sadece yalana kiziyorum demeye basladi konu sahibi onu izah ediyor wurstria. Sahuru evde yapmis adam zaten
Bende duruşmalarım olduğu vakit tutmuyorum demiyorum, ama tutmadığım zaman eşim gibi tutuyorum, iftar yapacağım veya ne bilim sahura kalkacağım yapmıyorum. Tutmazsan tutma ama beyazda olsa bana yalan söylemesine tahammülüm yok artık sanırım.İşe başladığımdan beri oruç tutamıyorum ben, kafam almıyor. İlk iki yıl annem bilmedi tutmadığımı. Onlarla sahura kalktım, iş arkadaşlarımla iftara da gittim.
İki yıldır söylüyorum daha, tepki görürüm diye cekinmişim meğer.
Sizinki de bu hesap işte.
Aynen adam sahuru yapiyo gidiyo ne bileceksin bu sefer yakalanivermis : )) ama kadin baski kurmasa yalan soylemez bos yere gece sahur yapmaya merakli oldugunu sanmiyorumBugüne kadar tutan adam da olabilir kocası
Bugüne kadar tuttuğunu söyleyip ama tutmayan ve YAKALANMAYAN da olabilir.
Son seferinde yakalanmış hepsi bu :)