Nereye kadar dayanacağım bilmiyorum...

resmen şaka gibi yüzüne söylemedim içimden kızdım falan, içinden dışından hiçbir şekilde kızamazsın ibadet kişiseldir

eşim oruçlu ben değilim gece kendi kalkar sahurunu yapar yatar sesini bile duymam bir kere bile iması geçmedi aramızda, ben neden yalan söyleme ihtiyacı hissetmiyorum, eşim beni darlamadığı için, düpedüz hadsizlik bu

Benimde kızdığım nokta bu. Tutmamasına da kızıyorum o ayrı ama dünkü kızdığım nokta yalan niye söylüyorsun. Oruçlu gibi niye davranıyorsun. Sonrada bana güven diyorsun.

önce üstteki iki yorumunu oku sonra alttaki yorumu oku o arkadaş da aynı şeye takılmış bak

ne var tavrımda, mesajların çelişkili bende soruyorum kızıyor musun kızmıyor musun diye
12 sayfadan yazdıklarımdan anlamayıp, hala daha bir çelişki içindeyseniz size yeniden açıklayayım o zaman. " oruç tutmaması beni enterese etmiyor, ben katı bir insan değilim bu konuda, namazda kılmaz o ona da bir şey demem, bende kılmıyorum, sadece sinirlendiğim ve kırıldığım nokta bana oruç tutuyor imajı verip, arkadaşları ile iftar yemekleri düzenleyip beni kandırması" oruç konusunda bizim hiç bir sıkıtımız olmamıştır, diğer yaptığı işlerde ona kızdığım için böyle bir kandırma yoluna girdi sanırım ama kızdım. Sorun bu?

Namaz kilmamasina bi sey demiyorum cunku ben de namaz kilmiyorum diyosun. Bayagi erdemli bi davranis

konu sahibi tutarsız yazmışsınız arkadaşlar da buna takılmış doğal olarak
eşinizin oruç tutmadığına da kızar üzülürsünüz ama karışmazsınız
burda yalan söylediğine takılmışsınız..

burda eski konular neden açılıyor.. zaten yalandan dolayı hassassınız siz
ben adınızı görünce eski konuları anımsar gibi olup hemen o kişi mi diye baktım mesela
sonra o konulara bakınca bu hafif kalıyor
sizde onları aştım bırakın artık bu konuya bakın demek istiyorsunuz ondan gerginlik oluyor

eşiniz yalancı hareketleri artık içinize işlemiş ve yıpranmışsınız o yüzden tahammülünüz kalmamış
hakkınızda hayırlısı olsun..

Mesajlarımı güzel okusaydınız, anlardınız. Senelerdir oruç tutan adamın dün oruçlu gibi davranıp, beni kandırmasına kızdım. Anlatabildim mi?
En azından bunu kendine itiraf ediyorsun. Güvenmiyorsun çünkü sürekli seni yalanlarla kandıracağını düşünüyorsun ve haklısın. Dışarı çıkarken senle sorun yaşamamak için bu yolu bulmuş belli ki.
Neye imza atıyorsun diyenler vardı işte buna imza atıyorum.
Sen iyisi bir psikologa git psikiyatristten önce. Kendine bile itiraf edemediğin şeyleri belki orada dökersin. Çocuğum için birlikteyim derken aslında neyden çekindiğini bulman gerekli.

Psikiyatra gitmissin ilac vermis, neye istinaden kullanmiyosun? Doktordan iyi biliyosun galiba zihninin saglikli oldugunu?
Sadece ilacın hantallığı altına girmek istemedim, kendi zihnimi kendimde kontrol edebilirim diye düşündüm. Ettim. Bazen bunalıyorum o kadar. Ama yeniden gideceğim, psikoloğa. Psikiyatriye değil.

Benimde kızdığım nokta bu. Tutmamasına da kızıyorum o ayrı ama dünkü kızdığım nokta yalan niye söylüyorsun. Oruçlu gibi niye davranıyorsun. Sonrada bana güven diyorsun.

Allah rızası için biri bana bunlar çelişki değil desin

Yazdıklarınızı okuyunca aklıma babam geldi. O da bir yıl ansızın oruç tutmayı bırakmıştı. Sonra günden güne daha çekilmez bir insan oldu. Konuyu uzatmayayım babamın sonu pek iyi olmadı tabiki orucu bıraktığı için değil. Yıllarca tutup bir anda böyle bir değişikliğe gitmesi ilk işaretti sadece. Sanırım sizde aslında oruç tutmamasına değil neden böyle bir değişikliğe gittiğini anlamaya çalışıyorsunuz. Size hak veriyorum. Tabiki kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez ama oruç tutmak kulluk borcu. Insan Kocasının böyle bir borç altında kalmasını istemez, iyiliğini ister. Ben size bu noktada da hak veriyorum. Yalan söylemeside çok korkunç ayrıca. Çekinip söyleyememiş olur mu?
Allah'tan çekinmeyen kuldan niye çekinsin?

Tutarsız değil de sadece ilk yazdığım mesajımda anlatamadım, sanırım. Ama sonrasında defalarca yazdığım mesajıma ve kızdığım noktalara değindim. Konuları aşmak değil ki sıkıntı. O konular aşılmaz hep içimde, ama bu onlardan ayrı bir şey. Ondan dolayı kızıyorum. Çok teşekkür ederim.

Sadece ilacın hantallığı altına girmek istemedim, kendi zihnimi kendimde kontrol edebilirim diye düşündüm. Ettim. Bazen bunalıyorum o kadar. Ama yeniden gideceğim, psikoloğa. Psikiyatriye değil.
Beyin bi organdir ve hastalanabilir. Siz dusunce gucunuzle bozuk anormal salgilanan hormonlarinizi normalize edemezsiniz. Inanin ilaca ihtiyaciniz olmasa doktorunuz ilac yazmaz terapiye yonlendirirdi sizi.

Hay Allah razı olsun. Gerçekten beni anladınız. Senelerdir tutmayan adamın bu sene bırakması ve beni kandırması mevzu. Çok sağolun.

Beyin bi organdir ve hastalanabilir. Siz dusunce gucunuzle bozuk anormal salgilanan hormonlarinizi normalize edemezsiniz. Inanin ilaca ihtiyaciniz olmasa doktorunuz ilac yazmaz terapiye yonlendirirdi sizi.
Evet doktor bana dedi zaten. Kullanmazsan belki ilerleyen bir zamanda depresyon geçirirsin dedi. Ama yine de kullanmadım. Tekrar gideceğim. Bakalım, belki ilaçtan çok benim bu konuda ki sıkıntımı anlayan birinin bana diyeceği şeyler etkili olabilir. Bunu deneyeceğim.

Eşim bu senede alkol olayını da abarttı, arkadaş çevresi değişti. üstüne de bu gelince bu zamana kadar tuttunda şimdi niye tutmuyorsun olayı oldu. Ama asıl kızdığım beni kandırması. Tutmuyorsan tutmuyorum de arkadaşım. niye kandırıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…