- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
-
- Konu Sahibi BenveUtkum
Bende sizin bu tavrınızı anlayamadım. Sizin bu tavrınız ne?sen şimdi oruç tutmasına kızıyor musun kızmıyor musun kızıyosan ne hakla kızmıyosan bu tavır ne
Bende sizin bu tavrınızı anlayamadım. Sizin bu tavrınız ne?
Benimde kızdığım nokta bu. Tutmamasına da kızıyorum o ayrı ama dünkü kızdığım nokta yalan niye söylüyorsun. Oruçlu gibi niye davranıyorsun. Sonrada bana güven diyorsun.
Adam beni kandırıyor, tutmayacaksan söyle. Sahura kalkıyor, iftara gitcem diyor, hop sonrasında sigara içerken yakalıyorum. kendisi bana bu konuda yalan konuştuğu için kızıyorum ben, oruç tutmamasına değil ki. oruç tutmazsan tutmazsın, adam gibi tutmuyorum desin. Ama senelerdir oruç tutan adam ne oldu da oruçtan vazgeçiyor, ister istemez ona da kızıyorum.
Tutmamasına da kızıyorum yazmışsınız.
Günler çok uzun zorlanıyordur belki.. seneler önce saat 5 te neredeyse iftar oluyordu şimdi saat kaçta açıyoruz!
Ayrıca fikirler hep değişebilir.. seneler önce öyleydi şimdi böyle olabilir.
12 sayfadan yazdıklarımdan anlamayıp, hala daha bir çelişki içindeyseniz size yeniden açıklayayım o zaman. " oruç tutmaması beni enterese etmiyor, ben katı bir insan değilim bu konuda, namazda kılmaz o ona da bir şey demem, bende kılmıyorum, sadece sinirlendiğim ve kırıldığım nokta bana oruç tutuyor imajı verip, arkadaşları ile iftar yemekleri düzenleyip beni kandırması" oruç konusunda bizim hiç bir sıkıtımız olmamıştır, diğer yaptığı işlerde ona kızdığım için böyle bir kandırma yoluna girdi sanırım ama kızdım. Sorun bu?ne var tavrımda, mesajların çelişkili bende soruyorum kızıyor musun kızmıyor musun diye
Mesajlarımı güzel okusaydınız, anlardınız. Senelerdir oruç tutan adamın dün oruçlu gibi davranıp, beni kandırmasına kızdım. Anlatabildim mi?önce üstteki iki yorumunu oku sonra alttaki yorumu oku o arkadaş da aynı şeye takılmış bak
Namaz kilmamasina bi sey demiyorum cunku ben de namaz kilmiyorum diyosun. Bayagi erdemli bi davranis12 sayfadan yazdıklarımdan anlamayıp, hala daha bir çelişki içindeyseniz size yeniden açıklayayım o zaman. " oruç tutmaması beni enterese etmiyor, ben katı bir insan değilim bu konuda, namazda kılmaz o ona da bir şey demem, bende kılmıyorum, sadece sinirlendiğim ve kırıldığım nokta bana oruç tutuyor imajı verip, arkadaşları ile iftar yemekleri düzenleyip beni kandırması" oruç konusunda bizim hiç bir sıkıtımız olmamıştır, diğer yaptığı işlerde ona kızdığım için böyle bir kandırma yoluna girdi sanırım ama kızdım. Sorun bu?
En azından bunu kendine itiraf ediyorsun. Güvenmiyorsun çünkü sürekli seni yalanlarla kandıracağını düşünüyorsun ve haklısın. Dışarı çıkarken senle sorun yaşamamak için bu yolu bulmuş belli ki.Mesajlarımı güzel okusaydınız, anlardınız. Senelerdir oruç tutan adamın dün oruçlu gibi davranıp, beni kandırmasına kızdım. Anlatabildim mi?
Sadece ilacın hantallığı altına girmek istemedim, kendi zihnimi kendimde kontrol edebilirim diye düşündüm. Ettim. Bazen bunalıyorum o kadar. Ama yeniden gideceğim, psikoloğa. Psikiyatriye değil.Psikiyatra gitmissin ilac vermis, neye istinaden kullanmiyosun? Doktordan iyi biliyosun galiba zihninin saglikli oldugunu?
Kızlar, size dün eşim olan(maalesef) fakat adam olamayan insan ile ilgili yaşadığımız bir şeyi anlatacağım. Sizce ben bu konuyu büyütüyor muyum?
Her sene orucunu tutan adama bir şey oldu, bu sene oruç ona ağır geliyor. Neyse o kısmını geçtim Allah ile onun arasında ama gece sahura kalktık, her zamanki gibi ertesi güne oruç olacağız, işe geldik, çıkış saatine yakın bana arkadaşları ile iftara gideceğini söylüyor bende tamam diyorum, çıkışta adamı kuytu bir yerde sigara içerken görüyorum. Doğal olarakta sinirleniyorum, eve geldik, saat 11 i geçiyorken geldi iftardan yüzüne bakmadım ve bana biraz önce bağırıyorki benim orucumdan sana ne? ne yapmak istersen yap!!! Bende ona diyorum ki " ben senin orucuna karışmıyorum, ama şu zamana kadar oruç tutan insan iye oruç tutmuyor, hadi tutmadın neden bana yalan konuşuyorsun oruçlu imiş gibi davranıyorsun, birde iftara gitcem diye beni kandırıyorsun". Adam gibi de oruçlu değilim diye. kızlar abartıyor muyum? Az öncede bir sürü laf dedi pislik.
Benimde kızdığım nokta bu. Tutmamasına da kızıyorum o ayrı ama dünkü kızdığım nokta yalan niye söylüyorsun. Oruçlu gibi niye davranıyorsun. Sonrada bana güven diyorsun.
Adam beni kandırıyor, tutmayacaksan söyle. Sahura kalkıyor, iftara gitcem diyor, hop sonrasında sigara içerken yakalıyorum. kendisi bana bu konuda yalan konuştuğu için kızıyorum ben, oruç tutmamasına değil ki. oruç tutmazsan tutmazsın, adam gibi tutmuyorum desin. Ama senelerdir oruç tutan adam ne oldu da oruçtan vazgeçiyor, ister istemez ona da kızıyorum.
Tutarsız değil de sadece ilk yazdığım mesajımda anlatamadım, sanırım. Ama sonrasında defalarca yazdığım mesajıma ve kızdığım noktalara değindim. Konuları aşmak değil ki sıkıntı. O konular aşılmaz hep içimde, ama bu onlardan ayrı bir şey. Ondan dolayı kızıyorum. Çok teşekkür ederim.konu sahibi tutarsız yazmışsınız arkadaşlar da buna takılmış doğal olarak
eşinizin oruç tutmadığına da kızar üzülürsünüz ama karışmazsınız
burda yalan söylediğine takılmışsınız..
burda eski konular neden açılıyor.. zaten yalandan dolayı hassassınız siz
ben adınızı görünce eski konuları anımsar gibi olup hemen o kişi mi diye baktım mesela
sonra o konulara bakınca bu hafif kalıyor
sizde onları aştım bırakın artık bu konuya bakın demek istiyorsunuz ondan gerginlik oluyor
eşiniz yalancı hareketleri artık içinize işlemiş ve yıpranmışsınız o yüzden tahammülünüz kalmamış
hakkınızda hayırlısı olsun..
Beyin bi organdir ve hastalanabilir. Siz dusunce gucunuzle bozuk anormal salgilanan hormonlarinizi normalize edemezsiniz. Inanin ilaca ihtiyaciniz olmasa doktorunuz ilac yazmaz terapiye yonlendirirdi sizi.Sadece ilacın hantallığı altına girmek istemedim, kendi zihnimi kendimde kontrol edebilirim diye düşündüm. Ettim. Bazen bunalıyorum o kadar. Ama yeniden gideceğim, psikoloğa. Psikiyatriye değil.
Hay Allah razı olsun. Gerçekten beni anladınız. Senelerdir tutmayan adamın bu sene bırakması ve beni kandırması mevzu. Çok sağolun.Yazdıklarınızı okuyunca aklıma babam geldi. O da bir yıl ansızın oruç tutmayı bırakmıştı. Sonra günden güne daha çekilmez bir insan oldu. Konuyu uzatmayayım babamın sonu pek iyi olmadı tabiki orucu bıraktığı için değil. Yıllarca tutup bir anda böyle bir değişikliğe gitmesi ilk işaretti sadece. Sanırım sizde aslında oruç tutmamasına değil neden böyle bir değişikliğe gittiğini anlamaya çalışıyorsunuz. Size hak veriyorum. Tabiki kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez ama oruç tutmak kulluk borcu. Insan Kocasının böyle bir borç altında kalmasını istemez, iyiliğini ister. Ben size bu noktada da hak veriyorum. Yalan söylemeside çok korkunç ayrıca. Çekinip söyleyememiş olur mu?
Allah'tan çekinmeyen kuldan niye çekinsin?
Evet doktor bana dedi zaten. Kullanmazsan belki ilerleyen bir zamanda depresyon geçirirsin dedi. Ama yine de kullanmadım. Tekrar gideceğim. Bakalım, belki ilaçtan çok benim bu konuda ki sıkıntımı anlayan birinin bana diyeceği şeyler etkili olabilir. Bunu deneyeceğim.Beyin bi organdir ve hastalanabilir. Siz dusunce gucunuzle bozuk anormal salgilanan hormonlarinizi normalize edemezsiniz. Inanin ilaca ihtiyaciniz olmasa doktorunuz ilac yazmaz terapiye yonlendirirdi sizi.
Aynen once tutmamasina zaten kiziyorum da bi de yalan soyluyo dedi sonra tepki gelince ya bana ne tutmamasindan yalan canimi sikiyo falan diye cevirmeye calisti tepki gelince de hanimefedinin daha buyuk yanlislari var tek problemi bu olsa keskeAllah rızası için biri bana bunlar çelişki değil desin
Eşim bu senede alkol olayını da abarttı, arkadaş çevresi değişti. üstüne de bu gelince bu zamana kadar tuttunda şimdi niye tutmuyorsun olayı oldu. Ama asıl kızdığım beni kandırması. Tutmuyorsan tutmuyorum de arkadaşım. niye kandırıyorsun.Yazdıklarınızı okuyunca aklıma babam geldi. O da bir yıl ansızın oruç tutmayı bırakmıştı. Sonra günden güne daha çekilmez bir insan oldu. Konuyu uzatmayayım babamın sonu pek iyi olmadı tabiki orucu bıraktığı için değil. Yıllarca tutup bir anda böyle bir değişikliğe gitmesi ilk işaretti sadece. Sanırım sizde aslında oruç tutmamasına değil neden böyle bir değişikliğe gittiğini anlamaya çalışıyorsunuz. Size hak veriyorum. Tabiki kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez ama oruç tutmak kulluk borcu. Insan Kocasının böyle bir borç altında kalmasını istemez, iyiliğini ister. Ben size bu noktada da hak veriyorum. Yalan söylemeside çok korkunç ayrıca. Çekinip söyleyememiş olur mu?
Allah'tan çekinmeyen kuldan niye çekinsin?