- 29 Ağustos 2014
- 223
- 916
-
- Konu Sahibi __kartanesi__
Ben de öyle düşünüyordum ta ki geçen haftaya kadar. Tüm bu erkek arkadaş meselelerinde o kadar bilgisiz ve tecrübesizim ki ayrıca dış görünüşümden de şüphe etmeye başladım. Yaşımdan çok daha küçük gösteriyorum ve kendimi güzel bulamamaya başladım. Ayrıca mesleğim gereği çok aktif olmam gerekirken ben herkes tarafından beğenilip sevilip takdir edilmek için o kadar naif ve kibar davranıyorum ki gerçi zaten yapı olarak çok sakin ve kibarımdır ama bu herkes tarafından sevilme dürtüsü mahvediyor beni ve tüm hayatımı etkiliyor. Galiba böyle gelmiş böyle gider deyip bırakacağım ama mesleğim için de çevre kurmaya ihtiyacım var. Yani aslında artık gerçek benliğimi bulmam ve kendimi önemsemem lazım ama olmuyor ve tüm her şeyin içinde en çok erkek arkadaş konusu kafama takılıyor. Hadi ben istemedim de şimdiye kadar olmadı diyeyim ki bu kendimi kandırmak olur çünkü benimle sevgili olmak isteyen biri bile olmadı ki ve bunu insanlar duyunca tuhaf bakıyorlar bu da beni çok bunaltıyorAslında doğru kişi olmadığı surece senin için hic de eksiklik değil ve yaşın çok genç belki de karşına tek bir kişi çıkacak ve tüm hayatin olacak. İki ayda bir sevgili değiştirmek sırf sevgili olsun diye birileri ile çıkmaktansa bence doğru kişi yada kişiler olması çok daha önemli. Bunu kendi yaptığım hatalardan dolayı diyorum.
Yasından küçük gorunmen kotu değil aslında senin için daha iyi de olabilir. Aslında ortam da oldukça önemli. Çevrede senin yasitin insanların olması arkadaş ilişkileri gibi. Mesela çoğu ilişki aslında arkadaş ortamında olabiliyor. Hatta konuşursun arkadaş olursun sonra ilişki boyut değiştirir yada arkadaş ortamında ilk defa görürsün o kişi senden hoslanabilir. Çalıştığın çevrede hic boyle bi durum yok mu acaba? ayrıca dış görünüşle inan hicbir ilgisi yok dışarıdan bazı çiftler gozumuze çok alakasız gelebiliyor ama önemli olan o kişilerin birbirine gönül bağı ile bağlanması yani hep güzeller sevilecek diye birşey yok kendimi begenmiyorum diyorsun ama seni beğenen de mutlaka birileri olacaktır. Sevgilin olmadigi icin boyle dusunuyorsun.Belki de karşı cinsle olan iletişimin hakkında biraz daha farklı olan gerekiyor. normal bir erkek arkadaş bile olmadı diyorsun bu durumda sevgili nasıl olacak ki?Ben de öyle düşünüyordum ta ki geçen haftaya kadar. Tüm bu erkek arkadaş meselelerinde o kadar bilgisiz ve tecrübesizim ki ayrıca dış görünüşümden de şüphe etmeye başladım. Yaşımdan çok daha küçük gösteriyorum ve kendimi güzel bulamamaya başladım. Ayrıca mesleğim gereği çok aktif olmam gerekirken ben herkes tarafından beğenilip sevilip takdir edilmek için o kadar naif ve kibar davranıyorum ki gerçi zaten yapı olarak çok sakin ve kibarımdır ama bu herkes tarafından sevilme dürtüsü mahvediyor beni ve tüm hayatımı etkiliyor. Galiba böyle gelmiş böyle gider deyip bırakacağım ama mesleğim için de çevre kurmaya ihtiyacım var. Yani aslında artık gerçek benliğimi bulmam ve kendimi önemsemem lazım ama olmuyor ve tüm her şeyin içinde en çok erkek arkadaş konusu kafama takılıyor. Hadi ben istemedim de şimdiye kadar olmadı diyeyim ki bu kendimi kandırmak olur çünkü benimle sevgili olmak isteyen biri bile olmadı ki ve bunu insanlar duyunca tuhaf bakıyorlar bu da beni çok bunaltıyor
çok düzgün bir insansındır, ondan olmuyordur...Herkese merhaba. 23 yaşındayım ve bu sene üniversiteden mezun olup iş hayatına başladım. Yaklaşık bir aydır çalışıyorum. Arkadaşım hiç yok maalesef. Bu yaşıma kadar üç tane yakın kız arkadaşım oldu ama üçü de bana uzak şehirlerde ve ben arayıp sormazsam beni hatırlamazlar bile. Ve bugünlerde esas kafama takılan konu erkek arkadaş! Evet garip karşılanıyor ama hiç erkek arkadaşım olmadı bugüne kadar. Hatta bırakın sevgili anlamındaki erkek arkadaşı normal bir erkek arkadaşım bile olmadı arkadaş ortamında. Hoş arkadaş ortamımın da olduğu söylenemez ya! Önceden yani lisedeyken üniversitede olur hem arkadaş çevrem genişler demiştim. Üniversitede olmadı hadi dedim iş hayatında toplarım ortamı. Ama hiç olacak gibi değil ve bu durum beni sıkmaya başladı. Neyim eksik de acaba ben herkesin o kadar çok arkadaşı,dostu varken benim yok ve neden sevgilim olmuyor hatta erkekler yanıma bile yaklaşmıyor! Ya ben çok yabaniyim herhalde insanları korkutup kaçırıyorum. Nasıl davaranacağımı nasıl konuşacağımı şaşırdım ve ilk kez bu kadar çok içimi dökebiliyorum
Evet aslında esas problem bence de arkadaş çevresi ama nasıl düzelirim hiç bilmiyorum bir büroda çalışıyorum iki patronum var bir de yanımda çalışan benden dört yaş büyük bir abla aslında omunla iyi anlaşıyoruz ama arkadaş çevresi kurabileceğim başka kimse şimdilik yok maalesef ve ben bunu düzeltmek daha aktif daha geniş bir çevreye sahip olmak sevmek sevilmek kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek istiyorumYasından küçük gorunmen kotu değil aslında senin için daha iyi de olabilir. Aslında ortam da oldukça önemli. Çevrede senin yasitin insanların olması arkadaş ilişkileri gibi. Mesela çoğu ilişki aslında arkadaş ortamında olabiliyor. Hatta konuşursun arkadaş olursun sonra ilişki boyut değiştirir yada arkadaş ortamında ilk defa görürsün o kişi senden hoslanabilir. Çalıştığın çevrede hic boyle bi durum yok mu acaba? ayrıca dış görünüşle inan hicbir ilgisi yok dışarıdan bazı çiftler gozumuze çok alakasız gelebiliyor ama önemli olan o kişilerin birbirine gönül bağı ile bağlanması yani hep güzeller sevilecek diye birşey yok kendimi begenmiyorum diyorsun ama seni beğenen de mutlaka birileri olacaktır. Sevgilin olmadigi icin boyle dusunuyorsun.Belki de karşı cinsle olan iletişimin hakkında biraz daha farklı olan gerekiyor. normal bir erkek arkadaş bile olmadı diyorsun bu durumda sevgili nasıl olacak ki?
Teşekkür ederim düşünceniz için ama pek öyle değil gibiçok düzgün bir insansındır, ondan olmuyordur...
İşte esas problem de o çevre edinemiyorum ve sebebi tamamen benim bence çekingen bir insanım çok utangacım ve elim ayağım birbirine giriyor utanınca çekininceDaha küçüksün olur inşallah
Bu bir eksiklik değil
sosyalleş,çevre edin
Ahahaaa gülesim yokken güldürdünüz ciddem Allah da sizi güldürsünseni kardesime aliim mi giz
Boğa burcuyumBurcunuzu merak ettim ?
Sen istesen herşeyi yaparsın ama... Benim tanıdığım bütün boğa kadınları çok güçlü çok başarılı akıllarına koyduklarını yapan insanlar hep özenmişimdir. Ama çokta güzel yemek yerlerBoğa burcuyum
Ay inşallah ben sen o tanıdığın boğa kadınlarından olabilirim :) evet yemek konusunda bu burç baya yetenekli hatta kilolarımdan kurtulalı anca bir sene olacak o yüzden uzak durmaya çalışıyorum ama öyle bir Boğaz var ki tüm çabalar nafileSen istesen herşeyi yaparsın ama... Benim tanıdığım bütün boğa kadınları çok güçlü çok başarılı akıllarına koyduklarını yapan insanlar hep özenmişimdir. Ama çokta güzel yemek yerler
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim:)Öncelikle ozguven gelusimibu artırmak lazım...Sosyal aktiviteler planlayin..spora gidin..dans,tiyatro gibi sanatsal faaliyetler edinin... kendinize guveniniz artarsa insanlar la rahat iletişim kurarsiniz hem..kurslara katılın, dağcılık egitimi alin..cevreniz genisler...hem bayan hem erkek arkadaş edinirsiniz..ve de bakımlı olun.. kuaför e mutlaka gidin..guzel giyinmek çok onemli
İşte ben aktif biri değilim. Çekingenlik ve utangaçlık hayatımın her aşamasında hatta iş hayatına çok zor alıştım hatta alışamadım sırf bu yüzdenKendinize dışarıdan bir gözle bakın. Erkeksi misiniz. Kaba mısınız. Asık suratlı mısınız. Muhabbetiniz mi sıkıcı ya da boş.
Yoksa güleryüzlü, güzel giyinen, eğitimli, zarif, hoş bir kadınla ilgilenir herkes. Arkadaş olarak da sevgili olarak da.
Problem sizde. Ama ne acaba. Onu bulmak lazım