Nerden tutsam elimde kalan evliliğim...

Neden baba evine dönesiniz zaten, küçük düşünmeyin gayette çocuğunuzla bir ev tutup bir hayat kurabilirsiniz.
zaten olurda boşanma gibi bir durum olursa baba evine dönmem..bende onlarla yaşayamam artık kızımla bi ev tutar kalırım..ama aile desteği önemli bu durumda manevi olarak..bana boşanma demezler sırtta çevirmezler babam bu kafada olduğu için yaptıkları ona absurt gelmiyo sadece..dayak vs hariç içki falan konularında..diğer kısımlarıda hiç bahsetmedim ona zaten birtek annem biliyor

umarım yaşadıklarımı yaşamazsınız çünkü psikolojik baskının ne demek olduğunu ancak yaşayan bilir..çoğu insana belki şaka gibi gelen şeyleri ben ve benim gibi biçok kadın yaşıyor..hergün tv de kadınların dövüldüğü öldürüldüğü haberleri çıkarken siz baa gerçek olmazsın inanmıyorum diyorsunuz...
Ben defalarca evde para yüzünden kavga ettim beni olmayacak şeylerle suçladı...inanın psikolojik baskı fiziksel şiddetten beter kendine olan özgüvenin yerle bir oluyor okumuşla okumamışlıkla hiç bir alakası yok bunun..ilkokul mezunu bi tanıdığımız kocasını 15 gunde terk etti ortada hiçbi neden yokken saçma sapan sebeplerden..o kadar çok pısıp kenara sindirildim ki sesimi çıkarmam için önce kaybettiğim özgüvenimi kazanmam lazım demiştim vede psikolog randevusu almıştım..yazdım daha önce..
yukarıda da belirttim kızım için bişeyler yapmak istiyorum onun için adım atacam diye..''yazik o evladina, yaziklar olsun senin gibi bir anneye'' yorumunuz için teşekkür ederim.. gerçekten empati kurabilen insanların halinden anlayan biriymişsiniz..özellikle türkiyede bu denli ruh hastası olduğunu bildiğiniz halde bu yorumu yapabildiğiniz için..
iyi günler diliyorum size umarım siz benim gibi bir anne olmaz yaşadıklarımı yaşamak zorunda olmazsınız.

yasamam, kocasiz kalmakdan korkmuyorum cünkü. gerekirse 3 cocukla bile koyarin kapinin önüne. yapmadigim seyde degil.
atmiyorum imza de, birak ciksin evde rezillik, cagir polisi al uzaklastirmayi, bak bakim o adam bidaha cesaret ediyor mu böyle seylere.

Sizi üzmek istemiyorum ama boşanırsan seni öldürürm diyen bir adam mıtlaka öncesinde bunun sinyallerini vermiştir evlendi değişti olayına inanmıyorum ben o kadar tanıdığınız dönemde hiç mi küfretmedi bu adam? Başkası hakkında atıp tutmadı mı? Ben eşime göre daha çabuk parlayan biriyim bu karakter mizaç insan kendini her şekilde ele verir istesem de kendimi gizlemem ki... o da göstermiştir de siz görmemişsinizdir

Sizi üzmek istemiyorum ama boşanırsan seni öldürürm diyen bir adam mıtlaka öncesinde bunun sinyallerini vermiştir evlendi değişti olayına inanmıyorum ben o kadar tanıdığınız dönemde hiç mi küfretmedi bu adam? Başkası hakkında atıp tutmadı mı? Ben eşime göre daha çabuk parlayan biriyim bu karakter mizaç insan kendini her şekilde ele verir istesem de kendimi gizlemem ki... o da göstermiştir de siz görmemişsinizdir
ya hep sinirliydi inkar edemem ama bu kadar terbiyesiz ve aşağılık değildi..paraya tenezül ettiğini hiç görmedim..şahsıma karşı ağzından hiç küfür duymamıştım..eben evlenmeden önce kpss ye girdim evlendikten somra atandım..daha öncesinde hep aileme destek olmak istediğimi kardeşimi okutnak istediğimi anlatırdım tabi et vs derdi hep..evlendikten sonra edemezsin senin paran benim param yok senin param benimde param!!! demeye başladı...daha atamam gerçekleşmeden benle maaşımın hesabını yaptı..atandığım gün hayatımız kurtuldu dediğinde iyice gözümden düştü

yasamam, kocasiz kalmakdan korkmuyorum cünkü. gerekirse 3 cocukla bile koyarin kapinin önüne. yapmadigim seyde degil.
atmiyorum imza de, birak ciksin evde rezillik, cagir polisi al uzaklastirmayi, bak bakim o adam bidaha cesaret ediyor mu böyle seylere.
bende kocasız yaşayamam demiyorum nerde demişim yazdıklarıma baktım bi türlü göremedim..kendim ve kzım için bişeyler yapmaktan bahsetmişim hep..gerçek bi manyak karşınızda olsa yapabilirmiydiniz çok merak ediyorum..yapanlarıda zaten tv lerde görüyoruz..ben en az zararla bu işten nasıl kurtulurum onun derdindeyim

ya hep sinirliydi inkar edemem ama bu kadar terbiyesiz ve aşağılık değildi..paraya tenezül ettiğini hiç görmedim..şahsıma karşı ağzından hiç küfür duymamıştım..eben evlenmeden önce kpss ye girdim evlendikten somra atandım..daha öncesinde hep aileme destek olmak istediğimi kardeşimi okutnak istediğimi anlatırdım tabi et vs derdi hep..evlendikten sonra edemezsin senin paran benim param yok senin param benimde param!!! demeye başladı...daha atamam gerçekleşmeden benle maaşımın hesabını yaptı..atandığım gün hayatımız kurtuldu dediğinde iyice gözümden düştü
Canım bak ne güzel garanti işin var bir şekilde birikim yap kenarda dursun şiddet uygularsa mutlaka darp raporu al bu işin çözümü boşanmak ama tehdit etmiş ülkedeki kadınların yaşdıklrı da belli allah ıslah etsin ailede büyük çekindiği kimse yok mu?

Canım bak ne güzel garanti işin var bir şekilde birikim yap kenarda dursun şiddet uygularsa mutlaka darp raporu al bu işin çözümü boşanmak ama tehdit etmiş ülkedeki kadınların yaşdıklrı da belli allah ıslah etsin ailede büyük çekindiği kimse yok mu?
zaten en büyük sıkıntı burda..çekindiği kimse yok..Haşa sanki peygamber herkesin ondan ödü kopuyor

arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim..tam cevap yazıyordum ki toplantıdan çağırdılar kusura bakmayın..
ev araba hepsi onun üzerine ama inanın zerre umrumda değil yakamı kurtarayım para pul yok gözümde..dün evde dünden kalan yemek yüzünden yine bağırıp çağırdı neymiş dünkü yemeğimi yiyecekmiş zaten evde yemek yapmıyormuşum yaptıklarımda bişeye benzemiyormuş vs vs söylenip durdu..yemek yapıyorum çünkü küçük çocuğum var akşam yemeği yemesi gerekli beyefendi sürekli pirzoa vs yemekler istediği için inanın çoğu zaman yemekler çöpe gidiyor (sebzeli değil yanlış anlaşılmasın hepside etli yemekler)..insanlar 2 lokma yemek bulamazken biz yemekleri çöpe döküyoruz..

Dün bir kez daha anladım ki bu adamla asla hayatımı geçirmek istemiyorum pskilologtan randevu aldım gidip görüşcem...profesyonel desteğe ciddi anlamda ihtiyacım war artık..önce kendime olan saygımı geri kazanmam lazım..onun yönlendirmesi ile ciddi adım atmayı düşünüyorum
"Zıkkımın kökünü ye inşallah" diyemediniz mi?

O zaman önce önce avukat bul görüş gizlice sana bilgi versin ona gore kanıt toplarsın.. sonra başvurup tayin iste, tayin kesinleşince deliklerini de alır gidersin bu sürede şiddet yaşanırsa tekrar şikayet etmesen de hastaneye gidip rapor al dursun kenarda.. inşallah tayin kabul edilir.. yani olanları olduğu gibi anlatırsan tayin verirler herhalde.. işinden de olmamamıs olursun

Şöyle örnek vereyim size, insanlar yumuşak pürüzsüz şeyleri ayağının altında ezer ama sivri dikenli birşeyi ayağının altına kimse alamaz.
Rezillik çıkmasından korkma çıksın. Sen de yükselt sesini, kapıya mı atmaya çalıştı. Sesinin çıktığınca bağır. Hatta polis gelsin tutanak tutar uzaklaştırma alır. Boşanırken elinde belge olur. Korkma. Sen korkup sindikçe bu şiddetin dozu artar.
Hatta profesyonel yardım al. Psikolojik yardım al. Sesini, güvenini, kendine olan saygını geri kazanmana yardımı olur.
Kim ne der diye çekinme. Ne derlerse desinler. Senin hayatından daha değerli değil. Sen dik durursan herkes senin yanında olur zaten. Ezik sinik insanı herkes öteler.
Sınırını çiz. Ben bunu hak edecek bir kadın değilim. Bana böyle davranamazsın diye her seferinde belirt.
Silkelen kendine gel. Sen ve çocuğun bunları haketmiyor. Kendi değerinin farkına var. Burdan sana her türlü fikir beyan edebiliriz ama iş sende bitiyor. Kendini kurtaracak olan yine sensin. Hadi kuzum güçlüsün güçlü ol.

kadın sığınma evlik bi durumum yok evden ayrılsam ev tutacak eşya vs alacak çocuğuma bakacam maddi düzeye sahibim..yerimi bilmemesi gibi bi drum söz konusu değil çünkü hergün işe gidiyorum ve inanın iş yerimde o kadar dedikoducu adamlar var ki duyulursa reklam olduğumun resmidir...herşeyi göze alıp eşyaları toplayıp bi kerede çıkmak lazım o evden
Mazeret tayini alabilirsin diyorlar anlamiyon galiba tayin çıktıktan sonra gittiğin yerde ac davanı.. yada tayin çıkınca ac sonra git allah allah

Yahu kahırdır, sevgisizdir, ağzı bozuktur eyvallah ama şöyle konularda ‘dayak’ geçtiği an bu da mı diyorum.
Güzel kardeşim, sen bunu sineye çekersen evladın ne yapsın?
Çok iyi babaymış da mışmış, direktifle değil eylemle olunur baba.
Bir de ölümle tehdit var diyorsun, yahu ben kendi can güvenliğimi garanti altına almadığım bir yerde nasıl evlat büyüteyim, aklım almıyor inan bunu.
Ne yapman gerektiğini bizden iyi biliyorsun ama neden ayak dirediğini açıkla bari kendine, bununla yaşayacak ve çocuğunu yaşatacak olan sensin.
Bir yere şiddet girdi mi, oradan derhal kaçmak gerekir, insan doğası gereği canını kurtarma refleksi gösterir.
Sizde neden yok?

Mazeret tayini alabilirsin diyorlar anlamiyon galiba tayin çıktıktan sonra gittiğin yerde ac davanı.. yada tayin çıkınca ac sonra git allah allah
bulunduğum ile yeni geldim en az 2 senede daha beklemem gekiyor tayin için..bu şehirden ayrılmayı düşünmüyorum kızıma bakacak kimse yok çok küçük daha..öyle bi adım atarsam kaçmam kalırım olacakları göze alarak

Yahu kahırdır, sevgisizdir, ağzı bozuktur eyvallah ama şöyle konularda ‘dayak’ geçtiği an bu da mı diyorum.
Güzel kardeşim, sen bunu sineye çekersen evladın ne yapsın?
Çok iyi babaymış da mışmış, direktifle değil eylemle olunur baba.
Bir de ölümle tehdit var diyorsun, yahu ben kendi can güvenliğimi garanti altına almadığım bir yerde nasıl evlat büyüteyim, aklım almıyor inan bunu.
Ne yapman gerektiğini bizden iyi biliyorsun ama neden ayak dirediğini açıkla bari kendine, bununla yaşayacak ve çocuğunu yaşatacak olan sensin.
Bir yere şiddet girdi mi, oradan derhal kaçmak gerekir, insan doğası gereği canını kurtarma refleksi gösterir.
Sizde neden yok?
inanın psikolojik şiddet fizikselden daha ağır...ciddi anlamda özgüven problemi yaşıyorum.. ben zaten hiçbişeyi başaramayan biriyim bi işe yaramayan biriyim benden bişey olmaz vs vs diye düşünürken buluyorum kendimi..önce tedavi olmam gerekli psikolog yardımı alcam daha sonrada önüme bakıcam

boş tehditleri olsa inanın bir saniye bile durmazdım yapabilecekleri beni korkutuyor..show tvde çocuğunun önünde ölen anne haberinde anons edilmek beni çok korkutuyor
Allah korusun ve Allah yardımcınız olsun diycek başka hiç bişey bulamadım

inanın psikolojik şiddet fizikselden daha ağır...ciddi anlamda özgüven problemi yaşıyorum.. ben zaten hiçbişeyi başaramayan biriyim bi işe yaramayan biriyim benden bişey olmaz vs vs diye düşünürken buluyorum kendimi..önce tedavi olmam gerekli psikolog yardımı alcam daha sonrada önüme bakıcam
Psikolojik şiddeti yakınen bilirim.
Ama dediğiniz gibi burada dik ve aklı selim kalabilmek çok zor.
Kendinizi böyle düşüncelerde bulduğunuz an, onun açmaya çalıştığı yaralara kurban olmuşsunuz demektir.
Ve psikolojik şiddet ne kadar ağır olsa da can güvenliği her şeydir.
Siz bunu yaşamışsınız, lütfen benliğinizi ezdirmeyin o şeref yoksununa.
İyileşmeniz, ondan kurtulmakla başlayacak.

bulunduğum ile yeni geldim en az 2 senede daha beklemem gekiyor tayin için..bu şehirden ayrılmayı düşünmüyorum kızıma bakacak kimse yok çok küçük daha..öyle bi adım atarsam kaçmam kalırım olacakları göze alarak
Mazeret tayini için tayin sürenizi doldurmanız gerek yok.. adi üstünde mazeret izni.. diyorsun ya çalıştığım yeri biliyor diye e bosansanda rahat vermez işyerini biliyorsa.. bizde bu yüzden seçenek sunuyoruz tayin iste diye.. çalıştığım yeri biliyor diye bahanen var.. seçenek çok ama isine gelmeyince kalır savaşırım ee savaş madem al uzaklaştırma yada bul evini taşın ac davanı.. ona yok buna yok.. yada çekmeye devam et omur boyu kredi ödersin artık

Back
X