Şuan duygusal açıdan bir çöküntü içerisinde olduğunuz için gözünüz mal mülk görmüyor olabilir bu çok normal. Ama boşanmadan bir sene sonra bile mal mülk almadığınız için kendinize kızacaksınız çünkü o malda mülkte çocuğunuzun da hakkı var. Adama bırakmazsınız mal paylaşımı davası mutlaka açın. Eşiniz de devlet memuruysa bence sizi bir daha darp etmeye cesaret edemez çünkü işi gücü tüm hayatı elinden alınacak. Bir kere uzaklaştırma kararı alın. Sonrasında korkar. Benim bir müvekkilin eski eşi de böyle bir adamdı, ayrıca sonradan öğrendik, gizli gizli kadını zehirliyormuş sinsi. Kadının maaşının kredisiyle ev de almışlar araba da... İlk başta kurtulayım da hiç bir şeyde gözüm yok diyordu, olur mu öyle şey, Kadının tayinini istedik uzaklaştırma kararı aldırdık ben onları boşadım evlerini sattım bir kısmını adama kalanı müvekkile gönderdim. O kadar esip gürleyen tehditler savuran adam bir uzaklaştırma kararı ile sus pus oldu çünkü emniyette ifade vermek zorunda kaldı Polis arkadaşlarımız da biraz tabiri caizse köpek çekmişler adama, çok da iyi oldu. Düşün bu adamın özel eşyalarının içinden tecavüzcü hapı denilen bir hap çıktı, kadına belki de bunlardan veriyordu. Boşandıktan sonra bile sosyal medyadan eski eşi adına hesap açtı, bunu neyin kafasıyla yaptı bilmiyoruz onu da şikayet ettik hesap da kapatıldı. Şu cani adamlardan silkelenip kurtulun korkmayın. Korktuğunuz için bu kadar üzerinize gelebiliyor zaten.
Sizden ricam, yukarıda arkadaşlar da söylemişler, darp olduğunda darp raporu + uzaklaştırma alın, küfür hakaret duyduğunuzda telefonunuzdan ses kaydı alın. Telefonunu kurcalayabilirseniz, sadakatsizlik veya şiddet içerikli söylemleri varsa bunların fotoğrafını çekin sizde dursun. Çalıştığınız yerin güvenliğini haberdar edin bu adamın uzaklaştırma kararı var bu iş yerine yaklaşamayacak şeklinde.
Aile konutu şerhi koydurmayı unutmayın.Maddi manevi tazminat da talep edin bebek için nafaka da talep edin. Aile ya da arkadaşlardan destek olabilecek durumda olanlar varsa bunlara durumu anlatın ve yakınınızda tutmaya çalışın. Yarın öbür gün tanık da olabilir bu kişiler. Uzaklaştırma ve delillerden sonra belki anlaşmalı boşanmayı kendisi talep edecektir. Burada da yeter ki boşanalım kafasında olmayın, hakkınızı yedirmeyin. Yaptıkları yanına kâr kalırsa sizden sonraki eşine de aynılarını yaşatacaktır. Önce kendiniz sonra hemcinsleriniz için süründürün.