nekadarda safmışım ben çok aptalmışım.

keydiley

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
670
3
66
İstanbul
kızlar nerden başliim bilmiyorum 10 gün önce doğum yaptım.ailem geldi kayınvalidemde neyse ailem uzaktan gelmişti işlerinden izin alarak p.tesi doğum yaptım cuma gittiler malesef.kayınvalidem gelip bakacaktı bana bi nişan yüzünden oda p.tesi geldi.neyse cuma ailem gittikten 1 saat sonra kayınpederim aradı (ki kendisi doğum yaptım geçmiş olsun gözün aydınada aramamıştı beni çok sever bu arada (öyle sanıyordum) açtı ağzını yumdu gözünü yok annemler onu aramamış nedenmiş ben napabilirim dedim.ailem 20 saatlik yoldan geldi 2 saatlik yoldan gelemedi kendisi.sonra bebeğimin ismine sardı kabul etmiyormuş kızımın ismini beğenmemiş.vsss.vsss. baya saydı bana.neyse eşime söyledim aramak istedi ama arayıncada kayınvalidem ben doldurdum sanıo.eşimede böyle söyledim.arama dedim bana patlıo dedim.p.tesi geldi k.validem.sağolsun yardımcı oldu ama tabi bi anne gibi değil.o sıcaklık yoktu.perşembe eşim tutturdu memleketime gidelim die.ogün midemi üşütmüşüm kusuyorum dikişerim sızlıyor.yola çıkamam dedim.hem bebeğim çok ufak.2 saatlik yol ama ben hastaneye zor gidiyorum.ayrıca evimde rahatım.kaynanam ısrar ediyor.büyükbabasıda görsün die.görsün görmesin demiyorum ama hem çok kırgınım 4 günlük doğum yaptım bana ağzına geleni saydı hemde o gelsin canım çocuk gösterilmeye gidilmez görülmeye gelinir.bizde 40 gün dışarı bile çıkılmaz akşam ezanından sonra.neyse ben gitmiicemi belirttim nemi oldu kayınvalidem oğluşunuda aldı gitti!!! çok ağladım ama napim kaldım öle evde tek başıma gece orda kalacaktı.ablam aramış napıosun sen die.evde minicik bebekle bırakılırmı die.eşim ama arıo beni bu arada sık sık.bebek kustu ağlıodu.dedi geliyimmmi? gelme dedim.yine aradı sen bilirsin dedim neyse eşim gece çıktı yola geldi.sevgili beni çok seven kayınvalidem sağolsun düşünemedi bu kadını burda yapayalnız bırakıp nereye gidiyorsun demedi sevgili eşime.arkasına bile bakmadan gitti.(bu arada o nişanada beni zorla götürmeye çalıştılar ben adım atamıyordum) şimdide haftaya yine bana bakmaya gelecekmiş.benim ihtiyacım bitiyrya ozaman.napcam çıldırcam ben yaaa.ağlamaktan bi hal oldum günlerdir.burda hiçkimsem yok.tnıdığım bildiğim insanların hepsi çok uzak.çok karışık oldu kusura bakmayın tuşları bile zor görüyorum ağlamaktan.napim ben şimdi nasıl bir yol izliiim.nasıl davranmalıyım.salak gibiyim.eşimle hiçbir sorunumuz yok arkadaşlar.gereğinde ailesini karşısına alıyor benim için ben haklıysam.ama bu sefer ben engelledim sonrasında annesi naptı bilmiyorum.kayınvalidem ufak yalanlar söylemeyi sever.örn: ablası bizi aramadı hayırlı olsuna (unutmuş) 9. gün beni aradı daha doğrusu kaynanamı aradı ondan konuştuk özür falan dieldi.ama eşime dioki ablan aramışya karını ondan kafası karışmış falan dio.halbuki aramadı beni.

gelip sana bakasım geldi inanki
yazık günah ya bu kadarda olmaz
hiç Allahtan korkmuyor bu insanlar
bence sokma evine bundan sonra

benim anlamadığım eşin neden seni bırakıp gitti..madem ailesini karşısına alabiliyor yardıma ihtyacım yok kimse gelmesin diyin kimsenin bu dönemde seni üzmesine izin vermemelisin

bnde anlayamadım ama onunla gitmediğim için ders vermeyemi çalıştı anlayamadımki.bide annesi sağolsun doğumu o yapmış gibi davrandığı içinde olabilir.(ah çok yoruldun sen.hadi dinlen bu arada ben doğumdan çıkalı 1 saat olmuş)

durumuna çok üzüldüm (ben de 5 haftaya doğum yapıcam)
ama eşinin tavrına daha çok üzüldüm
kimse destek olmasa bile eşler destek olmalı bence
ne yapabileceğin konusunda bişey diyemem ama eşinle konuşmalısın bence
bu yaşadıklarını o da bilmeli

Eşine kimseyievine istemediğini söyle, seni asıl yalnız bırakır ya. Bunu da anlat guzelce. Sonra ev işlerin için bı yardımcı bul. Bebeğine bak rahat rahat. Onlarla da muhatap olma. Esine de söyle bebekle ya da bebek olmasa bile kimseye gidip kalmasin.

eşimle normalde gerçekten hiçbir sorunum yok.hatta dayanamayıp geri geleceğini bile biliyordum ben.ama haklısınız bende ondan bekledim desteği ama anlayamadığım şeyler var çıkacak kokusu biliyorum!!!

şuan yardımcı tutamam zaten bir iki güne ihtiyacımda kalmaz dha iyiym.ben yardımcı istemiyorum.zaten annem gelecek diyince (genelde tabi buyursun vss soru sorar yorum yapardım) kendi bilir dedim sadece.o babasının yaptığıda konuşulmuştur.hatta onun için bile gitmiş olabilir.bilemiyorum.annesine söylemişti bu çocğu biz getirdik dünyaya biz bakıyoruz kimse karışamaz koyduğumuz isme ben karımı çok seviyorum onun istediği ismi koydum bende sevdim ismi demişti.

kıyamam ya yeni doğum yapmış bir lohusa ya boyle yapılır mı? hem dikişlerin agrıyordur, hem gögüs sızlaman, bir de bebiş ağlıyordur, valla yakınsak ben bakıyım diyorum

Canım yaa, öncelikle bebeğin için tebrik ediyorum Allah analı-babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Biraz sakinleşmeye çalış,daha yeni doğum yapmışsın hormonların alt-üst durumda.. bu durumda öfkeni kontrol edemeyeceğini ve çok kırılgan olduğunu eşine anlat.Tamam sana destek oluyor ama bu günlerinde daha çok destek olmalı. Sende bunun bilince biraz daha güçlü olmaya çalış,bebeğin için kendin için..
yalnızım deme bak biz varız
bebek bakmak zor ama sen üstesinden gelebilirsin.Eşinin ailesinden medet umma..Gölge etmesinler yeter :S onlara söyleyecek çok şey var ama ne fayda...
Hatta eşin evdeyken telefonları kapatıp kendi evinizde bebeğinizle ilgilenin.Kimseyi duymayın..

dede çocugu görmek için oraya gitmenizi istemişki daha yeni dogum yapmısınız nasıl gideceksınız saglık acısından bı problemi yoksa kendi gelmesi laızmda kayınvalide torun yerine oglunu götürmüş insanları anlamak cok zor

kıyamam ya yeni doğum yapmış bir lohusa ya boyle yapılır mı? hem dikişlerin agrıyordur, hem gögüs sızlaman, bir de bebiş ağlıyordur, valla yakınsak ben bakıyım diyorum

çok teşekkür ederim.herkes böyle düşünse daha ne.ben bunları beklemiyordum onedenle yıkıldım.hep beni çok sever göründüler.ama öyle değilmiş.evet göğüsleim sızlıyor.bide sıtması var tabi.

canım benim sen şanslsın bile.burda o kadar derdi olanlar varki bazılarının eşleri anne kuzusu bişey diyemiyo.bazıları kaynanasıyla birlikte oturuyo.bazılarının bebeği olmuyo.bazılarının evlilikleri mutsuz.ama sende bunların hiçbirisi yok birlikte oturmuyosunuz sağlıklı bi bebişin var evliliğin mutlu allahım ömür boyu bunların hiçbirisini elinden almasın.ama unutma bizimde evliliklerimiz masallardaki gibi diğil.her çiftin sorunları var.benim kaynanam keşke seninki gibi olsa.benimki offffffff ne fenaaaa ama artık takmıyorum benimde senin bebeğin gibi bir 7 günlük bebeğim var.seni iyi anlıyorum ama artık biz bu dünyada bencil olamayız bebeklerimizi düşünmek zorundayz.sen böyle ağlıyosun ye sütün kesilirse nolucak.veya morelin bozuk olduğunda ister istemez eşinede yansıtırsın.onun için hiç takma kafana bazılarının kaynanaları dövüyo ve eşide sesini çıkaaramyo.böyle şeyleri düşün ve şükret.onun için hiç üzme kendini canım önemli olan sen bebeğin ve eşin.başka kişiler için hiç ne kendini üz nede bebeğini bebeğin büyüyo artık böyle sorunları boşver ve onun büyümesini izle onunla ilgilenonlar bizim sevinç kaynaklarımız

kusura bakmayın uzun oldu ama okuyanlara teşekkür ediyorum

teşekkür ederim.ben onlardan bişey beklemiyorum gerçekten.uzak dursunlar.ikidebir arıo kayınvalidem.sanki çok umrunda.bebek duruyrmu die.durmasa bişeymi yapaca yok.offff.delircem ben ya.aileme anlatsam kıyamet kopar.anlatmasam ben çatlıyorum.

bi akrabaları yeni doğum yapmış gezmiş bende gezebilirmişim!!!

Cnm hayirli olsun oncelikle bebegin.
Rabbim anali babali buyutmenizi nasip etsin ins.
Cok merak ettim adini ne koydunuz da begenmedi:)
Sen kendine ve bebegine bak cnm, uzulme, sikma canini.
Mazallah sutun kesilir falan.
Esinle de acik acik nelerden rahatsiz oldugunu konus.
Anlattigin gibiyse seni de anlayacaktir.
Yanina da kimseyi isteme. Esinle beraber bakin bebisinize.
Birde ne demek ya kayinpederinin ayagina bebek gotureceksin, hemde yeni dogum yapmisken.
Ben evden bile cikmam vala:))
Gormek isteyen gelsin gorsun.

Sizin sorununuz kaynananız değil, eşiniz olmalı.
Hangi akılla eşiniz yeni doğum yapmış kadını bir kaç günlük bebekle gece vakti yalnız bırakıp gidebilir ki. Çocuk sahibi olmayı bilen adama kayınvalideniz benimle gel demiş olsa bile eşiniz gitmemeliydi. Burada tüm suçu ben eşinize buldum açıkcası.
İlk günlerde tek başınıza bir bebekle başetmek güçtür. Allah size kuvvet versin.

inan ağlamak istemiyorum sütüm kesilir die.ama elimde değil.inan haketmedim bunları.gerçekten.

tatlım valla üzme kendini izmirdeysen ben geliim bakayım sana valla :) kıyamam sana sen bebeğini düşün kendini düşün sıkma canını sütün kesilir allah korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…