• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nekadarda safmışım ben çok aptalmışım.

teşekkür ederim.ben onlardan bişey beklemiyorum gerçekten.uzak dursunlar.ikidebir arıo kayınvalidem.sanki çok umrunda.bebek duruyrmu die.durmasa bişeymi yapaca yok.offff.delircem ben ya.aileme anlatsam kıyamet kopar.anlatmasam ben çatlıyorum.

Aslında annenle konuş bir an önce gelsin.Gelince vaziyeti görür zaten.Hem kimse seni sahipsiz görmez,hem de bu kadar üzerine gelemezler.

Cnm hayirli olsun oncelikle bebegin.
Rabbim anali babali buyutmenizi nasip etsin ins.
Cok merak ettim adini ne koydunuz da begenmedi:)
Sen kendine ve bebegine bak cnm, uzulme, sikma canini.
Mazallah sutun kesilir falan.
Esinle de acik acik nelerden rahatsiz oldugunu konus.
Anlattigin gibiyse seni de anlayacaktir.
Yanina da kimseyi isteme. Esinle beraber bakin bebisinize.
Birde ne demek ya kayinpederinin ayagina bebek gotureceksin, hemde yeni dogum yapmisken.
Ben evden bile cikmam vala:))
Gormek isteyen gelsin gorsun.

eşim babası konusunda bna hak veriyor zaten.ama annesini görmüyor.insan annesinin hatasını göremeyebiliyor bazen.bide kaynanam çok zekidir.kimseyi istemiyorum ama nasıl söyliicem.kaynanam benide aradı bugün bebeği özlemiş hemde bana bakacakmış.(bu arada benim istediğim gibi bakılmıyor.inatlaşıyor)

Öncelikle bebeğinin yanaklarından öper, sizi tebrik ederim!

Çok üzüldüm okuduğumda, bu nasıl bir mantıktır anlayamadım. Eşinle konuştun mu peki? Neden gittiğini sana izah etmesi gerekiyor. Sonra eşine her tarafım ağrıyor ve benden nasıl seyahat etmemi beklerler de, yanlış anlama seni dolduruşa getirmeye çalışmıyorum ama her kadının hamileliği farklıdır de, kimi üç günde gezer, kimi bir ayda toparlanamaz...

Eşine sana destek olması gerektiğini söyle yoksa hem bebek doğurma hem bebeğe alışma ve onu büyütme süreci hepsi üst üste kaldıramıyorum de, güzel bir dille....

Ki benim de bildiğim bebeğin 40 ı çıkana kadar gezmeye çıkarılmaz...

Hem doğum yapacaksın o acıyı çekeceksin üstüne kayınpederinin zevkine seyahat edeceksin. Böyle şey mi olur ya?

Kesinlikle eşinle konuş içini dök , eleştirmeden tatlı dille kendi zorluklarını anlatarak anlatırsan , hem sen hem eşin rahatlayacaksınızdır.

O seni destekliyormuş bu açıdan şanslısın, o da stresten ne yapacağını şaşırmıştır belki, konuş eşinle..dayanamıyorum bana daha fazla destek ol de

Eşlerin annelerinin hatalarını görememe gibi bir durumları var, ben de test ettim onaylıyorum:)

Anneye karşı eleştiri getirirken ses tonunu alçalt, önce annesinin iyiliklerini say, ama bazen de şöyle şöyle yapıyor de, en basitinden herkesin hamileliği bir değildir, annenin de beni seyahate zorlamasını anlayamadım de..

direk eleştiridense, duygusal açıdan hissettiklerine odaklanarak anlat..Baktın hiç anlamıyo, bir dahaki hataya kadar bekle..hiç tartışmasını yapma derim.

inan ağlamak istemiyorum sütüm kesilir die.ama elimde değil.inan haketmedim bunları.gerçekten.

canım benim hiç kimse haketmez bunları hiçkimse istemez böyle olmasını ama hayatta böyle şeyler olabiliyo.şimdi sende lohusalık psikolojiside vardır.onun için takma be canım onlar için kendini üzmene değermi ki.hiç üzme kendini nolur.bende çok ağlıyodum ilk evlendiğim zamanda ama o gözyaşlarıma acıyorum şimdi.onlar için değmez çünkü

çok teşekkür ederim.herkes böyle düşünse daha ne.ben bunları beklemiyordum onedenle yıkıldım.hep beni çok sever göründüler.ama öyle değilmiş.evet göğüsleim sızlıyor.bide sıtması var tabi.

canım bence eşinin vicdanı sızladı bak geliyormus işte yanına:( aglama artık sütün kesilir yoksa ama kayınvalidenin yaptıgı çok sacma , bu halde nişana mı gidecekmişsin? inş bebekte çok aglamıyordur:( anneşkosunu üzmüyordur

canım çok üzüldüm durumuna. Allah analı babalı büyütsün uzun ömürler versin inşallah.
biliyoruz ki zor bir durum ama üzüntüden her hastalık gelir ki sen daha yeni doğum yapmışsın
güçlü olmalısın. ancak bu tarz şeyleri eşinle konuşarak halledebilirsin. kimseyle yüz göz olma sakın
kimseninde ayağına gitme bebek göstermeye onlar gelsin... :20:

ay inanamadım.10 gün önce doğum yapmış bir kadını yalnız bırakmak olur mu ya?hadi k.valideniz gitti eşiniz nasıl onun akılna uyup gidebildi ben buraya takıldım.daha 10 günlük bebeğiniz,en sıkıntılı zamanlarınız.eşinize hayret ettim doğrusu.anladığım kadaryla 2 saatlik bir yola gitmiş hem de.Allah korusun ateşlense bebğiniz,bir aksilik çıksa ha deyince hemen gelemeyeceği bir mesafe.sebep ne olursa olsun bırakmamalıydı eşiniz sizi o anda yalnız başınıza :20:

canım bence eşinin vicdanı sızladı bak geliyormus işte yanına:( aglama artık sütün kesilir yoksa ama kayınvalidenin yaptıgı çok sacma , bu halde nişana mı gidecekmişsin? inş bebekte çok aglamıyordur:( anneşkosunu üzmüyordur

eşim hiç klmadan geldi o gece şükürki.devamlı aradılar nişana gel die tüm aile eşimi.yollamadım oda gitmek istemedi ama arıolar ya ondan.bebeğim bazen çok yoruyor beni.ama ona kurban olurum ben.zaten ben kendimi geçtim onun için biyere çıkmak istemiyorum.bişey olur die.

yaa yanlıs anlamayın ağlamaktan tusları goremıyorum karısık yazdım demıssınızz..

gercektende öle pek bişi anlamdım ama sanırım sorun kv nin size yardım etmemsı ve eşinizin anne tarafında olup sızı evde yalnız bırakması degılmı..

eger böyleyse eşinize sınırlendım dıyeb ılırım cunku sız hala logusasınız asla yanlıs bıakmamalı ve dikişleriniz varmıss

kendınıze mı bakacaksınız cocugunuzamı cok ayıp yaaa harbıden şaştım kaldım ..

eşinizin yaptıgına ve kayın babda sıze taşmıs heralde ailenızle ılgılı oda aşırı saçma geldı bana ...
kayınbaba arasaymıs bır zahmet ne varmıs yanı sizin ailenızden beklıyor herseyı

Allah bebeğini hayırlı etsin.Güzel yazgısı olsun inşAllah.

Sana da geçmiş olsun canım.
Dikkat et kendine.Çorapsız, yeleksiz gezme evin içinde.
Çok hassas bir dönemdesin.
Eşine çok kızdım.Nasıl seni o halinle bırakıp gider nişana.
İlk aradığına geliyim mi dediğinde "g"el çok kötüyüm "diycektin.
O düşünemiyorsa düşündürüceksin.
Çok anlayışsız insanlarmış.

Kayınpederinin isim güzel değil demesini hiç takma kafana.
Bir daha tekrarlarsa "bizce güzel" de geç.
Kayınvaliden 1 hafta sonra gelirse "size 1 hafta önce ihtiyacım vardı" de.
Hiç çekme lafını.

ah canım benım senı okadar ıyı anlıorumkı maalesef erkek tarafı nıyeyse bu gelınlerıne dogumu zehır edıolar bende cok agladım hem agladım hem bebegımı emzırdım bebegım sarılık oldu umurlarınde deıldı daha neler neler yalanla dolanla ogullarınıda oya gıbı ıslıolar boyle uzulme canım bebegının sana ıhtıyacı var yasayabılecegımız en guzel anları ılerıde guzel guzel anlatacakken cahıl kıskanc bencıl ınsanların yuzunden neler cekmıstım cok zor gunlerdı dıe hatırlayacaz mevlam buyuk hepsını goruo bızım en masum oldugumuz ılgıye ıhtıyacımız oldugu anlar allaha havale et ben ole yaptım sen sımdı en ufak bıseye aglarsın ama yapma oyle bebegın hısseder sutun yaramaz sade su ıcer bebegın kendını yavrunu dusun sukret ben cok yıprandım 4 ay lahusa depresyonundaydım sakın canını sıkma dua et yazını okurken ıcım cız ettı benım yanımda durdu ama ne yemek ne ılgı alaka sıfırdı ben bıskuvı komposto ıle durdum esım soledı ama anlamadı cevrem yaptı gelıp gıdıp bıde cenesı durmadı ben ne dınlenebıldım ne cocugumla tam ılgılenebıldım aglamaktan demedıgım yapmadıgım seylerı uydurdu konusup durdu allah bıldıgı gıbı yapsın de gec onlar umursamıo sen uzulun bugunlerını bole gecırdıgınle kalıosun

kıyamam canım benim ya, ağlama lütfen, sen artık annesin güçlü olmalısın.
kayınvalidenin yaptığı boşverde eşinin yaptığı hiç olmamış.
ama bunu ona güzellikle söyle,suçlayarak değil( suçu olduğunu kendisi idrak etsin)
herşey güzel olacak olur böyle kırıcı şeyler,daha önünüzde bir ömür var.
inşallah bebeğinizle uzun ömürlü mutlu bir aile olursunuz,bu günlerde unutulur gider.

kayinvaliden geri gelecek madem neden gitmişki bide eşin annesini bırakmak içinmi gitti ne tuhaf ya onların istemedigi bi yer olsa bu seferde karsı cıkarlar yeni dogum yaptın felan

7 aylık hamileyken annemlere gittim (uçakla) hamilesin gitme zorlanırsın diyordu.doğum yaptım daha 5 günlükkende zorladılar gitmedim.onlar zorluyor ben gitmiyorum nolcak bakalım sonuç.

canım geçmiş olsun bebeğine sağlıklı ve mutlu uzun bir ömür dilerim :nazar: kayınpederin hastamı yatalakmı o niye gelip görmüyor torununu anlamadım önce onun gelmesi lazım daha sonrada 40 ınız çıkıncada siz gidersiniz ziyarete benim bildiğm bu . ayrıca 10 günlük lohosa bir kadın yanlız bırakılırmı hiç eşiniz niye gitti anlamadınm kv. torun gelmedi bak oğlumuz geldimi dedi acaba kocasına:1::1::1: birde bebeğin ismi ne acaba bu kadar sorun etmiş kp.:50:

Allah aşkına nerdeysen geleyim bakayım sna !!! çok da ciddiyim.

Allah bebeğini sana bağışlasın ama böyle eşi böyle kayananyı kayın valdeyi ben olsam boşaarım hele kocam gidicek
ben yeni doğum yapmışım yazıklar olsun :47:

canım geçmiş olsun bebeğine sağlıklı ve mutlu uzun bir ömür dilerim :nazar: kayınpederin hastamı yatalakmı o niye gelip görmüyor torununu anlamadım önce onun gelmesi lazım daha sonrada 40 ınız çıkıncada siz gidersiniz ziyarete benim bildiğm bu . ayrıca 10 günlük lohosa bir kadın yanlız bırakılırmı hiç eşiniz niye gitti anlamadınm kv. torun gelmedi bak oğlumuz geldimi dedi acaba kocasına:1::1::1: birde bebeğin ismi ne acaba bu kadar sorun etmiş kp.:50:

kayinvalidem lohusa kadın yanlız yatmaz diye 40 gün yatagımın yanında yerde yatmıştı tabi eşimde yanımda değildi ozaman

yaa yanlıs anlamayın ağlamaktan tusları goremıyorum karısık yazdım demıssınızz..

gercektende öle pek bişi anlamdım ama sanırım sorun kv nin size yardım etmemsı ve eşinizin anne tarafında olup sızı evde yalnız bırakması degılmı..

eger böyleyse eşinize sınırlendım dıyeb ılırım cunku sız hala logusasınız asla yanlıs bıakmamalı ve dikişleriniz varmıss

kendınıze mı bakacaksınız cocugunuzamı cok ayıp yaaa harbıden şaştım kaldım ..

eşinizin yaptıgına ve kayın babda sıze taşmıs heralde ailenızle ılgılı oda aşırı saçma geldı bana ...
kayınbaba arasaymıs bır zahmet ne varmıs yanı sizin ailenızden beklıyor herseyı

kayınvalidemin bana bakmaması sorun değil.azda olsa ilgilendi.tüm millete yayarak.oda ayrı mesele.bazı şeyleri kelimelere dökemiyorum kabiliyetimi kaybetmiş durumdayım.sakin kafayla yazsam daha açık olabilirim.ama sakin değilim.annemlerin gittiği günden beri ağlıyorum.şuan bakıma htiyacım pek kalmadı zaten baya ayaklandımm.bugün daha iyiyim.nete girecek kadar iyiym.kayınpederime kırgınım gitmek istemiyorum.şimdi konu açsam kayınvalideme saçmaliicak iiice canım sıkılacak.kndisi zamanında katlanmış bişeyelere benimde katlanmamı bekliyor.eşimin babası konusunda sizinle aynı fikirdeyim.aramayı bırakın gelmesi lazımdı.ama gelmedi bide beni arayıp böyle söyledi.(ki kendisi başka şehir die nişanımada nikahımada gelmemiş biri olarak bunları söyledi)

Back