• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nekadarda safmışım ben çok aptalmışım.

eşime kalsa tüm arkadaşlarına haber vermiş.bişey olsa o gelene kadar yardımcı olacklarmış.benim ailem hiç gitmek istemediler ama annem çalışıo ablamda 3 çocuk var zaten.okulları vss.bide k.validem ben bakarım dedi ona güvendiler.yoksa hayatta gitmezlerdi.

oldu canım...elin adamları baksın lohusa karısına ....bebeğe bakarsın huzurunu kacırdıktan sonra hıc gelmesın daha iyi

Kıyamam ben sana .

İnsafsızlık bu, bir haftalık lohusayı oraya braya çekiştirmek, olmadı evde yalnız bırakmak.

İki bebek doğurdum, ikisinde de lohusalığım ağlaya ağlaya geçti; çok iyi anlıyorum seni, çok üzüldüm durumuna.

Keşke annen gitmeseymiş.

canım kolay değil ama kafanı takmamaya calıs sütün kesilmesin hemsen huzursuz oldukca bebgınde huzursuz olucak allah korusun sütün kesilir ...bebeğine odaklan bosver kaynanayı kocayı

ailemin bu olanlardan haberi yok.olsunda istemiyorum şuan sağlıklı düşünemiyorum.yanlış kararlar almaktan korkuyorum.bugün daha iyyim yarın daha iyi olucam inşallah.

inşaallah canım sana bebişin yeter at kocanı bi tarafa demek istiyorum ama bu da doğru dğil biliyorum eşinlede aranı düzelt mutlu olmaya bak

inşaallah canım sana bebişin yeter at kocanı bi tarafa demek istiyorum ama bu da doğru dğil biliyorum eşinlede aranı düzelt mutlu olmaya bak

eşimle aramda şuan bi sorun yok.sadece ben içten kırgınım.kızımm şuan tüm zamanımı alıyor.ona odaklanmış durumdayım.teşekkürler.

bebeğin olacakmış hayırlısıyla sağlıkla al kucağına.ve annen baksın sakın başkasına güvenme benim gibi.

Son düzenleme:
eşimle aramda şuan bi sorun yok.sadece ben içten kırgınım.kızımm şuan tüm zamanımı alıyor.ona odaklanmış durumdayım.teşekkürler.

Bebeğin olacakmış hayırlısıyla sağlıkla al kucağına.ve annen baksın sakın başkasına güvenme benim gibi.

allah razı olsun canım inşaallah...
Ben ailemin yanında yapıcam doğumumu 40 çıkana kadar da orda ailemle kalcam.ondan sonrası içinde kimseye ihtiyaç duymam ben iyi kötü bakarım yavruma.kendime güveniyorum eşimde destek olur zaten iyi kötü...

kızlar nerden başliim bilmiyorum 10 gün önce doğum yaptım.ailem geldi kayınvalidemde neyse ailem uzaktan gelmişti işlerinden izin alarak p.tesi doğum yaptım cuma gittiler malesef.kayınvalidem gelip bakacaktı bana bi nişan yüzünden oda p.tesi geldi.neyse cuma ailem gittikten 1 saat sonra kayınpederim aradı (ki kendisi doğum yaptım geçmiş olsun gözün aydınada aramamıştı beni çok sever bu arada (öyle sanıyordum) açtı ağzını yumdu gözünü yok annemler onu aramamış nedenmiş ben napabilirim dedim.ailem 20 saatlik yoldan geldi 2 saatlik yoldan gelemedi kendisi.sonra bebeğimin ismine sardı kabul etmiyormuş kızımın ismini beğenmemiş.vsss.vsss. baya saydı bana.neyse eşime söyledim aramak istedi ama arayıncada kayınvalidem ben doldurdum sanıo.eşimede böyle söyledim.arama dedim bana patlıo dedim.p.tesi geldi k.validem.sağolsun yardımcı oldu ama tabi bi anne gibi değil.o sıcaklık yoktu.perşembe eşim tutturdu memleketime gidelim die.ogün midemi üşütmüşüm kusuyorum dikişerim sızlıyor.yola çıkamam dedim.hem bebeğim çok ufak.2 saatlik yol ama ben hastaneye zor gidiyorum.ayrıca evimde rahatım.kaynanam ısrar ediyor.büyükbabasıda görsün die.görsün görmesin demiyorum ama hem çok kırgınım 4 günlük doğum yaptım bana ağzına geleni saydı hemde o gelsin canım çocuk gösterilmeye gidilmez görülmeye gelinir.bizde 40 gün dışarı bile çıkılmaz akşam ezanından sonra.neyse ben gitmiicemi belirttim nemi oldu kayınvalidem oğluşunuda aldı gitti!!! çok ağladım ama napim kaldım öle evde tek başıma gece orda kalacaktı.ablam aramış napıosun sen die.evde minicik bebekle bırakılırmı die.eşim ama arıo beni bu arada sık sık.bebek kustu ağlıodu.dedi geliyimmmi? gelme dedim.yine aradı sen bilirsin dedim neyse eşim gece çıktı yola geldi.sevgili beni çok seven kayınvalidem sağolsun düşünemedi bu kadını burda yapayalnız bırakıp nereye gidiyorsun demedi sevgili eşime.arkasına bile bakmadan gitti.(bu arada o nişanada beni zorla götürmeye çalıştılar ben adım atamıyordum) şimdide haftaya yine bana bakmaya gelecekmiş.benim ihtiyacım bitiyrya ozaman.napcam çıldırcam ben yaaa.ağlamaktan bi hal oldum günlerdir.burda hiçkimsem yok.tnıdığım bildiğim insanların hepsi çok uzak.çok karışık oldu kusura bakmayın tuşları bile zor görüyorum ağlamaktan.napim ben şimdi nasıl bir yol izliiim.nasıl davranmalıyım.salak gibiyim.eşimle hiçbir sorunumuz yok arkadaşlar.gereğinde ailesini karşısına alıyor benim için ben haklıysam.ama bu sefer ben engelledim sonrasında annesi naptı bilmiyorum.kayınvalidem ufak yalanlar söylemeyi sever.örn: ablası bizi aramadı hayırlı olsuna (unutmuş) 9. gün beni aradı daha doğrusu kaynanamı aradı ondan konuştuk özür falan dieldi.ama eşime dioki ablan aramışya karını ondan kafası karışmış falan dio.halbuki aramadı beni.

canım benim yaşadıklarına inan çok üzüldüm. Seni çok iyi anlıyorum, 2,5 ay önce doğum yaptım gerçekten insan başka bir dünyada gibi oluyor. Sen yalnızmışsın birde kıyamam, gerçi bende yalnızım ama o zamanlar annemler vardı yanımda,artık yalnızım, farklı şehirde olmak zormuş. Kayınpederin ne cahil insanmış kusura bakma da. Sana ne hakla kızabilir ki? Bir de sen o durumdayken. Eşini de hiç anlayamadım kaç günlük bebekle nasıl bırakır gider seni ya? Bence annesinin dolduruşuna gelmiştir o. Lohusa kadın 40 gün yalnız bırakılmaz bizim buralarda. Düşüncesiz insanlar. Neyseki eşin geri gelmiş. Benim haddim değil ama tavsiyem sen,eşin ve çocuğun sımsıkı bağlanın birbirinize, siz ayrı bir ailesiniz artık. Çocuk bakmak kolay değil, ypratıcı kimi zaman hatta, ama dünyanın en güzel şeyi. Ne kadar tartışsanız da kopmayın birbirinizden, zaman gelecek uykusuz geceler olacak, işlerin yetişmiycek, zaman sana yetmiycek ama bugünlerde bitecek, en önemlisi SAĞLIK. Sen, eşin ve bebeğin sağlıklı mısınız gerisi boş. Her zorluk geçer ALLAH sağlık verdikten sonra. İnşallah bir an önce toparlarsın kendini. Sevgimle...

Son düzenleme:
lohusa bi kadına yapılcak en kötü şeyi yapmışlar,seni üzüp ağlatmışlar.inan çok üzüldüm.ben de yaşadığım şehirde yalnızım hiç akrabam yok.ne kadar zordur biliyorum,seni anlıyorum.inş. sen ve bebişin çok iyi olursunuz da bu dönemi sağ salim atlatırsınız ;)

çok üzüldüm gerçekten durumuna allah yardımcın olsun neden eşin bırakıp gitti onuda anlayamadım yapılırmı bu

canım lohusalıkta kaynanalar hortluyor,kıskançlıkları doruk yapıyor o dönemde.en hassas dönemde vuruyorlar gelinlerini.bu dönemde anca annen anlar seni keşke o kalsaydı yanında.eş de bir yere kadar herşeyi bilen bir kadın istiyor insan yanında.yaptıkları çok acımasızca lohsa kadın zaten tek bırakılmazbizim burada bu nasıl bir anlayış.Allah sana ve bebeğine mutluluk sağlık versin.canım bebğin için üzülme ve güçlü ol.

canım o kadar üzüldüm ki yaşadıklarına acını tam içimde hissediyorum. ben doğum yapalı 4 ay olacak kısmetse ama lohusalığımda yaşatılan şeyler yüzünden inan hala kendime gelemedim . sanırım psikolojik destek almam gerekecek. çünkü o günlerde yapılanlar söylenen laflarla yaşıyorum hala. takıntılı bi tip oldum. o günlerde kaldım hala düşünüp kuruyorum ama inan acı yaşatanlara sütümün kesilmesine sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum. ancak 25 gün emzirebildim o da ite kaka. süt olmayınca mamaya alıştı yavrum senden ricam lütfen o yavruyu düşün kimse ondan kıymetli ve değerli değil. sütünün kesilmesine olanak sağlayacak herşeyden uzaklaş..yaşadıklarının bi benzerini yaşadım bende. eşimin aileside benim ailemde istanbulda bizde bursada oturuıyoruz. doğumu istanbulda yaptım yarı kırkım çıkana kadar 20 gün ailemde sonrada eşimin ailesinde kalmaktı fikrim. fakaaattt onca yapılan haksızlıklara dayanamayıp 20 günlükten sonra alıp yavrumu bursaya geldim. keşke hiç gitmeseymişim inan yanlız bakmak zor ama en azından kafam rahattı. kaynım doğumumda yoktu il dışındaydı. hastaneden çıktıktan bir gece sonra yanı üç günlük lohusayken eşim annesinin babasının aklına uyup amcası bebeği görmek istiyor diye gece saat 9 da bebeğimle beni ailesinin evine götürdü. neymiş amcası bizim eve gelemezmiş görmeye amcada daha 22 yaşında kardeşimle yaşıt. bacak kadar çocuğun ayağına üç günlük lohusayı götürdü benim kocam. amcası ilk ve tek orda gördü yiğenini 4 aylık olduk ne bir kere yenge nasılsın yiğenim nasıl diye aramadı. doğumda dişim apse yaptı ağrım o kadar çok ki onun acısına dikiş ağrılarımı unuttum inan. annemler söylendi üç günlük lohusa dışarı çıkmaz akşam ezanından sonra çıkılmaz dedilersede namazında niyazında hafız olan kaynanam aaa lohusalıkmı kaldı artık o evde doğum yapanlar için dedi durdu. 20 günlükten önce onlara gitmeyeceğimi söylediğim halde geldi gitti dedeside çok özledi hadi gidelim dedesi özledi görmek istiyor dedi durdu. bende anne özlediyse gelsin görsün burda dediğimdede aa olmaz dedesimi görmeye gelecek siz gideceksiniz ona dedi. anne lohusayım daha bi yarı kırk yapalaım en azından sonra geliriz dedikçe yine aynı laflar aaa lohusalıkmı kaldı o eskidendi evde doğum yapanlar normal doğum yapanlar içindi dedi. ( bu arada bende kendi kızı iki çocuğunuda sezeryanla doğurdu ama onun lohusalık günleri anlatırken kaynanası lohusa kızıma şöyle yaptı böyle yaptı diyip duruyor 2 yıl fark var aramızda o lohusa sayılıyor bende lohusalıkmı kaldı oluyor)tabi bütün bunlar olurken eşim kendi evimizde kaynana onada aynı lafları söylüyor eşimde her telde bi gitseydik bizimkilere babam görmek ister gönüllerini alsaydın diyip duruyor. bi de ona laf anlatım ne gönül alması gönül koyacak ne var bunda ben lohusayım bebeğime yeni hayatıma alışmaya çalışıyorum bak bu süreçte sende yanımızda yoksun daha zor durumdayım diyorum anlıyor ama ertesi gün yine aynı tantana. bu arada hastanede yapılanda çok şey var. bana giyilmiş donlarını alıp getirmiş kaynana kanamam olunca giyeyim diye . ben ki en ince ayrıntı düşünen bi bayanım kendi netten kullan at iç çamaşırları sipariş etmişim fazla fazla iç çamaşırı götürmüşüm ona hiç böyle bi ihtiyaçtan bahseden olmamış niye getirdi anlamış değilim. kızlar aynen yazıyorum bana dediğini donları çıkardı yatağın ayak kısmına koydu hastanede ben bunları bir kaç defa giymişim azıcık saramış ama olsun genişçene rahat rahat giyersin dedi. beynimden vuruldum hiç bişey demedim o donlarınıda ordan kaldırmadım en son annem misafirler gelir diye topladı ama 3 günlük zorla yapılan ziyarette o donları kendisine iade edip anne ben böyle iç çamaşırı giymiyorum kaldıki kimsenin iç çamaşırınıda ayağıma sokmam al sen bunları dedim o da dediki hastanede lazım olur diye getirdim. bende ona oğlun söylemedi ben internetten kullanıp atılan iç çamaşırlarından siperiş ettim hastane çantamda da fazla fazla iç çamaşırım zaten vardı kim sana ihtiyacım olduğunu söyledi dedim bozuldu kaldı. hastanede evde gelip gelip göğsümü parmakladı aaa süt yok sende benim sütüm o kadar çoktu ki sıkınca duvarlara fışkırırdı diyordu. aanne sezeryanda geç geliyormuş olacak inşallah dediğimdede yok yok setin sütün yok görümcem için ablanda sezeryan yaptı onun o kadar çoktu ki bebeğin ememediklerini lavabolara döktük dedi. ya allah için zaten ben üzgünüm stresliyim gelmiyor diye az diye sütüm ağlanıyorum bu denilirmi? bebeği hastanede işitme testine alacaklar bilirsiniz uyuyor olması lazım ikimiz yanlızız o sırada bebeğin uyumasına izin vermiyor tam dalıyor kızım olmaz uyumasın emsin emsin diyip kızımın çenesine vurup uyandırıyor çocuk bi daha emme işine başlıyor bunu bana 1 saat eziyet ettikten sonra anne aşağıdan bekliyorlar uyuması lazım diyorum aaa ne acelesi var sen emzir o test yapılmasada olur diyip duruyor. başımdanda ayrılmıyorki eşimi annemi arayayım. sonunda gelen bi misafir kurtarıcım oluyor tam 1 saat 40 dk. sonra tabi ben kan ter içinde kalmışım o stresle süt mü olur göğüste. yani anlatsam o kadar çokki. sıktım sizleri hala çok doluyum. bana bu kadar yaptıktan sonra bende eşime geleceğimi söyledim. 20 günlükten sonra gitmeye karar verdim sırf orda kalmamak için. telefonda sordu kaynanam ne zaman geleceksin diye dedim ki yok ben dönüyorum evime bir an önce alışmalıyım bebeğimle yanlız kalmaya ve o ne dedi kızlarrr AAA LOHUSA KADIN KIRKI ÇIKMADAN YANLIZ KALIRMI HİÇ GİTME SEN BURAYA GEL... bende anne sende bi hoşsun içine gelmeyince ne lohusalığı lohusalıkmı kaldı diyorsun işine gelincede lohusalığı kabul ediyorsun ne biçim iş anlamadım dedim ve tekrar gideceğimi söyledim eşim geldi beni aldı sadece bir gece yattım onlarda ve döndüm. kızım tam 3,5 aylık olana kadar evimdeydim geçen hafta gidip geldim istanbula ve o güne kadar ne kaynanam ne görümcem bir kez aramadı beni. bu kızda yanlız başına 20 günlük bebeğe bakıyor ne yapıyor acaba demediler. ailemin yanındayken her gün arayıp emziyorusun dimi diye soran görümcem bir kez aramaz oldu. tabi eşimi bu arada o kadar doldurdular ki evimize ilk geldik ben ilk kez bebeğimle yanlızım bana destek verecek tek kişi eşim eski eşim değildi. 1 hafta 10 gün bi surat bi surat sırf ailesinde kalmadım diye adam bana yabancı gibi davrandı uykusuz kalan süt derdine düşen eşini kaybettiğini düşünen bir anneydim ben yardım eden sırtımı sıvazlayan olacak üzme kendini geçecek bu günler diyen kimsem yoktu eşim gece 10 lara kadar eve gelmiyor geldiğindede ne konuşuyor ne bişey soruyordu en son dayanamadım bak bana aklınca ceza vermeyi düşünüyorsan surat yaparak yanlış yoldasın ben doğru bildiğimden dönmeyeceğim annenlerde kalmamam benim suçum değil böyle yaparak beni yola getirmeyi düşünüyorsan yanılıyorsun ben yola gelmem sadece aramızda uçurumlar açarsın bu evliliği bitirirsin ben kızımıda alır çıkarım bu kapıdan dedim sanırım kesin tavırlı olmam eşimin aklını başına getirdi. eşim yine eski eşim oldu düzeldi ama ben o günlerimi ağlayarak geçirdiğim lohusalığımı kızıma her baktıkça onu sütümle doyuramadığımı her mama yaptıkça içimin acıdığı günleri unutamıyorum bu günlerdede destek olmayan eşimi affedemiyorum. evet eşimle iyiyiz çok şükür ama aklıma geldikçe ona zarar vermek istiyorum kayınvalidemi gördükçe elim ayağımın titremesini engelleyemiyorum. kusura bakmayın çok yazdım ama çok doluyum ..

Back