Bahsettiginiz insanlar esinizin ailesi oyle degil mi? Sizin kendi aileniz size karsi istediginiz gibiyse dert edilecek bir sey yok ortada. Esiniz kendi ailesinin davranisini dert edebilir,sizlik bir durum yok ki. Aristokrat cubbem yok
mantikli yorum yapmaya ,saygi ve seviyemi bozmamaya calisiyorum. Buradaki herkesin olmasi gerektigi gibi. Genc yasta biten yumurta rezerviniz sizi tup bebek yapmaya zorlamis olabilir, bunun getirecegi maddi kulfeti kabul etmis olabilirsiniz,lakin gorumcenin maasi su kadar dediginiz anda niyet ortaya cikar,benim yanlis bularak seviyeli bir sekilde elestirdigim kisim bu. Hic birimiz pasa padisah soyu dunyaya getirmiyoruz,sartlarimizi olgunlastirip buna gore davraniyoruz.
Ben size kendimden ornek vereyim,30 yasinda evlendim,31 yasinda anne oldum. Ozel sektor calisani oldugum icin 30 yasina kadar hem annemle beraber hayatimi devam ettirdim hem de eve baktim,annemin elini cebine attirmadim. Hem gezdim hem birikim yaptim hem yasadim. Cunku ozel sektor,her an issiz kalabilirdim bunun farkindaydim. Evlenirken her seyimi kendim yaptim,esim de kendisi yapti. Ailelerden hic bir beklentimiz olmadi. Ev aldik,is kurduk,araba aldik. Birikimimiz de vardi ancak esim esnaf oldugu icinisler bekledigi gibi gitmedi ve o birikimi harcamak zorunda kaldik. İflas durumunu goz onunde bulundurarak biriktirmistik zaten,cocuk sahibi de olunca bir sure calismayacagimi da planlamistik. Beklenmedik hastaliklar yasadik,aynen sizin yumurta rezervi durumunuz gibi. Adi uzerinde hastalik,beklemiyorsu ama kenarda para olmak zorunda.
Birikimimiz suyunu cektiginde ev kredimizi odemekte zorlandik, esim baska is yapmaya ugrasti,ben evde cocuk baktim cunku cocuga bakacak kimsemiz de bakici tutacak paramiz da yoktu. 65 yasindaki annemden cocuk bakmasini istemedim. Evlenmisim,kocaman kadinim, aile kurduysam ayakta tutmasi gereken de bendim. Annemden borc aldik ev kredisi icin,cunku ac kaldik. Demedim ki gorumcem devlet memuru,kpimin evleri ,kvmin arsalari var. Bana ne? Esim dert etmis midir bilmiyorum ,beni baglamaz ki. Beni ilgilendiren sadece kendi annem.
Esim islerini duzeltince ilk isimiz annemden aldigimizi geri odemek oldu. Ben de annemin tek cocuguyum,demedim ki nolacak parasi var,tek torunu,odeyecek demedim. Dememeliyim. Annem hal hatir sorduysa bir defa ben onu on defa sordum. Hic aklima kvmin hatrini sormak gelmedi. Oglu sorsun. Kpim zaten asla asla “cocuk yapin ananiz hasta olacak” tarzinda dusuk duzeyli bir konusma yapamaz benimle. Kvm bir defa korunuyor musunuz diye sorduydu da hayatinin cevabini almisti benden. Boyle seylere firsat vermem aristokrat cubbem izin vermez
Tavsiyem esinizin ailesinden beklentide olmayin. Tek torunun anasi da olsaniz,gorumceniz 9 bin maas da alsa,45 yasinda evlilige karsi bir kadin da olsa bunlari dillendirmemelisiniz. Bayramda gidin veya gitmeyin,o sizi baglar. Gitmek zorunda degilsiniz ama bunlara icerlediniz diye degil, herkes kendi ana babasini kaale almak zorunda. Kv kp esinizin anne babasi,sizi baglamaz.
Cocugunuzu saglikla kucaginiza aldiginizda hayat size bambaska dersler verecek,hazir olun, maddi ve de manevi. Analar babalar sonsuza dek yanimizda degil,kocalar da oyle. Her duruma hazir ve mantikli davranmak gerekiyor