- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.421
sabah kahvaltısında sadece nessfit yiyen biri için bunlar acımasızca
Çok kilon varmış gibi nesfit yiyorsun bir de Eylülye ye can boğazdan gelir kıyılır mı bunlaraEki Görüntüle 1133606 Eki Görüntüle 1133607 Eki Görüntüle 1133608
var tabii göbiş var başlı başına
yiyemem kararlıyımo 2.ci resimdekinin ne oldugunu ben hala anlamıs değilim
Çok fazla aman o göbiş herkeste varye ye kalpli hamurlarını tepsiye diziyor pişirmek için neresini anlamadın kız
yokk benım kadar yok nehirr hamile gibiyim resmen
aa gerçekten sen söyleyince dikkatlı baktım da öyle anaaaaa
Ben hiç farketmedim resimde ama saklandın mı içeri bakıyımdiyetten çok benim gibi sporla vermemiz gerek bende basenlerimden şikayetçiyim orası var tek Ya ben yanlış söylermiyim sana yaptım beğendin mi
evet sporla bölgesel zayıflama gerekiyorsakladım tabi off offf beğendim çok güzel
KOLAY TEPSİ MANTISI
Malzemeler (4 kişilik)
4 adet yufka (benim yufkalarım kalındı)
150 gr. kıyma
1 orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için:
1 tatlı kaşığı dolusu salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su (Yufkalar çok inceyse 1.5 bardak su yeter)
1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için: 1 kase sarımsaklı yoğurt. Ayrıca 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz pulbiber
Yapılışı;
Küçük doğranmış soğan ve maydanozu kıymaya ekleyin. Karabiber ve tuzu da ilave edip yoğurarak mantı içini hazırlayın.
Yufkalardan birini serin. Kenarlarını içe doğru 4 parmak kadar katlayın. Yufkanın katlanmamış olan kenarlarından birine iç malzemesinden yayın. Sıkıca rulo şeklinde sarın.
Ruloyu 2 cm. kalınlığında kesip tabanı yağlanmış küçük borcama dizin. (Kesilen kısımlar yukarı gelecek)
Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürüp 200 derecelik fırına sürün.
Mantılar kızarırken diğer tarafta sosu hazırlayın. Bunun için yağı ve salçayı tencereye alıp salçayı kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
Nar gibi kızaran mantıların üzerine kaynar sosu dökün ve mantıyı tekrar fırına sürün.
15 dakika kadar fırında yeniden pişen mantıyı çıkarıp hafif ılımaya bırakın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağını gezdirip servis edin.
Eki Görüntüle 1132289
Eki Görüntüle 1132290
Eki Görüntüle 1132291
Bence de bunu görmek çok acımasızca.Bayılırım da:)))
Aslında son eklediklerin birbirinden güzel.Tuzla keke,pastaya bayıldım bayıldım.Ellerine sağlık canım.:103:
Sağol canım beğenmene çok sevindim sende yap yorumunu beklerim
Biraz tariflerine baktım ve çok güzel görünüyor damak tadıma uygun sunumları hoşsanırım bir tarif defteri, oluşturacağımmm
Begenmenize çok sevindim eğer denerseniz yorumlarınızı da esirgemeyin lütfen her zaman beklerim
Begenmenize çok sevindim eğer denerseniz yorumlarınızı da esirgemeyin lütfen her zaman beklerim
Nefis görünüyor Eylülüm ellerine emeğine sağlık