- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.321
tariflerinizin hepsi cok guzel ellerinize saglik
Çok teşekkür ederim beğenmenizi çok sevindim her zaman beklerim denerseniz yorumunuzu da beklerim
Mutlaka denicem cnm ozellikle pasta börek tariflerin tam bana göre tekrar tskler paylasim icin
yerim onu ne tatliiiDONDURMA ŞEKLİNDE KURABİYE
Malzemeler;
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağına yakın un
1 su bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
kurabiye yapımı
Yapılışı;
Oda ısısında yumuşamış yağı 1.5 bardak unla beraber iyice karıştırın. Zeytinyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve nişastayı ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu, vanilya, kalan yarım bardak unu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Son olarak damla çikolatayı da ekleyip yoğurun. (Hamur çok yumuşak olursa yayılır. Hamurunuz fazla yumuşak olduysa, biraz daha un ilave edebilirsiniz)
Hamurdan dondurma kaşığıyla alıp şekiller verin. Plastik dondurma kaşıklarıyla aynı şekli veremezsiniz. Sap kısmı yaylı kaşıklardan olması lazım.
Yağlanmamış tepsiye kaşık yardımıyla kurabiyeleri dizin. Hamuru hızlı bir hareketle kaşıktan bırakın ki, üzerinde bu şekiller oluşabilsin.
200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyeleri sürüp, ısı ayarını 170′e düşürün. Hamur kabarmaya başladığı zaman, ısıyı 140 a düşürün. Pembeleşmesine müsade etmeden fırından alın.
NOT: Dondurma kaşığını sadece görsellik açısından kullandım. Bu kaşık yoksa elinizle de yuvarlayabilir veya başka bir kalıp kullanabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1063464
Eki Görüntüle 1063465
çok güzel görünüyorBademli, Marshmallowlu Brownie
MALZEME;
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağından iki parmak eksik kakao
Yarım çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet soğuk yumurta
Yarım su bardağı un
Çeyrek çay kaşığı tuz
Bir çay bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı mini marshmallow
Yarım su bardağı kabaca doğranmış badem
YAPILIŞI;
* Bir tencerenın yarısına kadar su koyun. Üzerine tencereye uygun boyda bir kase oturtun. Kasenin içine tereyağı, şeker, kakao ve tuzu koyun.
* Tereyağı eriyene kadar karıştırın. Yağ eriyince 10 dk soğuması için bekleyin.
* Bu karışıma vanilya ekleyin. Buz dolabından çıkardığınız yumurtaları tek tek ekleyin ve her yumurtada iyice çırpıcı ile hızlıca karıştırın. Mikser kullanmayın.
* Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.
* Karışımı yağlı kağıt serilmiş kare bir kalıba dökün .
* 180 C de önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Kurdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. ( Çok pişirmeyin)
*Browniyi fırından çıkarın. Üzerine damla çikolatayı dökün. Onun üzerine marshmallowları serpin ve en üste bademleri serperek 5-6 dk fırında çikolata ve marshmallowlar hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Ayrıca üzerine de damla çikolata serpebilirsiniz.
* Çıkarıp soğutun ve kare dilimler halinde keserek servis yapın.
Eki Görüntüle 1063768
bu da fenaaaaİrmikli magnolia puding
MALZEME;
1 lt süt
10 yemek kaşığı İrmik
12 yemek kaşığı şeker
2 adet iri muz
1 pkt pınar kremilla vanilyalı sos
Yarım paket sade bebe bisküvi
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı Kakao
YAPILIŞI;
* Bebe bisküvilerini blendırdan geçirerek ufalayın.
* Tencereye süt , irmik ve şekeri koyarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
* Dikdörtgen bir cam tepsiye (orta boy) irmikli karışımın yarısını dökün. Üzerine bisküvilerin yarısını serpin.
* Muzları halka halka doğrayıp bisküvilerin üzerine dizin.
* Tekrar kalan irmikli karışımı dökün ve kalan bisküvileri serpin.
* Bir paket kremilla sosu da bisküvilerin üzerine dökerek düzleştirin.
* Önce Hindistan cevizini, sonra da kakaoyu serpin.
* 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Eki Görüntüle 1069752
bu da dondurm gibi görünüyo bencePortakal kabuklu kakaolu kurabiye
Malzemeler;
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağına yakın un
1 su bardağı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı;
Oda ısısında yumuşamış yağı 1.5 bardak unla beraber iyice karıştırın. Zeytinyağını, yumurtayı, portakal kabuğunu, pudra şekerini ve nişastayı ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu, vanilya, kalan yarım bardak un ve kakaoyu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Son olarak damla çikolatayı da ekleyip yoğurun. (Hamur çok yumuşak olursa yayılır.)
Hamurdan dondurma kaşığıyla alıp şekiller verin. Plastik dondurma kaşıklarıyla aynı şekli veremezsiniz. Sap kısmı yaylı kaşıklardan olması lazım.
Yağlanmamış tepsiye kaşık yardımıyla kurabiyeleri dizin. Hamuru hızlı bir hareketle kaşıktan bırakın ki, üzerinde bu şekiller oluşabilsin.
200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyeleri sürüp, ısı ayarını 170′e düşürün. Hamur kabarmaya başladığı zaman, ısıyı 140 a düşürün. Piştiğinden emin olunca fırından alın.
Eki Görüntüle 1077648
Eki Görüntüle 1077649
yerim onu ne tatliii
çok güzel görünüyor
bu da fenaaaa
bu da dondurm gibi görünüyo bence
o kadar şey yapıyosun yarışmaya katılmıyosun
inşallah denerim canımSağol canım benim o tatlı şeyleri deneyelim o vakit müsait bir zamanda yorumunu da beklerim
Üsteki kurabiyenin aynısı hemen hemen kakaolusuDün yine misafirlere ziyafet çektim eylül şerit poğaçayı,çıtır böreği,ev yapımı süt dilimi yaptım Yarışmadan korkuyor gibiyim fotoğraflayacak güzel telefonumda yok aslında sönük çıkıyor resimler tadıyla aynı oranda olmayacak bu sefer beğenilmezsem hüsrana uğrarım diyorum çünkü ben kaybedince çocuklar gibi küsme huyu var hevesim kaçar