- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.341
inşallah denerim canım
belli zaten resimden
ohhh döktürmüşssün bize haniii :kız ne olacak yaaa yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı beni görmüyon muuu
bir dahaki kategoride sende varsın zorla sokucam snei yarışmaya
Sevdiğim bir kategori olursa düşüneceğim söz kardeşimin telefonundan denerim artık çekim işinio dondurma şeklinde kurabiye resimleri bana ait değil ki cahide jibekin sayfasından alıntı onun tarifi deneyip onayladığım için onun resmini koymayı tercih ettim Senin tariflerin çok güzel ağzımı sulandırıyor hep öyle deme oylama bölünebiliyor işte farklı sebeplerden
bu topikteki koydugun tüm tarifleri sende yaptın mıı
tamam katılırsın o zaman :13::13: hıı anladım çok güzel gerçekten karnım da çok acıktısağol tatlım teşekkürlerr
evet malesef
Genelini tabi ki ama annemle beraber tek başına değilim yıllardan beri süre gelen bir şey bizde ki yemek sevdası sadece kısa zaman önce topik açma gereği duydum evde yığınla defterlerimiz varmesela kardeşim harika pastalar yapar mantı falan açar :13:
vooov ailecek hamaratsınız hemii
benımde annem pek beceriklidir yemek konusunda çok güzel yapar yemek pasta tatlı her şeyibende anneme sana çekmişim derim ama kabul etmez
ne güzelmiş o zaman
Demek ki bizim kökümüz annemize dayanıyor bende diyorum yok sen beni geçicen diyor ah annelerimiz birtane
benımkı öyle demiyor ama tırnağım olamazsın diyor
Domates Soslu Köfte
Malzemeler;
Yarım kilo kıyma
1 Avuç bayat,ufalanmış ekmek içi
1 Yumurta
1 Soğan (rendelenmiş)
4 Diş sarımsak
Birkaç dal maydanoz
Karabiber
Kimyon ve kekik
Tuz
Domates Sos İçin:
4-5 Adet büyük boy domates(kabukları soyulup rendelenmiş)
1 Yemek kaşığı tereyağ
Karabiber ve tuz,tatlı toz kırmızı biber
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri(istediğiniz miktarda)
2-3 Adet yeşil biber(üzeri için)
1 tane kesme şeker
Yapılışı;
Köfte için gerekli tüm malzeme bir kapta karıştırılır ve iyice yoğrulur.
Parçalar kopartılır,şekil verdikten sonra üzeri kapalı buzdolabında 1 saat bekletilir.
Dinlenen köfteler tepsiye yan yana sıralanır ve 180 derece fırında tam olarak pişirmeden kızartılır.
Domatesler blendırdan geçirilir veya rendelenir.
Tavada tereyağ eritilir ve domates ,tuzu,baharatları ilave edilir ve tam sos kıvamına gelmeden ,sadece bir miktar suyunu çekinceye kadar pişirilir.(hafif sulu kıvamda olmalı sos)
Fırında hafif kızaran köftelerin üzerine sos döküldükten sonra biberler ortadan boyuna kesilir ve tepsinin kanarlarına dizilir tekrar fırına verilir ve 7-8 dakikaya yakın bir süre pişirilir.(sos kıvama gelmeli)
Fırından çıkartılır köftelerin üzerine kaşar serpilir ve tekrar fırına verilir ve 5 dakika daha kaşarlar eriyene kadar fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1069844
Üsteki kurabiyenin aynısı hemen hemen kakaolusuDün yine misafirlere ziyafet çektim eylül şerit poğaçayı,çıtır böreği,ev yapımı süt dilimi yaptım Yarışmadan korkuyor gibiyim fotoğraflayacak güzel telefonumda yok aslında sönük çıkıyor resimler tadıyla aynı oranda olmayacak bu sefer beğenilmezsem hüsrana uğrarım diyorum çünkü ben kaybedince çocuklar gibi küsme huyu var hevesim kaçar
Nehir ellerine sağlık.Hepsi harika.Ama bundan çok çok elektrik aldım.
Bence sen de katılmalısın yarışmaya.Bak ben 6-7 defa katıldım hiç birinci olamadım ama küsmedim. Amaç biraz da eğlenmek.Resimler hiçbirimizde dört dörtlük değil.Vakit bulabilirsen seni de bekliyoruz.
Çok teşekkürederim canım elektrik alınmayacak gibi değil soslu köftetadı da nefis Sağol adracım inşallah güç aldığım bir kategori ve zamanım olursa katılacağım söz Eylüle de söz verdim hadi bakalım önümüzdeki maçlara bakacağız
Aynen durmak yok yola devam.
Kalacagima eminim tesekkurler cnmİnşallah memnun kalacaksındır canım merak ettiğin bir şey olursa sor muhakkak