- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.201
CEVİZLİ UN HELVASI
Malzemeler
1 su bardağı fındık yağı ( Ben genelde birazda tuzsuz tereyağı katıyorum)
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay tabağı kıyılmış ceviz
Yapılışı;
Bu yaptığım sadece fındık yağıyla..Gelelim yapılışına yağı yayvan ve en az 3 parmak yüksekliği olan çelik bir tavaya koyalım ve üzerine unu ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş karıştırmaya başlayalım.
Ateş yüksek olursa un çabuk kavrulur kızarmaya başlar ve helvamız kıvamında olmaz.
Kenarlarından karıştırarak unun rengi ilk koyduğumuz anınkinden farklılaşmaya başlıyorsa ve karışım dahada sıvılaşıyorsa helvamız oluyor demektir.
Tahta kaşıkla karıştırırsak helvanın kıvamını anlamak çok kolay,karıştırdığımız kaşığı helvadan çıkarıp ters çevirince arkasında boncuk boncuk kabarcıklar görürsek tamamdır.
Cevizi ekleyip iki karıştırdıktan sonra önce 1 şekeri ardından sütü koyup ateşin altını kapatırız ve kaşıkla karştırmadan ileri geri sağa sola birer çizik atarız ve kapağını kapatırız.5 dk. sonra kapağını açarız korkmayın olmamış gibi göründüğüne….
Şimdi helvamızı karıştırma zamanı geldi. Bir iki karıştırınca helvanın toparlandığını görürüz. Bundan sonra helvanın karıştırılma şekli değişir bizde tarama derler.Yani kaşıkla bastıra bastıra değilde,kaşığı bastırırken kaydırak kendimize doğru çekerek hareket ettiririz.
Sonra da tahta kaşıkla yumurta şekli vererek tabağa koyarız.Ve üzerine kaşığın iç tarafıyla bastırız.
Sonraki şekillendirme safaları yemek kaşığıyla devam ederiz.Basarken kendimize doğru çekerek yaparsak şekil böyle olur.Ama ben yapamam derseniz borcama düzgünce basıp kareler hainde kesebilirsiniz tercih sizin afiyet olsun.
Not: Süt yerine su da olabilir.
Eki Görüntüle 900049
ya bende eşimde çok seviyoruz ama hiç yapmadım ilk denemem olcak yapabilir miyim kinasıl tutturcamm:18:
Saray Sarması Tarifi
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
hindistan cevizi
dr oetker orman meyveli krem şanti
Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin ve hemen hazırlanmış olan tepsiye(tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin ) muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün.(kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sür,önce tepsinin enine kes sonra boyuna 8-10 parçaya böl arzuya göre..bölünen parçaları rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın
Eki Görüntüle 642829
Denediğim tatlıların arasından tek geçebileceğim bir lezzet kesinlikle öneririm
Canım hiç korkma oldukça pratik kolay yapılışı böyle şekiller vermesende lezzeti aynı olacakki bir dene derim yanlışlar yapa yapa ögreniriz zatenDenersen yorumunu beklerim
öncelikle güzel tariflerin icin cok tes.ederim
yukaridaki tarifi denedim tadi cok güzeldi ama bir türlü saramadim
muhallebi pstikten 2 saat sonra denedim olmayinca
1 saat daha bekledim ama beceremedim
sen nasil becerdin
tariflerini sürekli takip ediyorum ve severek yapiyorum
selamlar ,sevgiler
iş çıkışı o yorgunlukla eve gittim herşeyi bi kenara attım başladım yapmaya...su ile yaptım ben yalnız canım süt alışık olmadığımız bi tat bizim helvada. dediğin gibi karıştırıyoruz da kapatıyoruz dinlendiriyoruz ya orada bi panik oldum hamur gibi olmuştu sonraaa yılmadım yavaş yavaş yedirdim ve sonuç eşim bayıldııı...çok teşekkürler eline emeğine sağlık..artık takip etcem tariflerini saol:128:
ISPANAKLI LOKUM KEK
Malzemeler:
4 yumurta (Yumurtalar büyükse 3 yumurta)
4 klasik kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 kahve fincanı un (Eğer hamur cıvık olursa biraz daha eklenebilir)
1 su bardağı ıspanak püresi
2 fincan su
Arasına :
1 paket sade krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1 bağ ıspanağı temizleyin ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup hafif haşlayın.
Yumuşayan ıspanakların suyunu sıkın ve robottan geçirip püre yapın.
Yumurtaları karıştırma kabına alın iyice çırpın.
Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Ispanak püresini ve suyu ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu,kabartma tozunu ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştırın.
Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız ıspanaklı keki dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Kek pişince hemen fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın ve dolapta soğutun.
Soğuyup krema kıvamını alan şantiyi ıspanaklı kekin üzerine dökün ve spatula ile düzenleyin.
Hindistan cevizini şantinin üzerine serpiştirin.
Bıçak yardımıyla kekten önce boyuna şeritler kesin. (Eğer ince olmasını isterseniz 2 parmak kalınlığında boyuna kesip,enine 2 parçaya kesebilirsiniz.Daha büyük rulolar hazırlamak isterseniz daha kalın keserek porsiyonluk rulolar yapabilirsiniz.)
Sonra enine keserek,kestiğiniz şeritleri rulo yapın ve servis tabağına alarak servis yapın.
Eki Görüntüle 900412
Eki Görüntüle 900413
elinize emeginize saglık. çok güzel tarifler veriyosunuz takipcinizim
ben bu ıspanaklı lokum keki yapmak istiyorum ama merak ettigim kek göründgü gibi ince mi oluyo kabarmıyo mu acaba?
Tariflerin begenilmesine sevindim deneyip memnun kalıyorsanız ne mutlu banabiraz kabarıyor dahada ince olmasını istiyorsanız tarifte belirttigim şekilde yaparsanız daha ince şekil elde edebilirsiniz güzel bir lezzet özellikle beni görüntüsü cezbetmişti