- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
canım merhaba..
annem memlekete gitti benim.
benden küçük kız kardeşim var. o yapardı yemekleri annem olmayınca
dünde ben yemek yaptımçok heycanlıydı benim için
ama cidden yemek yapmadı hiç bilmem ben:S
bi kere daha annem memlekete gidince sarma yapmış. onunda salçası azcık eksikti ama güzeldi genel itibariyle
dünde patlıcam yemegi yaptım. patlican patates biber falan karıştırdım. kıymayı top halinde yaptım onuda kattım.
pilav yapcaktım cesaret edemedim
bulgur pilavı yaptım oda oldu
çok güzel oldu yemeciklerim. ne babam nede kardeşlerim inandı bnm yaptıgıma. bende haliyle mutlu oldum. hani hiç yemek yapmayan biri yemek yapınca ve begeniliyorsa bu güzel mutluluk
bu akşamda sayfa 8dekilerden bitane yapcam
bi yerden başlamak lazım öğrenmeye ama dımı
Oyy bunlar ne hamarat şeyler böyle ilk başlamanda bunları yaptıysan çok iyisin bence biryerden başlayınca devamı geliyor canım bende senin gibi annem yokken yapardım hep maşallah
teşekkür ederim canım. bakalım bu akşam nasıl bişey ortaya çıkacak
Nasıl birşeyler yapmak istiyorsun canım pratik kolay bir menü oluştururuz belki sana
kardeşime taze fasulye al dedim. ondan yapcam inş:)
dün yaptıgım yemege benzedi için rahat olur die şey ettim.
yanınada pilav yapsam diyorum ama yapamam die vazgeçtim.
domatesli bulgur yapayım diyorum
Bence vazgeçme prinç pilavını rahatlıkla yaparsın canım taze fasülye kolay belirledigin malzemeleri dogra normal ufaklıkta fasülyelerinin üzerine ekle yağını suyunu koyup pişirmek kalıyor geriyepirinç pilavı yapmak istersen yardımcı olurum kaç kişilik yapıcaksın canım ayrıca 1 saat sıcak suda bekletmeni öneririm daha lezzetli oluyor
bi versene ozaman canım tarifini. bizde pilav pek yenmez. 3 kişilik olsa yeterli
ALLAH razı olsun sen bi yaz akşam ben bi deniyim:)
evdeki pirinçte osmancık.d
kaç dk da pişer? babamlar gelmeden yapayım. babam ve kardeşlerim 10da eve geliyoda
2 bardak pirinci bir tepsiye koy canım üzerini geçiçek kadar sıcak su ekle bir tatlı kaşıgıda tuz ekle bir iki damla limon enaz yarım saat beklet canım sonra pilav tenceresine 1 yemek kaşığı margarin çok az sıvıyağ bir yemek kaşığı tereyağ ekle canım yağın eridikten sonra 1 çay bardagından biraz az arpa yada tel şehriyeni ekle onların rengi pembeleşinceye kadar kavur kavruldugunda bol suyla durulayıp süzdügün pirinçlerini şehriyelere ekle şehriyelerle beraber kavur çıtır çıtır olana kadar pirinçleri karıştırman gerekir burası önemli daha lezzetli olmalarını saglar bu işlem çıtır çıtır olduklarını anladıgın zaman bir tablet tavuk bulyon bir bardak sıcak suda eriterek içine ekle daha sonra 3 bardak daha sıcak su ekle toplamda 4 bardak su eklemen gerekir.Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişmesini bekle karıştırma lapa olmasın belli bir süresi yok bunun her 2-3 dakikada bir bak suyunu çekiyormu en son tam çekmeye yakın bir alt üst yap pirinçleri tam çekmeden altını kapat üzerine havlu kağıt ört kendi buharıyla çeksin
bi versene ozaman canım tarifini. bizde pilav pek yenmez. 3 kişilik olsa yeterli
ALLAH razı olsun sen bi yaz akşam ben bi deniyim:)
evdeki pirinçte osmancık.d
kaç dk da pişer? babamlar gelmeden yapayım. babam ve kardeşlerim 10da eve geliyoda
Canım nasıllarda begendinmi çok güzel görünüyorlar birtanecik alıvereyim burdan
Teşekkürederim begenmene çok sevindim herzaman beklerim Burcum Akrep ama yükselenim Başak burçlarla alakasımı varmış yemek işinin yoksa
Benimde baktıkça iştahım açılıyor az yiycez mecburen
Çok teşekkürederim canım çok seviyorum yemek yapmayı yaptıklarımı begenen yüzler görünce benden keyiflisi yok yapmayı sevdigim kadar yemeyide çok severim okadar iştahla zevkle yiyorumki kim görse açıkır karşımda o derece yanibaşaklar marifetlı olurlar birde yemek yapmayı severler hobim yemek yap mak demişsinde bıryerde zaten bellıkı çok marıfetlsısın kocan yaşadı
hayırlı sabahlar:)
dün taze fasulye yaptım. oda çok güzel oldu:)
kuşbaşı, taze fasulye,sogan,domates, patates ile yaptım. dünden bulgur vardı pilav yapmadım o yüzden
bu akşam inş yapıcam pilavı..
bu akşam yemek için napabilirim.
çok farklı bişey olmasınyapabilceğim bişey olsun
patlıcan taze fasulye gibi:)
Çok teşekkürederim canım çok seviyorum yemek yapmayı yaptıklarımı begenen yüzler görünce benden keyiflisi yok yapmayı sevdigim kadar yemeyide çok severim okadar iştahla zevkle yiyorumki kim görse açıkır karşımda o derece yaniO zaman bu beceriyi başagımdan almışım bazı huylarım çekmiş başaga evet tekrar sagol canım
Oh oh ellerine sağlık negüzel olmuştur canım Afiyet olsunFırında tavuk patates denedinmi peki oda çok basit ve lezzetlidir işinde kolay
saol canımm :) onu yapmıştıkbabamlarda iş yerinde proatik die hem ondan yaparlar. yinemi bundan diyorlar