- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
ben bunu danedim şahane bir tat çokta kolay pratik bişey ellerinize sağlık
Çok teşekkürederim canım bir tatlı canavarıyım diyebilirim sütlü hafif tatlı dedigin an olay bitmiştir bendeaynen benim oğlum çok küçük bende çok meraklıyım pasta işlerine tabikii en güzeli pratik olması :) hemen denerim senin gibi ama paylaşımların seçilmiş özenle ben çok beğendim şimdiden bol şanslar dilerim...
emeklerine sağlıık nehirciimm..deftere yazıyorum hepp ara vermiştiimm bi sürü tariff olmuşş hepsini de yazacamm ara ara denerim artııkk..sağolasınn..
GALETA UNLU TATLI
MALZEMELER:
4 tane yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti Malzemeleri:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Krema Malzemeleri:
1 lt. süt
4 dolu dolu çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 poşet krem şanti
YAPILIŞI:Şerbeti bir iki taşım kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.Kek için yumurta ve şekeri bir kaç dakika çırptıktan sonra içine su,sıvıyağ,ceviz,galeta unu,vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.Harmanlayıp kare borcama dökelim.Isıtılmış 180'C de pişirelim.Fırından alınca üstüne soğumuş şerbeti dökelim.Bir kenarda şerbetini çekmeye bırakalım.Kreması için tencereye unu ve sütü koyup pişirelim.Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve toz haldeki kremşantiyi ekleyelim.Bir iki dakika mikserleyip şerbetini çeken tatlının üstüne dökelim.Dolapta bir kaç saat dinlendirip servis yapalım.
Eki Görüntüle 673746
Malzemeleri karıştırırken un yok diye size cıvık gelebilir ama kesinlikle denemelisiniz
ayy ben bunu yerimm çok hoş görünüyor ellerine sağlık oğlum uyusun hemen yapalımm
GALETA UNLU TATLI
MALZEMELER:
4 tane yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti Malzemeleri:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Krema Malzemeleri:
1 lt. süt
4 dolu dolu çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 poşet krem şanti
YAPILIŞI:Şerbeti bir iki taşım kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.Kek için yumurta ve şekeri bir kaç dakika çırptıktan sonra içine su,sıvıyağ,ceviz,galeta unu,vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.Harmanlayıp kare borcama dökelim.Isıtılmış 180'C de pişirelim.Fırından alınca üstüne soğumuş şerbeti dökelim.Bir kenarda şerbetini çekmeye bırakalım.Kreması için tencereye unu ve sütü koyup pişirelim.Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve toz haldeki kremşantiyi ekleyelim.Bir iki dakika mikserleyip şerbetini çeken tatlının üstüne dökelim.Dolapta bir kaç saat dinlendirip servis yapalım.
Eki Görüntüle 673746
Malzemeleri karıştırırken un yok diye size cıvık gelebilir ama kesinlikle denemelisiniz
Nilcim kremasinda hic seker kullanmiyormuyuzzzzz