- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
Olsun canım bukadarcıktan birşey olmaz diyettede az çaktırmadan arada götürmek lazım motive açısındanben senin kokoş kurabiyelerini yerim kızdiyecektim ki diyette olduğumu hatırladım
ama bu kokos kurabiye cok tatli bisi gibi duruo.. denicem bende haftasonu :)
Tobleronelu brownie
malzemeler:
400gr bitter çikolata
180gr margarin/tereyağı
300gr (1 + 1/4 su bardağı) toz şeker
3 yumurta
250gr (1 + 2/3 su bardağı) un
150gr Toblerone çikolata
125gr (1 + 1/4 su bardağı) irice dövülmüş badem
kalıbı yağlamak için sıvıyağ
hazırlanması:
bitter çikolatayı parçalara bölün ve katı yağ ile birlikte benmari usulü eritin.
fırını 180C'ye getirin.
yumurtaları ve şekeri çırpın. unu ekleyin. çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın.
küçük parçalara ayrılmış toblerone'u ve irice dövülmüş bademleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
karışımı 25 x 32 cm ölçülerinde yağlanmış dikdörtgen kalıba dökün. ısınmış fırında 35 dakika pişirin. (pişince içi ıslak kalacak.)
tamamen soğuduktan sonra servis yapın.
Eki Görüntüle 675730
PUF KURABİYE
MALZEMELER:
Kurabiyesi İçin:
20-22 adet için;
1 paket margarin
1 tane yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1 dolu çorba kaşığı un
1 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Diğer Malzemeler:
2 su bardağı süt
1,1-5 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI:Önce kurabiyeyi yapmak için yoğurma kabına margarin ve şekeri koyup iyice yoğurup içine yumurta ve sıvıyağı ekleyelim.Biraz daha harmanlayıp içine un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Ceviz büyüklüğünde veya biraz daha küçük parçalar alıp yuvarlayalım.Biraz bastırıp yassılaştırıp tepsiye dizelim.Isıtılmış 180'Cde pişirelim.Kurabiye fırında pişerken muhallebiyi hazırlayalım.Tencereye önce un,nişasta ve şekeri koyup karıştıralım.Toğak olmasın diye sütü azar azar karıştırarak ekleyelim.Ocağa alıp pişirelim.İçine vanilya ekleyelim.1,2 dakika mikserleyelim.Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca kurabiyenin altına 1 kaşık krema sürüp başka bir kurabiyenin altını yapıştıralım.Süte batırıp hindistancevizine bulayalım.Bir iki saat dinlendirip servis yapalım.
Eki Görüntüle 674710
Nilcim firindan cikan kurabiyelerin altina tteker teker kremami suruyoruz.bide dgerine yApistirin demissin orasini anlamadim
Canım birtane kurabiyeyi alıp alt kısmı daha düz olurya düz kısmına kremayı sürüyoruz digerinin altınıda onun üzerine yapıştırıyoruz iki kurabiyeden bir puf elde etmiş oluyoruz böylece
Okyy canim simdi caktim kofteyi;-);-)ellerine saglikk tariflerini deniyorumm superlerr..