- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.981
3 tanecik malzemesi var değişik bişeye benziyoCongolais
Malzemeler;
Yapılışı;
- Üç yumurtanın beyazı
- Bir çay bardağı seker
- Üç çay bardağı Hindistan cevizi ( tam dolu olacak )
Bir kaba bütün malzemeler koyulur. Yemek kaşığı ile iyice karıştırılır. Elde edeceğimiz kıvam çok cıvık olmaması lazım, gerekirse hindistan cevizi ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye congolais´ler dizilir (yemek kaşığı yardımı ile). Tepside congolais ´ler dağılmıyorsa kıvam olmuştur demektir. Önceden ısıtılmış 170-180 derecede kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Dilerseniz bir paket vanilya, rendelenmiş limon veya portakal kabukları ekleyebilirsiniz
Kolay pratik ve lezzetli canım denemelisin3 tanecik malzemesi var değişik bişeye benziyo
Pratik Simit Poğaça
Malzemeler;
Bulamak için:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Yapılışı;
- Bolca susam
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- Yarım su bardağı su
Öncelikle maya süt ve şekeri karıştırın. Ardından diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Unu azar azar ilave edin, ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun. Çok katı kıvam olmayacak, yoğurdukça kıvama gelir zaten. İlk anda ele yapışabilir ama iyice yoğurun üzerini kapatıp 30-35 dk kadar mayalandırın. Daha sonra bir tabakta su ve pekmezi karıştırın. Susamı da bir tabağa koyun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın. İster yuvarlak ister uzunlamasına şekil verin. Önce pekmezli suyu bulayın sonra susama bulayın. Aralıklı olarak tepsiye dizin. 2 tepsi çıkıyor. Hepsini bu şekilde hazırlayın. 20 dk kadar üzerine sofra bezi örterek tepside de mayalandırın. 190 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin. Çok kabarıyor o yüzden aralıklı dizin.
deneyecemm bunuuu..emeğine sağlık canıımm..
tamam deneyince yazarım canıımm..senin sayfana bakıyorum heepp..pankek tarifi senden almıştım galibaa denediim çook beğendiimm görüntüsü de süperrrr olduuuuu....çook şükürr nehirciimm sen nasılsııın..hamilelik için uğraşıyoruuzz ALALH ım herkesi istediği vakit bekletmeden bebek sahibi yapsınn..AMİİN..Çok sağol canım benim denediğinde yorumunu da beklerim inşallah beğeneceksindirNasılsın iyi misin nasıl gidiyor
Afiyet bal şeker olsun canım beğenmene sevindimtamam deneyince yazarım canıımm..senin sayfana bakıyorum heepp..pankek tarifi senden almıştım galibaa denediim çook beğendiimm görüntüsü de süperrrr olduuuuu....çook şükürr nehirciimm sen nasılsııın..hamilelik için uğraşıyoruuzz ALALH ım herkesi istediği vakit bekletmeden bebek sahibi yapsınn..AMİİN..
inşALAH CANIM STRES KESİNLKLE EN BÜYÜK SEBEBİİİİİİİİİİİİ..Afiyet bal şeker olsun canım beğenmene sevindimRabbim inşallah bebiş hasreti çektirmeden evlat sahibi eder sizi canım dualarım sizinle olacaktır zaten daha başlardasınız sakın stres sıkıntı yapma çok etkisi varmış oluruna bırakmak gerek elbet doğacağı tarih bellidir yavrularımızın
Herşeyin başı stres canım o yüzden hayırlı zamanda gelsin bebişiniz inşallahinşALAH CANIM STRES KESİNLKLE EN BÜYÜK SEBEBİİİİİİİİİİİİ..
Sodalı Lokma Poğaça
Malzemeler;
İçine:
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sade maden suyu (soda)
- 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 1 paket instant maya yada 42 gr yaş maya(1 paket)
- 1,5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
- Peynir
- Maydanoz
Yapılışı;
- Yumurta sarısı, isteğe bağlı susam, çörek otu
Cezvede sütü ısıtalım. Sodayı ekleyelim. Isısı biraz fazla olsun içine maden suyunu ekleyince ılık halde olsunlar.
Bir kaba unu alalım. Ortasını elimizle açalım. Mayayı şekeri ve kenarlara tuzu serpelim. Ortaya yavaş yavaş sıvı karışımı dökerek mayayı eritelim, sıvı yağı da ekleyerek yaklaşık 5 dk boyunca pürüzsüz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurun üstünü örtüp sıcak bir ortamda 1 saat bekletelim.
Orta boyda borcam tepsiyi yağlayalım. Aynı boylarda normal çelik tepsi de kullanabilrsiniz.
Süre bitiminde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle açalım. İçine peyniri koyup ortaya doğru büzerek kapatalım. Ters çevirip tepsiye yerleştirelim. Hepsine aynı işlemi uygulayıp 10 dk dinlendirelim. Fırıını 175 derecede ısıtalım. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpelim. Fırına verip kızarıncaya kadar pişirelim(yaklaşık 30 dk)
Bu ölçüden 1 tepsi ve ortalama 40-42 lokma poğaça çıkıyor.
Selam canım :)Karışık Pizza
Malzemeler;
Hamuru için:
Üzeri için:
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- yarım yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pizzanın altına serpmek için 2 yemek kaşığı mısır unu
Pizza Sosu;
- Rendelenmiş mozzerela peyniri
- Sucuk, mantar, zeytin
* 2 su bardağı domates sosu (ketçap değil)
* Veya 4 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı su karışımı
* Veya 3-4 tane rendelenmiş domates ve 1 yemek kaşığı domates salçası
Ve bu baharatlardan eklenir;
Bir çay kaşığı kekik
Bir çay fesleğen
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş dövülmüş sarımsak
Yapılışı;
Önce hamur için malzemelerin hepsini (mısır unu hariç) bir kapta karıştırıp, yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Fazla yoğurmaya gerek yok 5 dakika yeterli.
Ağzını streçle kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp pizza tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz (resimdeki tepsinin boyutu 40 cm). Her iki tepsiye birer yemek kaşığı mısır unu serpiyoruz ve açtığımız hamuru üzerine yayıyoruz. Pizzanın hamuru pişerken fazla kabarmaması için çatalla her tarafını deliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Bu arada sosu ve üzerinin malzemelerini hazırlıyoruz. Yarı pişen hamuru fırından alıp üzerine sosu kaşıkla sürüyoruz ve rendelenmiş mozzerela peynirini ve diğer üst malzemeleri dizip fırının alt katında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz veya kenarları kızarıncaya kadar. Dilimlemeden önce 5 dakika dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Not: Bu ölçülerden iki büyük (8’er dilimlik) pizza çıkıyor.
Ellerine sağlık canım beğenmene çok sevindimben bunu denedim güzel oldu tavsiye ederiimmm............
Çok cıvık olmuyordu canım yumuşak bir hamur undan mı kaynaklandı acabaSelam canım :)
az çnce bu pizzayı yaptım pişmesini bekliyorum ama hamuru bayağı ele yapışan cıvık bir hamur oldu, öyle olmaması gerekiyordu değil mi?
Çok cıvık oldu ya hatta bir bardak un daha ekledim ama oklavayla falan açılması mümkün değil. Elimle yaydım ben de eşit olmadı tabi kimi yerleri kalın kimi yerleri ince oldu ama hamuru çok güzeldi:)Ellerine sağlık canım beğenmene çok sevindim
Çok cıvık olmuyordu canım yumuşak bir hamur undan mı kaynaklandı acabaİnşallah beğenmişsindir
Çok cıvık oldu ya hatta bir bardak un daha ekledim ama oklavayla falan açılması mümkün değil. Elimle yaydım ben de eşit olmadı tabi kimi yerleri kalın kimi yerleri ince oldu ama hamuru çok güzeldi:)
Bugün mücver yapmaya karar verdim ama benimkilerin içi pişmiyor...3 kere denedim olmadı neden yapamıyorum mücver nedeeeeeenKabak Mücver
Malzemeler;
3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demek maydanoz
bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yapılışı;
Yumurtalar derince bir kaba alınır un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. Baharatlar, rendelenip suyu sıkılmış kabaklar, küçük doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotu eklenerek karıştırılır. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alınır, kabak karışımından bir kaşık dökülür. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alınır. Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1176520
Canım neden olmuyor ki acaba krep gibi basit aslında ocağın altını çok mu açıyorsun içi pişmeden yüzü kızarıyorsa sen piştiğini sanıyorsundur ne çok aç ne kısık olsun orta dereceli ateşte kızart derim canım çok fazla da alma ufak ufak ince olsun içinin pişmeme gibi bir durumu kalmazBugün mücver yapmaya karar verdim ama benimkilerin içi pişmiyor...3 kere denedim olmadı neden yapamıyorum mücver nedeeeeeen
Ben öyle krep gibi çok ince yapıyorum 1 cm kadar bir kalınlığı oluyor ondna mı acabaCanım neden olmuyor ki acaba krep gibi basit aslında ocağın altını çok mu açıyorsun içi pişmeden yüzü kızarıyorsa sen piştiğini sanıyorsundur ne çok aç ne kısık olsun orta dereceli ateşte kızart derim canım çok fazla da alma ufak ufak ince olsun içinin pişmeme gibi bir durumu kalmaz
Bu tarifi de bir dene bakalım canım aynı sonucu mu alacaksın aslında mücver çok da kuru olmuyor bende de bir özelliği o ama seninki pişmiyor diyorsunBen öyle krep gibi çok ince yapıyorum 1 cm kadar bir kalınlığı oluyor ondna mı acaba
Sağol canım orta ateşte daha ince yapayım bakalım. Yüzü kızarıyor ama içi hamur, daha fazla kısınca da çok uzuyor pişmes,