-
- Konu Sahibi Mavikelebenk
terapinin temel kurallarini atlamis,gormedigi insana tani koymus terapiste guveniyor musunuz ciddenYok ama gerçekten eki eşim narsist bir insan bunu ben biliyorum zaten.
Terapi alın diyenler sadece hastalığı kastetmiyor. Buradaki insanlar, coğu zaman eşler arasında iletişimsizlik için yazıyor bunu.Arkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?
Vietnam savasina gidenlerin hepdi delirdi. Savasa gidenlerin psikilojisinin iyi oldugunu nerdwn cikardiniz?Arkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?
KesinlikleAl benden de o kadar. Sanki her savaşta olan mı terapiye gitti yani ? Eski yıllarda insanlar çok daha sağlıklıydı bence.
Yediklerimize içtiklerimize bağlıyorum ben durumu. Her şey toprağımız bile artık temiz değil. O yüzden insanlar da sağlıksız. Hem bedenen hem de zihinsel olarak.
Tanı koymadı sorduğu sorulara verdiğim cevaplara göre söyledi. Zaten görmeden konuşmadan bunu söylemem doğru olmaz ama narsist kişilik özelliklerini gösteriyor anlattıklarınıza göre dedi.terapinin temel kurallarini atlamis,gormedigi insana tani koymus terapiste guveniyor musunuz cidden
Amerika'daki evsizlerin bile büyük çoğunluğunu savaş gazileri oluşturuyor. Travma sonrası stres bozukluğu tedavisi yapılmadığı için. -orada gaziler ciddi anlamda görmezden geliniyor-Vietnam savasina gidenlerin hepdi delirdi. Savasa gidenlerin psikilojisinin iyi oldugunu nerdwn cikardiniz?
Arkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?
Biraz polemik olsun diye açılmış gibi geldi bu konu.Arkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz.
Terapi, insanı "%100 değiştirme"yi amaçlayan sihirli bir değnek değil ki. 2-3 kere gideyim iyileşeyim diye bir şey yok.Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?
Ciddi anlamda sıkıntı yaşamayan biri büyük ihtimalle anlamıyor , insanın nasıl kafayı yiyebilecegini.Biraz polemik olsun diye açılmış gibi geldi bu konu.
Yani "psikoloji" denen bir bilim dalı varken, o bilim dalının en önemli aracı terapiyken, "o da neymiş" demek..
Terapi, insanı "%100 değiştirme"yi amaçlayan sihirli bir değnek değil ki. 2-3 kere gideyim iyileşeyim diye bir şey yok.
Aylara, yıllara yayılan bir süreçtir terapi. Kişi kendisi de emek verir terapi süresince. Kendine zor sorular sorması gerekir, eğitim gibi bir şeydir neredeyse. Kendi kullanma kılavuzunu edinir insan terapide.
Dogru terapist gercekten cok onemliCiddi anlamda sıkıntı yaşamayan biri büyük ihtimalle anlamıyor , insanın nasıl kafayı yiyebilecegini.
Ben etkisini çok fazla gördüm sabahları acı cekerek uyanmiyorum mesela , nefes alabiliyorum sağlıklı ilişki kurabildim o kasar çok etkisi var ki . Tabii ki doğru terapist ve emekle
Valla fazla geldi :)Parası fazla mı geldi?
Düzgünce bir fikir belirtip soru sormuşum. Ne diye tersliyorsunuz doğru düzgün fikir belirtme kapasiteniz yok mu?Haklısın valla eskiden cep telefonuda yoktu,kullanma sen boşver güzel parmaklarını yorma.