Nedir bu terapi muhabbeti?

Yok valla dibine kadar yaşadığım dönemler oldu. Doktor onaylı anksiyete bozukluğum var. Ama ben terapisiz atlattım herkesinki farklı demekkı

Bence terapiye gidince hiç göze gelmiyor o para hele ki faydasını görünce
Ben terapisiz atlattım daha çok iç telkinime yönelerek insani duygular yaşadığımı kabullenerek. Belki ben bu şekilde yendiğim için bana böyle geliyor. Elbette çoğu insana faydalı olduğu durumlar da vardır

Sizinki ağır değilmiş ama ilaçsız atlatamayan insanlar var maalesef.
Eskiden hastalık mı vardı diyoruz ya annem 50sinde panik atak oldu neden? Çünkü bir şeyler birikmiş ve patlama noktasına gelmiş. Sonuç antidepresana başladı 10 yıldır kullanıyor

Düzgünce bir fikir belirtip soru sormuşum. Ne diye tersliyorsunuz doğru düzgün fikir belirtme kapasiteniz yok mu?
Terslemedim.Psikoloji hakkında hiç bir araştırma yapmadan,önemini ve insan hayatında ölüme götürecek kadar ağır sorunlara neden olan bir olgunun önemsiz birşey gibi yorumlanmasını ciddiye alıp açıklama yaparsam havaya gider diye düşündüm.Eskiden terapi vardı?eskiden insanlar sağlam psikolojideydi diye biten bir konu sizce soru mudur?Cevap almak istemiş gibi değil konunuz.Buram buram cehalet kokuyor.Kapasitemi sorgulayacak kadar kapasiteniz varsa memnuniyetle cevap veririm

Ben burda bir cok kisiye terapi almayi önerdim. Gercek hayatdada terapiye yönlendirdigim insanlar oldu. Kendim de gittim zamaninda.
Eskilerden baslamayalim isterseniz. Zamaninda terapiye gidecekler gitmedigi icin bugün ki nesillerde davranis ve kisilik bozuklugu yaygin. Daha kendini iyilestirmeyenler anne baba olup cocuklarinin hayatinin icine ediyor. Ben terapi almayi önermeye devam edecegim. Hem kisisel hem evlilikler icin.

1. Eski zamanlar gibi sağlam psikolojiyle yetişmediğimiz için
2. Hızlı yaşayıp hızlı tüketiyoruz derinliğimiz az
3. Psikoloji bilimi geliştiği ve insanlar daha bilinçlendiği için farkınfalık fazla, eski insanlar psikolojinin ne olduğunu bilmez direk deli diye etiketleyip geçerdi, o insanların da bir çözüme ulaşması neredeyse mümkün değildi
4. Terapi almak için hasta olmaya gerek yok hayat yeterince zor, mantıklı bir destek her zaman iyi gelir

5. Terapi al hastasın diyenler saldırgan tutum sergiliyor bence, sen hastasın terapi al denmez, yardıma ihtiyacın var gibi görünüyor denir, destek almanız iyi olur denir, şu şu rahatsızlığa benziyor bir muayene olabilirsiniz vs denebilir ama sen hastasın ruh hastasısın der gibi hastasın terapi al denmez.

6. Sağlıklı bit terapi (sizin ihtiyacınıza yönelik alanında uzman) almak ve bunu başarıyla sürdürmek, çabalamak, eğer zorlantı çoksa ilaç kullanımı ile birlikte terapi almak çok etkilidir. Hiçbir kişi "asla ben kötü duygular artık hissetmiyorum. Hayatım mükemmel" diyemez. Olumsuz duygular ve deneyimler, travmalar her zaman hayatımızda olacak mühim olan baş etme mekanizmaları, hayatı düzene sokmak, güçlenmek, bakış açısı, ve kişilik... ruh sağlığı ve kişiliği sağlıklı ve sağlam olan kişi savaşa da girse savaştan hür çıkar, kendini onarır, tek başına yapamıyorsa destek alır eski gücüne kavuşur. Mesele bu. Anlatabilmişimdir umarım

Yok ilaç ben de kullandım. Benim dediğim şey ilaç değil terapiyle ilgili. İlaç iyi geliyor bunu inkar edemem deneyimledim.
Keşke terapi de alsaydıniz emin olun hayatınız çok daha yaşanılır hale gelirdi
Hayatım şuan gayet yaşanılır ve güzel çok şükür

O kadar ağır sorunlarda ilaç tedavisi veriyorlar hanımefendi sadece terapiyle çözülebilseydi keşke . Şuan geçmiş yıllara göre intihar oranı daha yüksek ayrıca istersen önce bunları araştır öyle konuş sen. Bilip bilmeden karşısındakine cahil deme yetisini kendinde gören birine daha fazla cevap vermeyeceğim istediğin kaos ben değilim başka yere

Keşke benim anam babam da alsaymış zamanında imkanlar olsaymış böyle terapistler olsaymış da bizde de böyle eksiklikler olmasaymış hayatımızda terapi insan olan herkes için şart nasıl aile hekimi mecburi ise aslında devletin her aileye psikolojik danışmanlık sağlaması gerekiyor zaten ücretli değil de ücretsiz olsa herkes bu imkanı kullansa ortada kötü insan sayısı azalır siddet gören kadın sayısı azalır saymakla bitmez beden sağlığı olduğu gibi ruh sağlığı da çok önemli

Cahil dememden rahatsız olduysanız?neden bana kapasitesiz demenizden de de rahatsız olmuyorsunuz?Etki-tepki diyelim.Araştırıp araştırmadığımı dahi sorguluyorsunuz bilmeden?Terapiyle çözülecek durumlar farklı,ilaçlı durumlar farklı.Doğru teşhis doğru tedavi.Ve intihar edenlerin sizce kaçı tedavi görmüştür.Zaten insanların psikoloji alanında tedavi görenlere deli gözüyle bakması,işe yaramaz bir tedavi gibi görmesi tedaviden uzaklaştırıyor çoğu kişiyi.Geçmişte teknoloji ve saptanan olgu ile nüfus sayısını ve güncel yaşam standartlarını ve zorluklarınıda değerlendirmek gerek fikir yürütürken.Kaos bence tamda sizssiniz eleştirilmekten hoşlanmıyorsanız,bildiklerinizin doğruluğundan eminseniz konu açmanız neden?neyse konunuz ve yorumlarınızla size iyi muhabbetler hanımefendi.Kaosu terkediyorum

Bişey sorucam yanlış anlamayın lütfen.
Burada gerçekten 150 yıllık bir bilim dalını, her ülkede en üst düzey üniversitelerde kürsüsü olan, temelini yüzlerce yıl önce İlm-i Ahlak'tan, Aristo'dan, felsefeden, bazı medeniyetlerde ise dinden alan bir disiplini çürütmeye mi çalışıyorsunuz?
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, kelimelerimi gerçekten ince düşünerek seçiyorum.

Mesela, siz hiç terapi aldınız mı?

Sizinle polemiğe girmeyeceğim malesef yanlış yerdesiniz. Ben hiçbir şeyi çürütmeye çalışmıyorum bana göre gereksiz geliyor neden bu kadar yükseliyorsunuz? Ben almadım fakat siz alın lütfen fikir belirtmemden bile rahatsızsınız herkes her şeyi doğru bulacak diye bir şey yok. Yeri geliyor insanlar ilaç tedavilerini reddedip bitkisel tedavi deniyor. Onlar da tıbbı mı çürütmüş oluyor şimdi

Savaşta olanların nasıl psikolojiye sahip olduklarını biliyor musunuz siz hiç onlarla ilgili kitaplar okudunuz mu? İmkanlar el verdiği müddetçe gidilmeli terapiye karşı çıkmak grip olunca saglik ocağına gitmeye karşı çıkmak gibi bir şey beden sağlığı gibi ruh sağlığı için de olması gerekli günümüz insanı maalesef inorganik ortamlarda yaşadığı ve beslendiği için en basitinden çocuklarımız apartman dairelerine hapsolmuşken yetişkinler de keza öyle haliyle topraktan uzaklaşan doğal ortamlardan uzaklaşan nesilde bu hastalıklar daha da çoğaldı keşke devlet böyle bir imkanı ücretsiz verse benim ailemin bana verebildiklerinden geriye kalan eksik tüm yönlerimi terapistim sağladı hayatta değerlerimi 30 yaşında farkettim

Demek ki doğru zamanda o insanların rahatsızlıkları çok ilerlemeden destek alsalardı intihar etmeyeceklerdi belki de.
Video çekip, mektup yazıp, sosyal medyada tweet atıp intihar eden kişileri daha çok görüyoruz. Çünkü daha görünür olduk hepimiz, çünkü teknoloji gelişti.
Terapi ne gerek var, nenelerimiz terapi mi almış denecek kadar önemsiz bir şey değil. İnsanlar buna tepki veriyor.
Ha bire kendinizden örnek veriyorsunuz, ilaçla atlattım diyorsunuz. Ama herkes farklı, doktorları da farklı haliyle. Bazı doktorlar iki tedaviyi birden uyguluyor, tavsiye ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…