- 26 Şubat 2022
- 652
- 3.029
- Konu Sahibi Mavikelebenk
Eskiden terapi yoktu. Ama bu eskinin iyi olduğu anlamına gelmiyor bence. Hatta eskiden terapi olmadığı için bugün bu kadar ihtiyaç var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?
Nasıl bu kadar eminsiniz eski yıllarda yaşananların kolayca atlatıldıgına,sağlam psikolojisi olduğuna,çevrenize baktığınızda terapi görme şansı olmayan büyüklerimizin gerçekten mutlu huzurlu kafalarının rahat geçmişten arınmış olduğuna mı inanıyorsunuzDüşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı?
Sizle terapi yapan bir terapist eşinize narsist diyemez. Şu terapistlerin eşe narsist damgası yapıştırması da moda oldu son zamanlarda.Bende başladım terapiye. 3. Seansı aldım dün.benimki online terapi ve memnunum. Mesela dünki terapide eski eşimin naraist olduğunu öğrendim. Bence ihtiyacı olan ve maddi gücü olan herkes terapi almalı.
avaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı?
Terapist şey dedi zaten normalde ben karşı tarafı görüp dinlemeden bunu söyleyemem ama anlatttıklarınız bunu gösteriyor dedi. Ve bana sorduğu sorulara verdiğim cevaplardan sonra bunu söyledi.Sizle terapi yapan bir terapist eşinize narsist diyemez. Şu terapistlerin eşe narsist damgası yapıştırması da moda oldu son zamanlarda.
Bir keresinde yeni gittim psikolog, ilk seansta anlattıklarımdan yola çıkarak 20 dakika sonra bana anneniz narsist dedi. O kadar kötü oldum ki günlerce bunun araştırmasını yaptım. Başka bir psikoloğa gittim sonrasında annenizi görmeden ona seans yapmadan narsist diyemem kimse diyemez bu doğru olmaz dedi mesela.Sizle terapi yapan bir terapist eşinize narsist diyemez. Şu terapistlerin eşe narsist damgası yapıştırması da moda oldu son zamanlarda.
Psikolog zaten tanı koyamaz o apayrı bi şey ama benim anlattığım şeylerle eşiniz narsist demesi komik ötesi cidden, son dönemde kk'de bile eşime narsist dedi terapist diyen kadınların sayısı arttıBir keresinde yeni gittim psikolog, ilk seansta anlattıklarımdan yola çıkarak 20 dakika sonra bana anneniz narsist dedi. O kadar kötü oldum ki günlerce bunun araştırmasını yaptım. Başka bir psikoloğa gittim sonrasında annenizi görmeden ona seans yapmadan narsist diyemem kimse diyemez bu doğru olmaz dedi mesela.
Söyleyemez Danışan kaybetmesin diye sizi gazlıyor üzgünümTerapist şey dedi zaten normalde ben karşı tarafı görüp dinlemeden bunu söyleyemem ama anlatttıklarınız bunu gösteriyor dedi. Ve bana sorduğu sorulara verdiğim cevaplardan sonra bunu söyledi.
Aynen.onların psikolojisinin sağlam olduğunu nereden biliyorsunuz ki?
Iki tarafi da dinlemek gerek tabi iki ikinci terapist profesyonelce yaklasmis, birincisi size cok guvenmis.Bir keresinde yeni gittim psikolog, ilk seansta anlattıklarımdan yola çıkarak 20 dakika sonra bana anneniz narsist dedi. O kadar kötü oldum ki günlerce bunun araştırmasını yaptım. Başka bir psikoloğa gittim sonrasında annenizi görmeden ona seans yapmadan narsist diyemem kimse diyemez bu doğru olmaz dedi mesela.
Yok ama gerçekten eki eşim narsist bir insan bunu ben biliyorum zaten.Psikolog zaten tanı koyamaz o apayrı bi şey ama benim anlattığım şeylerle eşiniz narsist demesi komik ötesi cidden, son dönemde kk'de bile eşime narsist dedi terapist diyen kadınların sayısı arttı
Söyleyemez Danışan kaybetmesin diye sizi gazlıyor üzgünüm
Hanımefendicim siz davranışlarına göre karakter analizini kendinizce yapabilirsiniz. Terapist orada profesyonel konumdaysa yapamaz.Yok ama gerçekten eki eşim narsist bir insan bunu ben biliyorum zaten.
Ölen çocuklara nazar diyordu eskiler. Altında şu an çok kolay bi şekilde teşhis edilebilen hastalıklar varken. Biz de tüm bilimi reddedip eskilere göre yaşayalım kolumuz kırılınca kestane kabuğunu kırıp 3 kere etrafımızda dönüp kolumuza saralım iyileşsin mademAynen.
Ona bakılırsa eskide çamaşır makinesi mi vardı dere kenarlarında taşa vura vura yıkıyorlardı.
Cep telefonu mu vardı,aylarca postanelerde telgraf kovalıyorlardı.
Tam kapsamlı farklı branşlarda doktor mu vardı,veteriner bile tedavi edebiliyordu veya herhangi bir hekim/tarlalarda doğum tecrübesi olan herhangi bir kadın doğurtabiliyordu.
Terapist vardı da eskiler mi gitmedi.
Şu an 3 kişiden 2 si sorunluysa eskilerin bize bıraktığı gen havuzundan kaynaklıdır
terapisti degistirinTerapist şey dedi zaten normalde ben karşı tarafı görüp dinlemeden bunu söyleyemem ama anlatttıklarınız bunu gösteriyor dedi. Ve bana sorduğu sorulara verdiğim cevaplardan sonra bunu söyledi.
Eskiden terapi yoktu ama komşuluk ilişkileri kuvvetliydi.Bir derdi olsun kadınlar hemen en yakın komşusuna gider,saatlerce anlatırdı.annemin vardı böyle komşuları.Annem olgun kadındı,güzel güzel yönlendirirdi.Yalnızlaştıkça kendimizi anlatabilmek için para vermeye başladık. O yüzden gerçekten oldukça elzem artık terapi.Arkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?