- 24 Nisan 2020
- 1.324
- 4.419
- 45
- Konu Sahibi Mavikelebenk
Keşke tüm ülke olarak terapiye girsek kimsenin ruh hali iyi değil zira.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence terapiye gidince hiç göze gelmiyor o para hele ki faydasını görünceValla fazla geldi :)
Yok valla dibine kadar yaşadığım dönemler oldu. Doktor onaylı anksiyete bozukluğum var. Ama ben terapisiz atlattım herkesinki farklı demekkıCiddi anlamda sıkıntı yaşamayan biri büyük ihtimalle anlamıyor , insanın nasıl kafayı yiyebilecegini.
Ben etkisini çok fazla gördüm sabahları acı cekerek uyanmiyorum mesela , nefes alabiliyorum sağlıklı ilişki kurabildim o kasar çok etkisi var ki . Tabii ki doğru terapist ve emekle
Ben terapisiz atlattım daha çok iç telkinime yönelerek insani duygular yaşadığımı kabullenerek. Belki ben bu şekilde yendiğim için bana böyle geliyor. Elbette çoğu insana faydalı olduğu durumlar da vardırBence terapiye gidince hiç göze gelmiyor o para hele ki faydasını görünce
Sizinki ağır değilmiş ama ilaçsız atlatamayan insanlar var maalesef.Ben terapisiz atlattım daha çok iç telkinime yönelerek insani duygular yaşadığımı kabullenerek. Belki ben bu şekilde yendiğim için bana böyle geliyor. Elbette çoğu insana faydalı olduğu durumlar da vardır
Terslemedim.Psikoloji hakkında hiç bir araştırma yapmadan,önemini ve insan hayatında ölüme götürecek kadar ağır sorunlara neden olan bir olgunun önemsiz birşey gibi yorumlanmasını ciddiye alıp açıklama yaparsam havaya gider diye düşündüm.Eskiden terapi vardı?eskiden insanlar sağlam psikolojideydi diye biten bir konu sizce soru mudur?Cevap almak istemiş gibi değil konunuz.Buram buram cehalet kokuyor.Kapasitemi sorgulayacak kadar kapasiteniz varsa memnuniyetle cevap veririmDüzgünce bir fikir belirtip soru sormuşum. Ne diye tersliyorsunuz doğru düzgün fikir belirtme kapasiteniz yok mu?
Antidepresanı ne için kullanıyorsunuz?Ben terapisiz atlattım daha çok iç telkinime yönelerek insani duygular yaşadığımı kabullenerek. Belki ben bu şekilde yendiğim için bana böyle geliyor. Elbette çoğu insana faydalı olduğu durumlar da vardır
1. Eski zamanlar gibi sağlam psikolojiyle yetişmediğimiz içinArkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?
Keşke terapi de alsaydıniz emin olun hayatınız çok daha yaşanılır hale gelirdiYok valla dibine kadar yaşadığım dönemler oldu. Doktor onaylı anksiyete bozukluğum var. Ama ben terapisiz atlattım herkesinki farklı demekkı
Yok ilaç ben de kullandım. Benim dediğim şey ilaç değil terapiyle ilgili. İlaç iyi geliyor bunu inkar edemem deneyimledim.Sizinki ağır değilmiş ama ilaçsız atlatamayan insanlar var maalesef.
Eskiden hastalık mı vardı diyoruz ya annem 50sinde panik atak oldu neden? Çünkü bir şeyler birikmiş ve patlama noktasına gelmiş. Sonuç antidepresana başladı 10 yıldır kullanıyor
Hayatım şuan gayet yaşanılır ve güzel çok şükürKeşke terapi de alsaydıniz emin olun hayatınız çok daha yaşanılır hale gelirdi
O kadar ağır sorunlarda ilaç tedavisi veriyorlar hanımefendi sadece terapiyle çözülebilseydi keşke . Şuan geçmiş yıllara göre intihar oranı daha yüksek ayrıca istersen önce bunları araştır öyle konuş sen. Bilip bilmeden karşısındakine cahil deme yetisini kendinde gören birine daha fazla cevap vermeyeceğim istediğin kaos ben değilim başka yereTerslemedim.Psikoloji hakkında hiç bir araştırma yapmadan,önemini ve insan hayatında ölüme götürecek kadar ağır sorunlara neden olan bir olgunun önemsiz birşey gibi yorumlanmasını ciddiye alıp açıklama yaparsam havaya gider diye düşündüm.Eskiden terapi vardı?eskiden insanlar sağlam psikolojideydi diye biten bir konu sizce soru mudur?Cevap almak istemiş gibi değil konunuz.Buram buram cehalet kokuyor.Kapasitemi sorgulayacak kadar kapasiteniz varsa memnuniyetle cevap veririm
Aynen kesinlikle o yüzden açtım oldu da :))Biraz polemik olsun diye açılmış gibi geldi bu konu
Keşke benim anam babam da alsaymış zamanında imkanlar olsaymış böyle terapistler olsaymış da bizde de böyle eksiklikler olmasaymış hayatımızda terapi insan olan herkes için şart nasıl aile hekimi mecburi ise aslında devletin her aileye psikolojik danışmanlık sağlaması gerekiyor zaten ücretli değil de ücretsiz olsa herkes bu imkanı kullansa ortada kötü insan sayısı azalır siddet gören kadın sayısı azalır saymakla bitmez beden sağlığı olduğu gibi ruh sağlığı da çok önemliArkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?
Cahil dememden rahatsız olduysanız?neden bana kapasitesiz demenizden de de rahatsız olmuyorsunuz?Etki-tepki diyelim.Araştırıp araştırmadığımı dahi sorguluyorsunuz bilmeden?Terapiyle çözülecek durumlar farklı,ilaçlı durumlar farklı.Doğru teşhis doğru tedavi.Ve intihar edenlerin sizce kaçı tedavi görmüştür.Zaten insanların psikoloji alanında tedavi görenlere deli gözüyle bakması,işe yaramaz bir tedavi gibi görmesi tedaviden uzaklaştırıyor çoğu kişiyi.Geçmişte teknoloji ve saptanan olgu ile nüfus sayısını ve güncel yaşam standartlarını ve zorluklarınıda değerlendirmek gerek fikir yürütürken.Kaos bence tamda sizssiniz eleştirilmekten hoşlanmıyorsanız,bildiklerinizin doğruluğundan eminseniz konu açmanız neden?neyse konunuz ve yorumlarınızla size iyi muhabbetler hanımefendi.Kaosu terkediyorumO kadar ağır sorunlarda ilaç tedavisi veriyorlar hanımefendi sadece terapiyle çözülebilseydi keşke . Şuan geçmiş yıllara göre intihar oranı daha yüksek ayrıca istersen önce bunları araştır öyle konuş sen. Bilip bilmeden karşısındakine cahil deme yetisini kendinde gören birine daha fazla cevap vermeyeceğim istediğin kaos ben değilim başka yere
Bişey sorucam yanlış anlamayın lütfen.O kadar ağır sorunlarda ilaç tedavisi veriyorlar hanımefendi sadece terapiyle çözülebilseydi keşke . Şuan geçmiş yıllara göre intihar oranı daha yüksek ayrıca istersen önce bunları araştır öyle konuş sen. Bilip bilmeden karşısındakine cahil deme yetisini kendinde gören birine daha fazla cevap vermeyeceğim istediğin kaos ben değilim başka yere
Sizinle polemiğe girmeyeceğim malesef yanlış yerdesiniz. Ben hiçbir şeyi çürütmeye çalışmıyorum bana göre gereksiz geliyor neden bu kadar yükseliyorsunuz? Ben almadım fakat siz alın lütfen fikir belirtmemden bile rahatsızsınız herkes her şeyi doğru bulacak diye bir şey yok. Yeri geliyor insanlar ilaç tedavilerini reddedip bitkisel tedavi deniyor. Onlar da tıbbı mı çürütmüş oluyor şimdiBişey sorucam yanlış anlamayın lütfen.
Burada gerçekten 150 yıllık bir bilim dalını, her ülkede en üst düzey üniversitelerde kürsüsü olan, temelini yüzlerce yıl önce İlm-i Ahlak'tan, Aristo'dan, felsefeden, bazı medeniyetlerde ise dinden alan bir disiplini çürütmeye mi çalışıyorsunuz?
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, kelimelerimi gerçekten ince düşünerek seçiyorum.
Mesela, siz hiç terapi aldınız mı?
Savaşta olanların nasıl psikolojiye sahip olduklarını biliyor musunuz siz hiç onlarla ilgili kitaplar okudunuz mu? İmkanlar el verdiği müddetçe gidilmeli terapiye karşı çıkmak grip olunca saglik ocağına gitmeye karşı çıkmak gibi bir şey beden sağlığı gibi ruh sağlığı için de olması gerekli günümüz insanı maalesef inorganik ortamlarda yaşadığı ve beslendiği için en basitinden çocuklarımız apartman dairelerine hapsolmuşken yetişkinler de keza öyle haliyle topraktan uzaklaşan doğal ortamlardan uzaklaşan nesilde bu hastalıklar daha da çoğaldı keşke devlet böyle bir imkanı ücretsiz verse benim ailemin bana verebildiklerinden geriye kalan eksik tüm yönlerimi terapistim sağladı hayatta değerlerimi 30 yaşında farkettimAl benden de o kadar. Sanki her savaşta olan mı terapiye gitti yani ? Eski yıllarda insanlar çok daha sağlıklıydı bence.
Yediklerimize içtiklerimize bağlıyorum ben durumu. Her şey toprağımız bile artık temiz değil. O yüzden insanlar da sağlıksız. Hem bedenen hem de zihinsel olarak.
Demek ki doğru zamanda o insanların rahatsızlıkları çok ilerlemeden destek alsalardı intihar etmeyeceklerdi belki de.O kadar ağır sorunlarda ilaç tedavisi veriyorlar hanımefendi sadece terapiyle çözülebilseydi keşke . Şuan geçmiş yıllara göre intihar oranı daha yüksek ayrıca istersen önce bunları araştır öyle konuş sen. Bilip bilmeden karşısındakine cahil deme yetisini kendinde gören birine daha fazla cevap vermeyeceğim istediğin kaos ben değilim başka yere
EvetYeri geliyor insanlar ilaç tedavilerini reddedip bitkisel tedavi deniyor. Onlar da tıbbı mı çürütmüş oluyor şimdi