- 6 Aralık 2021
- 1.382
- 2.163
-
- Konu Sahibi Mavikelebenk
Eski neslin psikolojisi iyi olsa biz böyle olmazdık zatenArkadaşlar merhaba herkese. Burayı sıklıkla takip ediyorum ve sürekli gördüğüm bir şey var . Her konunun altına muhakkak birileri terapi alın hastasınız siz vs yazıyor. Nedir bu terapi bu kadar etkili mi gerçekten? Düşünüyorum eski yıllarda terapi mi vardı. Travma terapi diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. savaşların olduğu dönemlerde yaşayan insanlar nasıl sağlam psikolojide kalmayı başarıyorlardı? Acaba biz mi çok önemsiyoruz psikolojimizi, her şeyi terapiye travmaya yoruyoruz. Terapi alıp yüzde yüz değişip etkisini gören var mı çok merak ediyorum?
Yükselmedim ki. Kibarca bir soru sordum, siz beni yukardaki hanımla karıştırdınız sanırım.Sizinle polemiğe girmeyeceğim malesef yanlış yerdesiniz. Ben hiçbir şeyi çürütmeye çalışmıyorum bana göre gereksiz geliyor neden bu kadar yükseliyorsunuz? Ben almadım fakat siz alın lütfen fikir belirtmemden bile rahatsızsınız herkes her şeyi doğru bulacak diye bir şey yok. Yeri geliyor insanlar ilaç tedavilerini reddedip bitkisel tedavi deniyor. Onlar da tıbbı mı çürütmüş oluyor şimdi
Farkindaliklar ve beklentiler daha yuksek cunku. Eskiden hayattan beklentisi basimda erim olsun kaynim doysun olan kadin simdi hem evde hem sokakta calisiyor. Mutlu olmanjn bir alternatif oldugunu biliyor. Mutsuzsa care ariyor. Kadercilik devri bitti.O kadar ağır sorunlarda ilaç tedavisi veriyorlar hanımefendi sadece terapiyle çözülebilseydi keşke . Şuan geçmiş yıllara göre intihar oranı daha yüksek ayrıca istersen önce bunları araştır öyle konuş sen. Bilip bilmeden karşısındakine cahil deme yetisini kendinde gören birine daha fazla cevap vermeyeceğim istediğin kaos ben değilim başka yere
Bana da annemden geçti keşke o da zamanında terapi alma imkanı olsaymış ben de 2 yıl aldım ara ara hala giderim doktoruma güvendiğin birini bulmak çok önemli seni anlayan bir doktor derdini önemseyen parayı fazlasıyla hakediyorlareskiler normalse dusup bayilirim simdi .annemin anksiyete bozuklugu var calismadigi,stresli bir hayati olmadigi icin basa cikabilmis
bana yetistirirken aktardigi bu nadide hastalik is hayatimin korkunc stresiyle cok artti .terapiden cok fayda gordum ancak 3 yil gibi bir sure para dokmeyi kabullenmek lazim .
psikoterapist kalitesi cok onemli .ben sadece guvendigim psikiyatristlere basvuruyorum mesela
Siz de şuan fitoterapiyi çürüttünüz üzgünüm
Hakkaten ha öğrendik Bi narsist herkese narsist diyoruz.Psikolog zaten tanı koyamaz o apayrı bi şey ama benim anlattığım şeylerle eşiniz narsist demesi komik ötesi cidden, son dönemde kk'de bile eşime narsist dedi terapist diyen kadınların sayısı arttı
SöyleyemezDanışan kaybetmesin diye sizi gazlıyor üzgünüm
Narsist nasi oluyo tam olarak?Hakkaten ha öğrendik Bi narsist herkese narsist diyoruz.Kocam narsist anam narsist arkadaşım narsist sanki başka kişilik bozukluğu yok. Bi de dönüp kendine bakmak lazım tabi ben neyim acaba? Yorum yapan arkadaş için yazmadım belki onun eşinin narsist olduğu doğrudur ama çok fazla kullanılmaya başladık gerçekten.
Tam soru sorduydumBu arada kafamıza takılan her soruyu bdvye açmayalım.
Soru sorun canım, konu bdvlik değil taşıdım.Tam soru sorduydum
Ayy evet Vietnam SavaşıVietnam savasina gidenlerin hepdi delirdi. Savasa gidenlerin psikilojisinin iyi oldugunu nerdwn cikardiniz?
Bir şeyi komple reddetmek, var olan bilime saçma, gereksiz demek en büyük saçmalıktır. İlaç tedavisini reddeden tıbbı mı çürütmüş oluyor dediniz evet dedim. Fitoterapi saçma, gereksiz demedim. Aradaki bağı kendi kafanızda kurdunuz sanırımSiz de şuan fitoterapiyi çürüttünüz üzgünüm
Narsist nasi oluyo tam olarak?
Sanki bi ara eltim narsist konusu okudum ya ben burdaHakkaten ha öğrendik Bi narsist herkese narsist diyoruz.Kocam narsist anam narsist arkadaşım narsist sanki başka kişilik bozukluğu yok. Bi de dönüp kendine bakmak lazım tabi ben neyim acaba? Yorum yapan arkadaş için yazmadım belki onun eşinin narsist olduğu doğrudur ama çok fazla kullanılmaya başladık gerçekten.
Terapi sadece anksiyete tedavisi için değil ki insanlar arası ilişkilerde de alınıyor zaten herkes alsa şu kadınlarımız üzerinde toplum baskısı olmazdı o bu şu almıyor birçok kadınımız mağdur elalem ne der diye eşinden ayrılamayan şiddet görüp susan ne çok kadınımız varYok valla dibine kadar yaşadığım dönemler oldu. Doktor onaylı anksiyete bozukluğum var. Ama ben terapisiz atlattım herkesinki farklı demekkı
Terapistinizi sevdiyseniz bırakmayın inanın 2 yıl aldım hala ara ara giderim bana öğrettiği kattığı şeyler için hakkını ödeyemem 30 yaşında ben gerçek ben oldum ben ondan önce neymişim ki dedimEski neslin psikolojisi iyi olsa biz böyle olmazdık zatenbirçok travma aile kaynaklı çünkü. Ben de terapi alan biri olarak yazıyorum arada böyle. 5-6 ay olacak, gelirimin ciddi bir kısmını ayırarak haftalık seans alıyorum. Ne değişti sende dersen? Yani somut bir şey gösteremem. Ama içimde kıpırdayan bir şeyler var, çevremiin de sezdiği. Sen de bir şeyler var dedikleri. Benim yolum uzun belli ki, ancak bu şekilde yaşlanmak istemdeğim için bir süre daha önceliğim olacak terapi. Tüm harcamalarımı buna göre ayarlıyorum, başta sıkışırsam maddi açıdan bırakırım dediğim terapiyi. Malesef travmatik bir toplumuz ve çok kişinin ihtiyacı olduğu aşikar
Sevmeyi bilmediğimden gidiyorum biraz da ama inanılmaz güveniyorum. 5-6 seans sonrası bana kurduğu bir cümle aydınlanmamı sağladı. Bem sadece kendimi anlattım zannederken ailemi anlatmışım oysa. Nokta atışı tespitleri var. Ağır ilerliyoruö ama asla başladığım yerde değilim. Ben de böyle bir cümle kurarım umarım çok sevindim adınızaTerapistinizi sevdiyseniz bırakmayın inanın 2 yıl aldım hala ara ara giderim bana öğrettiği kattığı şeyler için hakkını ödeyemem 30 yaşında ben gerçek ben oldum ben ondan önce neymişim ki dedim
2 yıldan sonra ara ara hâlâ gidiyorum para çok gelmese devam etmek isterim aslında insan çok şey öğreniyorSevmeyi bilmediğimden gidiyorum biraz da ama inanılmaz güveniyorum. 5-6 seans sonrası bana kurduğu bir cümle aydınlanmamı sağladı. Bem sadece kendimi anlattım zannederken ailemi anlatmışım oysa. Nokta atışı tespitleri var. Ağır ilerliyoruö ama asla başladığım yerde değilim. Ben de böyle bir cümle kurarım umarım çok sevindim adınıza
En iyi yatırım insanın kendine yapabileceği. Benim zaruri bir ihtiyaç hala, maddi boyutuna takılma lüksüm yok yani. Keşke daha ulaşılabilir olsaydı ama toplum sağlığı açısından2 yıldan sonra ara ara hâlâ gidiyorum para çok gelmese devam etmek isterim aslında insan çok şey öğreniyor