Nedir bu terapi muhabbeti?

Eski neslin psikolojisi iyi olsa biz böyle olmazdık zaten birçok travma aile kaynaklı çünkü. Ben de terapi alan biri olarak yazıyorum arada böyle. 5-6 ay olacak, gelirimin ciddi bir kısmını ayırarak haftalık seans alıyorum. Ne değişti sende dersen? Yani somut bir şey gösteremem. Ama içimde kıpırdayan bir şeyler var, çevremiin de sezdiği. Sen de bir şeyler var dedikleri. Benim yolum uzun belli ki, ancak bu şekilde yaşlanmak istemdeğim için bir süre daha önceliğim olacak terapi. Tüm harcamalarımı buna göre ayarlıyorum, başta sıkışırsam maddi açıdan bırakırım dediğim terapiyi. Malesef travmatik bir toplumuz ve çok kişinin ihtiyacı olduğu aşikar

Yükselmedim ki. Kibarca bir soru sordum, siz beni yukardaki hanımla karıştırdınız sanırım.
(Ayrıca, yukarda "polemik olsun diye açtım" demişsiniz zaten?)
Karşılıklı bilimsel bir tartışma yürütebilelim diye güzel bi soru sordum..

Son düzenleme:
Farkindaliklar ve beklentiler daha yuksek cunku. Eskiden hayattan beklentisi basimda erim olsun kaynim doysun olan kadin simdi hem evde hem sokakta calisiyor. Mutlu olmanjn bir alternatif oldugunu biliyor. Mutsuzsa care ariyor. Kadercilik devri bitti.

Bana da annemden geçti keşke o da zamanında terapi alma imkanı olsaymış ben de 2 yıl aldım ara ara hala giderim doktoruma güvendiğin birini bulmak çok önemli seni anlayan bir doktor derdini önemseyen parayı fazlasıyla hakediyorlar

Sakin mi olsak acaba?

Eskiyle bugünü de kıyaslamayalım, eskiden insanlar her şeyin bu kadar bilincinde miydi ?
Ciddi bir psikolojik sorunu olan çocuklarını bile inançları gereği şifacılara götürenler vardı, kolunuz bacağınız kırıldığında kırık çıkıkçılara götürürlerdi, berberde diş çektirirlerdi.

Kimi şifa kendimde der kimi doktora gider herkesin tercihi kendisine.

Hakkaten ha öğrendik Bi narsist herkese narsist diyoruz. Kocam narsist anam narsist arkadaşım narsist sanki başka kişilik bozukluğu yok. Bi de dönüp kendine bakmak lazım tabi ben neyim acaba? Yorum yapan arkadaş için yazmadım belki onun eşinin narsist olduğu doğrudur ama çok fazla kullanılmaya başladık gerçekten.

Narsist nasi oluyo tam olarak?

Vietnam savasina gidenlerin hepdi delirdi. Savasa gidenlerin psikilojisinin iyi oldugunu nerdwn cikardiniz?
Ayy evet Vietnam Savaşı hangilerinin psikolojisi normal en basitinden doğuda askerlik yapan terör döneminde özellikle o askerlerin teskere aldıktan sonraki psikolojisini düşününce o savaşa katılanlar ne durumdaydı acaba diyor insan

Siz de şuan fitoterapiyi çürüttünüz üzgünüm
Bir şeyi komple reddetmek, var olan bilime saçma, gereksiz demek en büyük saçmalıktır. İlaç tedavisini reddeden tıbbı mı çürütmüş oluyor dediniz evet dedim. Fitoterapi saçma, gereksiz demedim. Aradaki bağı kendi kafanızda kurdunuz sanırım

Narsist nasi oluyo tam olarak?
  • Şunlarmış belirtiler
  • Başkalarından daha üstün olduğunu düşünmek ve bu şekilde davranmak,
  • Kendini fazla önemli görmek, kibirli tavırlar sergilemek,
  • Karşısındaki insanlara karşı empati gösterememek,
  • İstediği her şeye sahip olma hakkının olduğuna inanmak,
  • Başarısızlıklarını göstermeyip, başarılarını ön plana çıkarmak,
  • Abartılı başarılara ve yeteneklere sahip olduğunu düşünmek,
  • Kendisine hayranlık duyulmasını istemek ve ilgi beklemek,
  • Küçük başarılarda bile yüksek övülme isteği,
  • Üst sınıf ve statüde olmaya aşırı önem vermek,
  • Daha düşük statüde olduğunu düşündüğü kişilere üstünlük taslamak,
  • Başka insanların her zaman kendisini kıskandığını düşünmek,
  • Güçlü olmak, güzel olmak, başarılı olmak ve zekayla ilgili hayaller kurmak,
  • Gerçekleşmesi neredeyse imkansız hedefler belirlemek,
  • Eleştiriye karşı tahammülsüz olmak,
  • Direktiflerine uyulmaması halinde aşırı agresyon göstermek,
  • Strese karşı hassasiyet,
  • Bulunduğu bir toplulukta sadece kendisi konuşacak şekilde kimseye fırsat vermemek,
  • Aklından geçirdiği hedeflere ulaşabilmek için çevresindeki insanları kullanmak,
  • Hedeflerine ulaşan kişilere karşı yoğun kıskançlık, başkalarının sürekli olarak kendisini kıskandığına inanmak,
  • Hayatta her şeyin en iyisine ulaşma çabası… En pahalı evlere, en pahalı arabalara sahip olmak, en güzel-en yakışıklı kişi ile birlikte olma isteği,
  • Hedeflerine ulaşamadığında ya da ulaşamayacağını anladığında depresif bir ruh haline girmek, umutlarını yitirmek,
  • Kendi iç dünyasıyla baş başayken kendisini yetersiz görmek, kendinden utanmak ve güvensizlik hissi yaşamak.

Sanki bi ara eltim narsist konusu okudum ya ben burda

Yok valla dibine kadar yaşadığım dönemler oldu. Doktor onaylı anksiyete bozukluğum var. Ama ben terapisiz atlattım herkesinki farklı demekkı
Terapi sadece anksiyete tedavisi için değil ki insanlar arası ilişkilerde de alınıyor zaten herkes alsa şu kadınlarımız üzerinde toplum baskısı olmazdı o bu şu almıyor birçok kadınımız mağdur elalem ne der diye eşinden ayrılamayan şiddet görüp susan ne çok kadınımız var

Terapistinizi sevdiyseniz bırakmayın inanın 2 yıl aldım hala ara ara giderim bana öğrettiği kattığı şeyler için hakkını ödeyemem 30 yaşında ben gerçek ben oldum ben ondan önce neymişim ki dedim

Sevmeyi bilmediğimden gidiyorum biraz da ama inanılmaz güveniyorum. 5-6 seans sonrası bana kurduğu bir cümle aydınlanmamı sağladı. Bem sadece kendimi anlattım zannederken ailemi anlatmışım oysa. Nokta atışı tespitleri var. Ağır ilerliyoruö ama asla başladığım yerde değilim. Ben de böyle bir cümle kurarım umarım çok sevindim adınıza

2 yıldan sonra ara ara hâlâ gidiyorum para çok gelmese devam etmek isterim aslında insan çok şey öğreniyor

2 yıldan sonra ara ara hâlâ gidiyorum para çok gelmese devam etmek isterim aslında insan çok şey öğreniyor
En iyi yatırım insanın kendine yapabileceği. Benim zaruri bir ihtiyaç hala, maddi boyutuna takılma lüksüm yok yani. Keşke daha ulaşılabilir olsaydı ama toplum sağlığı açısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…