Nedir bu KAYNANALARIN derdi ???

Buğlem mi Alya mı ?

• Buğlem

OY: 35 9,8%
  • Alya

OY: 322 90,2%

• Ankete Katılan
    357
  • Anket Kapalı .
Keske bir de okudugunuzu anlasaydiniz. Millete akil veriyorsunuz ama tamamen yanlis anlamissiniz. Allah akil fikir versin.

Bu arada ikisi de degil. Bence daha anlamli bir isim koyun, guzel Turkcemizde hem daha kolay okunan hem daha anlamli pek cok isim var.

1400 yıldır var olan ve değişmeyen kitaba rağmen, hala oruçken sakız çiğnersek bozulur mu diye soranlar gibisin, çok yanlış anlamışsın sen olayı

Alya güzel bir kızım olursa bende alyadua koymak istiyorum

Dua ismi bana dua lipa’ yı çağrıştırıyor.

İkisinden birini seçmek gerekiyor ise Alya daha nazik hoş geliyor kulağa.

Ben kızım olursa diye bir isim düşündüm hep, ama kısmet oğlum olucak. Fikir olsun buraya bırakıyorum; Eflal.

Eflal kelimesini merakedip üşenmeyip lügatten baktım, yok. İnternetten bulduğum anlam ise “kurak, verimsiz, hezimete uğrayan” gibi felaketli şeyler çıktı ki dandik bi site yazmış.
Lügatten bulamadığım için merak ettim anlamı nedir? Eflah mı demek istediniz acaba (selamete çıkan, nasibine kavuşan)

Deli oldum..
Annem 3 evlat doğurdu, üçünede isim vermedi. Kayınvalidesi yüzünden. Ortanca kardeşim babaannemin adını taşıyor ve bu ad ona çok ağır geldiği için kardeşim çok mutsuzdu, ve bir gün kardeşim yatalak kaldı çok amansız bi hastalık yaşadı. Gitmediğimiz yer kalmadı morfin ve son raddeye geldik. Son çağre enerji uzmanıydı ve Amerikalı bir profesör, adam ne dedi ? bunu başka profesörler de dedi anneme. Kızınız bir büyüğün ismini mi taşıyor? Çünkü bu kadının enerjisi ve bu isim çocuğunuza ağır geldi dendi. Kardeşim enerji reiki ile çok şükür iyi oldu. Son sürat mahkemeye koştuk sildik o ismi.
Yahu doğuran versin o adı. Kaynana değil. İsimler çok önemli ve cidden o çocukların taşıyabilmesi de önemli. Geçen gün bi arkadaşım Doğum yaptı, boncuk boncuk mavii gözlü bebeeee, adı ne diye sorduk ABDULKADİR dedi. Kayınbabanın adı. Güler misin ağlar mısın.

Kardesinizin ismi neydi acaba dini bir isim mi??

Kardesinizin iyi olmasina sevindim.
Benzer bir sey cevremde gordum ondan sordum.

Kusura bakma da sacmalamissin.

Babanınmis son söz, oldu gözlerim doldu. Olay anında 5 dakikalık bı görevleri var tabiri caizse. Anneler oyle mi?

9 ay boyunca ne ağrılar çektim. Dr ilaç vermedi bebeğime zarar gelir diye. Eklem ağrısı nedir bilir misin? Son üç ay yürüyemez duruma geldim. Gecelerim hep uykusuz geçti, bazen dayanamayıp ağladım bile.

Sonra doğum. Doğumlarim berbat geçti. Yaşadığım acıların yüzde birini kocam yasasaydi anlardi.

Sonra bebeklik dönemi, çocukluk dönemi, okul dönemi, hastalığı, parkı, vs herşey bende.
Gecelerce uykusuz kaldım. Çok hastalık atlattılar. Babalar fosur fosur uyarken anneler heba oluyor.

Kusura bakma da isim hakkını da kimseye yedirmem. İki oğlum var ikisinin de ismini ben koydum. Ne kv deme ne de kocama veririm sözü. En son söz bende biter o kadar.

Kv dem birgün ismi şu olsaydı dedi, ben ismini çoktan buldum dedim. Eğer eşim annesine uyup zorlasaydi beni, terör estirirdim o kadar. Zaten oğluna isim koymuşsun e bırak da bende kendi oğluma koyayım.

Alt edebilirseniz ne güzel
bende hamileyim, oğlum olacak. Eltim geçen yıl doğum yaptı, onun da oğlu oldu, kayın peder kendi adı konulmasını çok bekledi, sadece beklemedi açık açık söyledi ama eltim koydurmadı. Tahmin edersiniz şimdi baskı yapma sırası bizde, kayın peder gün aşırı çocuğun adı konusunda söylemlerde bulunuyor ama eşim "sen abime babanın adını verdin, o da oğluna senin adını vermeliydi, benimle ilgisi yok olanlar diyor" ama kayın peder yılmıyor,kendi adı olmasa bile , babasının amcasının,dayısının isimlerini teklif edip duruyor. Ben anlamıyorum yaaa, isim koymak isteyenler yapsın bebekleri koysunlar istedikleri isimleri....kime ne benim çocuğumun adından
Oysa bilmiyor ki biz oğlumuzun adını seçtik bile

Breh breh breh.. 36 senelik muslumanim her gun yeni bir guncelleme geliyor masallah dine yetisemiyoruz artik.. eh siz de haklisiniz fasulyeden zibilyon tane hoca tureyince fetvalarda bu kadar oluyor anca..

Konu sahibi iki ismi de begenmedim, bilmiyorum ben daha klasik isimciyim o yuzden ankete oy kullanmadim..

Yok, Eflal :)
Yanlış hatırlamıyorsam bir kitap ya da şiir içerisinde geçiyordu. Çok çok eskiden beri aklımda kalmış bi isim. Cennetteki bir meyve ağacı,gök mavisi diyor. Sizin dediğiniz anlamı da okudum az önce, o yüzden hangisi doğru hangisi yanlış bende bilmiyorum. Sadece bana hoş geldiği için fikir olarak yazdım. Ama anlamı da önemli tabi evlada koyduğumuz ismin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…