Nedir bu KAYNANALARIN derdi ???

Buğlem mi Alya mı ?

• Buğlem

OY: 35 9,8%
  • Alya

OY: 322 90,2%

• Ankete Katılan
    357
  • Anket Kapalı .
Hepinize merhaba arkadaşlar :)
Konuya geçeyim hemen ..
Eltim hamile ve ilk bebeği , bir kızımız olacak inşAllah ..
Lâkin hamileliğin ilk dönemlerinde sevgili kvalide hanım “ Erkek olursa ismini biz koyarız , kız olursa karışmayız “ demişti . Kaldıki bana göre ikisine de karışılmaması gerek , son derece karşıyım .. Kaynana kayınpeder ismi koyulunca ne oluyor yani biri bana bunu açıklasın hayrına ..
E şimdi kızımız olacak kvalidem alttan alttan kendi isminin koyulmasını istiyor .. Bizimleyken bi arada olunca da “ ben karışmıyorum “ diyor .
Kaynım da hâliyle gaza gelmiş vaziyette Nuh diyor Peygamber demiyor ve “ annemin ismi olcak “ diyip duruyor ..
Ama ufak bi oyunla tabiki planımız tutarsa bu ana oğulu alt edicez :KK55:
Şu anda eltim okuyor , hem derdini döktü hem de ufak bir anket yapmamı istedi ..
Buğlem ve Alya arasında kararsız kaldı :emir_bebek:
Hem konuya yorum yapıp hem de anketimize tıklarsanız sevinirim :KK52:
Biraz uzun oldu şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar :KK36:
Sevgiler kuzulu kuzum canım benim :KK19:
alya diyorum şimdiden hayırlı olsun artı kv anne farketmez karışılmaması lazım isme bennimde kızım oldu valla ne kaynanam birşey dedi ne annem eşimde sağolsun sen karnında taşıdın öncelik senin dedi tabi bulduğum isimlerden eşimde secti öyle koyduk ama kendi annem adımı yaşatsaydınız dedi bende göbek adıda senin adın olsun anne dedim ısrarda etmedi valla

İsim koyma konusu tamamen anne ve babayı ilgilendirir. Neden kendi isimlerinin konması konusunda her iki tarafın ailelerininde ısrarcı olmalarını anlamıyorum. Hele de kv çocuğun sahibesi gibi kendi isminin konma hakkını nereden alıyor acaba:işsiz: Yahu çocuğu yapan anne baba size ne oluyor dimi:KK48:

Alya bu arada:KK52:

komik bişey aslında bu kV nin isminin ufak bi çocukta da olması saygı bunun neresinde anlamış değilim . aynı isimden bir büyük bir küçük başka isim kalmamış gibi..
Ayneeeen ! Arkadaşımın ailesi şu şekilde. Dededin ismi Mehmet, adamın 5 oğlu var. Ve bütün oğullarda bir erkek evlat var hepsinin adı Mehmet. Oldu size 6 Mehmet. Trajikomik..

bende istemem kv yada kp koysun ama fikrim olmaz
fikirlere açık olurum herkesin fikrini alırım onlarda bana
güzel isimlerden söyler ozaman tabiki olur ama illa benim ismim
olıcak denmesi bana da yanlış geliyor bi bayanın hayallarinden biri değilmidir
ilerde bebeğim olursa ismi bu olsun diye aynı şekilde erkeğin de oyüzden kv ler
çekin ellerinizi lütfen üzerimizden karışmayın artık...
isim de başka tercihiniz yoksa Alya daha iyi...

Ben gerçekçi olmaktan yanayım.
Kaynınız annesinin gazına gelmiş bu sebeple annesinin ismi konulacakmış gibi geldi bana.
Sonradan üzülmesin diye söyledim.
Öncelikle bu sorunu kökten çözmeye bakın derim. Sonrasında iki isim arasından seçim yapacak olursam Alya diyorum.

Arkadaşlar dini görüşünüz nedir bilemem ama eğer İslamiyet dinine iman etmiş iseniz, şunu bilmeniz gerekir ki Dinimize göre evde son söz babanındır. İsim koymada da son söz babanın olmalıdır. Anne ile istişare etmesi ise o erkeğin mü’min nezaketine sahip olmasıyla alakalı bir durumdur.. Evet 9 ay biz taşıyor zorlukları biz çekiyoruz. Rabbimiz de bunun karşılığını bize cenneti ayaklarımızın altına sererek veriyor çok şükür.. İslamiyet 'bence' ile yaşanacak bir din değil, Allah'ın kelamı ve peygamber efendimizin sünneti ile yaşanacak bir dindir... Aile içinde bir isim yüzünden tatsızlık yaşamak kalp kırmak da bizlere yakışmaz.diye düşünüyorum .. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Kayınvalide neden kalp kırıyor. Anne istemeyince anormal ama kayınvalide oğlunu fiştekleyip benim ismimi koyun diyince normal öyle mi?

Arkadaşlar dini görüşünüz nedir bilemem ama eğer İslamiyet dinine iman etmiş iseniz, şunu bilmeniz gerekir ki Dinimize göre evde son söz babanındır. İsim koymada da son söz babanın olmalıdır. Anne ile istişare etmesi ise o erkeğin mü’min nezaketine sahip olmasıyla alakalı bir durumdur.. Evet 9 ay biz taşıyor zorlukları biz çekiyoruz. Rabbimiz de bunun karşılığını bize cenneti ayaklarımızın altına sererek veriyor çok şükür.. İslamiyet 'bence' ile yaşanacak bir din değil, Allah'ın kelamı ve peygamber efendimizin sünneti ile yaşanacak bir dindir... Aile içinde bir isim yüzünden tatsızlık yaşamak kalp kırmak da bizlere yakışmaz.diye düşünüyorum .. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Ne demek son söz erkeğindir,kadınlar olarak kölemiyiz bizlerde erkeğe son söz hakkı vereceğiz..
Konu neden dine geliyor anında,yeminle dinden soğutırsunuz insanı...

Alt edebilirseniz ne güzel :KK54:
bende hamileyim, oğlum olacak. Eltim geçen yıl doğum yaptı, onun da oğlu oldu, kayın peder kendi adı konulmasını çok bekledi, sadece beklemedi açık açık söyledi ama eltim koydurmadı. Tahmin edersiniz şimdi baskı yapma sırası bizde, kayın peder gün aşırı çocuğun adı konusunda söylemlerde bulunuyor ama eşim "sen abime babanın adını verdin, o da oğluna senin adını vermeliydi, benimle ilgisi yok olanlar diyor" ama kayın peder yılmıyor,kendi adı olmasa bile , babasının amcasının,dayısının isimlerini teklif edip duruyor. Ben anlamıyorum yaaa, isim koymak isteyenler yapsın bebekleri koysunlar istedikleri isimleri....kime ne benim çocuğumun adından:KK47:
Oysa bilmiyor ki biz oğlumuzun adını seçtik bile :KK48::rapci:
Cok sanslısınız ,eşiniz kıymetini bilin demek için girdim forma

hannaz ablam cuman mübarek olsun =)
aynı olay benim başımada gelmişti bir zamanlar ben agızlarının payını vermiştim
Kaynanam söylediğinde ; bu cocuk bizim cocugumuz , ismine ise sadece eşim ve ben karar verebiliriz siz ve başkaları değil
bu kadar istiyordun kendi kızının cocuklarına koydursaydın o halde dedim' agızlarını açamadılar
eltin pasif olmaasın cazgır olsun net olsun tavrını koysun eltini sindirmeye çalışıyorlar belli ki eşi ne diyor bu durum için merak ettim ?
isme gelincede ben buğlem ismini çok begeniyorum
hayırları ile kucaklarına almayı nasip etsin Rabbim..

hannaz ablam cuman mübarek olsun =)
aynı olay benim başımada gelmişti bir zamanlar ben agızlarının payını vermiştim
Kaynanam söylediğinde ; bu cocuk bizim cocugumuz , ismine ise sadece eşim ve ben karar verebiliriz siz ve başkaları değil
bu kadar istiyordun kendi kızının cocuklarına koydursaydın o halde dedim' agızlarını açamadılar
eltin pasif olmaasın cazgır olsun net olsun tavrını koysun eltini sindirmeye çalışıyorlar belli ki eşi ne diyor bu durum için merak ettim ?
isme gelincede ben buğlem ismini çok begeniyorum
hayırları ile kucaklarına almayı nasip etsin Rabbim..

Kızımda hamile adı bile belli şimdilik bir değişiklik olmassa o isimde karar verdiler.
Kararı eşi ve kızım aldı,asla kimseyi karıştırmadılar,şayet karışsalardı ağızlarının payını alırlardı..
İsim kararı sadece eşlere aittir,diğerlerinin müdahale etme hakları yoktur.

Kızımda hamile adı bile belli şimdilik bir değişiklik olmassa o isimde karar verdiler.
Kararı eşi ve kızım aldı,asla kimseyi karıştırmadılar,şayet karışsalardı ağızlarının payını alırlardı..
İsim kararı sadece eşlere aittir,diğerlerinin müdahale etme hakları yoktur.
doğru olan böylesi zaten ama ne yazık ki
kv kp ve diğer insanlar da bir kalıp düşünce oluşmuş, illa ki torununa koyduracaklar ismi,
bazıları gelinlerini pasif buldugu için bu isteğini zorla gerçekleştiriyor.
bazıları ise gelin cazgır olunca geri çekiliyor :27:
bitmeyecek bu kalıplaşmış düşünceler sanırım

doğru olan böylesi zaten ama ne yazık ki
kv kp ve diğer insanlar da bir kalıp düşünce oluşmuş, illa ki torununa koyduracaklar ismi,
bazıları gelinlerini pasif buldugu için bu isteğini zorla gerçekleştiriyor.
bazıları ise gelin cazgır olunca geri çekiliyor :KK53:
bitmeyecek bu kalıplaşmış düşünceler sanırım

Mantıklı aklı başında olan insanlar bunu teklif etmemeli zaten..
Hadi koydun o ismi eline ne geçecek.

benim oğlumun ismini de sevgili kocacığım koymuştu :D :D :D bana laf düşürmedi. Ama hala beraber koyduğumuzu söyler

Back