Nedir bu KAYNANALARIN derdi ???

Buğlem mi Alya mı ?

• Buğlem

OY: 35 9,8%
  • Alya

OY: 322 90,2%

• Ankete Katılan
    357
  • Anket Kapalı .
kaynının hatası daha buyuk aslında annesıne anne doguracak olanın ne ıstedıgı onemlı dese orda konu kapanırdı
esı olarak keske en guzel dogum hedıyesını verıp doguran sensın ısım hakkı senın deseydı esıne
:KK43:
Evet en hatalı olan kişi kaynım maalesef :( olan oldu işte .
Hayır yani kendi ismi koyuldu da ölümsüz mü oldu , boyu bi kaç santim daha mı uzadı , başı göğe mi erdi yani noldu . Ben anlamıyorum bu kaynana kayınpederin ismi toruna verilince ne oluyo .

Yepyeni bir hayatı yaşanmış bir isimle eskiterek başlatıyorlar.. benim icin bosanma sebebi olurdu okadar zorluklarla dunyaya getir kaynana ismi bide ya kv falan diye de yumuşatmıyorum kaynana!
Sinir oldum.

Evet en hatalı olan kişi kaynım maalesef :KK43: olan oldu işte .
Hayır yani kendi ismi koyuldu da ölümsüz mü oldu , boyu bi kaç santim daha mı uzadı , başı göğe mi erdi yani noldu . Ben anlamıyorum bu kaynana kayınpederin ismi toruna verilince ne oluyo .
Ben hamileyken isim arayışındaydim.Esim ilk bebeğimiz ismini koymak senin hakkindir.İstedigin ismi koy dedi.Dogum yaptığım gün bir saatliğine yok oldu,kızımın kimliği ile geldi yanima:KK36:Eve döndük bir haftalık filan lohusayim,kaynım geldi yigenini görmeye.Kendisinin de çocuğu yoktu.Bana neden annesinin ismini koymadığı mi ....annesinin ismini koysam ,bir gün kendisinin çocuğu olsa,o da kız olsa benim adımı koyacakti oldugunu:deli:soyledi."Eeee direk kendi annenin ismini koyarsın çocuğuna :KK70:Ama sen de haklısın benim ismim çok güzel ve anlamlı ,kendi ismimi kızıma koymam abes olurdu" dedim.Kaynimin 10 ay sonra bir oğlu oldu ve koyduğu isimde babasının isminden bir harf bile yok:olamaz:

Abla kaynin ve eltin maddi olarak beklenti icinde mi kayinvaliden de veya gecmiste maddi destegi oldu mu kayinvalidenin??

Etrafimda gordugum ismini koymayinca miras birakmiyicam diyen insanlar var.
Ya da gecmiste maddi guzellik yaptiysa ben yaptim ismimi koyucaksin diye sart kosan..

Hayat oyle aci ki bazen onemli olan guc ve para hicbir seyin onemi yok gucu olanin herseye hakki var.

Evet en hatalı olan kişi kaynım maalesef :KK43: olan oldu işte .

Nefs ve ego tatmin oluyor.

Öncelikle hayırlı olsun ablacim. Allah analı babalı büyütsün.
Benim de kızım olduğunda kayınvalidem tutturdu etrafını örnek vererek şu kaynanasinin adını koymuş bu koymuş diyerek. Bayağı sıkıştırdı eşimi benim adımı koyun diye. Ama eşim bana sordu ben hayır dedim ve konu kapandı. Yani burda esas etken kaynın maalesef. O ağırlığını koymaliydi. Ama sağlık olsun ikinci ismi varmış. Onunla seslenirsiniz. Zaten anne ne diye seslenirse etraf da bir süre sonra onunla hep seslenir merak etmesin eltin. Çok öpüyorum ablam :) ❤️❤️❤️

Abla kaynin ve eltin maddi olarak beklenti icinde mi kayinvaliden de veya gecmiste maddi destegi oldu mu kayinvalidenin??

Etrafimda gordugum ismini koymayinca miras birakmiyicam diyen insanlar var.
Ya da gecmiste maddi guzellik yaptiysa ben yaptim ismimi koyucaksin diye sart kosan..

Hayat oyle aci ki bazen onemli olan guc ve para hicbir seyin onemi yok gucu olanin herseye hakki var.
Ya ablacım ne kadar maddi desteği olursa olsun , isterse altına pula boğsun , bu isim koyma hakkı hiçbir zaman olamazki . Bebeğin ismi anne babanın ortak kararı olmalı .
Eltimin kesinlikle rızası yoktu ve bu isim rızası olmadan verildi .
Birebir bir yaşıyorum onunla ve ben de bu duruma çok üzüldüm .
Dün akşam da demesin mi " aynı bana benziyo " , ben de dedim " anne yakınından uzağından geçmemiş , aynı anneannesine benziyo valla " .

Öncelikle hayırlı olsun ablacim. Allah analı babalı büyütsün.
Benim de kızım olduğunda kayınvalidem tutturdu etrafını örnek vererek şu kaynanasinin adını koymuş bu koymuş diyerek. Bayağı sıkıştırdı eşimi benim adımı koyun diye. Ama eşim bana sordu ben hayır dedim ve konu kapandı. Yani burda esas etken kaynın maalesef. O ağırlığını koymaliydi. Ama sağlık olsun ikinci ismi varmış. Onunla seslenirsiniz. Zaten anne ne diye seslenirse etraf da bir süre sonra onunla hep seslenir merak etmesin eltin. Çok öpüyorum ablam :) ❤️❤️❤️
Sağol Hilâlcim teşekkür ederim ablacım .
Evet kaynım çok hatalı ama , kvalide de az değil , kıyıda köşede sıkıştırıp ajitasyon yapmıştır . Daha gelin hamile değilken " kimse benim adımı çocuğuna koymadı , ölüp gitcem gözüm açık gitcem " diyip duruyodu , şimdi gözü kapalı gider umarım .

İnsanlar ne kadar bencil yahu. O kaynınız da suç yazık yazık hiç kimse kendi huzurunu bile düşünmüyor. Bunun geri dönüşümü elbet olacak. İyi insanlarla karşılaşsın bebecik. Ektiniz de 9 ay ne pasif kamış yahu. Kendi istediği isimle seslensin. Boğuluyorum ya insanlar çok bencil çok.

Ya ablacım ne kadar maddi desteği olursa olsun , isterse altına pula boğsun , bu isim koyma hakkı hiçbir zaman olamazki . Bebeğin ismi anne babanın ortak kararı olmalı .
Eltimin kesinlikle rızası yoktu ve bu isim rızası olmadan verildi .
Birebir bir yaşıyorum onunla ve ben de bu duruma çok üzüldüm .
Dün akşam da demesin mi " aynı bana benziyo " , ben de dedim " anne yakınından uzağından geçmemiş , aynı anneannesine benziyo valla " .

Herkesin gonlu bir Hannaz gonlu degil ki:KK200:

Sağol Hilâlcim teşekkür ederim ablacım .
Evet kaynım çok hatalı ama , kvalide de az değil , kıyıda köşede sıkıştırıp ajitasyon yapmıştır . Daha gelin hamile değilken " kimse benim adımı çocuğuna koymadı , ölüp gitcem gözüm açık gitcem " diyip duruyodu , şimdi gözü kapalı gider umarım .

Kişi çocuk sahibi olacaksa önce karakter sahibi sonra da vicdan sahibi olmalı abla. Çocuk sahibi olmanın kriterleri bu olmalı. Eltin de pişer zamanla merak etme. İkinci çocukta ne isim konusunda ne başka konuda göz açtırmaz. İşte insan böyle böyle cadı gelin oluyor

Kişi çocuk sahibi olacaksa önce karakter sahibi sonra da vicdan sahibi olmalı abla. Çocuk sahibi olmanın kriterleri bu olmalı. Eltin de pişer zamanla merak etme. İkinci çocukta ne isim konusunda ne başka konuda göz açtırmaz. İşte insan böyle böyle cadı gelin oluyor
Aynen öyle canım :)
Böyle böyle cadı gelin olunuyor ondan sonra da " ay sen çok değiştiiiin " , acaba gelinleri değiştiren olaylara neden bakmıyorlar .

İnsanlar ne kadar bencil yahu. O kaynınız da suç yazık yazık hiç kimse kendi huzurunu bile düşünmüyor. Bunun geri dönüşümü elbet olacak. İyi insanlarla karşılaşsın bebecik. Ektiniz de 9 ay ne pasif kamış yahu. Kendi istediği isimle seslensin. Boğuluyorum ya insanlar çok bencil çok.
Bencillik ve merhametsizlik bence . İnsan herşeyi bir kenara bırakır da eşinin 9 ay çektiği sıkıntılarının hatrına böyle inada girer mi hiç . Olmamalıydı ama ne söylesem nafile .

Ya bu isim islerine karismasalar. 9 ay tasi kv nin adini koy oldu canim. Onlar gecrmisler bu zamanlari. Herkes kendi cocuguna koyarsa sorun nedir dimi?

Kocasi koydurmasaydi kv buse yapamazdi bence

Ya bu isim islerine karismasalar. 9 ay tasi kv nin adini koy oldu canim. Onlar gecrmisler bu zamanlari. Herkes kendi cocuguna koyarsa sorun nedir dimi?

Kocasi koydurmasaydi kv buse yapamazdi bence
Karışmasalar olur mu hiç aaaa adları isimleri yerde kalır unutulur , illa bu kaynana kayınpeder isimleri ölümsüzleştirilecek .

benimde aynısı oldu koyunda demem koymayında demem dedi alttan alttan yok komşusu söyler kv nin ismini koy yok oglan tek koysun annesinin adını velhasıl iki isim oldu ilk isim onunkini yazdırdım ikinciye kendi istediğimi inadıma iki ismini söyleyenler oldu benda aksine kendi koydugumu söyledim bastıra bastıra sonra ikinciye hamile kaldım oda kız oldu onada iki koydurttum ilk ismi benim annemin adı ikincisi eşimin istediği çok şaşırdı abimin kızının ismide annemin ismi koymam sanıyordu iki isimle çağıranlar tek söylemeye başladı bende onların inadına küçük kızıma iki ismiyle hitap ettim herşeye karışmaya hakkı olduğunu düşünenlere çok sinir oluyorum hayır yani ismin güzel olsa tamam zaten senden hoşlanmadığımı biliyosun
valla yaramı deştin kızıma söylüyorum sevmezsen ismini değiştirirsin annecim diye

Back