Neden yazmamıştır ?

Amin öyle tabi ki

Yani bu kisi ile gorusme amaciniz sadece evlilik mi? Butun mesajlariniz evlilik icin uygun degilsek'i anlamak uzerine kurulu. Bekarken biri benimle tanismadan direkt evlilik icin uygun muyuz anlayalim'a getirse konuyu, arkama bakmadan kacardim :)

Muhtemelen cok gencsiniz, biri ile tanisma amaciniz flort etmek, kalbinizin pir pir atmasi, asik olmak falan degil mi gercekten? Bu heyecanlardan cok uzak, direkt evleneceksek goruselim modunda gorunuyorsunuz.

Ben olsam ben de yazmazdım size. Sanki bir şey sipariş edecek veya eleman alacakmışsınız gibi olmuş. Bir erkek bana böyle mesaj atsa, baştan koşullarım bu uyarsa yaz derse cevap bile vermem.
Siz baştan kapalısınız bu ilişkiye. Olmazsa olmasın, ben de çok bayılmıyorum, nötrüm, benim gibi düşünmüyorsa hiç zahmete girmeyelim...

Vücut dili diye bir şey var. Bir insan kendini yazarak ifade edemiyordur etmek istemiyordur ama çok rahat konuşabiliyordur veya davranışlarıyla kendini ifade edebiliyordur. Eğer tolere edemeyeceğimiz kadar ters değilse bazen karşımızdakinin görüşlerine de saygı duymalıyız. "Aynı şekilde düşünmüyorsak" çok genel bir tanım. Fikirler bir anda beyan edilemez adam hangi birini yazsın?

30 yaşındayım. Sevgili, flört edinme amaçlı bir tanışma olmadığı için ben karşımdaki kişi bana önce sevmeyi sonra da evliliği düşündürecek biri mi diye birazcık fikir sahibi olmak istiyorum. Aslında ben evlilik için de gerekli olan sorumluluk bilincine sahip miyim bilmiyorum, hayatımı yalnız idame ettirmeye o kadar alışmışım ki. Evlilik yapacaksam gerçekten değerlerime uygun, beni ileriye taşıyacak biriyle yapmak isterim. Diğer türlü kimseyi incitmek yormak da istemem. Karşımdaki kişi bana evliliği düşündürtecek biri mi bilmiyorum onu da.

Haklısınız değerlendirmenizde. Bakalım umarım kimseyi yormadan incitmeden neticelenir bu durum da. Farkında olmadan nezaketsizlik yapmışım, genel olarak hitabım, yaklaşımım bu şekilde değerlendirilmiş, dışarıdan birilerinin yorumlaması gerçekten çok önemli, insan karşı tarafta nasıl bir intiba uyandıracağını düşünmeli sanırım. Herkes hakkında en hayırlısı olsun. Görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Ben cok fazla dusunup kontrol etmeye calistiginizi dusunuyorum. Buyuk bir kazik yiyerek bitirdigim iliskiden birkac ay sonra, en yakin arkadasimin beni surukleye surukleye zorla goturdugu bir etkinlikte esimle tanistim. Iliskiye oldukca kapali oldugum, butun erkeklerin ayni sekilde kazik atacagini dusundugum bir donemdi, iliski mi aaasslaaa diyordum. Esimle ilk goruste aramizda oyle bir cekim oldu ki butun aslalarimi unuttum. Tanistiktan 1 ay sonra ayni evde yasamaya basladik, 6 ay sonra evlendik :) Yani uzerinde cok dusunmeyin, akisina birakip yasamaniz lazim, hayatta her seyin akisini kontrol edemezsiniz. Mutlu olursunuz, uzulursunuz, cok asik olursunuz, ask acisi cekersiniz, ofkelenirsiniz, hayalkirikligina ugrarsiniz, iyi ki dersiniz vs... Hepsi hayata dahil, hepsinin yasanmasinin anlami var.

İlk olarak ailelerin bir araya gelmesi çok yanlış siz adamı tanımıyorsunuz ki aileler tanissa ne siz karar alırsınız gorusmek için aileler öyle tanışır . Bu kadar hızlı gidilen bir ilişkide hata yapma olasılığınız çok yüksek

Bir de ben birini kırar miyim o beni kırar mi gibi düşünceleri bir kenara biraksaniz hayat bu bazen çok kiriliriz bazen çok kırarız yani ilişkinin içinde olacak şeyler bunlar . İstediğiniz kadar adama soru sorun kendimiz degerlendirmeden asla doğruluğunu yanlışlığını bilemezsiniz

Siz yazmayın bekleyin.Zaten müsait olunca dönüş istemişsin.Cok istekli görünmeyin.Evlenince zaten dünden razıydin diyemesin

Evli olanların yüzde kaçı kafasındaki şekilde gerçekleşiyor ki ? Temelde çok ayrı olsanız insanlar aracı olmaz biraz salın kendinizi en kötü ne olur

Yani ben çok nezaketsiz bulmadım ama zamansız olmuş biraz, yorumlara katılıyorum, soru-cevap şeklinde birini tanımak pek mumkun degil, zaman icinde sohbetin akışında bazi seyleri anlamak daha iyi, daha gerçek bence de.
Seni de anlıyorum, baştan konuşalım, sıkıntı olabilecek şeyleri netleştirelim, ona göre görüşelim demek istemişsin, bunda abartılacak bi sey yok. Karşı taraf dönüş yapmazsa onun nezaketsizliği olur bence.
Diyelim ki çok çok farklı kişilikleriniz ve görüşleriniz var, görüşmede farkettin bunu diyelim, bi çay kahve içmiş olmanın zararı olmaz, kimse kimsenin üstüne yapışacak değil sonuçta :) Kırıp kırılacak bi durum da olmaz akışa bırakılırsa. Kontrol etmeye çalışmak seni yorar.
Bir de, adamla yüzyüze görüşmeden aileler ve çay muhabbeti olmasa daha iyi olur gibi.

Son düzenleme:
Sanırım sahura kalktığı için sabaha doğru dönüş yapabildi mesajıma. O yüzden kısa ve geç bir konuşma oldu. Değerlendirmeniz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum.

Ee sonuç ne sorunuzu sordunuz mu

Bi çay için ya
Aileleri de sokmayın şimdiden daha yüz yüze görüşmeden size gelmeleri falan çok erken

Estağfurullah yanlış anlamadım, aksine çok başarılı buldum. Benim karşı tarafa yaklaşımım biraz da bu tarzda olmuş, yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla.
bence bundan sonrakilerde böyle davranma, rahat ol. bu işler böyle olmaz, resmiyetin r'sine bile gerek yok yani. bir de ben mesajda anlamam açıkçası, seninle ilgilenenlerle bi kahve iç derim, 1 saat zaman ayır mesela kafanda, ilk buluşma için daha fazlasına gerek yok. konuşun, sohbet edin gerisi gelir zaten. benim mesajlaşmaktan keyif almadığım ama hadi bi şans vereyim çok ısrar ediyor dediğim, yüz yüze geldiğimde sohbetinden keyif aldığım çok insan oldu. tam tersi şekilde mesajlaşırken çok eğlendiğim ama yüz yüze gelince durgun, enerjisiz, tamamen zıt frekanslarda insanlar da oldu. yüz yüze görüşmek çok önemli. çok önemli bir kırmızı çizgin yoksa (örneğin evlenip boşanmış olmasın, çocuklu olmasın, yabancı olmasın, farklı dinden olmasın, eğitim durumu lisansın altında olmasın, şu memleketten olmasın gibi) öyle önce bi konuşalım bakalım uyuşur muyuz kafasına girmene gerek yok. hangi yemeği seversin, türkçe pop dinler misin, çaycı mısın kahveci mi gibi gibi günlük hayatından içinden şeyleri zaten yüz yüze gelince laf lafı açarken öğreniyorsun.

Hani hep evlilik temelli görüştük beklentilerimiz aynı değilse görüşmeyelim diye yazmışsınız ya.
Aklıma uzun yıllar önce yaşadığım birsey geldi
Arkadaşım eşinin arkadaşı ile tanıştırmak istedi benimde bir şekilde kanıma girdi. Farklı illerde yaşıyorduk ay hemde Ramazan ayı idi hatirladim.
Kağıt üzerinde şartlar çok mantıklıydı
Bir geldi Allahim daha görür görmez kafamda Oh Noo Oh Nooo şarkısı çalmaya başladı. Yani hiç mi hoşlanmaz bir insan ihh ihhh yüzüne bakamadım valla çirkin değil ne haddime zaten öyle değerlendirmek.
Oda tam tersi çok üstüme gelmisti zaten o akşam olmayacağını söylemiştim ama zor kurtulmuştum karşı taraf hayatının aşkı gibi davraniyordu..
Görüşmeden hiç birsey netleşmez işin ucunda aynı yatağı paylaşıyor olmak var

Intiba uyandırmanıza gerek yok... mümkünse hiçbişey uyandrmayın... merhaba merhaba ,, kafanızda kurmayın bişiyler...
Görüşmeme kararı aldım. Karşı tarafa da uygun bir şekilde bildirdim. Teşekkür ediyorum herkese.

Cevap mı yazdı kendisi size?
Cevap yazdı, yoğunluğundan dolayı özür dileyerek açıklama yaptı. Benim açımdan önemli olan hususları belirttiğim, düşüncelerimi yazdığım mesaja yönelik aynı görüşte olduğunu, yüz yüze görüşmek istediğini belirtir bir mesaj yazdı. Sosyal medyadan biraz araştırma yaptım farklı isimde bir hesap kullandığını gördüm, beğenilerine paylaşımlarına baktığımda rahatsız edici şeyler olmasa da, ilgi alanlarımızın, görüşlerimizin aslında uymadığını anladım. Kendisine bunu söylemedim ancak uygun bir şekilde açıklama yaptım ve kapattım konuyu.

Çok ama çok keskinsiniz , o hesabın onanait olduğunu nerden biliyorsunuz ve gorusmeme kararı alacak ne yapmış olabilir. Kimse ile yüzde yüz uyumlu değiliz , bunu bekliyorsanız yalnız kalma ihtimaliniz yüksek

Çok fevri davranmışsınız gibi geldi, bu evlilik işleri bir anda ha diyince olmuyor, önce tanımak lazım, ön yargı da güzel bir şey değil bazen uzaktan gördüğümüz insanla tanıdığımız insan çok başka olabiliyor defalarca gördüm bunu. Kimse dört dörtlük değil ama önemli olan ortak noktalar yakalayabilmek. Belki çok güzel ortak noktalarınız olacaktı ama ciddi ve kesip atan bir yaklaşımla bu ihtimali öldürmüşsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…