- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
- Konu Sahibi bensanademistim
-
o iş pek öyle olmuyor maalesef. giyim kuşam mevzusu hala ye kürküm iken dünya üzerinde giyim her şeydir diyebiliriz. allı pullu giyim çok kadınsı. 3 yaşındaki kız çocuğunu böyle giydirirseniz özendiği şeyler farklı olur. hoş şu gün bunları değiştirmek çok mümkün değil. popüler kültüre karşı durmaya çalışıyorum ama 3 yaşındaki oğluma örümcek adam kostümü almak durumunda kaldım istemeye istemeye. karşı çıktığım her şeyi yapıyorum da yapmıyorum da diyemem çocuk yetiştirirken. nispeten kendimle çelişmemeye çalışıyorum. bununla birlikte kız çocukları için durum çok farklı. prenses olmaya özendirilen, allı pullu giydirilip ortalıkta gezdirilen ve hatta makyaj yapılan kız çocuklarının algısı çok farklı bir şekilde büyüyor. o al pul dantel direk gelinlik çağrıştırıyor. bu sebeple daha dikkatli yetiştirmek gerekli.
Tam da bu nokta işte. Prenses algısı ve anlatılan saçma masallar.. Hep erkek peşinde kadınlar kendisini prensin kurtarmasını bekleyen prensesler, sadece güzellik odaklı çocuklar... Off offf
Eki Görüntüle 2087624
Eki Görüntüle 2087625
Konuya kadın-erkek ekseninde yaklaşmadan önce şunları şöyle bırakarak başlayayım müsadenizle.
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi öyle ya da böyle kulağınıza gelmiş olabilir ya da ilk defa duyuyo olabilirsiniz. Ama aşağıdan yukarıya doğru basamakları şöyle bi okursanız toplumun geniş kesimlerinin kadın erkek fark etmeksizin eksilik ihtiyaçları olarak da adlandırılan ilk 4 basamakta takılıp kaldığını göreceksiniz.
Kadınlarda bunun çok daha belirgin olmasının biyolojik (örneğin anne olma-yavru bakımı - kendi başına güvenliğini sağlamasının erkeğe nazaran daha zor olması) ve sosyolojik pek çok sebebi var tabi ki.
Maddi imkansızlıklar içerisinde fizyolojik ihtiyaçlarını zor karşılayan, sürekli psikolojik veya fiziksel şiddet gördügü icin evinde bile kendini güvende hissedemeyen, (ki toplumsal olarak kadınların azınlık muamelesi gördügü, kadına karsı nefret pompalayan bi çevrede yaşadıgımız da unutulmamalı) çocukluğundan gelen sevgi eksikliklerini nasıl gidereceğini bilemeyen, saygı görmemiş, saygı göstermeyi öğrenememiş bireyin üst sıraya gözünü dikmesini beklemek gerçeklikle pek de bağdaşmayacaktır.
Özetle eksiklik ihtiyaçlarını gideremeyen bireyin gelişim ihtiyaçları safhasına geçmesi de mümkün olmuyor ne yazık ki.
Üzgünüm ama ben buna katılmıyorum. En azından konu içeriğine göre.
Suan hamileyim ve 4yil olacak evliyim. Bu beni diğer konulardan mahrum bırakmıyor. Bilgim varsa her yorum yapabilirim kendimce. Ha bunu kanıtlamak zorunda miyim hayır.
Söyle düşün bunu.
Dediğin gibi bi ortam da siyaset konuşuluyor ve benimde fikrim var. Ama bu fikrim var diye ille de konuşmak zorunda yapmaz beni.
Zira herkesin de bildiği gibi düşünce özgürlüğü olmayan bi dönemde ikamet ediyoruz. Ama konusmamam bu yüzden değil. Konu dallanip budaklaniyor ve nefret kine kadar uuzanyor. Çok yaşadım biliyorum.
Ama misal eşimle siyaset de konuşurum sporda kozmetik de güncel de. Çünkü eşim doğru olan tek düşünce bana ait diyen bi insan değil. Her turlu yorum yapabildigim sohbet edebildigim insandır kendisi.
Bide artik öyle bi dönemdeyiz ki isin özü geçim derdinden sıkıntısından normal sohbet bile edecek farklı yorumları kabul edebilecek güçte değiliz. Çünkü malesef gündemden ve yasadklarimizdan anlaşılacağı üzere batmış durumdayız. Herseye zam. Herseye vergi. Yarın bir gun nefes alıyoruz diye de vergi alacaklar.
Anlayacagin toplumsal psikolojimiz borumbk. Bu yüzden insanlar çekiniyor tepki alıyor kendi özgür düşünceleri yüzünden
Burda çok konu okudum dediğin vasiflarda. Ama yorum dahi yapmadım çoğuna. Çünkü benim a dedigime 10 kişi d diyor ve hurra kavga gürültü. Ele gecen hicbirsey yok. Düzenli ban yiyen arkadaşlar bilirler. Biz daha surda bir avuç kadin birbirine tahammül edemezken senin söylediğin şeylere hiç tahammül yok.
Vede Bdv ye bakarak konu acmissin belli. KK da onlarca bölüm var. Onları da okumani tavsiye ederim. İnsanların tek derdi koca çocuk veya saydiklarin değil.
Ortak sıkıntımız GECIM ve düşünce özgürsüzlüğü.
Bence bu konuda çok ban alır.
O kadınların bireyselleşmeğini söylemeye çalışıyorSiyaset bilimi fakulteleri genelde kadin ogrenci dolu
Edebiyata kadinlar daha merakli
Muze ve sergi gezenler daha cok kadin
Yeni yerler gorme istegi olanlar ve yeniliklere acik olanlar genelde kadin. (Esime kalsa her sene ayni bildigimiz yere ultra hersey dahil otele gider havuz basinda bira iceriz, cevremdeki bir cok ciftte durum ayni)
Fizikte genelde erkekleri daha on planda goruyoruz ki tum bilimlerin babasidir kabul. Ama biyoloji ve kimyada kadinlar gayet bilgili.
Is hayatinda kadinlar daha hirsli. Erkekler karni doyuyorsa faturalar odeniyorsa baska pek bir seyi dert etmiyor.
Ben mi yaniliyorum bilmem. Konu sahibi bence de ortamini degistirmeli. Tabi ki ters ornekler de vardir ama benim cevremde daha cok erkekler hangi telefonu alsam arabaya ne modifikasyon yapsam veya su arabayi nasil alsam bir de kari kiz dusurme derdinde.
Bana mi konu sahibine mi soyledikleriniz ama insan hayati boyunca bir cok ortama girer bu anlattigim onlardan biriydi yoksa benim de kulturel anlamda kendini doldurmus arkadaslarimdan olusan ortamim var.Insan toplumda yasadigi icin istemedigi ortamlarda da bulunabiliyor.Kisi cevresini kendi gibi insanlardan secer. Daha dun aksam wp de arkadasimla iranin durumunu tartistik. Evli iki kucuk bebek sahibiyim. Bence sizin ilginiz onlar oldugu icin cevrenizdeki insanlari da onlardan seciyorsunuz degismek ve cevrenizi degistirmek iatiyorsaniz once kendinizden baslayin.
Siz konuyu yanlis anlamissiniz hayati sadece es,sevgili,dedikodu odakli insanlardan bahsediliyor burda felsefeci siyasetci ol demiyor bilgin olsun bir iki kelam etseler diyor.Yahu ne alaka, felsefe siyaset dediğiniz şey ilgi alanı ile alakalı. Evlilik vs hayatın gerçeği ve vazgeçilmezi. Herkes evlenir aşık olur ama herkes siyasetçi, felsefeci yahut ressam olamaz, çok absürt bir konu.
Burda siyasetle ilgili kelam edebilecek insan sayısı bir elin parmağını geçmez çünkü yine diyorum ilgi alanı ile alakalı ve şahsen ciddi konular değil, erkeklerden aşktan sürekli konuşulmasının sebebi de hayatın gerçeği olduğu için, yanlış filan anlamadım benim cevabım bu.Siz konuyu yanlis anlamissiniz hayati sadece es odakli insanlardan bahsediliyor burda felsefeci siyasetci ol demiyor bilgin olsun bir iki kelam etseler diyor.
Konuya insanlık tarihi ekseninde bakarsak çok daha geniş sonuçlara ulaşabiliriz elbette.Çok güzel açıkladınız. Zaten ben bir mucize beklemiyorum. Şu an bulunduğumuz konum bile bir başarı. Kadınlar, biz göremeyiz belki ama, yıllar sonra hayat ettiğimiz noktaya gelmeyi başaracak. İnsanlık yüzyıllar önce anaerkildi hatta. Ne zaman kadını erkeği döllediği bilinmeye başladı ve inançlar doğadan gökyüzüne evrildi o zaman istismar başladı. Yalnız şu da var, bir çok kadın tanıdım ne imkansızlıklarla neler yapabiliyorlar. Bu kadınların çoğalmasını temenni ediyorum.
Siz de genel kültür muhabbeti yapamayanlardansanız demek ki...Burda siyasetle ilgili kelam edebilecek insan sayısı bir elin parmağını geçmez çünkü yine diyorum ilgi alanı ile alakalı ve şahsen ciddi konular değil, erkeklerden aşktan sürekli konuşulmasının sebebi de hayatın gerçeği olduğu için, yanlış filan anlamadım benim cevabım bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?