- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.023
- 398
- 34
- Konu Sahibi bensanademistim
-
çekilin en iyi ben biliriminsanligin baslangic tarihine gitmeyelim..şimdiki zamana gelelim ...ataerkil toplumda yaşıyoruz erkeklere bir rol biçiliyor bayanlara ayrı ... siz hic mutfak gerecleri olan erkek cocuk gordunuz mu ? erkek cocuklara araba motosiklet silah alinmiyormu ? kizlara da utu tencere supurge bile aliyorlar :) kucuklukten evlilik imalari basliyor 30unu gectinmi evde kaldin deniyor kadina ,erkege deniliyor mu hayir :) simdi bunlari ogrenen cocuk siyaset yada genel kultur hakkindada konusur ama bilincaltina yerlesenler kolay kolay gecmez
Burda siyasetle ilgili kelam edebilecek insan sayısı bir elin parmağını geçmez çünkü yine diyorum ilgi alanı ile alakalı ve şahsen ciddi konular değil, erkeklerden aşktan sürekli konuşulmasının sebebi de hayatın gerçeği olduğu için, yanlış filan anlamadım benim cevabım bu.
Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
Hiçbir kadın bu konuları konuşamıyor, bütün erkekler bunlarda bilgili demiyor ki konu sahibi.Biraz haksızlık gibi bana bu yazı
Çok değerli kadınlar tanıyorum, annem gibi, anneannem gibi, teyzelerim gibi
İş arkadaşlarım, okul arkadaşlarım gibi
En basit bugün öğlen yemeğinde sadece kitaplarımızdan konuştuk
Bu biraz eğitimle, biraz olanaklarla, ailenin yaşam biçimi ile alakalı
Hayatında tiyatroya gitmemiş bir çocuk, büyüdüğünde de buna ilgi duymuyor, okumayan ebeveynleri olan çocuk büyüdüğünde de okumuyor. Bu sadece kadınlar için geçerli değil, erkeklerin genelinde de aynı yozlaşma var, bir araya geldiklerinde maç, at yarışı, yoldan geçen mini etekli kız muhabbeti yapan erkeklerde bu bahsedilen kadınlardan farklı değil. Özellikle son 30 yılda yozlaşan kültürün, televizyon karşısında yetişmenin her iki cins için doğurduğu sonuçlar bunlar.
36 yaşında evlendim, eşimi sevdim, birlikte bir hayat yaşıyoruz onun önceliği ben, benim önceliğim o, birbirimizin hayatının merkeziyiz çünkü hiç bir fikrimiz ya da hobimizle bu kadar zaman geçirmiyoruz ama benim kütüphanem var, onun da tartışma programları, farklı ilgi alanlarımızı buluşturuyoruz bazen , o sevdiği kitabı okur, ben beğendiğim tartışma programınını onunla izlerim ama bu aktiviteler sırasında onunla paylaşmanın keyfi ilk düşündüğüm şeydir, çünkü onu seviyorum. Gölgesine hiç sığınmadım, ben hayatımı onsuz kurdum, o da bensiz kurdu, emeğimizi birleştirdik, bazen kızlarla kocalarımızı çekiştirdiğimiz de oluyor ama bu da insanın doğasında var =)
Hiçbir kadın bu konuları konuşamıyor, bütün erkekler bunlarda bilgili demiyor ki konu sahibi.
Anneniz, anneanneniz, teyzeleriniz ve sizin bilgili kadınlar olmanız ülkemizin genelini yansıtmıyor ne yazık ki.
Sanırım anlatılmak istenen nokta bu naçizane:)
Evet ben de erkeklerle ilgili olanı söylemiştim. Fakat ülkemizdeki kadınların çoğunluğunun hayali ve hayatı belli. Eşime hizmet edeyim, kayınvalideme hizmet edeyim, ütü yapayım.. Yetiştirilmeden kaynaklı.Ben bu kadar genellemenin çok büyük bir alanı kapsadığını düşünüyorum, kadınların tümü ya da çoğu bu kadar basit varlıklar değil, toplumda böyle bir kesim var ama bunların bir de erkek versiyonları da var demek istedim naçizane :)
Siyaset bir bilim dalıdır hanımefendi. Her akşam haberlerde izledikleriniz asıl siyaset değil. Bu bilim dalının lisans bölümü bile okutuluyor. Boş insan falan dediğinizde siz insanların tercihlerini küçümsemiyor musunuz?Gerçekten ne gerek var böyle bir konuya. Siz konusuyorsunuz ben konusuyorum tamam. Ama bu konulari konusmak cok mu gerekli?
Felsefe hakkında az sayılmayacak bilgi birikimine sahibim ama yine de bu konu ilgimi çekmez mesela herhangi birisiyle de konusmak istemem. Keza siyaset de öyle. Bence siyasetle ilgilenen, bu konuyu tartışan insanlar bomboştur. Aşırı sıkılırım ve karşımdaki siyaset konusmaya başladığında direkt gözümdeki saygınlıgını yitirir. Bu örnekleri çogaltabilirim de.
Pek cok ilgilendiğim nokta var ama dedikodu da ilgimi cekiyor. Dinlemesini severim. İnsanlık kültürünün gelişmesinde, sosyal ağların kurulmasında dedikodunun yeri de azımsanmayacak boyuttadr. Dilerseniz bunu arastırabilirsiniz de.
Kadınların vakitlerini nasıl geçirdiklerini hangi konularda uzmanlaştıklarını bu sekilde küçümsemek bana işsiz insanların işi gibi geliyor. Her insanın hayata kattığı bir takım şeyler vardır. Ötekinin berikinden daha az katkısı var diye küçümsemek manasız. Herkesin kendi tercihi sonucta. Kadın isterse gitsin kocasına tapsın banane.
Artık iletisim çağındayız herkes bisekilde bilgiye ulaşabilir. Ulaşmıyorsa bize de elestirmek düşmez. Tıpkı benim şuanda burda dolaşmak yerine gidip daha değerli şeylerle uğraşma seçeneğim olduğu gibi. Ya da sizin.
Özetle; sıradan kadınların bu tarz konularla küçümsenmesi beni rahatsız ediyor.
Siyaset bir bilim dalıdır hanımefendi. Her akşam haberlerde izledikleriniz asıl siyaset değil. Bu bilim dalının lisans bölümü bile okutuluyor. Boş insan falan dediğinizde siz insanların tercihlerini küçümsemiyor musunuz?
Her bilgiye ulaşım bu kadar kolayken bu kadar düşünmeden, sorgulamadan, boş yaşayan insanlara ben cahil derim ve gayet eleştirmek bana düşer. Aynı toplumda yaşıyoruz ve yarın öbür gün onun çocuğu benim çocuğumu etkileyebilir. Onların oyları beni etkiliyor. Bu öyle "herkes ne yaparsa yapsın" konusu değil.
Karinca hikayesi misali maksat safhimiz belli olsunEee şimdi ne olacak? Gene herkes kaldığı yerden devam edecek
İşin komik tarafı bu gibi konularda kimse üzerine alınmaz
Kişisel algılamışsınız. Şunu belirteyim. Amacım neden konuşmuyorlardan ziyade neden ilgi duyulmuyor. Siz mesela farkındasınız bazı şeylerin. Bu süper bir şey. Yalnızca konuşmayı tercih etmiyorsunuz ki bunda da haklısınız. Ben de her ortamda herkese karşı konuşmuyorum mesela. Seçim ile ilgi, bilgi çok ayrı şeyler. BDV den ziyade kendi tanıştığım insanları kastediyorum aslında. Amacım 'onlar cahil ben süperim. yaşasın ben' değil. Bunu neden yapamayışımızı, hiç değilse fikir sahibi bile olamayışımızı, normal bir ortamda güncel konulardan bile bir haber oluşumuzu ve tek odak noktamızın erkekler, aşk vs. olmasını sorguluyorum. Malesef ki makam mevki bile bunu aşamıyor.
Çok güzel cevağlar aldım. Siz de belirtmişsiniz. Toplum baskısı ve geçim sıkıntısı bunlardan biri. Eğitim yokunu olmamız, dar bir gözlükle etrafa bakmamız, dünyayı o gözle görmemizi isteyenler bunun sorumlusu.
Kimin hayali bunlar pardon ? Hangi kadın bunları hayal ederek evlenir?37 yaşımda Türkiye nin her bölgesinde yaşamış bir kadın olarak, bunları kendine reva gören tek bir kadın görmedim.Biraz mantık lütfen ya.Kadınları yerden yere vurup al aşağı ettiğinizi sanıyor sanız yanılıyorsunuz.Bana göre kendinden başka kimsenin sorumluluğunu almamış ergen lafları bunlar..Evet ben de erkeklerle ilgili olanı söylemiştim. Fakat ülkemizdeki kadınların çoğunluğunun hayali ve hayatı belli. Eşime hizmet edeyim, kayınvalideme hizmet edeyim, ütü yapayım.. Yetiştirilmeden kaynaklı.
O zaman daha çok yer görmelisinizKimin hayali bunlar pardon ? Hangi kadın bunları hayal ederek evlenir?37 yaşımda Türkiye nin her bölgesinde yaşamış bir kadın olarak, bunları kendine reva gören tek bir kadın görmedim.Biraz mantık lütfen ya.Kadınları yerden yere vurup al aşağı ettiğinizi sanıyor sanız yanılıyorsunuz.Bana göre kendinden başka kimsenin sorumluluğunu almamış ergen lafları bunlar..
Kimin hayali bunlar pardon ? Hangi kadın bunları hayal ederek evlenir?37 yaşımda Türkiye nin her bölgesinde yaşamış bir kadın olarak, bunları kendine reva gören tek bir kadın görmedim.Biraz mantık lütfen ya.Kadınları yerden yere vurup al aşağı ettiğinizi sanıyor sanız yanılıyorsunuz.Bana göre kendinden başka kimsenin sorumluluğunu almamış ergen lafları bunlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?