Neden kadınların merkezinde erkekler var?

bence tamamen aile yasantisindan ve onlarin gorusunden . Aile cocuguna ne empoze ederse cocugu hep o yolda olur. Mesela aile cocuguna yasin geldi hadi evlen bir an once, iste seni de bir evlendirseydik bir an evvel ,ilerde kocana yaparsin , ilerde cocuguna yaparsin gibi seyleri kendine oncelik eden ailelerin cocuklarida hedefi ailesinin istedigi gibi bir an once evlenmek cocuk dogurmak olur. Baska bir ornekte mesela egitimi savunan bir aile ve ondan once kesinlikle evlilige karsi olan bir ailede yetismis biriside egitime daha meyilli olur yani hayatini sadece asktan ibaret saymaz.
Herkesin hayatindan ask olur ama bazi insanlar aski icin mantigi devre disi birakiyor.

Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Katiliyorum. Universite sayesinde insan vizyon sahibi olur ama karakter/davranis ozelliklerine bir katkisi yoktur.

Ayy kiz , komsu pembe don mu almis, gecen hafta kirmiziydi.

Zilli Hasibe bana giderken selam vermedi gordun mu? (Hasibe'ler alinmasin tamamen temsili)

Bu olayın kadın programlarıyla dinlediği şarkıyla zart zurtla hiç alakası olmadığını düşünüyorum.
Bir kadın herhangi bir tv programını izledi diye bu tarz kadınlar gibi diyemeyiz,ne kadar sığ bir bakış açısı,sanat programları izleyip erkeğe kul köle olan da gördüm.
Bu olayın sebebini ben de bilmiyorum,aslında sorun sadece erkekleri merkeze koymak değil,mutluluğu insanlara odaklamak .
Tabi ki biz insanoğluyuz ,bir arada yaşamak zorundayız,ama mutluluk sadece evlilikte yok ,erkekte ya da kadında da yok.
Neyde aradığınıza göre değişir ama ben kimseyi yargılamıyorum öyle mutluysa ,mutluluk o kişi için evlilik ya da erkekse veya kadınsa ve bunun sorumluluğunu alabiliyorsa bana bir bk düşmez diyorum ve çekiliyorum

Siz neler yapiyorsunuz yaptiniz bilim insanlik tip siyaset alanlarinda merak ediyorum...

Ben şunu söylemeye geldim, düşüncelerinize katılıyorum. Yalnız ben genelleyeceğim, toplumumuzun çoğu kesimi böyle. Yani kadın erkek diye ayırmıyorum ben. Kadınların çoğunluğu evlilik, çeyiz, görümce üçgeninde yaşıyorlarsa erkeklerin de çoğu atıyorum futbol ve zamparalık peşinde koşuyor. Bunun tek sebebi de yobazlık. Bahsettiğim sadece dini yobazlık değil, hayat görüşü olarak kapalılık. En enn medeni, en okumuş insanımız bile yobaz.

Konu kadınlar üzerinden açıldığı için ben de kadınlar üzerinden gideceğim. Örneğin; burada bir konu bir açılmıştı, otobüste bir kadın çocuğunun altını değiştirmiş diye kıyametler kopmuştu. Çoğu yorum "KÜÇÜK BEBEĞİ OLAN KADIN 70 KM YOL GİTMESİN" kapısına çıkıyordu. Öte yandan yabancı arkadaşlarımdan bir tanesi iki küçük kızını alıp Mısır'ı, piramitleri görmeye gidiyor. Bu iki zıt örneği neden verdim?

Kadın bebeği varsa yol gitmesin, patronunun arabasına binerse arkaya otursun, eşi yokken iş yemeğine gitmesin, mümkünse çocuğu büyüyene kadar çalışmasın, kocası ona soğuksa kapıyı gecelikle açıp kaynanasının evini temizlesin vs. Bütün bunlar ne demek? Kadının kendini gerçekleştirmesine izin vermemek demek. Bütün yolları tıkanan, bütün yaptığı davranışlar eleştirilen kadın da kendini bastırıp iddiasız bir hayat yaşamaya mahkum bırakıyor kendini. Kolayı seçiyor diyelim.

Üniversiteden hocam kızıyla gölge oyunu hazırlayıp küçük laboratuar deneyleri yaparken, kocasının işten çıkartıp evlenme şartı olarak tesettüre soktuğu arkadaşım ise kızına hamur açma seti alıyor. Tesadüf mü?

Bakın ben bazı şeyleri ilk kez burada, kadınlar kulübünde duydum. Örneğin bir erkek iş arkadaşıyla arabaya binersek yanına oturmamamız gerektiğini. Oturursak tacize davetiye çıkardığımızı. Yemin ederim aklım çıktı. Ben hep sanıyordum ki; toplumumuzda genel olarak erkekler geri kafalı, erkekler yobaz. Kadınlar daha ileri görüşlü, değişime daha açık ama söz geçiremiyorlar gibi bir düşüncedeydim. Fakat o erkekleri yetiştiren bir anne var sözünün doğruluğunu çok çok iyi anladım.

Sporu tv'den futbol maçı izlemek, kişisel bakımı kuaföre gidip fön çektirmek sanıyoruz. Çoğumuzun bir hobisi yok, kitap okumayı hobi sanıyoruz. Tatil anlayışımız, tatil köyüne gidip oradan hiç çıkmadan tıka basa yemek yiyip havuz kenarında takılmak. İddiasız yaşıyoruz, yaptıklarımızı da herkes yapıyor diye yapıyoruz.

Bir de buna ataerkil toplum ve geçim derdi de eklenince karşımıza pek de parlak olmayan bir profil çıkıyor maalesef. Benim düşüncelerim bu şekilde. Sevgiler :)

Bütün bu saydığınız konularla ilgili konuşabileceği iki çift muhabbeti olur her insanın..
Ama ben şunu anladım ve kabullendimki Allah bizi bu şekilde yaratmış...
Aşk'ın insana verdiği hazzı,heyecanı,huzuru mutluluğu hiçbir bilim dalında bulamazsınız onlarla tamamlanamazsınız.
O yüzdendir ki en ufak bi rahatsızlıkta gelip burda konu açıyoruz çünkü bu kadar güzel duyguyu birarada yaşatan bir şeyi kaybetmek istemiyoruz..aşkı yaşatan herşeye odaklanıyorum ben..
Belki yazdıklarım çok çok basit kalacak ama benim fikrim bu..

Sevilen bir kadinin erkeci olabilecegine inanmiyorum aslinda. Yani hep bir yer doldurma cabasi gibi geliyor. Aileden alamadigi degeri ilgiyi kocaya vermek..
Zaten ailesinde cok iyi ilgi görmüs kadinlar da esiyle ayni evde kalmaktan bunaliyor sürekli ailesine kacma derdinde oluyor.
Tabi bircok neden de var bircok arkadasin da yazdigi cogu seyler dogru. Kisiden kisiye sebebi degisiyor.
Mesela benim merkezimde de esim ve cocuklarim var. Ne yaparsak beraber yapiyoruz ayri birsey yaptigimiz yok. Kocaci miyim, bilmiyorum. Ama esimi seviyorum o da karici o zaman lafimdan hayatta cikmiyor falan.
Ben üzerime alinmiyorum bu durumu da evet var öyle bi kadin gruhu.
Kadin erkek demeyelim de toplumca bir sorunumuz var esasinda. Sonuc olarak erkekler kral gibi hissediyor kadinlar da kralci oluyor.

Valla
Da hic ihtiyacimiz yok aslinda. Ama cogumuz ayni ne yazikki.. toplum
Yapisi etkiliyor illa ki. Bi de zaten erkekler kadinlarin entellektuel olmalarini cekemediklerinden hep arkaya itme derdindeler bunu da bazen aski kullanarak
Yapiyolar. Duygusaliz cunku.. anne olmak
Kanimizda var, anne olunca da zaten zaman kalmiyor cogu seye ki yine toplum
Yapisindan, cunku erkekler bizim kadr
Baba olmuyor..

Aşk denilen sey yüksek cinsel yoğunluklu ömrü en fazla iki üç aylık bi sey. Ve hiçte oyle herseyin önüne konulacakta bur sey değil. Erkeklerde bu yok ne hikmetse bizde hep var.
Aşk ne karın doyurur ne hastalığa çare bulur nede derdr derman olur. Velhasıl gic bur yüce tarafı yok bence. Ha bide dost erkaninda da hiç muhabbeti çekilmiyor

Bir kadın olarak kadın muhabbetleri bana inanılmaz sıkıcı geliyor. Kız arkadaşlarıma bakıyorum hepsi kalben dinleyerek aşka gelip cem adrian dinleyip kendilerini kesme egilimindeler birliktelikleri ayrılıkları da cok basit iliskiler. Ayrılıyor asktan ölüyorum diyor gecesi gündüzü bu bi bakiyorim haftaya baskasi ile bu aeferdr yeni sevgili hallerinin iticiligi basliyor... erkekler kesinlikle öyle değil her ne kadar onlarda spor olarak sadece futbol vede milli problemimiz olan siyaseti hep konuşuyor olsalarda muhabbetleri bizm gibi kabiz ilerlemiyor çünkü gündem sürekli değişiyor. Kadınlarda bu yok hakikatten yok. Bir şey konusulacak cumle "hmm aynen" "ay bencedeee" den öteye gitmiyor. Hani ekşi sözlük ve süslü sözlük var ya ordaki itiraf sayfalarını okuyorum aglak bir romantiklik. Yetiştirme tarzı çok etkili bulunan çevre ancak gene de durumu salt bunlara baglayamiyorum. Yahu ben sırf evlenme ihtimali artsın diyw "erkekler cok bilmiş kız sevmwz o yüzden kendimi geliştirmiyorum" diywn universite ogrencili kız gördüm daha ne olsun. Ne bilimi ne siyaseti hey yavrum hey. Şu aglak ajitasyon romantizmden igreniyirum

Cok dogru cooookk

doktoradayım üniversitedeyim bu civarda da dedikodunun dibine vuruluyor
O yüzden bence de okulla falan ilgisi yok

Benim çevremdeki insanların hobisi yok
Ben istiyorum ki hobilerimizden konuşalım
Ya da mesela ben minimalizmi araştırıyorum bir sürü bilgi birikimim oldu ama bunu yüzyüze konulabildiğim kişi sayısı 1
İnsanlar ilgilenmiyor

Ya bırakın Allahaşkına erkekler de siyaset araba futboldan başka bişey konuşmuyor. Kadınları bu kadar yermeyin. Tamam haklısınız ama o zaman şikayet yerine değiştirmeye çalışalım değişime de kendimizden başlayalım.

Eğitim seviyesi düşük kadınlar böyle boş işlerle uğraşıyor çünkü. Bizim de mesela işyerinde bi kadın var çok küçük bi yaşta evlenmiş eğitim falan yok. Sonra kocasından ayrıldıktan sonra bir sürü kişiyle ilişkisi olmuş falan. Kadının tek konuşabildiği konu erkekler nerdeyse yatakodasına kadar konuşabiliyor hayatını. Boş bir teneke anlıyacağınız.. eğitim şart şart şart!!

Bende bu güzel konuya nacizene bir şeyler eklemek isterim
Kadınlar bizim toplulumuz dahil olmak üzere pek çok toplumda ötelendiği,ikinci planda kaldığı ve kendisinin isteği dışında şeklillendirildiği ve yönlendirildiği doğru.Bunun altında yatan en büyük sebep ise bence maddi özgürlüğünün olmaması .Maddi özgürlüğü olsa da toplumca psikolojik olarak evlenmeye zorlanarak ya da bazı şeyleri yapmak istese de engellenerek manevi özgürlüğünün de elinden alınması.
Örneğin bir şirkette yada kurumda üst düzey kadın görmek erkeklere oranla neden daha az?
Ya da bazı arkadaşlar Türk kadını çok şeyi başarıyor hem evine hem işine yetişebiliyor demişler.Tamam ancak herkesin çalıştığı bir ailede işten gelince neden kumandayı alıp oturan bir kadın ve mutfağa girip yemek yetiştirmeye çalışan bir erkek göremiyoruz?
Ayrıca evlilik baskısı en çok kadına yapılıyor toplumda yok biyolojik yaş geçiyor yok evlenmezsen baba evinde sığıntı gibi yaşarsın..Bu durum erkek de bu kadar zorlayıcı bir durum oluşturmuyor İstediği yaşta evlenir yanlız da yaşar keyfine bakar.
Böyle bir durumda kadın hangi ara kendini geliştirsin Hımmm Socretes varlık felsefesi hakkında ne düşünüyor falan..Kadın kendi varlığının bile farkında değil . Birde üstüne eşinden psikolojik ya da fiziksel şiddet görüyorsa.
Tapılacak tek nesnesi erkek ya da çocukları oluyor o zaman kadının . Pembiş tapınaklar oluyor evler.Çünkü toplum diyor ki kadına sessizce sen geride dur ben senin yerine karar veririm en üstün varlık erkek ona hizmet için varsın.
Kökten tüm toplumun eğitilmesi lazım .
Kadının da erkeğinde ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…