- 5 Temmuz 2016
- 781
- 775
- 53
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Siz neler yapiyorsunuz yaptiniz bilim insanlik tip siyaset alanlarinda merak ediyorum...İşte bunun nedenini merak ediyorum. Küçük çocukken tabii bana da sen kızsın anlamazsın derlerdi. Neden derdim? Benim de iki kolum bacağım var, gözlerim ağzım aynı neden onlardan farklıyım ki? Anlam veremezdim. Haşım 30 koskoca kadınım hala anlam veremiyorum. Kadınlar aynaya hiç mi bakmıyor? Neyimiz farklı? Bilgi çağındayız, beyin çağındayız, fikir çağındayız... Güç savaşları bitti artık. Kadınlar bu cahiliyetten kurtulsun, hiç değilse çocuklarını açık fikirli yetiştirsinler. O kadar sıkıcı ki kim kiminle napmış, o ne demiş, o kimle çıkıyormuş... Yahu bana ne bana ne!!!Kime ne! Hep aşk hep aşk... Neymiş bu aşk bu kadar abartacak, hayatından vazgeçecek ne var bu aşkta???
Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
Aşk denilen sey yüksek cinsel yoğunluklu ömrü en fazla iki üç aylık bi sey. Ve hiçte oyle herseyin önüne konulacakta bur sey değil. Erkeklerde bu yok ne hikmetse bizde hep var.Bütün bu saydığınız konularla ilgili konuşabileceği iki çift muhabbeti olur her insanın..
Ama ben şunu anladım ve kabullendimki Allah bizi bu şekilde yaratmış...
Aşk'ın insana verdiği hazzı,heyecanı,huzuru mutluluğu hiçbir bilim dalında bulamazsınız onlarla tamamlanamazsınız.
O yüzdendir ki en ufak bi rahatsızlıkta gelip burda konu açıyoruz çünkü bu kadar güzel duyguyu birarada yaşatan bir şeyi kaybetmek istemiyoruz..aşkı yaşatan herşeye odaklanıyorum ben..
Belki yazdıklarım çok çok basit kalacak ama benim fikrim bu..
Cok dogru cooookkBunun yetistirilme tarzina bagliyorum ben. Cogu aileler kizlarini büyütürken, cocuk yastayken "bunu ögrenmezsen kocan seni kapinin önüne koyar" veya "evlenmeyipde ne yapacaksin" veya "sende bir anne ol, senide görecegiz" gibi sözlere maruz birakiyorlar. Yani cocuk yasta bu düsüncelerle asilaniyoruz.
Ha birde söyle birsey var. Huzursuz bir aile ortaminda büyüyen cocuklar, evliligi bir kurtulus yolu olarak seciyorlar, yangina körükle giderek.
Maaaaalesef...
Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
Kansere care buldular... birazdan elektrigide icat ederler ☺☺Bise diycemde :)
Burda butun kadinlar kadin muhabbeti skci demisizde :) la bu gunlere katilan kadinlar, kadin muhabbeti yapan kadinlar nerde:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?