Neden kadınların merkezinde erkekler var?

bensanademistim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2017
3.110
6.519
78
36
Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.

Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.

Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.

Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?

Bence siyasetide çıkar konuşulmayan dediklerinin arasından zira kadınlar arasında direk mini etek türban kavga çıkıyo o yüzden onu da geçelim ama diğerlerinde haklısın aynen

Bunun yetistirilme tarzina bagliyorum ben. Cogu aileler kizlarini büyütürken, cocuk yastayken "bunu ögrenmezsen kocan seni kapinin önüne koyar" veya "evlenmeyipde ne yapacaksin" veya "sende bir anne ol, senide görecegiz" gibi sözlere maruz birakiyorlar. Yani cocuk yasta bu düsüncelerle asilaniyoruz.
Ha birde söyle birsey var. Huzursuz bir aile ortaminda büyüyen cocuklar, evliligi bir kurtulus yolu olarak seciyorlar, yangina körükle giderek.
Maaaaalesef...

Kesinlikle doğru. O kadar çok etken var ki kadına karşı.
Okumak, üniversiteye gelmek, kariyer yapmak bile içindeki zinciri kıramıyor.

Bence siyasetide çıkar konuşulmayan dediklerinin arasından zira kadınlar arasında direk mini etek türban kavga çıkıyo o yüzden onu da geçelim ama diğerlerinde haklısın aynen

Aslında o da erkeklerle ilgili.
Erkeklerin olmadığı yerde saç açık ve gayet minilerle takılıyolar kına vs gibi

Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Benim bunlardan haberim var ama diğer kadınların çok haberi olmadığı için konuşamıyoruz.
Erkekler de aslında böyle kadını değil normal standarttakini istiyor yani Türk erkekleri böyle bence. Zeki kadın gözlerini korkutuyor mesela

Benim diğer konular hakkındada ilgim,fikrim,bilgim var ama şu da bir gerçek ki aşık olduğum adam hayatımın merkezinde.
Bunun için ne yapabiliriz bilmiyorum,ben farklı aktiviteleri çok denedim ama bence geçici çözümler.
Tam olarak hayatın merkezinden nasıl alınabilir bilemiyorum.

Katılıyorum. Ben 18 yaşından beri aktif olarak siyasetle ilgileniyordum (1-2 yıldır aşırı soğudum) çevremde bir tane siyaset genel kültür konuşacağım kadın arkadaşım yok mesela.
Diyorum ki arkadaş seçimim mi yanlış e bakıyorum okul olsun iş yeri olsun normal çevre olsun tüm arkadaşlarım böyle. Sadece erkek arkadaşlarımla bu konularda konuşabiliyorum üstelik sadece bunlar değil diğer konular için de bu böyle.
Kız arkadaşlarımla erkek arkadaş mevzusu dışına çıkamıyoruz ben de alıştım artık kabullendim bunu.

Annesiyle birlikte günden güne koşan, tv içerisinden dedikodu dizi harici bişey izlemeyen kadınlardan ne bekliyosun ?
ben size katılmıyorum.. :) üniversite öğrenimini tamamladım, şuan çalışmaktayım, üniversitede öğrenciyken bile part time çalışırdım, şuandada yüksek lisans yapıyorum. Çok vaktimde yok bu işlere 30 yaşımdayım neredeyse,ama aşık olduğum adam hala hayatımın merkezinde mesela. Bende umursamaz yada diğer şeylerin daha ön planda olmasını çok istesem de ne yazık ki başaramıyorum :/
Ayrıca moda ve spora da oldukça ilgim var. Ama bu tarz şeyler de kalıcı deil bunu aşmam da, ne yapabilirim bilmiyorum..

Yetiştirme tarzından olduğunu düşünüyorum. Okulla, mezuniyetle, meslekle ilgili durumlar değil. Bazılarının okumak istemelerinde ki sebep bile "İlerde kocama muhtaç olmamayım." Yani vatanıma faydalı insan olayım, ben de litaratüre bir şeyler kazandırayım düşüncesinde değiller. İyi ya da kötü yapacağımız herşeyin merkezinde erkekler var. Onlar sosyal varlık, kadınlar ise...

Böyle yetiştirildik çünkü. Aman evde kalacaz diye (sanki evlenmek marifetmiş gibi) bir an önce evlenme derdine düştük. Evlendikten sonra da kocayla olan problemleri aşamadan bide çocuk yaptık üstüne. Sonra tabi ki kendi hayatın kalmıyor. İki dk yalnız kalıp kendini dinlendiremiyorsun ki nerde kaldı kendini geliştirmek... Ne üzücü sadece "kadın" sıfatının içine sığdırılmış olmak ve bunu kabullendirilmiş olmak

Ama söyledikleriniz tam örtüşmüyo.
Aşk dışında ilgi noktalarınız varmış moda ve spor gibi

Diğerlerinde evlenmek sonrasında da kocası hepsi bu

Dolar yükseliyo desen oh oh der. Mağazalara gider tvde gördüklerinden yada orada hoş giyimli kişilerin aldıklarından alır. Hiçbir spor dalıyla ilgilenmez. Siyaset desen hiçbişey bilmez

Kız arkadaşlarınla konuşmaya çalıştığında sana uzaydan gelmiş gibi bakıyorlar ya bir de. Yahu siz de bişey söyleyin, bişey diyin, nerede yaşıyorsunuz, hiç mi duymadınız... İnsan deli oluyor gerçekten.

Sorunun farkındasınız. Evlatlarınızı böyle yetişmeyeceğinizden eminim :) Çok şanslılar :)

Valla benim cevremdeki en azindan yakinim olan kadinlarin merkezinde erkek falan yok . Kariyeridir cocugudur kendidir merkez genelde..
Ama erkegi bas koseye oturtan milyonlarca kadin var. Ustun yaratiktir erkek cunku onlara gore ..kadinlar da zaten evlenmek ve cocuk koca bakmak icin dogarlae oyle yetistirirlirler.
Feminist degilim. Evlendim ben de,1 kizim var 1yasinda.. pekala cocuk bakiyorum evde oturup.calismiyorum da.. muhendislik diplomam yatiyo bakalim smdilik.
Ama insanin hayati boyle olmamali bence. Karni doyan ,doyunca ruhunu da doydu sananlardan olmamaliyiz.. insan ruhunh doyurcak seyler de yapmali diye dusunuyorum...zirvaladim mi ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…