Neden kadınların merkezinde erkekler var?

siyasetten benim kadar hoşlanan bir kız göremezsin emin ol.tarih siyaset ve gündem en çok ilgi duyduğum konular. ama günümüzde bunlardan bahsetmek zor ben konuşmuyorum mesela.siyaset konuşmak günümüzde tehlikeli. insanlar twit atmaya çekiniyorlar yanlış anlaşılırım da başıma iş gelir diye. bilim sanat felsefe vsye gelince haklısın. ilgi duymuyorlar. ben mesela zerre ilgi duymuyorum felsefeye veya teknolojiye. ama ilgi duyduğum konuları okurum, çok okurum hem de. gözlerimin bozulması bu yüzden. ama dedim ya sürekli bunları konuşmak zor, tehlikeli.mecburen bir araya gelince daha zararsız konulardan bahsetmeye çalışıyoruz.

bu arada affınıza sığınarak diyorum. entellektüel değil, enteLektüeldir o kelime.

o da dünyanın en komik olayı ya aslında:) madem çok meşgulsün, ne işin var bu sitede. hiç girme, hiç okuma. ama maksat artistlik ...

:)))) Son cümlenize kesinlikle katılıyorum, 10 yılı aşkındır sitedeyim, 35 yaşında forumda yazdıklarımla bugün yazdıklarım arasında fark var, belki tavrım, tarzım ve düşünce yapım aynıydı ama değişik bakış açıları sayesinde doğru bildiğim yanlışları düzeltme ve kendimi geliştirme fırsatım oldu, farklı görüşlerden öğrendiklerimi inkar edersem taş olurum, bu da aşağı da alıntıladığım yorumunuza götürüyor beni, bilgiye ulaşmak kolay ama doğru bilgiye ulaşıp mantık süzgecinden geçirerek hayatımıza entegre edebiliyor muyuz ? Önemli olan da bu.

Bu konu çok seçenekli aslında, cevap tek değil, birçok cevap var.

Evet cok fazla secenekli gercekten de ilk okudugumda aklima bu geldi uzunca bir yaziyla ancak toparlanabilir.

Bu biraz toplum baskisi birazda kulturel oldugunu dusunuyorum.
Turkiyede yasamiyorum, bosanali 7yil oldu ve bir cocugum var. Bosandiktan sonra kisa sursede evlilik amacli iliskilerim oldu, tanistiranlar oldu ilk 5yilim boyle gecti. Beni dahada cok yormaya basladi. Bu arada, bosandikdan sonra hayatimi kurdum dedigimde, evlenip kurmusum gibi algilandigindan hep ayakalarim uzerinde durmayi becerebildim cok sukur diyorum.
Son 1bucuk 2yildir evlilik dusuncesini attim aklimdan (henuz 28 yasinda olsamda) cunku aklimin birkosesinde oldukca stres, diken uzerinde duran, egreti biri gibi hissediyorum.
1 yil once(yardim kurulus uyesiyim) kurulusda yasi 80larda olan ve ailecek tanidigimiz gidip geldigimiz bir teyzem "sen evlenmeyi dusunmuyonmu kizim" dedi. "teyzem istiyodum, dusunuyodum ama artik istemiyorum. Bu hayattaki tek amacimiz evlilik olmamali, neden yasiyorum, neden bu dunyaya geldim, vazifem ne bunlar bi anlamak lazim. Hel benim kizim var nasil guvenim insanlara, dusunmuyorum... Haaa Allah yazmistir kaderimde vardir, tabikide evlenirim. Allah hayirli bi hayat versin "dedim. Kadin cok duygulandi, cok taktir etti.

Cok uzun oldu ama asagi yukari senaryoyu goz onunde bulundurman icin yazdim kbakma.
Yanlizmiyim suan, hayir kitaplarim var egitimime devam ediyorum, cocugum var, ailem arkadaslarim var.. Bu konuda yalniz degilim. Yalnizlik sadece erkeksizlikden olmaz.

Yanlış yazmışım evet :)
Felsefe derken oturup sokratesten konuşalım saatlerce demiyorum :) Felsefe konuşmak demek asla dırı vırı bıdık güdük şeyler konuşmak değil. Felsefe her şeyin içinde vardır. bir matematik kuramında, bir edebiyat eserinde, futbolda bile vardır. Bir amaç bulma çabasıdır. Üstelik tarih de felsefenin babasıdır yapmıyorum diyorsunuz ama :) Herhangi bir düşünce yapısına sahip olmaktan, savunmaktan veya oluşturmaktan bahsediyorum aslında.

Bilmem
Aa spor derken macmi? Spor yapmakmi

Genellemiyorum. Bir kadınların hepsinde de bu özelliklerin hepsini de aramıyorum. Ama malesef biraz duyarlı kadın varsa çok duyarsız kadın olduğu da aşikar.

kk da ki siyaset bölümüne ara ara bakarım,yorum yaparım, tartışmak hoşuma gider fakat inanin orada yazılan bazı yorumları okumaktansa ki bunu yazanlar zaten kadınlar,koca elti görümce konularını takip etmeyi onlara yorum yapıp vakit geçirmeyi tercih ederim.en azından sinirim bozulmuyor.

merkeze konan erkeklerin bir tarafları tavan oluyor bu yüzden.bir de hem erkeklerin beklentileri artıyor sözde fakat zeki kültürlü kadınlara da tahammül edemiyorlar.

Kadınların çoğu kültürsüz maalesef. O yaşadığınız hissi çok iyi anlıyorum.Ama iş dedikoduya gelince de kafaları zehir gibi.Ne denir bilmem.

Açıkçası erkeklerin de farklı olduğunu düşünmüyorum onların da hayat odakları kadınlar, futbol ve arabalar genellikle. Her şeyin bir yeri zamanı vardır her gün siyaset, tarih, fen konuşan insan da çekilmezdir. Bu kadar abartmaya gerek yok bence. Asıl konu hayatın merkezinde erkeklerin olması da değil bence. Bizim insanımız kadını ve erkeğiyle hayatının merkezine hep "BAŞKALARINI" koyar. Bir şey istiyorsa elalem şöyle der ya da böyle desin diye ister. Sürekli samimiyet adı altında insanların hayatına müdahale eder. Az okur çok konuşur. Az bilir ama çok fikir sahibidir. Kendini hep başkalarıyla kıyaslar hem zihninde hem de gözleriyle, o nasıl giyinmiş bu ne almış, şu ne zaman evlenmiş, ay bu da evlenememiş...Aşırı bir cürret ile doludur başkalarının hayatına karşı. Kilosuna karışır, çocuğuna karışır, kendi kocasını anlatır karşısındakinin de anlatmasını bekler, yatak odası muhabbetine bile bayılır. Yani kendi zihniyle başbaşa kalmamak durup kendini dinlememek için hatta bundan kaçmak için hep başkasıyla uğraşır bizim insanımız. Konu erkekler ile sınırlı değil bence. Çünkü kendini ve kendi hayatını nasıl daha iyi bir konuma getiririm kafası yerine başkaları ne kadar mutsuz ya da kusurlu diye düşünüp teselli aramak her daim daha az zeka ve çaba gerektirir, vesselam.

Ben o bahsettiğin ilk gruptan değilim , hayatımın merkezi dolu
Önce babam ve çocuklarım ,benden sonra da kocam

O kocisci kesim biraz yetistirilme tarzı ve kafayla ilintili .. yetiştirilme şeklim bu ama kafamı kullanıp ,olmamı istedikleri ben değil de olmak istediğim ben olabilirim ,diyemiyorsa kişi ,evlendikten sonra da kocisinin kölesi olmaya mahkumdur.

Ben bu platformda dertlerini paylaşan çoğu kadinin konularında gördüm ki gerçekten hayatımızın merkezine erkekleri koyuyoruz oyle bağlanıyoruz ki dayak,psikolojik siddet, aldatma gibi ayrılmayı gerektiren olaylar yaşandığında o gücü bulamıyoruz. Çünkü adım atarken, para harcarken, ailemizle ilişkilerimizde hep karar veren kocalarimiz oluyor. Kendi kendimize bir hayat kuramiyoruz. Hep dip dibe bir yaşam
Guz e l bir konu...

O konular geriyor.Bu sahsen benim istemedigim birsey.Huzura ihtiyac duydugumdan olabilir.Diger yasam konularinda cekisme bile olsa biraz ufurukren veya eglenceli geliyor bana.Bir de yasam bu zaten.Ama siyasetin gergin agir bir havasi var.
MASHLOWun ihtiyaclar hiyerarsisi meselesi.
Insanlar temel ihtiyaclarinda zorlandiklarindan kendini gerceklestiremiyorlar ,bir uste cikamiyorlar yani.

Ama benim sahsi beklentim insanlar cok konusuyor gereksiz konusuyor.Bunun azalmasi

Son düzenleme:
Ask konusu ise biraz insani. Zaaflarimizdan en guclusu
Icinde hormonlar var bir kere.
Mutlu ediyor insani.Allah boyle yaratmis bizi napalim:)

Bir diger beklentim de ya hayir konusmalari ya susmalari:)

neden boyle asagilar gibi konustugunuzu anlayamadim ciddi anlamda
Anne olmak, cocuk yetistirmek, bir aile kurmak bu soylediklerinizin yaninda daha mi degersiz?
Bence turk kadinlari ciddi anlamda cok sey basaran kadinlar
Bir konusma izlemistim tedx te bir bey adini hatirlayamadim
Akranlarima soruyorum -bir cogu akademisyen, bilim insani, doktor vs.- anneniz babaniz ne is yapar? Neredeyse hepsinin annesi ev hanimi babasi ciftci ya benzer meslek erbabi
Peki sizin evlatlariniz ne is yapiyor
Bir cogu serserilik pesinde, kizlarla erkeklerle takilma pesinde, madde bagimlisi, alkol bagimlisi gibi cevap vermisler
Bilemedim simdi bir kadinin tabiki bilgi sahibi olmasi cok guzel bir sey ama bence evlilik, ask, cocuk sahibi olmak ve nesil yetistirmek cok buyuk bie erdem
Niyetim tartismak falan degil ama uslubunuz beni cok rahatsiz etti, turk kadinini boyle gormeniz uzucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…