- Konu Sahibi bensanademistim
-
siyasetten benim kadar hoşlanan bir kız göremezsin emin ol.tarih siyaset ve gündem en çok ilgi duyduğum konular. ama günümüzde bunlardan bahsetmek zor ben konuşmuyorum mesela.siyaset konuşmak günümüzde tehlikeli. insanlar twit atmaya çekiniyorlar yanlış anlaşılırım da başıma iş gelir diye. bilim sanat felsefe vsye gelince haklısın. ilgi duymuyorlar. ben mesela zerre ilgi duymuyorum felsefeye veya teknolojiye. ama ilgi duyduğum konuları okurum, çok okurum hem de. gözlerimin bozulması bu yüzden. ama dedim ya sürekli bunları konuşmak zor, tehlikeli.mecburen bir araya gelince daha zararsız konulardan bahsetmeye çalışıyoruz.Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
o da dünyanın en komik olayı ya aslında:) madem çok meşgulsün, ne işin var bu sitede. hiç girme, hiç okuma. ama maksat artistlik ...Bir de bu platformu takip edip buraya yazip cizenler bazi durumlarda burun kivirip kucumsuyorlar.
Daha onemli islerim var bu ortamda vakit kaybedemem gibisinden ya da diger insanlara siz burda ahkam kesin baska işiniz gūcūnūz yok demek ki gibisinden tepeden bakan laflar ediyorlar.
Bu konu boyle dusunenlere de örnek olmali aslinda.
Ben bu platformun faydali oldugunu dusunenlerdenim zaman kaybi olarak da gormuyorum.
Buradaki tartismalardan konulardan insan mutlaka yeni bir seyler ogreniyor.
Bir de bu platformu takip edip buraya yazip cizenler bazi durumlarda burun kivirip kucumsuyorlar.
Daha onemli islerim var bu ortamda vakit kaybedemem gibisinden ya da diger insanlara siz burda ahkam kesin baska işiniz gūcūnūz yok demek ki gibisinden tepeden bakan laflar ediyorlar.
Bu konu boyle dusunenlere de örnek olmali aslinda.
Ben bu platformun faydali oldugunu dusunenlerdenim zaman kaybi olarak da gormuyorum.
Buradaki tartismalardan konulardan insan mutlaka yeni bir seyler ogreniyor.
Teknoloji ilerlemis en basiti akilli telefonlarla bilgiye herkes ulasabilir deniliyor da o bilgi ne kadar saglikli ve dogru bilgi orasi tartisilir.
Dogru bilgiye ulasilsa bile bu kafasinda bir tabuya baglanmis bireyleri ne derece cezbedip ufkunu genisletebilir.
Malum önyargiyi parcalamak atomu parcalamaktan zormus.
Ahahaha iyi demissiniz valla dūrūstlūgūnūz yeterBanada gecen biri bi konuda demisti :) cok vaktin var galiba diye :) hahaha valla cok sukur bu sira vaktim bol dedim :) ne yalan solim yani :))
o da dünyanın en komik olayı ya aslında:) madem çok meşgulsün, ne işin var bu sitede. hiç girme, hiç okuma. ama maksat artistlik ...
Evet cok fazla secenekli gercekten de ilk okudugumda aklima bu geldi uzunca bir yaziyla ancak toparlanabilir.:)))) Son cümlenize kesinlikle katılıyorum, 10 yılı aşkındır sitedeyim, 35 yaşında forumda yazdıklarımla bugün yazdıklarım arasında fark var, belki tavrım, tarzım ve düşünce yapım aynıydı ama değişik bakış açıları sayesinde doğru bildiğim yanlışları düzeltme ve kendimi geliştirme fırsatım oldu, farklı görüşlerden öğrendiklerimi inkar edersem taş olurum, bu da aşağı da alıntıladığım yorumunuza götürüyor beni, bilgiye ulaşmak kolay ama doğru bilgiye ulaşıp mantık süzgecinden geçirerek hayatımıza entegre edebiliyor muyuz ? Önemli olan da bu.
Bu konu çok seçenekli aslında, cevap tek değil, birçok cevap var.
Bu biraz toplum baskisi birazda kulturel oldugunu dusunuyorum.Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
siyasetten benim kadar hoşlanan bir kız göremezsin emin ol.tarih siyaset ve gündem en çok ilgi duyduğum konular. ama günümüzde bunlardan bahsetmek zor ben konuşmuyorum mesela.siyaset konuşmak günümüzde tehlikeli. insanlar twit atmaya çekiniyorlar yanlış anlaşılırım da başıma iş gelir diye. bilim sanat felsefe vsye gelince haklısın. ilgi duymuyorlar. ben mesela zerre ilgi duymuyorum felsefeye veya teknolojiye. ama ilgi duyduğum konuları okurum, çok okurum hem de. gözlerimin bozulması bu yüzden. ama dedim ya sürekli bunları konuşmak zor, tehlikeli.mecburen bir araya gelince daha zararsız konulardan bahsetmeye çalışıyoruz.
bu arada affınıza sığınarak diyorum. entellektüel değil, enteLektüeldir o kelime.
Aa spor derken macmi? Spor yapmakmiSizin ne yazdiginizi bilmiyorum. Konu sahibine soyledim ben ve bu sekilde dusunen herkese sozum.
Insan her ortama girer ama en cok kendini rahat hissettigibortamda konusur. Rahat hissettigi yerde kendi gibioldugu yerdir.
32 yasindayim. Ne esimle ilgili ne de oncesinde herhangi bir erkek arkadasimla ilgili arkadaslarimla sohbet etmedim. Dedikodu elbet yapmisimdir ama 10 kaplan gucune hic cikamadim. Aman zevzek gereksiz insan diyip konuyu kapatmisligimiz coktur.
Mesela cocuklardan once en yakin arkadasimle kitaplari inceler konusurduk ciddiyim bak. O daha cok felsefi kitaplar okurdu ben daha guncel kitaplar simdi bebeler oldu ikimizin de bebelerden konusiyoruz. Bu boyledir...
Konu sahibi cok rahatsizsa bu durumdan kendini ve sonrasinda cevresini degistirsin.
Haaa bu arada spordan nefret ederim
Bazı şeyler içgüdüsel galiba. Ben de çeyizden düğünden konuşmayı severim. Ama modadan, makyajdan, güzellikten, bakımdan konuşamam.
Sağlıkla, kitaplarla, edebiyat ile ilgili konuşurum.
Bence genellemek yanlış. Söylediklerinin aksine bir sürü kadın tanıyorum
Kadınların çoğu kültürsüz maalesef. O yaşadığınız hissi çok iyi anlıyorum.Ama iş dedikoduya gelince de kafaları zehir gibi.Ne denir bilmem.Kız arkadaşlarınla konuşmaya çalıştığında sana uzaydan gelmiş gibi bakıyorlar ya bir de. Yahu siz de bişey söyleyin, bişey diyin, nerede yaşıyorsunuz, hiç mi duymadınız... İnsan deli oluyor gerçekten.
O konular geriyor.Bu sahsen benim istemedigim birsey.Huzura ihtiyac duydugumdan olabilir.Diger yasam konularinda cekisme bile olsa biraz ufurukren veya eglenceli geliyor bana.Bir de yasam bu zaten.Ama siyasetin gergin agir bir havasi var.kk da ki siyaset bölümüne ara ara bakarım,yorum yaparım, tartışmak hoşuma gider fakat inanin orada yazılan bazı yorumları okumaktansa ki bunu yazanlar zaten kadınlar,koca elti görümce konularını takip etmeyi onlara yorum yapıp vakit geçirmeyi tercih ederim.en azından sinirim bozulmuyor.
Her ikisi de...Bilmem
Aa spor derken macmi? Spor yapmakmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?