• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden kadınların merkezinde erkekler var?

Öyle anlaşılmadı ama! gayette okuduğumu anlayabiliyorum,şu an BİLE derken aşağılıyorsunuz,biz ancak yererek bir yere varmaya çalışırız,bu her alanda böyledir.Bir tanesi de geri zekalı dedi gitti.
Neyse anlaşılır olmak için diğerine tü kaka demeden de bir şeyler anlatılabilinir. Bu arada yaklaşık 15 yıl çalıştım ve 4 yıldır ev hanımıyım yanlış anlamayınız,her iki taraftanım.Uzaya çıkamadım ama çalışma hayatını tecrübe ettim.

Siz nasil anlamak istediyseniz öyle algilaniz. Kimseyi yerme ihtiyacim yok. Olmadida.

Her insan hayatini kendine yaşar. Çalışmak isteyen çalışır, istemeyen çalışmaz...

Konu zaten ev hanımlığı değildi.
Mesaj yazan üyeyin içeriğine bağlı yazılmış bir mesaji alıntılayıp "ev hanimi" yuhlamasina cekdiniz.

Niye işden ayrildiniz?

Siz nasil anlamak istediyseniz öyle algilaniz. Kimseyi yerme ihtiyacim yok. Olmadida.

Her insan hayatini kendine yaşar. Çalışmak isteyen çalışır, istemeyen çalışmaz...

Konu zaten ev hanımlığı değildi.
Mesaj yazan üyeyin içeriğine bağlı yazılmış bir mesaji alıntılayıp "ev hanimi" yuhlamasina cekdiniz.

Niye işden ayrildiniz?
Erkek ama eşim değil:))))İstanbul öyle uygun gördü,çalıştığım alan,burada müsait bir çevre bulamamam falan filan...Neyse halimden memnunum çünkü başka altyapı yok ve minnoş bir oğlum var büyümeye meyli olan...

Siyaset tehlikeli bir şey risk alamıyoruz
Spor kültürümüzde yok
Sanatın ve sanatçının hali ortada
Bilim birileri bizim için hallediyor
Teknoloji telefon tv demek onuda az çok biliyoruz
Ticaret bu konuda yorum yapamayacağım
Neden tacir olmuyor ticaret konuşmuyor bu hanımlar:KK14: hiç işte:işsiz:
Ortam neyse kişi odur istisnalar kaideyi bozmaz IQ 140 bile olsa ortama yenilirsin:KK50:

Ama hem alli pullu giydirip hemde sizin anneniz gibi yetistirebilir isteyen.. neden secmek zorunda olasinki.. hem ev hanimi olup hemde evin muhasebesini tutabirsin.. yani secmek neden olsunki

o iş pek öyle olmuyor maalesef. giyim kuşam mevzusu hala ye kürküm iken dünya üzerinde giyim her şeydir diyebiliriz. allı pullu giyim çok kadınsı. 3 yaşındaki kız çocuğunu böyle giydirirseniz özendiği şeyler farklı olur. hoş şu gün bunları değiştirmek çok mümkün değil. popüler kültüre karşı durmaya çalışıyorum ama 3 yaşındaki oğluma örümcek adam kostümü almak durumunda kaldım istemeye istemeye. karşı çıktığım her şeyi yapıyorum da yapmıyorum da diyemem çocuk yetiştirirken. nispeten kendimle çelişmemeye çalışıyorum. bununla birlikte kız çocukları için durum çok farklı. prenses olmaya özendirilen, allı pullu giydirilip ortalıkta gezdirilen ve hatta makyaj yapılan kız çocuklarının algısı çok farklı bir şekilde büyüyor. o al pul dantel direk gelinlik çağrıştırıyor. bu sebeple daha dikkatli yetiştirmek gerekli.

Siyaset tehlikeli bir şey risk alamıyoruz
Spor kültürümüzde yok
Sanatın ve sanatçının hali ortada
Bilim birileri bizim için hallediyor
Teknoloji telefon tv demek onuda az çok biliyoruz
Ticaret bu konuda yorum yapamayacağım
Neden tacir olmuyor ticaret konuşmuyor bu hanımlar:KK14: hiç işte:işsiz:
Ortam neyse kişi odur istisnalar kaideyi bozmaz IQ 140 bile olsa ortama yenilirsin:KK50:
Geo, neden Bilim Adamı diye bir sıfat var hep düşünüp hiç bulamadığım bir cevap?:)

o iş pek öyle olmuyor maalesef. giyim kuşam mevzusu hala ye kürküm iken dünya üzerinde giyim her şeydir diyebiliriz. allı pullu giyim çok kadınsı. 3 yaşındaki kız çocuğunu böyle giydirirseniz özendiği şeyler farklı olur. hoş şu gün bunları değiştirmek çok mümkün değil. popüler kültüre karşı durmaya çalışıyorum ama 3 yaşındaki oğluma örümcek adam kostümü almak durumunda kaldım istemeye istemeye. karşı çıktığım her şeyi yapıyorum da yapmıyorum da diyemem çocuk yetiştirirken. nispeten kendimle çelişmemeye çalışıyorum. bununla birlikte kız çocukları için durum çok farklı. prenses olmaya özendirilen, allı pullu giydirilip ortalıkta gezdirilen ve hatta makyaj yapılan kız çocuklarının algısı çok farklı bir şekilde büyüyor. o al pul dantel direk gelinlik çağrıştırıyor. bu sebeple daha dikkatli yetiştirmek gerekli.
büyüyünce ne olacaksın? Evleneceğim!!! Diyen kız çocuklarımız var, henüz 5 yaşında hem de..

Haklisinda :) yani bi kiz sirf alli gullu giydi diye gelinlik dusunmezki..yani bu icimizde olan birsey degil mi? Suslenmek guzel giyinmek vs?

Eskiden daha mi azdi bu ne? Gunumuzde internet sosyal medya vs. Kadinlar kizlar dedigin gibi maalesef..herkes birbirinin ayni.. dolgular estetikler.. konuda buraya nasil geldi :)))

Haklisinda :) yani bi kiz sirf alli gullu giydi diye gelinlik dusunmezki..yani bu icimizde olan birsey degil mi? Suslenmek guzel giyinmek vs?

Eskiden daha mi azdi bu ne? Gunumuzde internet sosyal medya vs. Kadinlar kizlar dedigin gibi maalesef..herkes birbirinin ayni.. dolgular estetikler.. konuda buraya nasil geldi :)))

bu bilinçaltı etmeni. sen bir kadın olarak güzel giyinmenin önemini kavrayabilirsin doğruyu yanlışı ayırt edebilirsin ama küçük dimağlar maalesef bunu ayırt edemiyor. hele instagramda görmüşsünüzdür. bazı kadınlar oğluna sünnet düğünü yapıyor gelinlik giyiyor. kızı da varsa ona da giydiriyor. o gelinliği giyen kız çocukları sürekli iltifat aldığı için çevreden ay sen ne güzel olmuşsun bilmem ne gibi bunu beyin böyle olmak gerekli diye işliyor. yani seçim yapma kapasitesini silmiş oluyoruz küçük kız çocuklarında. erkek çocuklarına da anneler/kadınlar hep böyle olur hep güzel olur/olmak zorundadırı işliyoruz ve bu bir döngü şeklinde devam ediyor.

Ben de kimseyle edebiyat konuşamıyorum. Etrafımda kadın erkek çoluk çocıçuk yaşlı genç hiç kimse mi edebiyatla ilgilenmez...

Ben de bu konuda şikayetçiyim. Halbuki kadınların edebiyata daha yakın olması gerekmez mi :olamaz:

Niye benden başka kimse ahmet haşimi sevmiyor? Neden orhan veliye aşık değiller? Neden fuzuli kantatası dinlerken duygulanamıyoruz:lülülü:

bu bilinçaltı etmeni. sen bir kadın olarak güzel giyinmenin önemini kavrayabilirsin doğruyu yanlışı ayırt edemezsin ama küçük dimağlar maalesef bunu ayırt edemiyor. hele instagramda görmüşsünüzdür. bazı kadınlar oğluna sünnet düğünü yapıyor gelinlik giyiyor. kızı da varsa ona da giydiriyor. o gelinliği giyen kız çocukları sürekli iltifat aldığı için çevreden ay sen ne güzel olmuşsun bilmem ne gibi bunu beyin böyle olmak gerekli diye işliyor. yani seçim yapma kapasitesini silmiş oluyoruz küçük kız çocuklarında. erkek çocuklarına da anneler/kadınlar hep böyle olur hep güzel olur/olmak zorundadırı işliyoruz ve bu bir döngü şeklinde devam ediyor.

Bi tanidigim var o anlatiyodu.. iki abisi olan bi kucuk kiz varmis..erkek gibiymis tavirlari.. giyimi filanda oyleymis..bu kiz henuz 5-6 yaslarinda..herseyin bi ortasi vardir tabii ama..kiz kiz gibi giyinsin erkekte erkek gibi...zaten dukkanlardada kizlara hep suslu kiyafetler var.
Buarada o gelinlik giyen anneleri goruyorum evet ve cok gereksiz geliyo bana:) gelinlik giymekten tut tum organizasyona kadar. Eskiden bi samimiyeti vardi bu tarz seylerin artik gosteristen baska birsey degil.

Siyaseti sevmiyorum çünkü hep kavga çıkarıyor yoksa konuşurum tercih etmiyorum ;) spor maç hepsini izlemeyi severim bilgimde vardır teknoloji hastasıyım zaten :27: sanat bilim saydıgın herşeyden az çok bilgim var ama dediğin gibi pek kimseyle konuşulmuyor etrafımda eşimle konuşurum oda yetiyor heralde birde kk var sağolsun çetemdeki herkeşler bilgili onlarda yetiyor bana :27: okumakla çok alakalı olduğunu düşünmüyorum böyle şeylerin merakla alakalı ben okumamış bir kadınım ama herşeyden az çok bilgim var :KK73:

kadınların hayattaki tek amaçlarının dedikodu-güncel ismiyle gıybet yapmak yegane tek dertlerinin başkalarının hayatlarına fesatlanmak olduğu sürece sizin de belirttiğiniz gibi 3 üniversite de bitirse cehalet baki kalır, kalıyor da..
çevrenizi ona göre hem eğitimli kültürlü hem de kaliteli kişilerden oluşturmaya çalışın aksi takdirde kendisini geliştirmekten aciz bayanların boş muhabbetleriyle sıkılmaktan başka bir şey yapamazsınız..

Hep çevrenin suçu bunlar. Entelektüel de olsa cahil de olsa girdap gibi içine alır. Sizin ufkunuzu açmayanların içinde bulunmayın bu kadar basit.. :işsiz:

Yarım yamalak hatırladığım bir söz "bir aptalla münakaşa edersen dışarıdan bakanlar iki aptalın tartıştığını düşünür". Hatırlayanlar doğrusunu yazabilir.

Bir ortamda bir şeyi tartışmak veya suskun durmak cahil ve bilgisiz olduğumuz anlamına gelmez. Belki o an sadece istemiyoruzdur. Çünkü ben artık bunu daha çok yapıyorum. :KK66:

Beynim yoruldu ya.. Az gideyim de kv görümce konusu okuyayım :rapci: :KK48:

Back