Neden kadınların merkezinde erkekler var?

O zaman daha çok yer görmelisiniz
Siz kaç yer gördünüz Allah aşkına?Kaç mezhepten kaç memleket ten kadın la tanıştınız?Ben 21 yaşımda İran sınırına gelin gittim 2-3 yılda bir de mütemadiyen yer değiştirdim.Kıbrıs dahil görmediğim yer kalmadı.Bu bir önceki başka konuda da kadına "bebeğinizin ne zaman tuvalet yaptığını bilmiyor musun?" Diye soru yönelten çok bilgili arkadaştan daha çok şey bildiğim kesin.Bahsedilen hanımlar adet,töre,ailesel ve çevresel baskı, şiddet vs..bu sebeplerden durumlarına razı edilen kadınlardır.Kimse keyfi o hayatı çekmez.

Vallahi 2015 ten beri üyeyim buraya ben den başka kv sini seven kadın görmedim.Bende gurbetteyim yılda bir kere görüyorum diye seviyorum mutlaka :)

Vallahi 2015 ten beri üyeyim buraya ben den başka kv sini seven kadın görmedim.Bende gurbetteyim yılda bir kere görüyorum diye seviyorum mutlaka :)

sorun orda işde. sevse zaten dert etmez ve hizmetçilik olarak görmez. ama sevmediği halde yaranma derdi var...
niye... ? evlenecek :)
bende fazla görmem kv yi ama sevmem de...

Bazı şeyler içgüdüsel galiba. Ben de çeyizden düğünden konuşmayı severim. Ama modadan, makyajdan, güzellikten, bakımdan konuşamam.

Sağlıkla, kitaplarla, edebiyat ile ilgili konuşurum.

Bence genellemek yanlış. Söylediklerinin aksine bir sürü kadın tanıyorum

sorun orda işde. sevse zaten dert etmez ve hizmetçilik olarak görmez. ama sevmediği halde yaranma derdi var...
niye... ? evlenecek :)
bende fazla görmem kv yi ama sevmem de...
Siz bekar lardan bahsediyor sunuz ,birbirimizi yanlış anladık sanırım.Ben birlik oturmaya,kv ve kp re hizmet etmeye mecbur bırakılan,evde süs eşyası kadar değeri olmayıp kv nin hanım ağası edası gezdiği evlerde yaşayan evli kadınlar dan bahsediyordum.

Ülkede bilim sanat kültür aktivitelerinin yapıldığı alandan çok çok daha fazla kahvehane vardır, hiç kahvehaneye girdiniz mi?
Ben girdim, giremedikleriminde önünden geçerken konuşulanlara kulak misafiri oldum, erkekler bilimden bahsetmezler, bahsedenler bilim, sanat, felsefeden bahseden kadın sayısına denk gelir anca.
Oralarda ya futboldan veya komşu Cemil'in eşiyle kızından bahsedilir yani dedikodu.

Burada bile spor örneği verilince direkt akla ilk gelen futbol, oysa spor da birçok dal vardır, belki ben buz pateni sporunu seviyorumdur, Serena Çevikel dediğimde kim bu diyecekler veya tenis seyretmeyi seviyorumdur Rafael hakkında ne düşünüyorsunuz dediğim de bir fikirleri olmayacak çünkü belli kategorileri saydığımızda, o kategorilerdeki ilgi alanlarını bile kısıtlayarak inceleyen kendi yönelimlerimize göre bilgi edinen, fazlasını sorgulayıp merak etmeyen bir yapımız var.

Yani kadınlar kadar erkekler de belli kalıplar içerisinde sıkışmış durumdalar, bir arkadaş toplantısında snowboard üzerine sohbet eden erkek sayısı çok değildir, spor mu hemen futboldan ve transferlerden bahsedilir, siyaset belli kalıplar içinde konuşulur, dünya görüşü olan erkek sayısı yine çok değildir, bilim ne kadarıyla merak edilen bir daldır?

Bunun suçlusu belki biraz bizleriz yani toplum ama aynı zamanda bize ufkumuzu açacak, sorgulama yeteneği kazandıran bir eğitim verilmemesi de sorunun temelindeki ana nedenlerden biridir.
TV kanallarında kaç tane bilim, sanat, kültür, çeşitli spor dalları, felsefe içerikli yayınlar var?
Toplam dizi sayısı kaç? Ve biz okumayı ne kadar seviyoruz?

Uzun metinlerden sıkılan bir toplumuz, bu sitede bile örneklerine rastlamak mümkün.

Son düzenleme:

Küçüklükten çünkü oyunlar bile hep evcilik aile televizyon vb.hep evli evine işi yapan kadınlar .Okul da da aynı şekilde kadınlar hep dedikodu cu gibi gösterilir medya da bence tam tersi neyse düzelmesi gerekir ama çok zoor

Trde durumlar böyle olabilir ama ben şahsen avrupada yaşıyorum ve burda bile bu tür hayati yaşayıp kendine reva gören var...
Şuanda avukat olarak boguşdugum bir konu:
Kadin meslek sahibi, parasi pulu var
Adam hapisde. Arkadaşı üzerinde adamla tanışıp hapisde nikah kıyıyor. Adam cikinca 40 bin Euro Kredi cekip dügün dernek ev mobilya yapiyor kadin. Adam agir uyuşturucu kullaniyor (kokain), kumar oynuyor ve çalışmıyor. Bu kadin 2 cocuk yapıyor, 20 bin Euro Kredi cekip adama BMW aliyor. Adamin dostu var... kadin bunu biliyor. Para yetmediği icin adamdan ayrılmış numarasi yapip devletden sosyal yardim aliyor (hapis cezasi olan bir suc burda) adama hala para yediriyor ve dayak yiyor...
Şimdi bilin bakalim boşanmak icin bana kim danıştı? Adam. Kadinin söylediği "ben eşimi seviyorum"
Bence pisikolojik sorun. Sizin yazdığınız sebeplerin hicbiri yok ortada... ve hala boşanmaya yaklaşmıyor...

Sizi canı gönülden tebrik ederim.20 senedir aklımdan geçenleri yazmışsınız resmen.
Kimi eğitim der kimi yetiştirilme tarzı ama ben bunun içten gelen ve karakterle ilgili olan bir durum olduğunu düşünüyorum. İşim gereği genel kültürüm oldukça sağlamdır ve arkadaşlarımın da hep böyle olmasını isterim. Dediğiniz gibi bir kafeye oturduğumuzda dedikodunun ötesinde bir şeyler konuşulmalı.
Bir kadının sanatla mutlaka ilgisi olmalı mesela,sevdiği birkaç şair...
Siyaseti hele illa ki bilmeli,nerede yaşadığını kimler tarafından nasıl yönetildiğini sorgulamalı.
Yani keşke tüm kadınlar bu bilinç seviyesine ulaşsa ama evlendirme programına ayılıp bayılan çok fazla kişi olduğunu düşünürsek ancak ütopik hayaller kurabiliyoruz.

O zaman beni de ekleyin yaniniza:) ben zira asigim melaike kayinvalideme. Oglunu aramaz beni arar nasilsin iki gozum diye:) her gelisinde eli kolu hediye dolu gelir. Bardak lazim olsa kizim sen ver ben duzenini bilemem simdi der. Ama iki eli kanda olsa yardimima kosar. Bak ozledim simdi gece olmasaydi arardim annecigimi:) ( tek kopeklerime az burun kivirir ama onda da pes ettirdim genelde disarda bulusuyoruz

Siz de masallah butun istatislikleri altūst ediyorsunuz
Kaideyi bozan istisna olayi da yok masallah.
Biz de severiz birbirimizi kayinvalide ile
Baskalari da vardir mutlaka burada.

Siz de masallah butun istatislikleri altūst ediyorsunuz
Kaideyi bozan istisna olayi da yok masallah.
Biz de severiz birbirimizi kayinvalide ile
Baskalari da vardir mutlaka burada.
Sözüm meclisten dışarı

Benim kv de de aynı ,Allah uzun ömürler versin hepsine.

Teknoloji ilerlemis en basiti akilli telefonlarla bilgiye herkes ulasabilir deniliyor da o bilgi ne kadar saglikli ve dogru bilgi orasi tartisilir.
Dogru bilgiye ulasilsa bile bu kafasinda bir tabuya baglanmis bireyleri ne derece cezbedip ufkunu genisletebilir.
Malum önyargiyi parcalamak atomu parcalamaktan zormus.

Kadınların genetiği anatomisi Burdur, aşık olmak sevmek bağlanmak hormonlardan erkekler öyle yaratılmamış cevap YARATILIŞ

Spordan ya da siyasetten hoşlanmak zorunda mıyım?
Ya da konuşabilmek için ilgilenmek falan..

Merkezimde erkekler falan yok.
Sıkıntılı olduğum şey evliliğim ve eşimse elbette bundan çokça bahsederim :)
Ya de işimse eğitim sisteminden konuşurum.
Değer verdiğim için değil o an sıkıntım bu olduğu için.

Sıkıntım neyse onunla ilgilenip ondan konuşmamdan da daha doğal bir şey de yok..
Derdim eğitimse eğitim, bilimse bilim, dinse din, kocaysa koca yani.

Her konuda fikrim olmak zorunda değil bence.
Eğer yanımda hiç ilgilenmediğim bir konu konuşuluyorsa isterse 2 saat konuşulsun hiç bir kelimesini
duymuyorum, dinlemiyorum, merak dahi etmiyorum.

Bir ara anormal miyim diye düşündüm itiraf edeyim.

Ama sonra hayır dedim.
Her konuda ilgimiz ve bilgimiz olmak zorunda değil bence.

Sizin ne yazdiginizi bilmiyorum. Konu sahibine soyledim ben ve bu sekilde dusunen herkese sozum.
Insan her ortama girer ama en cok kendini rahat hissettigibortamda konusur. Rahat hissettigi yerde kendi gibioldugu yerdir.
32 yasindayim. Ne esimle ilgili ne de oncesinde herhangi bir erkek arkadasimla ilgili arkadaslarimla sohbet etmedim. Dedikodu elbet yapmisimdir ama 10 kaplan gucune hic cikamadim. Aman zevzek gereksiz insan diyip konuyu kapatmisligimiz coktur.
Mesela cocuklardan once en yakin arkadasimle kitaplari inceler konusurduk ciddiyim bak. O daha cok felsefi kitaplar okurdu ben daha guncel kitaplar simdi bebeler oldu ikimizin de bebelerden konusiyoruz. Bu boyledir...
Konu sahibi cok rahatsizsa bu durumdan kendini ve sonrasinda cevresini degistirsin.
Haaa bu arada spordan nefret ederim

Bir de bu platformu takip edip buraya yazip cizenler bazi durumlarda burun kivirip kucumsuyorlar.
Daha onemli islerim var bu ortamda vakit kaybedemem gibisinden ya da diger insanlara siz burda ahkam kesin baska işiniz gūcūnūz yok demek ki gibisinden tepeden bakan laflar ediyorlar.
Bu konu boyle dusunenlere de örnek olmali aslinda.
Ben bu platformun faydali oldugunu dusunenlerdenim zaman kaybi olarak da gormuyorum.
Buradaki tartismalardan konulardan insan mutlaka yeni bir seyler ogreniyor.

Banada gecen biri bi konuda demisti :) cok vaktin var galiba diye :) hahaha valla cok sukur bu sira vaktim bol dedim :) ne yalan solim yani :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…