- 3 Nisan 2015
- 4.297
- 9.152
- 88
- 44
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Siz kaç yer gördünüz Allah aşkına?Kaç mezhepten kaç memleket ten kadın la tanıştınız?Ben 21 yaşımda İran sınırına gelin gittim 2-3 yılda bir de mütemadiyen yer değiştirdim.Kıbrıs dahil görmediğim yer kalmadı.Bu bir önceki başka konuda da kadına "bebeğinizin ne zaman tuvalet yaptığını bilmiyor musun?" Diye soru yönelten çok bilgili arkadaştan daha çok şey bildiğim kesin.Bahsedilen hanımlar adet,töre,ailesel ve çevresel baskı, şiddet vs..bu sebeplerden durumlarına razı edilen kadınlardır.Kimse keyfi o hayatı çekmez.O zaman daha çok yer görmelisiniz
Vallahi 2015 ten beri üyeyim buraya ben den başka kv sini seven kadın görmedim.Bende gurbetteyim yılda bir kere görüyorum diye seviyorum mutlaka :)ben burda bu içeriğe sahip çok konu okudum. evlenip ev hanımı olma sevdasına yanıp tutuşan çok. tabiiki kendi evinin işini görmek hizmetçilik değildir...bunu her insan yapmalı ama 20 yaşında evlenip eşinin cocuk odasında (kv yani) yaşamak için tutuşan kadınlar sizce kendine reva gormuyormu bunları??
Vallahi 2015 ten beri üyeyim buraya ben den başka kv sini seven kadın görmedim.Bende gurbetteyim yılda bir kere görüyorum diye seviyorum mutlaka :)
Siz bekar lardan bahsediyor sunuz ,birbirimizi yanlış anladık sanırım.Ben birlik oturmaya,kv ve kp re hizmet etmeye mecbur bırakılan,evde süs eşyası kadar değeri olmayıp kv nin hanım ağası edası gezdiği evlerde yaşayan evli kadınlar dan bahsediyordum.sorun orda işde. sevse zaten dert etmez ve hizmetçilik olarak görmez. ama sevmediği halde yaranma derdi var...
niye... ? evlenecek :)
bende fazla görmem kv yi ama sevmem de...
Ülkede bilim sanat kültür aktivitelerinin yapıldığı alandan çok çok daha fazla kahvehane vardır, hiç kahvehaneye girdiniz mi?Konudaki şey tam bu değil ama.
Bir insanı sevmek,aşık olmak bunlar doğal şeyler ve kadına özgü şeyler de değil.Erkekler de sevdikleri kadını düşünürler sık sık,sürekli bahsederler.
Ama erkeklerin birçoğunun hayatındaki tek şey bir kadınla evlenme fikri veya sürekli onun çevresi olmuyor işte.Siyaset,spor,bilim az buçuk konuşuyorlar mesela kendi aralarında.Ama bu kadınlarda çok az,en azından benim çevremde.Bir tartışma çıktı mı hemen biri ortaya bir dedikodu malzemesi atıp çekiliyor tartışma uzamasın diye.Neden uzamıyor mesela ? Neden böyle konulara ilgisiz kalmayı ''seçiyoruz'' ? Bu ülkede yaşıyoruz,bu ülkenin sorunlarını ben neden bir arkadaşımla tartışamıyorum,neden kadınlar böyle düşünen kadınları ''küçümsüyor'' ?
Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
Siz kaç yer gördünüz Allah aşkına?Kaç mezhepten kaç memleket ten kadın la tanıştınız?Ben 21 yaşımda İran sınırına gelin gittim 2-3 yılda bir de mütemadiyen yer değiştirdim.Kıbrıs dahil görmediğim yer kalmadı.Bu bir önceki başka konuda da kadına "bebeğinizin ne zaman tuvalet yaptığını bilmiyor musun?" Diye soru yönelten çok bilgili arkadaştan daha çok şey bildiğim kesin.Bahsedilen hanımlar adet,töre,ailesel ve çevresel baskı, şiddet vs..bu sebeplerden durumlarına razı edilen kadınlardır.Kimse keyfi o hayatı çekmez.
Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
O zaman beni de ekleyin yaniniza:) ben zira asigim melaike kayinvalideme. Oglunu aramaz beni arar nasilsin iki gozum diye:) her gelisinde eli kolu hediye dolu gelir. Bardak lazim olsa kizim sen ver ben duzenini bilemem simdi der. Ama iki eli kanda olsa yardimima kosar. Bak ozledim simdi gece olmasaydi arardim annecigimi:) ( tek kopeklerime az burun kivirir ama onda da pes ettirdim genelde disarda bulusuyoruzVallahi 2015 ten beri üyeyim buraya ben den başka kv sini seven kadın görmedim.Bende gurbetteyim yılda bir kere görüyorum diye seviyorum mutlaka :)
Siz de masallah butun istatislikleri altūst ediyorsunuzVallahi 2015 ten beri üyeyim buraya ben den başka kv sini seven kadın görmedim.Bende gurbetteyim yılda bir kere görüyorum diye seviyorum mutlaka :)
Bir ornekle aciklasaniz?Kadinlar kadin gibi davranmıyor artık da ondan.
Sözüm meclisten dışarıSiz de masallah butun istatislikleri altūst ediyorsunuz
Kaideyi bozan istisna olayi da yok masallah.
Biz de severiz birbirimizi kayinvalide ile
Baskalari da vardir mutlaka burada.
Benim kv de de aynı ,Allah uzun ömürler versin hepsine.O zaman beni de ekleyin yaniniza:) ben zira asigim melaike kayinvalideme. Oglunu aramaz beni arar nasilsin iki gozum diye:) her gelisinde eli kolu hediye dolu gelir. Bardak lazim olsa kizim sen ver ben duzenini bilemem simdi der. Ama iki eli kanda olsa yardimima kosar. Bak ozledim simdi gece olmasaydi arardim annecigimi:) ( tek kopeklerime az burun kivirir ama onda da pes ettirdim genelde disarda bulusuyoruz
Sizin ne yazdiginizi bilmiyorum. Konu sahibine soyledim ben ve bu sekilde dusunen herkese sozum.Bana mi konu sahibine mi soyledikleriniz ama insan hayati boyunca bir cok ortama girer bu anlattigim onlardan biriydi yoksa benim de kulturel anlamda kendini doldurmus arkadaslarimdan olusan ortamim var.Insan toplumda yasadigi icin istemedigi ortamlarda da bulunabiliyor.
Banada gecen biri bi konuda demisti :) cok vaktin var galiba diye :) hahaha valla cok sukur bu sira vaktim bol dedim :) ne yalan solim yani :))Bir de bu platformu takip edip buraya yazip cizenler bazi durumlarda burun kivirip kucumsuyorlar.
Daha onemli islerim var bu ortamda vakit kaybedemem gibisinden ya da diger insanlara siz burda ahkam kesin baska işiniz gūcūnūz yok demek ki gibisinden tepeden bakan laflar ediyorlar.
Bu konu boyle dusunenlere de örnek olmali aslinda.
Ben bu platformun faydali oldugunu dusunenlerdenim zaman kaybi olarak da gormuyorum.
Buradaki tartismalardan konulardan insan mutlaka yeni bir seyler ogreniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?