- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
İnsan bi konuda bilgisi olmasa bile önce bakar millet ne diyo bilmiyorsa bile öğrenmeye çalışır, bi an düşündüm nasıl bi durumda olduğunu gülmek geldi içimden :))Ben hayrete düştüm, anlamama mıdır bilemiyorum da, anlatmak için kendimi paraladığımı, hatta kendime dertlendiğim kısmı unutup, ulvi bir görev gibi düşünüp ekstra sakin kaldığımı hatırlıyorum
Neyse, geçmiş zaman. Belki yapay geldim, ondan hani makaraya sardılar diyorum.
Yani insansı tepkiler işte... Ne denebilir? :)
bahsettiğiniz konuyu okudum da. Yazar olmayı düşündünüz mü hiç :) çok güzel yazıyorsunuzBen hayrete düştüm, anlamama mıdır bilemiyorum da, anlatmak için kendimi paraladığımı, hatta kendime dertlendiğim kısmı unutup, ulvi bir görev gibi düşünüp ekstra sakin kaldığımı hatırlıyorum
Neyse, geçmiş zaman. Belki yapay geldim, ondan hani makaraya sardılar diyorum.
Yani insansı tepkiler işte... Ne denebilir? :)
işte bunu demek istiyorum. Evet eşiniz merkezde olmamalı. Önce kendiniz ve çocuğunuz. Kendimizi sevmeliyiz kadınlar olarak en çok
bahsettiğiniz konuyu okudum da. Yazar olmayı düşündünüz mü hiç :) çok güzel yazıyorsunuz
Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Ne güzel bir konu böyle.
Ben hiç kadınlar arasında saatlerce süren siyasi,sosyal,bilimsel bir tartışma görmüyorum.Ama erkekler arasında sık oluyor bu.Ben de bunun yetiştirilme ile alakalı olduğunu düşünüyorum.Kadınlar sorgulamalara daha uzak yetiştiriliyor sanki.''Laf ederler'' düşüncesi hakim kız çocuklarını büyütürken.Ki sadece büyütürken değil,yaşım 20 hala etrafımdan '' sen erkek değilsin ama hoş karşılanmaz '' cümlesini duyuyorum.
Ben anlayamıyorum hemcinslerimi?Konu sahibi hayatının merkezine erkekleri neden koyuyoruz ve kv kp sorunları haricinde neden başka şeyler konuşamıyoruz diyor?Bir tanesi çıkıp ev hanımlarını yuhalıyor,aşağılıyor.Yahu ben bilemedim ki kaç kuşak kadın getirdi buraya sizi 1 tanesi bile ev hanımı değil miydi? ona da mı saygınız yok?cif miş?
uyuyan güzel PRENS in gelip kendisini uyandırmasını bekliyor. Hep bi erkeğe muhtacız :))Yinleyeceğim
Kız çocukların büyüme süreci makyaj malzemeli,taraklı aynalı,koltuklu,bebekli oyuncaklardan başlıyor,geleneksel sözlerle devam ediyor .Tamamen duygusal, şekilci,ve karakter belirleyici,cinsiyet sınıflandırması ile geçiştirerek, ve de en tehlikelisi bunun farkına bile varmadan büyütülüyorlar.Aşk masalları ile de perçinleşiyor,Uyuyan Güzel miş,uyusun bakalım....
Ama hem alli pullu giydirip hemde sizin anneniz gibi yetistirebilir isteyen.. neden secmek zorunda olasinki.. hem ev hanimi olup hemde evin muhasebesini tutabirsin.. yani secmek neden olsunkiçünkü sistem kadınları evlenip çocuk yapma hayalleri ile büyütüyor daha doğduğu günden itibaren. aileler de bunu teşvik ediyorlar. kızı olanlar kızını cicili bicili giydirip Barbie bebek almak üzerine eğimlendiriyor. kitap okuyalım bir bilim müzesi gezdirelim diyen sayısı o kadar az ki. bir giyim mağazasına gidin kız çocuklarına hep tüllü pullu dantelli kıyafetler. benim ortaokul mezuniyet balomda annem bana çok sade bir etek bluz takım almıştı makyaj felan asla yaptırmazdı zaten. hatırlıyorum o kızların kıyafetlerini benimle dalga geçmişlerdi kendileri prensesler gibi kabarık kabarık kıyafetler. şimdi annemin beni böyle yetiştirdiği için minnettarım. en çok parayı hep kitaplara harcadım ve bugün kendi ayakları üzerinde duran entelektüel birikimi iyi olan bir kadın olduğumu görüyorum. ve eşime de bu durumda hiçbir zaman boyun eğmiyorum. hayatı birlikte kotarmaya çalışıyoruz ve birbirimize güç yetirmeye değil birlikte hayat sürdürmeye çalışıyoruz.
benim güçlü bir annem vardı o da babama boyun eğmedi kardeşimi de beni de öyle yetiştirdi. babam da çok karışmadı gerçi. annemin kararlarına saygı gösterdi.
bizde ataerkil aile yapısı gereği hayatımızda hep bir erkek olmalıymış gibi büyütülüyoruz. rol model aldığımız annelerimiz babalarımızsız hayat yaşayamadığı için biz de öyle olması gerektiğini sanıyoruz. ben bankacıyım. inanın kocası ölen kadınlar hesapları için geliyorlar burda sudan çıkmış balık gibiler bir fatura yatırmamış çoğu.
kısacası kadın olarak değerimizi önce anlamak sonra da anlatmak gibi bir misyonumuz olmalı. ben bunun için çaba sarf ediyorum. çevremdeki tüm kadınları bu yönde telkin etmeye çalışıyorum elimden geldiğince.
Merhaba arkadaşlar.
Nerede hata yapıyoruz?
bu arada erkeklerin de çok entellektüel olduğu yok bence, insanlar bi şekilde vakit geçiriyor, ve kadına da erkeğe de internette vakit geçirmek daha eğlenceli geliyor, zaten dedikodunun odak noktası artık sosyal medya oldu, oyun oynamakta eklenince vakit uçup gidiyor zaten
mesela kk da siyaset bölümü var, trilyon tane konu açtım, kim baktı ha kaç kişi baktı diye fırçamı da atayım
sosyal medya zaten dedikodudan ibaret. Kim ne paylaşmış kim ne yemiş kim kocasıyla kaç tane foto atmış :))bu arada erkeklerin de çok entellektüel olduğu yok bence, insanlar bi şekilde vakit geçiriyor, ve kadına da erkeğe de internette vakit geçirmek daha eğlenceli geliyor, zaten dedikodunun odak noktası artık sosyal medya oldu, oyun oynamakta eklenince vakit uçup gidiyor zaten
mesela kk da siyaset bölümü var, trilyon tane konu açtım, kim baktı ha kaç kişi baktı diye fırçamı da atayım
Orda ban yeme ihtimali yuksek ondandir :)))bu arada erkeklerin de çok entellektüel olduğu yok bence, insanlar bi şekilde vakit geçiriyor, ve kadına da erkeğe de internette vakit geçirmek daha eğlenceli geliyor, zaten dedikodunun odak noktası artık sosyal medya oldu, oyun oynamakta eklenince vakit uçup gidiyor zaten
Öyle anlaşılmadı ama! gayette okuduğumu anlayabiliyorum,şu an BİLE derken aşağılıyorsunuz,biz ancak yererek bir yere varmaya çalışırız,bu her alanda böyledir.Bir tanesi de geri zekalı dedi gitti.Uyyy... laf bana carpilmaya çalışılmış.
Var efendim... 1940 doğumlu, ev hanimi olan, tarlada beli kirilana kadar çalışan, beş çocuğun donunu elinde citileyen, hem taş firinda yemek yapip hemde hayvan güden, eline aldığı kalemi dayak yiyerek birakmak zorunda kalan anneaneme saygim sonsuz.
Bu devirde, özgürlüğün, bolluğun icinde...
Millet gercekden uzaya ucarken... kociş mocişe takan ev hanimlarina bile saygim var...
Merak etmeyin...ev hanimlarimi yuhaladigimiz yok. Bari ayni - bir kadin ev hanimi- olmali diyen bayanlar bari kv, kp, ilgisiz koca, para sorunu, konusu acmasa :)
kendini geliştirmeyen kadınların muhabbeti bu şekilde ve enelde amaçsız yaşadığımız zaman işimiz gücümüz erkekler oluyor malesef yada yakınımızda ki kadınlar ve erkek ilişkileri ...Merhaba arkadaşlar.
Nerede hata yapıyoruz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?