Neden kadınların merkezinde erkekler var?

Yinleyeceğim
Kız çocukların büyüme süreci makyaj malzemeli,taraklı aynalı,koltuklu,bebekli oyuncaklardan başlıyor,geleneksel sözlerle devam ediyor .Tamamen duygusal, şekilci,ve karakter belirleyici,cinsiyet sınıflandırması ile geçiştirerek, ve de en tehlikelisi bunun farkına bile varmadan büyütülüyorlar.Aşk masalları ile de perçinleşiyor,Uyuyan Güzel miş,uyusun bakalım....

çünkü sistem kadınları evlenip çocuk yapma hayalleri ile büyütüyor daha doğduğu günden itibaren. aileler de bunu teşvik ediyorlar. kızı olanlar kızını cicili bicili giydirip Barbie bebek almak üzerine eğimlendiriyor. kitap okuyalım bir bilim müzesi gezdirelim diyen sayısı o kadar az ki. bir giyim mağazasına gidin kız çocuklarına hep tüllü pullu dantelli kıyafetler. benim ortaokul mezuniyet balomda annem bana çok sade bir etek bluz takım almıştı makyaj felan asla yaptırmazdı zaten. hatırlıyorum o kızların kıyafetlerini benimle dalga geçmişlerdi kendileri prensesler gibi kabarık kabarık kıyafetler. şimdi annemin beni böyle yetiştirdiği için minnettarım. en çok parayı hep kitaplara harcadım ve bugün kendi ayakları üzerinde duran entelektüel birikimi iyi olan bir kadın olduğumu görüyorum. ve eşime de bu durumda hiçbir zaman boyun eğmiyorum. hayatı birlikte kotarmaya çalışıyoruz ve birbirimize güç yetirmeye değil birlikte hayat sürdürmeye çalışıyoruz.
benim güçlü bir annem vardı o da babama boyun eğmedi kardeşimi de beni de öyle yetiştirdi. babam da çok karışmadı gerçi. annemin kararlarına saygı gösterdi.
bizde ataerkil aile yapısı gereği hayatımızda hep bir erkek olmalıymış gibi büyütülüyoruz. rol model aldığımız annelerimiz babalarımızsız hayat yaşayamadığı için biz de öyle olması gerektiğini sanıyoruz. ben bankacıyım. inanın kocası ölen kadınlar hesapları için geliyorlar burda sudan çıkmış balık gibiler bir fatura yatırmamış çoğu.
kısacası kadın olarak değerimizi önce anlamak sonra da anlatmak gibi bir misyonumuz olmalı. ben bunun için çaba sarf ediyorum. çevremdeki tüm kadınları bu yönde telkin etmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

İnsan bi konuda bilgisi olmasa bile önce bakar millet ne diyo bilmiyorsa bile öğrenmeye çalışır, bi an düşündüm nasıl bi durumda olduğunu gülmek geldi içimden :))

Erkekler çok kültürlü çünkü. Bu genel olarak çevrenizle, toplumla ilgili bir durum. Cinsiyete indirgemek doğru değil. İnsanlar belirli kodlarA bağlı bağnaz bir zihniyetle yetiştiriliyorlar, kendilerine bir şey katmayan bu standartta ilerliyor.

bahsettiğiniz konuyu okudum da. Yazar olmayı düşündünüz mü hiç :) çok güzel yazıyorsunuz

işte bunu demek istiyorum. Evet eşiniz merkezde olmamalı. Önce kendiniz ve çocuğunuz. Kendimizi sevmeliyiz kadınlar olarak en çok

evet ama daha önce aldığım kararların sonuçlarını hala yaşadığım için değiştiremiyorum eski kararlarım çok hatalı şeyler yapmışımmmm

bunun üni. de okunan ya da okunmayan okullarla hiç ilgisi yok, tecrubeyle sabit, aileden yetiştirmeyle ve eğitim sisteminin taa anaokul ve ilkokuldan yeterli olmamasıyla alakası var, taa ilkokul hayat bilgisi dersinde bile anne, bütün işleri yaparken baba sadece salata yapan olarak tasvir ediliyor ders kitaplarında, kadınlar her işi yapan süper kadın olmaya çalışırken başka şeylere vakit kalmıyor
mesela günlerdir eğitim sistemimizde konuşulan ne? eşofman! şaka gibi...

Yok canım nerede var bu kadar siyasi,sosyal,bilimsel bir tartışan erkek?
Erkek egemen bir işyerinde çalışıyorum günün 11 saati. Bıraksan bütün gün bilmem ne marka otomobilin motorundan, ıvırından zıvırından konuşup dururlar. Onu bırakıp bu sefer futboldan başlıyorlar. Hatta daha geçen gün dikkatimi çekti yanımdaki arkadaşıma söyledim 'oturdular kalkana kadar araba konuştular' diye.

O onu demiş bu bunu demiş muhabbeti ilgi alanları değil sadece erkeklerin genelinde. Bu onları kurtarıyor biraz..

He otomobil özelliğinden, futboldan konuşan konuşan kadın olduğu gibi, dedikoducu erkek de çok. Bakınız yine şirket ortamları. Çeşit çeşit hazetmediğim insan profilleri.
Genelleme pek doğru değil. O zaman ortaya "karı gibi dedikoducu" ve "erkek gibi kız" lafları meydana çıkıyor. Çok sevimsiz bir durum..

Uyyy... laf bana carpilmaya çalışılmış.

Var efendim... 1940 doğumlu, ev hanimi olan, tarlada beli kirilana kadar çalışan, beş çocuğun donunu elinde citileyen, hem taş firinda yemek yapip hemde hayvan güden, eline aldığı kalemi dayak yiyerek birakmak zorunda kalan anneaneme saygim sonsuz.

Bu devirde, özgürlüğün, bolluğun icinde...
Millet gercekden uzaya ucarken... kociş mocişe takan ev hanimlarina bile saygim var...
Merak etmeyin...ev hanimlarimi yuhaladigimiz yok. Bari ayni - bir kadin ev hanimi- olmali diyen bayanlar bari kv, kp, ilgisiz koca, para sorunu, konusu acmasa :)

Üzgünüm ama ben buna katılmıyorum. En azından konu içeriğine göre.

Suan hamileyim ve 4yil olacak evliyim. Bu beni diğer konulardan mahrum bırakmıyor. Bilgim varsa her yorum yapabilirim kendimce. Ha bunu kanıtlamak zorunda miyim hayır.

Söyle düşün bunu.

Dediğin gibi bi ortam da siyaset konuşuluyor ve benimde fikrim var. Ama bu fikrim var diye ille de konuşmak zorunda yapmaz beni.

Zira herkesin de bildiği gibi düşünce özgürlüğü olmayan bi dönemde ikamet ediyoruz. Ama konusmamam bu yüzden değil. Konu dallanip budaklaniyor ve nefret kine kadar uuzanyor. Çok yaşadım biliyorum.

Ama misal eşimle siyaset de konuşurum sporda kozmetik de güncel de. Çünkü eşim doğru olan tek düşünce bana ait diyen bi insan değil. Her turlu yorum yapabildigim sohbet edebildigim insandır kendisi.

Bide artik öyle bi dönemdeyiz ki isin özü geçim derdinden sıkıntısından normal sohbet bile edecek farklı yorumları kabul edebilecek güçte değiliz. Çünkü malesef gündemden ve yasadklarimizdan anlaşılacağı üzere batmış durumdayız. Herseye zam. Herseye vergi. Yarın bir gun nefes alıyoruz diye de vergi alacaklar.

Anlayacagin toplumsal psikolojimiz borumbk. Bu yüzden insanlar çekiniyor tepki alıyor kendi özgür düşünceleri yüzünden

Burda çok konu okudum dediğin vasiflarda. Ama yorum dahi yapmadım çoğuna. Çünkü benim a dedigime 10 kişi d diyor ve hurra kavga gürültü. Ele gecen hicbirsey yok. Düzenli ban yiyen arkadaşlar bilirler. Biz daha surda bir avuç kadin birbirine tahammül edemezken senin söylediğin şeylere hiç tahammül yok.

Vede Bdv ye bakarak konu acmissin belli. KK da onlarca bölüm var. Onları da okumani tavsiye ederim. İnsanların tek derdi koca çocuk veya saydiklarin değil.

Ortak sıkıntımız GECIM ve düşünce özgürsüzlüğü.

Bence bu konuda çok ban alır.

uyuyan güzel PRENS in gelip kendisini uyandırmasını bekliyor. Hep bi erkeğe muhtacız :))

bu arada erkeklerin de çok entellektüel olduğu yok bence, insanlar bi şekilde vakit geçiriyor, ve kadına da erkeğe de internette vakit geçirmek daha eğlenceli geliyor, zaten dedikodunun odak noktası artık sosyal medya oldu, oyun oynamakta eklenince vakit uçup gidiyor zaten
mesela kk da siyaset bölümü var, trilyon tane konu açtım, kim baktı ha kaç kişi baktı diye fırçamı da atayım

Ama hem alli pullu giydirip hemde sizin anneniz gibi yetistirebilir isteyen.. neden secmek zorunda olasinki.. hem ev hanimi olup hemde evin muhasebesini tutabirsin.. yani secmek neden olsunki

Konuya kadın-erkek ekseninde yaklaşmadan önce şunları şöyle bırakarak başlayayım müsadenizle.

Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi öyle ya da böyle kulağınıza gelmiş olabilir ya da ilk defa duyuyo olabilirsiniz. Ama aşağıdan yukarıya doğru basamakları şöyle bi okursanız toplumun geniş kesimlerinin kadın erkek fark etmeksizin eksilik ihtiyaçları olarak da adlandırılan ilk 4 basamakta takılıp kaldığını göreceksiniz.

Kadınlarda bunun çok daha belirgin olmasının biyolojik (örneğin anne olma-yavru bakımı - kendi başına güvenliğini sağlamasının erkeğe nazaran daha zor olması) ve sosyolojik pek çok sebebi var tabi ki.

Maddi imkansızlıklar içerisinde fizyolojik ihtiyaçlarını zor karşılayan, sürekli psikolojik veya fiziksel şiddet gördügü icin evinde bile kendini güvende hissedemeyen, (ki toplumsal olarak kadınların azınlık muamelesi gördügü, kadına karsı nefret pompalayan bi çevrede yaşadıgımız da unutulmamalı) çocukluğundan gelen sevgi eksikliklerini nasıl gidereceğini bilemeyen, saygı görmemiş, saygı göstermeyi öğrenememiş bireyin üst sıraya gözünü dikmesini beklemek gerçeklikle pek de bağdaşmayacaktır.

Özetle eksiklik ihtiyaçlarını gideremeyen bireyin gelişim ihtiyaçları safhasına geçmesi de mümkün olmuyor ne yazık ki.

Oralar bi kilit yediydi Chess... Ondan sonra eski tadı kalmadı

sosyal medya zaten dedikodudan ibaret. Kim ne paylaşmış kim ne yemiş kim kocasıyla kaç tane foto atmış :))

Orda ban yeme ihtimali yuksek ondandir :)))

Öyle anlaşılmadı ama! gayette okuduğumu anlayabiliyorum,şu an BİLE derken aşağılıyorsunuz,biz ancak yererek bir yere varmaya çalışırız,bu her alanda böyledir.Bir tanesi de geri zekalı dedi gitti.
Neyse anlaşılır olmak için diğerine tü kaka demeden de bir şeyler anlatılabilinir. Bu arada yaklaşık 15 yıl çalıştım ve 4 yıldır ev hanımıyım yanlış anlamayınız,her iki taraftanım.Uzaya çıkamadım ama çalışma hayatını tecrübe ettim.

kendini geliştirmeyen kadınların muhabbeti bu şekilde ve enelde amaçsız yaşadığımız zaman işimiz gücümüz erkekler oluyor malesef yada yakınımızda ki kadınlar ve erkek ilişkileri ...
geliştirme gelecek konularına geleceksek kadınlar malesef ki toplumda sindiriliyorlar sistem bunu çok güzel yapıyor izlediğimiz dizilere filmlere bakarsak çok güzel kodlamalar var ..küçüklükten insanın beynine işleniyor bunlar ... bize de yaşam şeklimi öğretmiş oluyorlar kısaca çocukluktan bizi sindiriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…